Şimdi Ara

Türk Irkının Özellikleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
4
Favori
60.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eski konu sahibinin talebi üzerine konu devredilmiştir.

    Son yarım yüzyıl içinde yapılan antropolojik incelemeler Türkler'in beyaz ırtan olduğunu göstermiştir. Türkler, dört büyük beyaz ırk gurubundan biri olan Europid gurubunun Turanid kolundandırlar. Kafatası yapısı brakisefal (geniş kafalı) olan Türkler'in, kendilerini başka ırklardan ayıran antropolojik özellikleri vardır. Özellikle Orta Asya'da MÖ 3. binden kalmış kurganlardan çıkarılan iskeletlerden ve yapılan çeşitli araştırmalardan anlaşıldığına göre Türkler brakisefal, savaşçı ve beyaz bir ırk olan Andronovo İnsanları'nın (Andronovo İnsanı = Türk Irkı) soyundan gelirler.

    Antropologların araştırmalarına göre Andronovo Irkı'nın özellikleri şunlardır:

    Koyu renk saç, buğday rengi ten (hafif esmere çalan beyaz ten), brakisefal kafa, orta boy, değirmi yüz, badem göz (mongoloid özellik taşımayan ama avrupa ırklarındaki gibi de büyük ve yayvan olmayan hafif çekiğimsi göz).

    Ayrıca Tevrat'ta nakledilen eski geleneklerde Türk soyu -Hâm ve Sâm'dan değil de Yafes'ten türemiş olarak- beyaz ırktan gösterilmiştir. Turan tipini temsil eden Orta Asya, Maveraünnehir ve Yakın Doğu Türkleri beyaz tenli, değirmi yüzlü (ay yüzlü, badem gözlü), endamlı, sağlam yapılı erkek ve kadınları ile Ortaçağ kaynaklarında güzelliğe örnek olarak gösterilmiş, hatta İran edebiyatında Türk sözü bazan güzel insan anlamında kullanılmıştır.

    Günümüz Oguz Türkleri (Anadolu, Ön Asya ve Türkmenistan Türkleri), Andronovo İnsanı'nın tüm antropolojik özelliklerini üzerlerinde taşırlar. Prof.Dr.Faruk Sümer'in Oğuzlar adlı kitabında, Oguz Türkleri için şu satırlar yazılıdır:
    Bugünkü Anadolu Türkleri'nin ruhî davranışları ataları Oğuz Türkleri'ninkinden farksızdır. Anadolu Türkleri sâkin görünüşlü, serin kanlı, duygularını pek belli etmeyen insanlardır; asık suratlı olmayıp güler yüzlü ve tatlı bakışlıdırlar; çabuk kızmazlar ve birden parlayıp sönmezler. Halkın tabiri ile Anadolu Türkü'nün kolayca "damarı tutmaz" yani derhal sinirlenmez fakat "ayranı kabardı" mı kasırga gibi eser, önünde durulmaz. Tıpkı Oğuz yiğidinin "acığı tuttuğunda katı taşı kül eylediği" gibi... Gerçekçi insanlardır, yani akılları hislerine hâkim olabilir; öğünme duygularında da aşırılık görülmez. Anadolu Türkleri rûhen infiratçı değil cemiyetçidir; toplu yani bir arada yaşamaktan hoşlanırlar; milletlerine bağlı ve yurtsever oldukları da gerçek bir vâkıadır.

    Yüz şekli ve beden yapılarına gelince, onlar umumiyetle düz saçlı, ala gözlü, yuvarlak yüzlü, düz burunlu insanlardır; aralarında mavi gözlü olanları az ve nadirdir; bu gibilere çok defa bu vasıfları bir sıfat olarak verilir (Gök Mehmed=mavi gözlü Mehmed; Gök Kız=mavi gözlü kız); pek çoğunun cildleri beyazdır; yüz ve ellerindeki esmerlik, güneş yakması ile ilgilidir. Boyları ortadan uzun olup, gövde kısmı alt tarafa nazaran kısa değildir; onun için at üstünde heybetli görünürler ve rahatça ok atarlar ve kılıç sallarlar.

    Türkler'in ilk ataları olan Andronovo İnsanları sığırı ve deveyi evcilleştirmişlerdi. Avcı ve savaşçı bir kavimdiler. Kartalı kutsal olarak kabul ederler, mezarlarına simge olarak kartal pençesi işlerlerdi. Kimi bölgelerde Ren geyiği ile Yak öküzünü evcilleştirmişlerdi. Bakırı keşfetmişler, bıçak vb aletlerin yapımında kullanmışlardı.

    Proto-Türk (=ilk Türkler) sanatındaki temel öge hayvan motifleridir. Bu motifler çok incelikli yöntemlerle işlenmiş, hemen her eşyada kullanılmıştır. Hayvan Üslûbu adı verilen bu sanat tarzı Çin sınırlarından Kuzey Karadeniz'e kadar yayılmıştır.
    Proto-Türkler giderek askerî ve siyasî güç kazandılar, çevrelerinde yaşayan kavimleri egemenliklerini altına aldılar. MÖ 1700'lere doğru Çin kaynakları Proto-Türkler'den söz etmeğe başlarlar. Bunun nedeni, Proto-Türkler'in Çin'i tehdit eder duruma gelmeleridir. Türkler'in tarihöncesi dönemi MÖ 200'lere değin uzanır. MÖ 3. yüzyılda Tuman Yabgu'nun Türk boylarını toplayarak Orta Asya'daki Büyük Hun Devleti'ni kurması ya da daha doğrusu güçlendirmesiyle Türkler'in tarihöncesi dönemi kapanır ve tarih dönemleri başlar.

    Sonuç olarak söylemek gerekirse, Türk ırkının temel özellikleri şunlardır: Saç düz ya da hafif dalgalı olup kumral veya kara renklidir. Kaş kemeri gelişkindir. Gözler nispeten küçük olmakla birlikte mongoloid ırktaki gibi çekik değildir, daha çok badem göz niteliğindedir. Kulaklar düz olup küçük ya da orta boyda ve yatıktır.

    Burun düz ya da kartal burundur (iri olan gaga burun değil). Deri buğday rengindedir. Elmacık kemikleri gelişkindir ama mongoloid ırktaki gibi aşırı fırlak değildir. Kafatası yapısı brakisefaldir. Kemikler kalın, kaslar gelişkindir. Boy orta ya da ortadan uzuncadır
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Dünyada bu devirde ırk diye bir kavram mı kaldı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

    Dünyada bu devirde ırk diye bir kavram mı kaldı?




    Bu devirden bahsetmiyor zaten yazı Okumadan yorum yapmayalım
  • Daha da geriye gidersek afrikaya doğru ilerliyicez heralde.

    "Anadolu Türkleri sâkin görünüşlü, serin kanlı, duygularını pek belli etmeyen insanlardır; asık suratlı olmayıp güler yüzlü ve tatlı bakışlıdırlar; çabuk kızmazlar ve birden parlayıp sönmezler. Halkın tabiri ile Anadolu Türkü'nün kolayca "damarı tutmaz" yani derhal sinirlenmez fakat "ayranı kabardı" mı kasırga gibi eser, önünde durulmaz. Tıpkı Oğuz yiğidinin "acığı tuttuğunda katı taşı kül eylediği" gibi... Gerçekçi insanlardır, yani akılları hislerine hâkim olabilir; öğünme duygularında da aşırılık görülmez. Anadolu Türkleri rûhen infiratçı değil cemiyetçidir; toplu yani bir arada yaşamaktan hoşlanırlar; milletlerine bağlı ve yurtsever oldukları da gerçek bir vâkıadır. "
    Kişisel özellikler çevreye bağlıdır ırka değil. Bahsedilmesi bence gereksiz olmuş. Bu kadar ayrıntılı bir genelleme yapılmasının mümkünatını sorgulamadan önce biraz optimistik olduğunu söyleyebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

    Dünyada bu devirde ırk diye bir kavram mı kaldı?

    Dünya'daki ülkelerin %90'nın sınırlarını belirlemesinde baş rolü oynayan unsur ırklar. Tabi kültür vs. yönünden ele alırsak görüşüne katılıyorum. Asimile oluyor yavaş yavaş tüm ırklar.
  • teşekkürler bilgi için dikkatle okudum...
  • türk ırkının safkanları ne yazıkki bizler değiliz türkistanda yaşayan yurttaşlarımızdır onlar hiç bir şekilde bozukluğa uğramamışlardır. biz başda pers ve yunanlılarlan olmak üzere ırkımız asilime olmuşdur lakin buna karşın düşüncelerimiz asilime olmamışdır önemli olanda bence budur.
  • Benim merak ettiğim şey Türklerin kafasının arka tarafında turan çıkıntısı denen bir şişlik varmıdır?
  • Benim var, çocukluktan beri doktorum olan kişi baya bir incelemişti, sadece arkadaki çıkıntı değil, birkaç değişik şeyde saydı onlarda mevcut. Ha bi b.a yarıyormu bunlar? Hayır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB

    Benim var, çocukluktan beri doktorum olan kişi baya bir incelemişti, sadece arkadaki çıkıntı değil, birkaç değişik şeyde saydı onlarda mevcut. Ha bi b.a yarıyormu bunlar? Hayır.

    Bendede varda Türk olmayan birini bulsam ondada varmı diye bakıcam yani benim merak ettiğim bu özellikler sadece Türk ırkındamı var
  • Ensenin 3 parmak kadar üstünde bir çıkıntı oluyor Türklerde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FuLLTiMeHaCKeR

    Ensenin 3 parmak kadar üstünde bir çıkıntı oluyor Türklerde.




    Bendede varda bu özellik nerde geliyo :s
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dreatlord


    quote:

    Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

    Dünyada bu devirde ırk diye bir kavram mı kaldı?




    Bu devirden bahsetmiyor zaten yazı Okumadan yorum yapmayalım

    Benim bahsettiğim şey ırkın bir önemi kalmadığı üzerineydi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Johnny B. Goode


    quote:

    Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

    Dünyada bu devirde ırk diye bir kavram mı kaldı?

    Dünya'daki ülkelerin %90'nın sınırlarını belirlemesinde baş rolü oynayan unsur ırklar. Tabi kültür vs. yönünden ele alırsak görüşüne katılıyorum. Asimile oluyor yavaş yavaş tüm ırklar.

    Dünyadaki sınırlarda genellikle çok eskiden belirlenmiş olanlar zaten...sınırlar bir miktar büyüyüp küçülsede ülkeler için kemikleşmiş bir coğrafya söz konusu...tabi ırk kavramı bir zaman sonra ortadan kalkarak kendini kültür ve tarih birliği öncülüğüne bıraktı buna özellikle tarihte din etkisi büyük olmuştur yani evlilikler ırktan çok din ve mezhep bazlı olduğu için ırk denen kavram zayıflamıştır
  • Özelliklerin tamamını taşıyorumda hava atayım diye açtım konuyu.Şaka bir yana ben Ahıska Türküyüm bir hocamız demişti siz en az melezleşmiş Türk'lersiniz diye bende araştırdım özellikler neymiş ne değilmiş diye burdada paylaşayım dedim bir art niyet yok.
  • doğarken yeryüzündeki herhangi bir ırkı seçebiliyorsan, elinde bir biletle kendine önlerden bir koltuk ayarlayıp doğduğunu sanıyorsan övün...gece gündüz hatta...


    seçemiyorsan kimsenin kimseyi aşağılamaya ya da üstünlük taslamaya hakkı yok.
  • Saf ırkı nerden biliyorlar ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dreatlord


    quote:

    Orijinalden alıntı: FuLLTiMeHaCKeR

    Ensenin 3 parmak kadar üstünde bir çıkıntı oluyor Türklerde.




    Bendede varda bu özellik nerde geliyo :s

    Her insanda olduğu için vardır.O çıkıntının adıda protuberentia occipitalis externa.Bende bişey duydum Türklerde gözün üstünde kıllar varmış adıda kaşmış aslı varmıdır?
  • bayanları genelde kısa boylu ve geniş kalçalı oluyor.


  • Çok güzel söyledin.

    quote:

    Orijinalden alıntı: GODIVA

    doğarken yeryüzündeki herhangi bir ırkı seçebiliyorsan, elinde bir biletle kendine önlerden bir koltuk ayarlayıp doğduğunu sanıyorsan övün...gece gündüz hatta...


    seçemiyorsan kimsenin kimseyi aşağılamaya ya da üstünlük taslamaya hakkı yok.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.