Şimdi Ara

#Türk Hava Kurumu Üniversitesi# #S.S.S#

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
271
Cevap
10
Favori
33.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türk Hava Kurumu Üniversitesi öğrencisi olarak aklınıza gelebilecek her türlü soruyu cevaplayabilirim okulla ilgili. Yardımcı olabilirsem ne mutlu bana

Orijinalden alıntı: José

Türk Hava Kurumu Üniversitesi öğrencisi olarak aklınıza gelebilecek her türlü soruyu cevaplayabilirim okulla ilgili. Yardımcı olabilirsem ne mutlu bana

şimdiden google da ilk sıraya yerleşmişsin :) "bu sayfadan iyi bi pr bekliyorum :)"

1- Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri alanları nelerdir?
    2- Bu bölümden mezun olanlara ne gibi imkanlar sağlanıyor, garantisi varmı yoksa mezun olduktan sonrası allah kerim mi?
    3- Öğrenim ücreti olan:
    Ankara Havacılık Meslek Yüksekokulunda 10.550 TL. ve İngilizce Hazırlık Programında 20.250 TL.’dir

programlar tercih klavuzunda ne olarak geçiyor?

Örn. tercih klavuzunda sadece "Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri" olarak geçiyor!

4- Bu öğretim ücreti bir dönemlikmi yoksa her yılmı ödenecek, ayrıca ingilizce hazırlık programı fiyatı öğrenim ücretiyle beraber nedir?
    5- Yaş sınırı varmı?

şimdiden teşekkürler...

edit: bu arada 2008 sosyal bilimler mezunuyum ygs 5 yerleştirme puanım 200

edit2: yaştan kaybetmişim yinede cevaplamak istersen araştıracaklara hazır cevap olmuş olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aaydoogduu -- 6 Temmuz 2013; 23:43:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aaydoogduu

quote:

Türk Hava Kurumu Üniversitesi öğrencisi olarak aklınıza gelebilecek her türlü soruyu cevaplayabilirim okulla ilgili. Yardımcı olabilirsem ne mutlu bana

şimdiden google da ilk sıraya yerleşmişsin :) "bu sayfadan iyi bi pr bekliyorum :)"

1- Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri alanları nelerdir?
    2- Bu bölümden mezun olanlara ne gibi imkanlar sağlanıyor, garantisi varmı yoksa mezun olduktan sonrası allah kerim mi?
    3- Öğrenim ücreti olan:
    Ankara Havacılık Meslek Yüksekokulunda 10.550 TL. ve İngilizce Hazırlık Programında 20.250 TL.’dir

programlar tercih klavuzunda ne olarak geçiyor?

Örn. tercih klavuzunda sadece "Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri" olarak geçiyor!

4- Bu öğretim ücreti bir dönemlikmi yoksa her yılmı ödenecek, ayrıca ingilizce hazırlık programı fiyatı öğrenim ücretiyle beraber nedir?
    5- Yaş sınırı varmı?

şimdiden teşekkürler...

edit: bu arada 2008 sosyal bilimler mezunuyum ygs 5 yerleştirme puanım 200

edit2: yaştan kaybetmişim yinede cevaplamak istersen araştıracaklara hazır cevap olmuş olur

Meslek Yüksek Okulu bu sene ilk mezunlarını verdi ve %90 gibi bir oranla iş sağlandı hepsine. İleriki senelerde ne olur bilemem. Meslek Yüksek Okulunda hazırlık eğitimi yok 2 yıla yayılmış bir İngilizce eğitimi var. Fiyatıda 10-11 bin gibi birşey yıllık dönemlik değil. Direkt Sivil Havacılık Kabin hizmetleri diye geçiyor mezun olunca bildiğin uçaklarda kabin görevlisi host hostes oluyorsun yani. Okulun sahip olduğu meslek yüksek okullarının tamamı şöyle :

ANKARA HAVACILIK MESLEK YÜKSEK OKULU
    Uçak Teknolojisi
    Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri
    Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi
    İZMİR HAVACILIK MESLEK YÜKSEK OKULU
    Uçak Teknolojisi
    Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri
    Hava Lojistiği
    Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

Bu sayfada okulun geçmiş yıllardaki taban puanları var bu seneyle mukayese edebilirsin.http://oim.thk.edu.tr/Content.aspx?cid=1080

• Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programında okuyabilmek için sağlık raporu vb. şartlar gerekli midir? Eğer gerekli ise, Kabin Hizmetleri Programını tercih eden aday öğrencilerin karşılaması gereken şartlar nelerdir?

• T.C. uyruklu olmak,
    • Reşit olmayanlar için veli göstermek,
    • 01 Ocak 2012 tarihi itibariyle 22 yaşından gün almamış olmak,
    • Bayan adaylar: 160-180 cm boy aralığında olmak, Erkek adaylar: 170-190 cm boy aralığında olmak,
    • Boy-kilo arasında aşırı farklılık bulunmamak,
    • Vücudunun görünen yerlerinde dövme, iz, yara, piercing vb. bulunmamak,
    • Dilinde kekemelik, pelteklik, tutukluk bulunmamak,
    • Taksirli trafik suçu hariç, adli sicil kaydı bulunmamak
    • Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yetkilendirilen havacılık tıp merkezleri tarafından düzenlenmiş geçerli sağlık sertifikası sahibi olmak ve sağlık sertifikasında, kabin görevlisi olarak uçmasına engel kısıtlama bulunmadığını belirten sağlık raporu sahibi olmak gerekmektedir.

• Pilotaj Bölümünde okuyabilmek için sağlık raporu vb. şartlar gerekli midir? Eğer gerekli ise, Pilotaj Bölümünü tercih eden aday öğrencilerin karşılaması gereken şartlar nelerdir?

Pilotaj programı Ankara Hava Ulaştırma Fakültesi Pilotaj Bölümünde uygulanmaktadır ve bu programa kayıt olan öğrenciler Ankara Etimesgut Türkkuşu Kampüsü ve Ankara Akköprü Kampüsünde öğrenim görürler.

Aday öğrencilerin, 06.06.2006 tarihli ve 26190 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Uçak Pilotu Lisans Yönetmeliği (SHY–1)” nin 24. Maddesinde belirtilen öğrenci pilot lisansı için müracaatlarda öngörülen şartları karşılıyor olması gerekmektedir. Söz konusu şartlar aşağıda belirtilmektedir:

a) Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) veya SHGM tarafından yetkilendirilen havacılık tıp merkezleri tarafından düzenlenmiş geçerli 1 inci sınıf sağlık sertifikası sahibi olmak ve sağlık sertifikasında, tek pilotla sertifikalı uçaklarda sorumlu pilot olarak uçmasına engel kısıtlama bulunmadığını belirten sağlık raporu getirmesi gerekmektedir.

• 1- verilen eğitim nasıl
    2- elektrik elektronik yazmayı düşünüyüyorum ne dersin? %90 ihtimal
    3- iş bulma konusunda nasıl?
    4- sınavları zormudur?
    5- öğrencileri nasıl?
    6-elektrik elektronikten pilotaja geçebilrimiyim?
    şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi holypages -- 9 Temmuz 2013; 20:04:11 >

Orijinalden alıntı: holypages

1- verilen eğitim nasıl
    4- sınavları zormudur?
    5- öğrencileri nasıl?
    şimdiden teşekkürler

Zorunlu hazırlık var tabii ielts toefl gibi sınavlardan geçtiysen hazırlığı atayabiliyorsun. Hazırlıkta devamlılık zorunuluğu var. Bölüm dersleri tamamen İngilizce tabii ki sınavlarda aynı şekilde. Okulun sitesine girip bölüm hocalarının geçmişine bakabilirsin. Okul kendi uçak yapımını bitirmek üzere 2014 te tamamen bitmiş olacak düşün mühendisler için böyle imkanlar var bu projeler de yer alabilirsin. Mühendisliklerde ilk 3 sınıfın sonunda zorunlu stajlar var 40 ar gün bunları yapmazsan okulu bitiremiyorsun. Bence iş hayatını öğrenmek açısından çok önemli ve faydalı birşey. Bursum kesilir mi diye korkun olmasın hiç. hazırlıkta bir yıl bölümde bir yıl kalma hakkın var. Zaten dersten kalma var bizde alttan ders alabilirsin. Yıl tekrarı olması için o seneki bütün derslerinden kalman gerek yani. Hiçbir bölümden pilotaja geçiş yok. Ama pilotajdan diğer bölümlere geçiş var. Vakıf üniversitesi deyince insanların akıllarına genelde zengin züppeleri tikky kızlar son model arabalar falan geliyor ama Thk da böyle bir ortam yok sıkıntı çekeceğini zannetmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi José -- 9 Temmuz 2013; 20:21:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

1- verilen eğitim nasıl
    4- sınavları zormudur?
    5- öğrencileri nasıl?
    şimdiden teşekkürler

Zorunlu hazırlık var tabii ielts toefl gibi sınavlardan geçtiysen hazırlığı atayabiliyorsun. Hazırlıkta devamlılık zorunuluğu var. Bölüm dersleri tamamen İngilizce tabii ki sınavlarda aynı şekilde. Okulun sitesine girip bölüm hocalarının geçmişine bakabilirsin. Okul kendi uçak yapımını bitirmek üzere 2014 te tamamen bitmiş olacak düşün mühendisler için böyle imkanlar var bu projeler de yer alabilirsin. Mühendisliklerde ilk 3 sınıfın sonunda zorunlu stajlar var 40 ar gün bunları yapmazsan okulu bitiremiyorsun. Bence iş hayatını öğrenmek açısından çok önemli ve faydalı birşey. Bursum kesilir mi diye korkun olmasın hiç. hazırlıkta bir yıl bölümde bir yıl kalma hakkın var. Zaten dersten kalma var bizde alttan ders alabilirsin. Yıl tekrarı olması için o seneki bütün derslerinden kalman gerek yani. Hiçbir bölümden pilotaja geçiş yok. Ama pilotajdan diğer bölümlere geçiş var. Vakıf üniversitesi deyince insanların akıllarına genelde zengin züppeleri tikky kızlar son model arabalar falan geliyor ama Thk da böyle bir ortam yok sıkıntı çekeceğini zannetmiyorum.

Teşekkür ederim cevapların için. Züppelerin olmaması beni çok sevindirdi açıkcası :D. 18 ine kadar tanıtım günlerinede gidicem üniversitenin. Tercih listesinin başına thk üni. ile doldurucam :)

• quote:

quote:

quote:

1- verilen eğitim nasıl
    4- sınavları zormudur?
    5- öğrencileri nasıl?
    şimdiden teşekkürler

Teşekkür ederim cevapların için. Züppelerin olmaması beni çok sevindirdi açıkcası :D. 18 ine kadar tanıtım günlerinede gidicem üniversitenin. Tercih listesinin başına thk üni. ile doldurucam :)

Herşey gönlünce olur inşallah

• Muhendisligin herhangi bir bolumunden mezun olunca thy istanbulda calisma gibi bir olanagim oluyomu. Pilotaj bolumleri cok pahali ya azcik indirsinler sunu :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: gofdelisi

Muhendisligin herhangi bir bolumunden mezun olunca thy istanbulda calisma gibi bir olanagim oluyomu. Pilotaj bolumleri cok pahali ya azcik indirsinler sunu :(

yani tabii ki böyle direkt adres göstererek iş sağlıyor okul diyemeyiz ama genel olarak mühendislik bölümlerinde havacılık üzerine yoğunlaşabileceğin için hava yolları şirketlerinde iş bulabilirsin. Pilotaj eğitimi pahalı çünkü 240 kusur saat uçuyorsun ve o uçakların bakımı diğer masrafları var.

Orijinalden alıntı: Simple Man

Uzay mühendisliği bölümü nasıldır, bir de öğrenci profili zengin züppeler olmasa da nasıldır yani biraz siyasal biraz sosyal açıdan?

Uzay mühendisliği bölümüyle uçak mühendisliğinin dersleri çok ortak ikisi arasında çok bir fark yok. 2 side aynı iş alanlarında çalışıyorlar zaten. Ayrıca bu sene en çok kız olan mühendislik bölümüydü . Okul görüp duymuşsunuzdur hükumete yakın idari açıdan. Ama öğrenciler öyle değil en azından benim tanıdıklarım ve genel olarak. Birçok asker çocuğu var okulda.
    Eğer bunlara kesin bir cevap verirsen çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperenkantarci

Ben bu sene inşallah thk Pilotaj burslu yazacağım ama bir kaç şey soracağım:
    1-)Hazırlık sınıfı okursam bursa ek para ödermiyim
    2-)Gözümde sağ 1 sol 1 miyop 0.75 astigmat var ama başka sorun yok sadece bunlar bunlar benim pilot olmamda sorun olurmu.
    Eğer bunlara kesin bir cevap verirsen çok teşekkür ederim.

Burlu gireraen burs hazirligida kapsiyor, gözde 5 numaraya kadar yolu var merak etme

Orijinalden alıntı: Invisible Inventor

Uzay mühendsiliği için neler söyleyebilirsin
    İTÜ Uzayla kıyaslama yapabilir misin?

Itüyle kıyaslama yapamam çünkü itü uzay hakkinda bilgim yok ama ben itüyü tercih ederdim köklü bir üniversite oldugu icin ve isim degeri acisindan

quote:

Orijinalden alıntı: Invisible Inventor

Uzay mühendsiliği için neler söyleyebilirsin
    İTÜ Uzayla kıyaslama yapabilir misin?

Itüyle kıyaslama yapamam çünkü itü uzay hakkinda bilgim yok ama ben itüyü tercih ederdim köklü bir üniversite oldugu icin ve isim degeri acisindan

Cevabın için çok teşekkür ederim. Ama zaten İtü Uzaydan puanı daha düşük eğer urası tutmazsa burası olabilir.

1)Boy sınırı 1.90 diyorlar? Ben 1.89 um ve daha lise 4 üm, hadi okula bu boyla girdim diyelim, üniversite döneminde uzar isem, sınırı geçersem ne oluyor, yani bitiyor mu her şey. Bir de anlamadığım bir şey var okulda 1.90 dan uzun pilotaj öğrencisi hiç yok mu ki?

2)Geçenlerde IFTE ye gittim. Oradaki abi okulu Pilotajı bitirince THY de işin hazır dedi ama okulu bitirmek çok zor dedi. Bu zorluktan kastı ne? Mezun olamayan çok kişi var mı?

3)Bu sene Pilotaj fiyatları 41 bin TL. Benim gireceğim sene (İnşallah girerim) yükselir mi aynı mı kalır, yoksa düşer mi? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Orijinalden alıntı: YYgtyazici

Ben lise 4 öğrenciyisim. Hedefim THK Pilotaj. İnşallah kazanırım. Aklıma takılan sorular var.

1)Boy sınırı 1.90 diyorlar? Ben 1.89 um ve daha lise 4 üm, hadi okula bu boyla girdim diyelim, üniversite döneminde uzar isem, sınırı geçersem ne oluyor, yani bitiyor mu her şey. Bir de anlamadığım bir şey var okulda 1.90 dan uzun pilotaj öğrencisi hiç yok mu ki?

2)Geçenlerde IFTE ye gittim. Oradaki abi okulu Pilotajı bitirince THY de işin hazır dedi ama okulu bitirmek çok zor dedi. Bu zorluktan kastı ne? Mezun olamayan çok kişi var mı?

3)Bu sene Pilotaj fiyatları 41 bin TL. Benim gireceğim sene (İnşallah girerim) yükselir mi aynı mı kalır, yoksa düşer mi? Şimdiden çok teşekkür ederim.

1) girdikten sonra boy uzamasına bakılmaz
    2) Normal üniversite zorluğunda
    3) Tam burslu kazanırsanız ücret diye bir şey yok ama kazanamazanın ilk sene 41 bin sonraki seneler 29bin

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.