Şimdi Ara

türk gençlerinde ayrı eve çıkma kültürü olmaması (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
129
Cevap
0
Favori
8.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • görüşünüze az da olsa katılmamın sebebi evden ayrılan gencin özgüveni daha yüksek olur hayata hazırlanma anlamında daha deneyimli olmasına katkı sağlar. Tek şikayet ettiğim konu son ses müzik dinleyememek bazen de gereksiz akrabalarla muhatap olmak.
  • 3 senedir ailemden uzak yaşıyorum bu korona karantina sürecinde aile evine döndüm evime geri döneceğim günün hayaliyle yaşıyorum resmen tek başına yaşamak ayrı eve çıkmak gibisi yokmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Surgery -- 19 Mayıs 2020; 12:48:15 >
  • Hemen ben kendimce basit bir hesap yapayım. Gelir giderler dahilinde ülkemizde tek başına eve çıkmanın maliyeti ne olur diye bir bakalım.
    2300 TL asgari ücret aldığımızı düşünelim.

750 TL kira
    100 TL İnternet
    100 TL Elektrik
    50 TL Aidat
    50 TL Su
    100 TL Cep Telefonu Faturası
    300 TL Eve Alınan Eşyanın Aylık Taksit Parası
    150 TL Ulaşım
    150 TL Aylık Kıyafet Parası
    200 TL Aylık Doğal Gaz Parası
    350 TL Mutfak Masrafı

Burada yapılan hesapta 2300 TL gider oluyor. Bu şartlar ile evinde tek başına yaşayabilirsin.
  • 750 kira, 350 mutfak masrafı? bu fiyatlandırmalar 2015-2016 yıllarına ait.

ha, sultanbeyli'de köpek bağlasan durmaz bir evde, ve makarna bulgur ve luppo yiyerek yaşarım desen bile 350 mutfak cidden zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşsizliğin bu denli fazla olduğu bir ülkede çocuğun evden kopması zor. Ekonomik bir bağımlılık var her şeyden önce. Ne yani ? Anasından babasından aldığı harçlıkla mı eve çıkacak ? Bu dediğin gelişmiş ülkelerde olur.

• Keşke ailemin yanında olsam da özelim olmasa. Gurbette bıkıntı geldi artık tek başına yaşamaktan

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kültürlü cingen

Keşke ailemin yanında olsam da özelim olmasa. Gurbette bıkıntı geldi artık tek başına yaşamaktan
    bkz. rahat batması

• Istanbul da dediğin şey kolay değil. İş paraya bakıyor. Ya merkezde mağara gibi ev demeye bin şahit isteyen bir yerde en aşağı 1500 liraya oturacaksın ya da neredeyse şehir dışına çıkıp eli yüzü düzgün bir daire bulacaksın ki artık bu son ihtimali bile yapmak çok zor.

• Üniversite de maddi durumunun yetersizliğinden eve çıkmaya karar verdim ben bir öğretmen abi ve arkadaşım öğretmen abi 4-5 k maaş alıyor ve 3k bir köşeye atıyor seneye evlenecek çünkü sene 2016 civarları bence arkadaşımda aylık eve 2000e yakın para sokuyoruz 2000 de öğretmen abi sokuyor ve 4000 TL ye 3 kişi geçinmeye çalışıyoruz içimizde sebze tarzı ucuz yemekler yapmayı bilen olmadığı için genelde dışarıdan veya markette satılan hazır yiyecekler tüketiyorduk doğal olarak çok para gidiyordu mutfak masrafına aylık en az 1000 bunun üstüne ev kirası elektrik su ekleniyor ve 2200 TL gibi bir paramız gidiyor bize kalan 1800 TL civarı o zamanlar 10 TL lik sigara içiyoruz günde 2 paket gidiyordu eve toplam 600 TL de öyle gitti ekstra okula giderken yol parası veriyorduk aylık ben 60 TL arkadaş 60 TL 120 de öyle gitti eğlenmek için dışarı çıkıyorduk ayda 3-4 kez her gitmemize 50 TL hesap versek 200 TL de öyle gitti evde birşeyler bozuluyordu veya yeni birşeyler almaya kalkiyorduk bu arada her ay mutlaka elektrik ya da su tesisatı sorun çıkarıyordu çok eski olduğu için ona 300 TL veriyorduk ekstradan ayda 1 eve gidiyorduk yol parası vs derken parayı sifirliyorduk ilk aylar çok sıkıntı çektik eve eşya falan aldık çünkü çamaşır makinesi buzdolabı çatal kaşık bardak vs. Benim yurda verecek param kalmadığı için evden çıktım aile gram yardim etmiyordu aldığım burs anca karnımı doyuruyordu bir müddet yardım kesilince bende de ekonomi iflas etti hatta eve ilk gittiğimde acele olmuştu bu olay kışın ortasında yorganim yok diğerleri eve gidip getirmişti bende para kalmadığından getirememiştim 1 ay gibi bir süre -20 derece de montla yattım evdekiler ne rezillik çektiğimizi bilir kömür parası veriyorduk kaloriferler isitmiyordu sistemi sonra kömür bitti diyorlardı birde bina çok eski olunca daha ucuza da biryer bulamıyordum 1 senenin sonunda kendim çalışmaya başlayınca düzeltmiştim tüm durumları eve giren para kadar harcama da çok oluyor eskisi gibi olmuyor

• Allah var, ben kendi evime çıkmak istiyorum ama para nerede? Aile evinde çalışarak elde ettiğim maddi rahatlığı kendi evime çıktığımda elde etmek için en az 4 milyar maaş almam lazım. Kimse de bana 4 milyar vermez. Kiraya çıksam iyi kötü bir ev 750 tl, bursa için. Kışın faturalar bulur 500 tlyi. Yol parası, işte yemek falan o da 500 lirayı bulur. eder sana 1750. Asgari ücret zaten 2320 tl. Bana kalan 570 tl gibi bir para. Şimdi ben bunla aylık gıdamı mı alayım, arada üst baş mı alayım, dışarı mı çıkayım, hobi mi edineyim ne yapayım? Bu ülke bu açıdan çok kötü. Memur olsam mesela, Bana kalacak 2250 tl. İşte o parayla bir şeyler yapılabilir. Aylık evin masrafı iyi beslensen dahi en fazla 800 tl olur. 1450 tlde bir şeyler yapmaya yeter ama yine de araba alıcam dersen alamazsın. Her gün içicem dersen yetişmez. Her gün gezicem dersen yine yetişmez. Avrupadakiler her gün gezip içerken sen evinde televizyon izlersin.

• Kültür varda hangisinde para var ? Parası olan zaten ayrı evde .

• Ayrı eve çıkabilmen için ekonomik özgürlüğünün olması lazım. Ekonomik özgürlüğünün olabilmesi için bir yerde çalışıyor olman lazım. Bir yerde çalışabilmek için de yüksek okul okumak zorundasın. Üniversiteyi tamamladığın halde iş bulamama ihtimalin de var ki bu oran çok yüksek. Yani imkanı olup yapınca ''siz nasıl kalıyorsunuz ailenizle yahu'' diyip ahkam kesmek komik oluyor. Hiç kimse zannetmiyorum ailesine bu yaştan sonra yük olmak istesin. İmkan olsa gidecek ama işe giremediğinden kalmak zorunda kalıyor. Hele şu coronavirus den sonra işten çıkırılınca kira ödeyemedim, ailemin yanına geçmek zorunda kaldım diyenler var. Şu hayatta her şey para ile oluyor. Bir şeyi yapmak istemesen bile para sayesinde yapmak durumunda kalıyorsun. Misal senin ekonomik özgürlüğünün olunca böyle konuşması kolay oluyor. Karşıt bir olayı düşünmüyorsun ve empati yapmıyorsun. İşte bu paranın verdiği bir rahatlık. Buda hoşuna gidiyor herkes gibi doğal olarak.

• İmkan olsa da çıkmak mantıklı değil, ailenin yanindaysan rahatin yerindedir evde kalabalik olur şenlik olur. Bunlar guzel seyler. Oteki turlu robot gibi yasamak mi guzel.

Ha eve kiz atacam sabahlara kadar partilicem kafasindaysan bu zaten Turk kültüründe cok olan bisey olmadigi icin sadece bunun icin ev ayirmaz kimse

• grandeamore kullanıcısına yanıt
    E madem bunun farkındasın sorduğun sorunun cevabını sen de biliyorsun

• Hitlerin Bıyığı kullanıcısına yanıt
    Konuda eve çıkanlar her gün havuz partisi, grup seks yapıyor gibi konuşmuş ama çoğunun yaptığı birkaç erkeği eve çağırıp hep beraber csgo ve batak oynamak

• Bizim genclerimiz sever 30 yasina kadar anasinin dizinde yatmayi
    Ulan ben babamdan para isterken utanıyordum siz nasil rahat davraniyorsunuz

• Orada gençler lisede bile yaz tatilinde limonata satıyor, McDonalds'ta burger çeviriyor, bir şekilde kendi hayatını kurmaya başlaması isteniyor. Kültürlerinde var bu. Liseden sonra çalışmazsa / okumazsa ve eve yük olmaya devam ederse ana baba homurdanmaya başlıyor. Bir süre sonra odası bodruma taşınıyor ve en sonunda şutlanıyor :) Ufak tefek çalışanlar bu işlerden kazandıkları paraları arkadaşla eve çıkmaya falan yetiyor. Bizde demek ki yetmiyor. Kültür farklılıkları da var elbette.
  • 2 yabancı film izleyip analiz kasmayın be kardeşim Aile kültürü olduğu için olabilirmi ? Bizde o yok bu yok, ne meraklısınız yabancı milletin örf adetine. Ye makarnanı çek 31ni, Türk toplu üzerine onlarca kitap yazmış gibi analiz kasma

• Okumayın bomboş gönderi

• Param yok param

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.