Şimdi Ara

türk gençlerinde ayrı eve çıkma kültürü olmaması (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
0
Favori
8.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boşu boşuna 1500 tl vermek zor geliyordur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KSKcarpediem

2 yabancı film izleyip analiz kasmayın be kardeşim Aile kültürü olduğu için olabilirmi ? Bizde o yok bu yok, ne meraklısınız yabancı milletin örf adetine. Ye makarnanı çek 31ni, Türk toplu üzerine onlarca kitap yazmış gibi analiz kasma
    yemişim Türk kültürünü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para yoksa yapacak bisey yok ama para bigun olur, bigun is bulunur o zaman imkan varsa cikmakta fayda var cikiliyorsa da dunyanin sonu degil.

Belli bir yastan sonra aileyle yasanmiyor. Ben Universitede 18 yasinda evi 23 yasinda da ulkeyi terkettim 3 kita bir suru ulkede bulundum. Herturlu isi yaptim mesela agir is restoranda calisma Amerikada TUrkiye de vs. Simdi daha rahat ettim guzel bi isim var dunyanin en buyuk firmalarindan birinde.

Ama sunu farkettim arkadaslar olay sadece para degil Turk gencleri universite okuyorsa ya da okuyacaksa Amerikali gencler gibi fln restoranda vs calismayi gururuna yediremiyor cogu ya da gecici de olsa agir is vs kaldiramiyor ulan calis yazin 3 ay ne olacak hicbir yerde ogrenemeyecegin ortami hayat hikayelerini ogrenirsin iste.

Amerikada WAT da annemi ozledim diye gelip 1 hafta sonra giden Turk arkadas vardi. Kime ne anlatiyorsunuz siz.
  • Çalışıp aile yanında para biriktirmek de ayrı seçenek. Evlenene kadar en azından. Şahsen öyle yapıyordum. Baya para biriktirmişim.

• En basitinden yemek yapmayı bile bilmiyorlar. 1 ayda yetersiz beslenmeden komaya girerler.
  • inonu88 kullanıcısına yanıt
    Hocam Türkiyede zor iş bulunuyor o restoranda bile olsa. Part time alan yok neredeyse. Mesela part time çalıştırma oranı istatistiklerine bakın avrupa abd'ye göre çok çok düşük. Bulsan bile eziyorlar, aldığın para para değil, çalışma saati çok fazla, avrupada max. 40 saat. Lanet ülkede ne liberalizm ne sosyalizm var.
  • Weisanstein kullanıcısına yanıt
    Avrupa'da iş bulma olanakları ile, devletin yardımları ile, çalışma koşulları-ücretleri ile burası bir mi?? Ulan koca yaz iş arıyorum anca eylülde buluyorum. Tabi bunda devletin suçu da pek yok aslında, Türkiye halkı her yıl nüfusu 1m artırdı bu durum normal, işsizlik de olur kıtlık da olur. Ne ekersen onu biçersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Man In The Wılderness

Avrupa'da iş bulma olanakları ile, devletin yardımları ile, çalışma koşulları-ücretleri ile burası bir mi?? Ulan koca yaz iş arıyorum anca eylülde buluyorum. Tabi bunda devletin suçu da pek yok aslında, Türkiye halkı her yıl nüfusu 1m artırdı bu durum normal, işsizlik de olur kıtlık da olur. Ne ekersen onu biçersin.
    Avrupa değil Amerika'yı kastetmiştim ama değişen bir yok. Aynı şeyi söylüyoruz. Burada zor bela part time iş bulsa da ayrı eve çıkacak parayı zor kazanır. Tam zamanlı işi de geçici olarak kimse kimseye vermez yaz tatili için vs. Devletin suçu burada hala 3 çocuk teşvik etmesi. Bu ülke bu ekonomik yapı ile 80 milyonu zor besliyor. 15-20 milyon kişi İstanbul'a toplanmış. Nüfus yoğunluğu ve ekonomik kalkınma çok dengesiz dağılmış.

• Weisanstein kullanıcısına yanıt
    Hocam devlet napsın 2020 yılında hala korunmayı bilmeyip tavşan gibi doğuran insanların başına vajina bekçisi mi diksin yada devlet aklı çocuk istiyor diye çocuk yapan birine ne yapabilirsin ki onun ülkeye dünyaya geçtim kendisine nasıl bir katkı yapmasını beklersin ki

Part time iş bulamadığım için, yalan söyleyip çıkıyorum full time işlerden, 2 kez yaptım bunu ama bir daha yapamam çünkü her iş görüşmesinde 2 işinde de 1 ay çalışıp çıkmışsın diyorlar, o yüzden mecbur sadece part time iş arıyorum. Bu durumda olmamın sebebi de Türkiye halkı. H&m, zara mülakatlarında gladyatör savaştırır gibi kapıştırıyorlar 3 5 kuruş maaşlı tezgahtarlık için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man In The Wılderness -- 20 Mayıs 2020; 14:22:41 >
  • quote:

Hocam devlet napsın 2020 yılında hala korunmayı bilmeyip tavşan gibi doğuran insanların başına vajina bekçisi mi diksin yada devlet aklı çocuk istiyor diye çocuk yapan birine ne yapabilirsin ki onun ülkeye dünyaya geçtim kendisine nasıl bir katkı yapmasını beklersin ki

Part time iş bulamadığım için, yalan söyleyip çıkıyorum full time işlerden, 2 kez yaptım bunu ama bir daha yapamam çünkü her iş görüşmesinde 2 işinde de 1 ay çalışıp çıkmışsın diyorlar, o yüzden mecbur sadece part time iş arıyorum. Bu durumda olmamın sebebi de Türkiye halkı. H&m, zara mülakatlarında gladyatör savaştırır gibi kapıştırıyorlar 3 5 kuruş maaşlı tezgahtarlık için.
    Haklısın hocam. Allah herkese akıl vermiş mantık vermiş. Devletin dürtmesine ittirmesine gerek bırakmadan kullanmak lazım ama.... Neyse. Benim anlatmak istediğim başlığı açan arkadaşın bahsettiği kültürel nedenlere ek olarak iktisadi faktörlerin de eve çıkmayı güçleştirdiğiydi. Sen de aynı şeyleri söylemişsin.

• Hey BETELGEUSE naberr moruq!!!

• quote:

Hocam Türkiyede zor iş bulunuyor o restoranda bile olsa. Part time alan yok neredeyse. Mesela part time çalıştırma oranı istatistiklerine bakın avrupa abd'ye göre çok çok düşük. Bulsan bile eziyorlar, aldığın para para değil, çalışma saati çok fazla, avrupada max. 40 saat. Lanet ülkede ne liberalizm ne sosyalizm var.
    Katiliyorum hocam, zaten basta da dedigim gibi sorun paraysa yada ozel bir saglik vs sebebiyse bu durumlari yargilamak kimsenin haddi degil. Ben sadece ortalama ustu yasayip tamamen tercihten ana babasindan ayrilmayan insanlari elestiriyorum ozellikle erkekleri.
  • hecek H kullanıcısına yanıt
    Umarım bu zamanlarda geçer

• Genç işsizliğin %35 olduğu, yoksulluk sınırının ise 7800 tl olduğu bir ülkede böyle bir konu açmak, gençlere küfür etmekten daha kötüdür. Bir gün o yokluk sizi de vurur, anlarsınız anyayı konyayı!
  • İmkan yok, para yok, giderler zor karşılanıyor. Bu ülkede zor, her imkana uzaktan bakıyoruz.

• baba kültür var da mangır yok mangır
  • 10 senem bitecek bekarım ayrı evde tek yaşıyorum. Param yok falan bahane. Üniversite okuyan adam para kazanmasını da öğrenmeli. Bu illa sgklı iş olarak değil. Tabi rahat işi herkes istiyor bende memurluk istiyorum ama yok. Hazır iş yok. Çünkü fabrika yok.
  • Eşyalı 1+1 bulsam anında çıkarım, aldığım para genelde asgariyi bulmuyor makul bir kira bulsam ayrılırım aile çok bunalttı artık. 12 marttan beri çalışmıyoruz işe başlayıp kendimi düzene koysam erkek öğrenci yurduna bile çıkarım yeter ki tek olayım artık.
  • Adam akıllı para kazandıracak iş yok, insanlar çalışsa da para alamıyor. Çalışıp gereksinimi karşılarlar, ortada bırakırlar. Şanslıysan güzel senin için, insanlar şanslı olmuyor. Durumlar kötü, imkan yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 20 Mayıs 2020; 19:15:14 >
  • yanlış anlamasın konu sahibi de 1+0 stüdyo daire de özgür bir alan yaratmaz;) balkonu yoksa ayrı bir odası yoksa daracak o evde de zaman geçirilmez😀

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.