Şimdi Ara

Türk Genci Yatıyor, Avrupalı Gençler Bedava Çalışıyor (Ss'li) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
520
Cevap
16
Favori
24.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
56 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türk genci yatıyor kısmını gereksiz buldum ama güzel konuymuş favorilere ekledim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bu kız elalemin samanlığını temizleyip oralarda mı kalıyordu?
    Asus Tuf Gaming X570 Plus // Asus Rog Strix Gaming-E WIFI2 // Ryzen 5 5600x // Ryzen 9 5900x // FSP Windale 6 // Noctua NH-D15 Chromax Black // H110i GTX // MSI 3060ti Gaming Z Trio // Gigabyte 2070 Super Gaming 3X // Crucial Ballistix DDR4 3600mhz CL16 64 Gb // WD Black SN850 1TB PCI 4.0 // Samsung 970 Evo Plus // Kingston A2000 512GB // Sabrent Rocket NVMe Heatsink // EVGA G3 750W // High Power PG-750 ATX 3.0 SM // Hp Pavillion 1440p // Kingston HyperX Alloy Elite 2 RGB // Corsair Sabre Pro Mouse // Razer DeathAdder v3 // Asus Theta 7.1 // Razer Blackshark 2.0 // Asus Essence STX II 7.1 // Sound Blaster Z // LG 65NANO866NA // BenQ Zowie XL2746S // Phanteks ENTHOO 719 // Cintiq 16 DTK-1660
  • Yahu öyle saçma bir konu açmışsınki.Neymiş yabancılar ek işlerde çalışıyormuş Türkler niye çalışmıyormuş.Çocukmusun ya

Ben üni. Okuyorum harçlık çıkarabilmek için hafta sonları dönercide çalışıyorum ama hergünde lanet ediyorum bu işe işkence gibi birşey Suriyelilerle 1200 tl Burs verip kendi öğrencisine 400 tl burs veren ülkedryiz.Ne diyeyim ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dxdiag36 -- 17 Şubat 2017; 9:46:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş türkiye saman üretsin bana desin ki sana ihtiyacımız var 1 sene maaş alma üretimi halledelim gitmeyen namerttir. ama ülke kalkınmak istemiyor insanlar kalkınırsa hükümete ihtiyaçları kalmaz

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: ÖmErenay

Konuda güzel eleştirilerin var fakat başlığa Türk genci yazıp genelleme yapanlardan pek hoşlanmıyorum güzel kardeşim. Etrafınızda gördüğünüz insanlara göre bu tarz büyük tabirlerle genelleme yapmazsanız sevinirim. Senin çevrendeki insanlar ayfon peşinde koşup feyste bütün zamanını harcıyor olabilir ama örneğin benim çevremde öyle insan bulunmaz, çünkü öyleleri ile işim olmaz. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.

Genelleme yapmamın dayanakları maalesef ki TUIK verilerimiz. Yani bizim istatistik kurumunun verileri.

Türkiye Kütüphane Kitap sayısı 17 Milyon

Almanya Kütüphane Kitap sayısı 471 Milyon

Türkiye Kütüphane yıllık kullanıcı sayısı 20 Milyon

Almanya Kütüphane yıllık kullanıcı sayısı 200 Milyon

Net veriler

almanyanın nüfusu 80milyon .
    kalan 120milyon turist olarak gelip kütüphaneye kayıt oluyor demekki

işin ilginci almanyaya yıllık 30milyon turist gidiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rcc53 -- 17 Şubat 2017; 10:9:56 >

• Bu şekilde iş bulabilecegimiz bedava kayıt alan bir site var mı, çoğu para istiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeoMatrix -- 17 Şubat 2017; 10:25:41 >

Terör , gecim sıkıntısı , işsizlik, kole çalışma sistemi , ekonomi v.b. Bir suru sorun.

Önce bunlar halledilsin , insanların kafası rahatlasın zaten türkler boş durmayı sevmez bende çiftlik de bedava çalışırım ama çocuğun okul taksidini evin konut kredisini, mutfak masrafını , faturaları kim ödeyecek ?

• quote:

Orijinalden alıntı: realitych

quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: ÖmErenay

Konuda güzel eleştirilerin var fakat başlığa Türk genci yazıp genelleme yapanlardan pek hoşlanmıyorum güzel kardeşim. Etrafınızda gördüğünüz insanlara göre bu tarz büyük tabirlerle genelleme yapmazsanız sevinirim. Senin çevrendeki insanlar ayfon peşinde koşup feyste bütün zamanını harcıyor olabilir ama örneğin benim çevremde öyle insan bulunmaz, çünkü öyleleri ile işim olmaz. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.

Genelleme yapmamın dayanakları maalesef ki TUIK verilerimiz. Yani bizim istatistik kurumunun verileri.

Türkiye Kütüphane Kitap sayısı 17 Milyon

Almanya Kütüphane Kitap sayısı 471 Milyon

Türkiye Kütüphane yıllık kullanıcı sayısı 20 Milyon

Almanya Kütüphane yıllık kullanıcı sayısı 200 Milyon

Net veriler

almanyanın nüfusu 80milyon .
    kalan 120milyon turist olarak gelip kütüphaneye kayıt oluyor demekki

işin ilginci almanyaya yıllık 30milyon turist gidiyor

Kullanıcı değil de kullanım sayısı olarak okursanız belki daha iyi anlaşılır

Bir kişi birden fazla kez kullanıyor yılda kütüphaneyi - o sebeple rakamlar mantıksız değil

• Senin tuzun kuru yada ülkeni tanımıyorsun. Bu ülkede tarlalarda genç çocuk fark etmez zaten bedava çalışılıyor hemde karnı doymadan. Adamların gelecek kaygısı yok, macera olsun diye yapıyorlar.

Ben demiyorum ki devlet hatasız devlet sorumluluklarını yerine getiriyor.

Fakat Avrupa ve Amerika'da da mezun olan direkt iş bulamıyor fakat ne iş olsa çalışıyor. Kimse Türkiye'deki gibi babasının parasıyla hazır yiyicilik yapmıyor.

Birde Türkiye'de mezunlar genelde yarım yamalak bilgisiyle bir iş yapamıyor, meslek bilgisi tam değil. Sadece diploma almak için üniversiteye girmiş ve hiçbir işi başaramayan adamda gidip kendi alanında iş bulamaz.

Dünyanın bütün karanlıkları bir araya gelse bir mumun ışığını söndüremez.
  • Memleket dahilinde bağı,bahçesi ve tarlası olanların çocukları zaten çalışıyor bu işlerde. Bizler için ekstra birşey değil.

• Valla kardeş sene 2004, 18 lik çıtırım o zaman. Üniversite sınavına girip çalışmaya başladım. İş bildiğin amelelik günde 10-12 ton rahat indir bindir yapıyorum. Aldığım maaş o dönem 250-260 gibi bir şey adiler birde aylık prime 15 gün çizik atmış eksik yatırmış.

Bırak sosyalliği eve kendimi zor atıyordum. Günlerim ev ve iş arasında geçiyordu.

Karın tokluğuna demişsinde bugün asgari ücretli onu hobi olarak değilde geçim kaynağı olarak yapıyor.

Bunları bil, her şeyin kıyası olmaz. 1270+agiye çalışıyor insanlar karın tokluğuna çalışmaktan farkı yok bu durumun. Bizim millet onlarca yıldır böyle...

Avrupada forumlarda biri ya Türkler karın tokluğuna çalışıyor diye konu açıyormudur?

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

Kardeş boş yapma. Adam gibi yazıyı oku, anlamıyorsan gereksiz cevap verme.

Ben demiyorum ki devlet hatasız devlet sorumluluklarını yerine getiriyor.

Fakat Avrupa ve Amerika'da da mezun olan direkt iş bulamıyor fakat ne iş olsa çalışıyor. Kimse Türkiye'deki gibi babasının parasıyla hazır yiyicilik yapmıyor.

Birde Türkiye'de mezunlar genelde yarım yamalak bilgisiyle bir iş yapamıyor, meslek bilgisi tam değil. Sadece diploma almak için üniversiteye girmiş ve hiçbir işi başaramayan adamda gidip kendi alanında iş bulamaz.

Üniversite okudum devlet iş bulsun yoksa işsizlik maaşı versin demişsin bende ona cevap verdim.Devlet görevini yapsın sonra öğrencileri eleştirirsiniz.Kaldı ki ne koşullar altında iş aradıklarını,gördüğü muameleyi falan bilmeden etmeden yargıya varıyorsunuz.Ve bir daha boş yapma gibisinden cümleler kurmazsanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 17 Şubat 2017; 10:58:22 >

• Karin tokluğuna çalişiyorlar demek. Güzel sistemmiş bro. Dedemlere diyim de köyde onlarca dönüm arazi boşta yatiyor.bize bi 30 tane yolla yazin
  • Önce gül gibi yetişen pırıl pırıl zekaların ülkeden kaçmasını engelleyelim de, ondan sonra üretmekti, çalışmaktı konuşuruz. Kendi ailemden de dahil olmak üzere belki 50'nin üzerinde bizzat bildiğim pırıl pırıl beyin göçü var. Buradaki sosyal ve siyasal şartlarda sürünmektense gidip orada hayatlarını yaşıyorlar, bilgilerinin ve emeklerinin de karşılığını fazlasıyla alıyorlar.

Siz galiba Avrupa ülkelerinde gençlerin hepsinin temel bizim okuduğunu, Einstein olduğunu falan zannediyorsunuz. Almanya'da üniversiteye gençlerin kaçı giriyor, bir bakınız. Mesela herkesin çok iyi yetişmiş olması değil, zaten doğanın kanunu gereği bazıları daha akıllı, bazıları daha zeki oluyor. Mesele bunları ayıklayacak sistemi kurabilmekte. Hem sayısal, hem sosyal bilimlerde. Ondan sonra orta sınıfın refahı zaten artar.

• Maalesef halkımız, gencimiz tembel, üretmeyi ve kendisini geliştirmeyi sevmiyor. çalışmaktan, disiplinden nefret ediyor. Tüketmeyi hatta en iyisini tüketmeyi çok seviyor. Paso eleştiriyor, hiç kendisini sorgulamıyor. Bunu kabul etmeyen kendi kendisini kandırıyor demektir.
  • İşsiz ve okumuş gençleri sonuna kadar haklı buluyorum. Sen onca yıl dirsek çürüt sonra zengin zübbelere köle ol üç kuruşa tamah et onlarsa zenginliklerine zenginlik katsın. haftanın 6 günü en az 10 saatten çalışacak üstüne üstlük izin günleride belirsiz olsun özel yaşam yok aile yaşamı yok kimse kusura bakmasın bu sistemi matah birşey mişşş gibi göstermeye çalışmayın yemezler!!!

Bu arada bir anonim resim koymakla kimseyi kandıramazsın Avrupalı gençler bedava çalışmaz çünkü hizmetin karşılığını iyi bilirler!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 17 Şubat 2017; 11:42:53 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.