Şimdi Ara

Türk Genci Yatıyor, Avrupalı Gençler Bedava Çalışıyor (Ss'li) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
520
Cevap
16
Favori
23.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne demezsiniz böyledir iş yok gunluk 20 tl kimse çalışmaz işkur gitdim biz sizi arayacağız dediler 6 aydır arayacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi half life 3 -- 17 Şubat 2017; 11:24:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalan. Onlar instagrama foto atmak icin öyle poz veriyor.

• Hocam hakılısınız.

• oda biseymi Suryeli calismadan para aliyor bu ulkede
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sunstorms

İşsiz ve okumuş gençleri sonuna kadar haklı buluyorum. Sen onca yıl dirsek çürüt sonra zengin zübbelere köle ol üç kuruşa tamah et onlarsa zenginliklerine zenginlik katsın. haftanın 6 günü en az 10 saatten çalışacak üstüne üstlük izin günleride belirsiz olsun özel yaşam yok aile yaşamı yok kimse kusura bakmasın bu sistemi matah birşey mişşş gibi göstermeye çalışmayın yemezeler!!!

Bu arada bir anonim resim koymakla kimseyi kandıramazsın Avrupalı gençler bedava çalışmaz çünkü hizmetin karşılığını iyi bilirler!

İlk yazdıklarınıza katılıyorum sadece sosyal hizmetlere dair bir şeyler yazayım

Hocam gelişmiş ülkelerde sosyal hizmetler çok organize ve gençlerden büyük katılım geliyor

Peru'ya gidip okul inşaatı yapanlar, kendi ülkelerinde veya dünyanın herhangibir yerinde tarlalarda çalışanlar, yaşlılara veya kimsesizlere hizmet edenler- daha çok fazla şey sayarım

Bunlara ( üniversite başvurularında yardımı da olduğu için ) liseliler dahi çok ilgi gösteriyor

İş hayatında bu çocuklar zaten karşılığını alacaklarını biliyorlar- daha yeni bir tanıdığım isviçre'de 6000 frank maaş teklifi aldı- yeni mezun mezun olduğu bölüm de matah değil

Bu organizasyonlar iş hayatının parçası değil

Ama hem ülkeye hem de yapanlara büyük fayda sağlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 17 Şubat 2017; 11:35:20 >

• İki üniversite bitirdim 3 sene işsiz kaldım ekstra işler yaptım ama hiçbir ensesi kalına yancı olmadım yalakalık yapmadım burası çin değil 3 çocuk yapmakta özendirilecek matah birşey değil çin halkı fakir ama çin zengin öyle zenginliğin ta...

• cemsinan kullanıcısına yanıt
    Denk örneklerle kıyaslayın adamların refah seviyesi aldıkları maaşlar çok yüksek haftanın bir günü iki saatide ihtiyacı olana yardım ederler sapla samanı karıştırmayın.

• alım gücü yerine ülkelerle bizi karıştırma. 92 model aracım 8000 tl ediyor aynısı amerika uk australia almanya gibi ülkelerde 300 dolar.
  • Orada 5 ay ciftlikte calisan genc bile istedigi orta duzey arabaya sahip oluyor sen 4 ay calistiginda ortaya ancak bir telefon iphone parasi çıkıyor. Orada bok temizleyen adamin bile alim gucu yasam kalitesi bizden fersah fersah fazla insanin motivasyonunu kiran sey calistigina ragmen emeginin karsiligini alamaman.Bana para vermesinler bende bedavaya calisayim oldu kardesim oldu kölecilik ne zamandan beri övülüyor ben baya kacirmisim ülke gündemini.

• Bu konunun refah seviyesiyle falan alakası yok. Burada kimseye iş beğendiremiyoruz. Kimse elini taşın altına koymuyor.

• Benim oğlan gitti bu yaz fethiyede bir çifliğe gönüllü çalışmaya. Çok da memnun kalmış. Bence ülke olarak genellememek lazım kişinin içinden gelmeli böyle şeyler.
  • quote:

Denk örneklerle kıyaslayın adamların refah seviyesi aldıkları maaşlar çok yüksek haftanın bir günü iki saatide ihtiyacı olana yardım ederler sapla samanı karıştırmayın.

O yazdığınız da var haftalık bir iki saat gibi

Daha uzın süreler de var

Dünyanın öbür ucuna gitmeler de var

Var işte - zaten oradaki hayatın rahatlığını yazan benim bu arada - yeni mezun bile biliyor aylık 5 ila 10 bin frank kazanabileceğini

O sebeple o paraları kazanmadan önce bir iki ay kendimi geliştireyim, hem ülkeme hem kişisel gelişimime katkım olsun gibi aktivitelere kafası gayet rahat katılıyor

Sonra çalışıyorken de bunlara dediğiniz gibi haftada bir iki saat katılıyorlar

Ama çok organizeler onu da söyleyeyim

• Konu sahibi tek başına bazı kafaları ezmiş geçmiş.

Haklı ayrıca.
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    İşte o eğitim düzeyine ve refah seviyesine gelmeden bunları tartışmak işkembeden sallayıp "bizim halkımız tembeldir" demek abesle iştigal tam tersi halkımız çalışkandır yeterki karşılığı verilsin!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: Angarali gurl

Onlarin maksadi bos kalmamak sadece bizim genclerimiz -ev gecindiriyor- ve bunun anlamini bilemez o avrupali gencler

Kusura bakmayın ama bizim gençler genel olarak baba parası yiyor.

Facebook'ta birinciliğe yükseltiyor ülke ortalamasını.

Kitap okumada sonunculuğa çekiyor aynı şekilde.

İş ve Araştırma konusunda ise çok geriden geliyor.

Bunların kesinlikle -ev geçindirme- ilgisi yok...

Ev geçindirme derdi olan insanlar Apple alma yarışına girmez, sosyal medyayı hayatının merkezine koymaz. (İstisnalar hariç)

Al ben sana alternatif örnek olayım;

Facebook,Twitter,Instagram vb. hiçbir şey kullanmıyorum
    Kitap da okumuyorum.
    Apple'da almıyorum alma yarışına girmiyorum.

Aylık giderim zorunlu olarak biri gelip hadi dışarı çıkalım hadi şuraya gidelim buraya gidelim demediği sürece (ayıp olmasın diyede haftada ayda bir kırmıyorum) 20-30 lirayı geçmiyor.

Sen şimdi diyorsun ki ya bizim gençlerimiz şöyle bizim millet şöyle iş beğenmiyor bakın millet bedavaya çalışıyor. Abicim bedavaya çalışan yada maaşı dert etmeden çalışan ya çok mutlu polyannacıdır (veya hayırseverdir) ya da gelir,gider derdi sorunu yoktur. Aylık zaten farklı bir kaynaktan geliri veya birikmişi vardır.

Benim 2 arkadaşım var bu konuya örnek. Biri işe girdi. Maddi olarak sıkıntısı yok. Okuduğu okulun bölümüyle ilgili bir tanıdığının yanında. İlk yanında staj yaptı tanıdığının okul için sonra 1 ay daha bedava takıldı okuldan sonra sırf can sıkıntısından gitmeye başladı. Sonra buna asgari ücreti 200-300 altına maaş vermeye başladır. Dedim niye?

Okula gidiyor, istediği zaman işe gidiyor,istediği zaman gitmiyor. Altında patronun arabasından iyi arabası var. Düşün ki fabrikaya gidiyor arkadaşım arabasıyla altındaki araba patronun arabasından pahalı.

Aynı yere bizim sınıftan arkadaş (hem bu anlattığımın hem benim sınıf arkadaşımı ) götürdü işe geçici süre ile. Günde 10-12 saatten 3-4 hafta kadar haftalık 200 TL'ye çalıştı. İlk anlattığımın okuduğu okuldan aynı zamanda gördüğü stajdan azda olsa bir kalifiyeliği var makina kullanabiliyor fabrikada.

Fakat benim değinmek istediğim nokta farklı. İnsan neden çalışır? Para için. Para için çalışmayan insan bu ilk örnekteki gibi olur ki öyle olanın kafası rahat olur zaten. Paraya ihtiyacı olan arkadaşım aynı yere sabahın köründe dolmuşla akşam servisle git gel git gel , zoraki gidiyordu doğru düzgün iş bile yapmıyordu para sıkıntısı olmayan arkadaşım harıl harıl onu getir götür makinayı kullan araçla insanları dağıt.

Türkiye'de çok okuyan,çok öğrenen zengin olmaz rahat yaşamaz. Çok konuşan,çok dinleyen,esnafı milleti anlayan nabza göre şerbet vermeyi bilen rahat yaşar,kaliteli yaşar.

Bir sayalım isterseniz;

Ülkemizde kaç zengin var?
    Ne yapıyorlar neyden zengin olmuşlar, ne üretiyorlar teknolojik,endüstriyel,ağır sanayi alanında?

Ülkenin dev sermaye,holding grupları ne ihracatı yapıyor bir bakın. (Ben söyleyeyim size neredeyse çinle rekabet edecek kadar ucuz işçi gücü satılan şey bu)

Ülkede kaç tane profesör ne gibi imkanlarda yaşıyor? Kaç tane ilkokula gitmemiş bile insan veya sadece ilkokul okumuş ve onu bile zar zor bitirmiş insanlar ne kadar parayı yönetiyor,ne kadar mal mülk alıyor?

Doları üreten FED'in adını bilmeyen insanlarımız nasıl maaşlarının yarısını dolara yatırıyorlarmış görmüşsünüzdür ülkede kişi başına en çok dolara yatırım yapan il listesini.

Televizyon programlarını açın. Yolda görseniz yüzüne bakmayacağınız tipler gündüz kuşağı programlarda cirit atıyor.

Gençler ailelerinin devamıdır. Bunu genç olduğum için aileme veya diğer tüm ailelere topu atmak için söylemiyorum. Onlarda ailelerinden daha kötüsünü görmüşler çünkü onların aileleri de daha zorlu şartlarda köylerde eğitimsiz büyümüşler. Eskilerden okumuş insanları bulun (Gerçekten tahsilli lise bitirmiş üniversite okumuş birde ilkokul terk veya onuda okuyacak maddi ve manevi imkan bulamamış yaşıtlarına bakın)

20 yaşındayım çok şükür ailem beni hiçbir şeyden mahrum etmedi ne istersem yaptı Allah var doğru mu oldu ne yazık ki, hazırcı oldum. Fakat ne onlar ne de ben bir saz kursu dışında vasıf,yetenek kazandırabilecek bir alan üzerinde durmadım ki onu da bıraktık öğrendiğimizi de unuttuk (o benim istikrarsızlığım tamamen sevemedim ilk başlarda sonrada unuttuk). Bir tek devlet okuluna güvendiler. O da ben sapıttım o da kaldı öyle. Ki okula güvenmekte bu devirde hatadır. Okusanız ne yapacaksınız? Maaşa itaat et. Değerini bil. Adam bilsin de 3000 TL ile 4 yıl lise + 4 üniversite üniversite eğitimini.

Abi okusan kitaplar diyor ki kurallar,yasalar,düzen,devlet,sistem,adalet. Sokağa çıkıyorsun kural ihlali yapan birine yanlış yapıyorsunuz deseniz "lan" içeren cümleler ile üstünüze yürüyecek elini beline götürecek emaneti ile tehdit etmeye çalışacak insanlar cirit atıyor. Uydunuz varsa evde ileri kanallara bir gidin 5 kavanoz bal, resimdeki ünlüyü bil şu kadar indirimi kap gibi yalan dolan yayın yapanları görün.

Karısına,sevgilisine kibar davranan küfür etmeyen,şiddet uygulamayan bir çok erkeğin nasıl eşleri,sevgilileri tarafından yıpratıldığına bakın bir de karısına,sevgilisine küfreden,şiddet uygulayanların eşlerine nasıl sadakat,mütevazilik gösterdiğine bakın.

Dünya çapında zaten bir pazarlama sıkıntısı var. İstersen en iyi bilgileri bil, istersen dünyanın en iyi ürününü yap iyi pazarlayamazsan bir önemi yok. İstediğin kadar iyi niyetli ol karşındaki belirli dar kalıplara sığdırmışsa kendini açık sözlülükle birşeyler söylesen alınır yalandan iltifat etsen sevininir, bir iş görüşmesinde de eğer çalışanı seçecek kişi nitelikli değilse sahip olduğunuz bilgiye değil laflarınıza bakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 19 Şubat 2017; 16:41:28 >

• Benim doktorumun muhendisimin yapacağı işler mi onlar ahir ve tezzek kokusu dagdaki çobanın işi o .

• quote:

İşte o eğitim düzeyine ve refah seviyesine gelmeden bunları tartışmak işkembeden sallayıp "bizim halkımız tembeldir" demek abesle iştigal tam tersi halkımız çalışkandır yeterki karşılığı verilsin!

Abi bunlar tartışılır. Arkadaşın yazdığı kütüphane kullanım oranları örneğin tartışılması gereken rakamlar.

O refah seviyesine ulaşamasak da bu tür organizasyonları ben çok önemsiyorum. Gençlerin kendilerini yetiştirme, geliştirme araçlarının ülkemizde ne kadar yetersiz olduğunu da yüzümüze çarpıyor.

Ben bizim çocuklar tembel yaa,dan ziyade "ne bir ellerinden tutan var, kapılar açacağımıza gençlere kapıları kapatıyoruz" gibi sistemsel eleştirileri tercih ediyorum.

Biz her kapıyı açalım, o zaman anlarız kimler o kapılardan bile geçmiyor, kimler yol alıyor.

• Napsın üniversite mezunu tezekmi toplasın?batınn kötü yönlerini alalım demiş konu sahibi resmen

• Para alsın ya da alöasın sofrasına gelen sebzenin ve sütün nasıl üretildiğini yaşayarak tecrübe etmesi kıymetini bilmesi için yeterli.

Bizde face de beğeni kasan ergenlerin üretim afına zerrecr bi fikri yok ne yazıkki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsedilen sistemin adı workaway. Ne kadar seviyorsunuz ortalığı karıştırmayı, bir şeylere bok atmayı. Bu sistemin sizin konuştiğunuz gibi istanbuldan vana çalışmaya gitmek için kullanılmıyor. Zaten bunu kimse kabul bile etmiyor. Burdaki maksat dil öğrenmek, yeni kültürler yeni insanlar tanımak. Arkadaşım yazın kenyada bir okula gidip gönüllü öğretmenlik yaptı 2 ay. Aynı şekilde ukraynada bir ailenin yanında kalıp bulaşık yıkayan, almanyada çiftlikte çalışan arkadaşlarımda oldu. Bu sistemle yurt dışında hem yemek hem de kalacak yer bedavaya geliyor ayrıca insanlarada yardım etmiş oluyorsun. Sizin gibiler anlamaz bunun ne olduğunu. Keşke konuyu açmadan önce biraz araştırma yapsaydınız.

Biri de dil eğitiminin türkiyede de alınabileceğini söylemiş. Bir dil öğreniyorsan, yerinde öğreneceksin bu kadar basit. Konuşmadan, hayatına yansıtmadan öğrenemezsin. Dil kursları falan hikaye.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.