Şimdi Ara

Turbonun çalışmaması hakkında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba 2005 model 1,4 307 sahibiyim. bu son zamanlarda aracın çekişinde ciddi anlamda düşme var gibi hissediyorum özellikle devir 2binlere gelinceki o turbonun devreye girip ani ivmelenmesi yok gibi. hele ki azıcık eğimli olursa yol ve 4. viteste falansam araba kesinlikle hızını artıramıyor. geçen bir tanıdığın fiestasının lastiğini değiştirmeye götürürken turbonun devreye girdiği anı bariz hissederken benim arabamda kesinlikle o şekilde ivmelenme olmadığını farkettim. sorun turboda mıdır acaba yoksa başka bir parçadan da kaynaklanıyor olabilir mi?

edit: bugün dışarı çıkarken kaputu açıp hortumları kontrol edeyim dedim ve resimde işaretlediğim hortumun motor tarafına giden yerden çıkık şekilde durduğunu gördüm boştaydı hortumun işaretlediğim ucu ardından taktım oraya geri. hortum ne işe yarıyor bilmiyorum ama taktıktan sonra az da olsa daha iyi geldi çekişi aracın ama hala turbonun işlevsel çalışmadığını düşünüyorum turbo hortumlarını söktürüp kontrol ettiricem en kısa zamanda. bu işaretlediğim hortum nedir ne işe yarar çıkık olması motora bir zarar vermiş midir peki ?
     Turbonun çalışmaması hakkında?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bangez -- 22 Ekim 2013; 19:40:49 >

• turbo her zaman hava basar hocam. büyük ihtimal turbo hortumunda sıkıntı vardır.

ateşeleme siteminede bir baktırmak lazım oda performansa etki eder.
  • Mekanik bir ariza olmayabilir. Turbo hortumu yirtildi / oynadiysa da bu olabilir. Ancak ciddi bir sorun da olabilir ustaya gostermenizde fayda var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Partikul filitresi dolmuş olabilir 10 dakika yüksek devir çevirin geçer sebep oysa birfe enjektör kablo larina bakın

• quote:

Orijinalden alıntı: bangez

merhaba 2005 model 1,4 307 sahibiyim. bu son zamanlarda aracın çekişinde ciddi anlamda düşme var gibi hissediyorum özellikle devir 2binlere gelinceki o turbonun devreye girip ani ivmelenmesi yok gibi. hele ki azıcık eğimli olursa yol ve 4. viteste falansam araba kesinlikle hızını artıramıyor. geçen bir tanıdığın fiestasının lastiğini değiştirmeye götürürken turbonun devreye girdiği anı bariz hissederken benim arabamda kesinlikle o şekilde ivmelenme olmadığını farkettim. sorun turboda mıdır acaba yoksa başka bir parçadan da kaynaklanıyor olabilir mi?

merhabalar.
    bunun bir çok sebebi olabilir.hava akışmetresi,turbo arızası,turbo basınç valfi(n75) arızası,turbo hava emiş borularındaki olası kaçak,debriyaj baskı balata setinizin kaçırmaya başlaması,motorunuzun silindir kapağının ve egr sistemini kurumlanması ilk aklıma gelenler.bunun haricinde aracınızın hava ve mazot filtrelerinin temiz ve yenilenmiş olması da çok önemli.hakeza kullandığınız mazot da bunda etkili olur.bu arada sizin aracınızda dizel partikül filtresi yok bunu da belirteyim.sadece katalitik konvektör var.size tavsiyem aracınızı bir özel servise götürüp pc ye bağlatmanız ve arıza tespit cihazı ile sorunun kaynağına inmeye çalışmanızdır.kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rakipsiz Fırtına -- 22 Ekim 2013; 0:11:14 >

• olasılıklar oldukça fazlaymış yahu en iyisi bi sanayiye uğrayayım ben yarın. araba resmen 4 viteste yol hafif eğimli ise hızlanmıyor devir ve hız sabit kalıyor öyle çok sinir oldum artık
  • bugün dışarı çıkarken kaputu açıp hortumları kontrol edeyim dedim ve resimde işaretlediğim hortumun motor tarafına giden yerden çıkık şekilde durduğunu gördüm boştaydı hortumun işaretlediğim ucu ardından taktım oraya geri. hortum ne işe yarıyor bilmiyorum ama taktıktan sonra az da olsa daha iyi geldi çekişi aracın ama hala turbonun işlevsel çalışmadığını düşünüyorum turbo hortumlarını söktürüp kontrol ettiricem en kısa zamanda. bu işaretlediğim hortum nedir ne işe yarar çıkık olması motora bir zarar vermiş midir peki ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bugün dışarı çıkarken kaputu açıp hortumları kontrol edeyim dedim ve resimde işaretlediğim hortumun motor tarafına giden yerden çıkık şekilde durduğunu gördüm boştaydı hortumun işaretlediğim ucu ardından taktım oraya geri. hortum ne işe yarıyor bilmiyorum ama taktıktan sonra az da olsa daha iyi geldi çekişi aracın ama hala turbonun işlevsel çalışmadığını düşünüyorum turbo hortumlarını söktürüp kontrol ettiricem en kısa zamanda. bu işaretlediğim hortum nedir ne işe yarar çıkık olması motora bir zarar vermiş midir peki ?

Yanlış bilgilendirmeyim ama sanki hava filtresinden gelen boru gibi. En kötü ihtimalle turboya giden hava temizlenmeden gitmiş olabilir. Turbonun çalışmasını etkileyebilri belki.
  • Hocam aman gözünü seveyim katalizörünü kontrol ettir hemde hemen.2 yıl önce aynı olay benim başımada geldi rampa yukarı araba düşüyodu düz yolda ivmelenmesi kötüydü ben 1.4 dedim dizel dedim ondan kaçmıyodur dedim ama yanılmışım meğer arabanın katalizör tıkanmış.15 güne kalmadı araba şehir içinde kitledi kaldı Geliboludan çekiciyle Çorlu Peugeot Görene gönderdik 1 hafta yattı araba işçilik dahil 7300 Tl masraf çıkardılar ben yandım bari siz yanmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: Peugeot-307

Hocam aman gözünü seveyim katalizörünü kontrol ettir hemde hemen.2 yıl önce aynı olay benim başımada geldi rampa yukarı araba düşüyodu düz yolda ivmelenmesi kötüydü ben 1.4 dedim dizel dedim ondan kaçmıyodur dedim ama yanılmışım meğer arabanın katalizör tıkanmış.15 güne kalmadı araba şehir içinde kitledi kaldı Geliboludan çekiciyle Çorlu Peugeot Görene gönderdik 1 hafta yattı araba işçilik dahil 7300 Tl masraf çıkardılar ben yandım bari siz yanmayın

aynen ben de sizin gibi 1.4 motor bu arabaya az geliyor demek ki diyerek önemsemiyordum ama cidden çekişi çok kötü geliyor bana turbolu bir araca göre. birkaç ay önce enjektör temizleyici yakıt katkısı motor katkısı falan almıştım o sıra bayağı bi kurum attı araba o zamanki kurumlardan tıkanmış mıdır acaba hortumlar diye de şüpheliyim. ilk uygun olduğum zaman götürüp bi baktırıcam

• quote:

Hocam aman gözünü seveyim katalizörünü kontrol ettir hemde hemen.2 yıl önce aynı olay benim başımada geldi rampa yukarı araba düşüyodu düz yolda ivmelenmesi kötüydü ben 1.4 dedim dizel dedim ondan kaçmıyodur dedim ama yanılmışım meğer arabanın katalizör tıkanmış.15 güne kalmadı araba şehir içinde kitledi kaldı Geliboludan çekiciyle Çorlu Peugeot Görene gönderdik 1 hafta yattı araba işçilik dahil 7300 Tl masraf çıkardılar ben yandım bari siz yanmayın

oha. o nasıl bir masraf...

• quote:

2. el şahin doğan parası

• quote:

quote:

aynen ben de sizin gibi 1.4 motor bu arabaya az geliyor demek ki diyerek önemsemiyordum ama cidden çekişi çok kötü geliyor bana turbolu bir araca göre. birkaç ay önce enjektör temizleyici yakıt katkısı motor katkısı falan almıştım o sıra bayağı bi kurum attı araba o zamanki kurumlardan tıkanmış mıdır acaba hortumlar diye de şüpheliyim. ilk uygun olduğum zaman götürüp bi baktırıcam

Ne yapıp ne edin katalizörü ihmal etmeyin hocam Benim arabanın önceden 3 e düştüğü rampayı 5 le çıkıyorum şuan banamısın demiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Eric Theodore Cartman.

quote:

2. el şahin doğan parası

Aynen hocam yaptığımız masrafla doğan alınır

• turbon devre dışı kalsa 1.4 dizeli sen yerinden bile oynatamzsın ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34Brs34

turbon devre dışı kalsa 1.4 dizeli sen yerinden bile oynatamzsın ;)

valla bu konularda bilgim sıfır. 3-4 yıldır kullanıyorum araba, ehliyet kursunda motor bilgisi verdiklerinden harici hiçbir bilgim yok birşey olunca foruma bi danışıyorum hemen :D bundan önceki aracım da 1.4 dizel fiestaydı devir 2binleri geçince birden atak yapıyodu resmen araba ancak 307 de zerre yok o his. başlarda aynı motor bu kasaya yetmiyor heralde o yüzden böyledir diyerekten önemsemedim ama sanki sorun var gibi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.