Şimdi Ara

Tüplü arabalar patlar mı, hala tehlikeli mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gaz kacagi varsa muayeneden gecmiyor zaten abartmayin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • selamivural kullanıcısına yanıt

Hocam arabanın arka koltuk oturma minderini sakın kaldırmayın. Hemen altında benzin deposu var çünkü. Kabinin içine açılan bir de kapağı var.

Ayrıca LPG tankını G3 piyade tüfeği delemiyor, o tank patlayacak seviyeye geldiyse son derdiniz patlamak olurdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abiler tankın ne kadar dayanıklı olduğunu anladım. Aklıma takılan tek soru bir sızıntı durumunda çakmak çaktığımız zaman tüpün içinde ki gazın alev alıp patlaması veya yanması. Bu mümkün mü?

• Abiler öğrendiğim kadarı ile LPG sıvı formdaymış. Kaputun altında ki regülatör isimli parça bunu gaz haline getiriyormuş. Ve gaz kaçağı sadece regülatör bölümünden olabiliyormuş. LPG regülatör'e kadar sadece sıvı formda ilerliyormuş, bunlar doğrumudur?

• Sıvılaştırılmış (likit) petrol gazı açılımı. Gaz haline getiren parça dediğiniz gibi regülatör. Aracı alın, kaliteli bir (LPG) servise götürüp kontrol ettirin, sonrasında tadını çıkarın. Sıkıntı olmaz.

• Ruzgar3460 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Çok soğuk bir sıvı. Kaputa kadar sıvı gider.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İyi bi şey olsa kapalı otoparklara lpg li araçlara yasak gelmezdi, yok sıvıymış, yok bilmemneymiş, adı üzerinde gaz işte!

Önceden patlamış mı, patlamış, daha ne? Ucuz binecem deyip ne motorun ömrünü kısaltmaya değer, ne de risk almaya değer.

Pek dert edecek bi şey yok, araçta varsa kullanmazsınız olur biter.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selamivural

İyi bi şey olsa kapalı otoparklara lpg li araçlara yasak gelmezdi, yok sıvıymış, yok bilmemneymiş, adı üzerinde gaz işte!

Önceden patlamış mı, patlamış, daha ne? Ucuz binecem deyip ne motorun ömrünü kısaltmaya değer, ne de risk almaya değer.

Pek dert edecek bi şey yok, araçta varsa kullanmazsınız olur biter.
    Arkadaşlar siz risk almayın 30 liraya mazot alıp arabaya binin, 200 250 aralığında lpgli arabası olupta satacak olan forumdaşım varsa da bana yazsın keyifli keyifli tasarruflu gezeyim lpg ile milyon km yapan taksicilerde zaten kandırmaca ya 20 binde bitiriyo motoru lpg!

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Önceden mazotlu araba da yandı. Benzinli ve elektrikli araba da. Mutfakta tüp de patladı mesela. Ne yapalım taş devrine geri mi dönelim?

LPG havadan ağırdır kaçak olduğu durumda yere çöker kapalı alanda hava akımı olmadığı için hareketsiz kalır. Otoparklarda yasak olmasının sebebi yere çöken gazın geçen arabalardan dolayı alev alma riskidir.

Yanlışım varsa daha iyi bilen birisi düzeltebilir.

• İşçiliğe gore bakıma göre değişir. Ben lpg den cok tırsan biriyim. Hep cekinirdim ve almazdim. Bir kez korka korka binme durumum oldu. Petrolden gaz aldik 50m sonra araba alev alip yandi 😂 yanarken izledik, söndü, sonra yağmur yağdı. Ustune itfaiye geldi 😂😂😂 bakimsiz kalmis borulardan kacak yapmis. Yani güveniyorsanız alin. Ben yine dizelden devam... Lpg den tirsiyorum yalan yok. Kendim alip taktirdiysam belki guvenebilirim.

• lpg tehlikeli, bulundugu kabin seklini alir, geriye bi direksiyon kalir.
    ayrica kuru gaz, yaglama yapmaz motorunuzilu bitirir, dizel candir.

• Bugün 4 saat kadar aracımın lpg montajını bekledim

Adamlar 2 adım ötede gaz kaçağı kontrolü yapıyor diğer ustalar simit tüp takarken sigara tüttürüyor

• 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt

Lpg kuru yakıttır motoru kurutur lafını kim çıkardı arkadaş?

Hatta motora yağ püskürtmeli lpg sistemi bile çıktı evlere şenlik.

Benzinin motoru yağlaması olayı kurşunlu benzin döneminde kaldı. Bir de iki zamanlı motorlarda kaldı.

Benzinin kendisi esasen uçucudur. Islattığı malzemeyi kurutur. Eski benzinli arabası olanlar benzin depo kapağını tutan kauçuk spirale baksın ne demek istediğimi anlar.

Lpg'nin motora tek zararı gaz faza geçişi emme manifoldu dışında yaptığı için supapları benzin gibi soğutmuyor. O da sakin kullanımda sorun değil.

Ayarı düzgün olduktan sonra motora kayda değer bir zarar vermez, zamanla yaptırdığı tasarruf ile 5 motor parası çıkartır.

Tehlike kısmına gelince, benzin - gerçekten - daha tehlikeli. Eğer bir şekilde sızıyorsa zeminde kalmadığı için kazağın statik elektriğinden bile parlayabilir.

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    hocam caktirma gozunu seveyimm ;)

• Yok hocam patlamaz. 8 sene sürdüm Allah a şükür bir kere LPG sıkıntısı yaşamadım. Araba 2008 palioydu. Aldım, lpgsini kendim taktırdım atikerden.

Hatta o arabayla 3 kere ciddi kaza geçirdim. Birinde arabayı yan yatırdım. Lpg kendini koruma moduna alıp kapatmıştı.

Şu an LPG yi satıp dizele gectigim için önceki konulara yazdığım gibi LPG patlıyor sakın almayın yazamıyorum maalesef :) dizel gitmez, dizel ölüdür arkadaşlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efsanelerölmezunutmayın -- 8 Haziran 2022; 0:37:38 >
  • Valla ikinci elde tup kaciran araclara denk geldim. Tesisatta boru yirtik oluyor hatta isiklarda durunca falan gaz kokusu geliyor. Ve normalden cok yakiyor araba kacaktan dolayı. Ama patlamiyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hoksi kullanıcısına yanıt

senin iyiymiş hocam ben ayda bir patlıyorum, kaskodan para alıp arabayı yeniliyorum iyi oluyor

• Bu ulkede her an hersey olabilir.

Ben mecaz anlamda patlar mi ? Motor KM olarak diye soruluyor diye girdim.

Bu devirde siz bu soruyu soruyorsaniz. Demek ki Patliyormus Tuplu arabalar.

Dacia / Honda gibi Orijinal ya da Fabrika Yetkili Tuplu arabalara bakmak gerek.

• yaklaşık 20 yıldır aracım var. hiç dizel almadım. aldığım her araç tüplü idi, sıfır araca da ben taktırdım. şu an yine tüplü arabayla devam ediyorum.

sen tüpten korksan bile trafikte ışıklarda beklediğin sırada önündeki, arkandaki, yanındaki araba tüplü. apartmanın önündeki araçlar tüplü. sokakta gezen araçlar tüplü.

herkesin canı kıymetli...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.