Şimdi Ara

Tüplü arabalar patlar mı, hala tehlikeli mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Abiler sayemde hepiniz kimyager oldunuz kusura kalmayın. :) Anladığım kadarı ile LPG sızarsa çakmak çaktığımızda uçuşa geçiyoruz. Ama yapacak birşey yok Benzin 26 lira olmuş yakında 30'u da geçecek gibi gözüküyor. Mecbur Allah'a sığınıp LPG li alacağız arabayı. Allah hepimizi korusun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugüne kadar envai çeşit marka model lpgli arac kullandım şimdi de sıfır aracına LPG takmıştım ona biniyorum Allaha şükür Bırak patlamayı Gaz kokusu yada gaza geçtiğini anlamak bile zor ama siz yine de araçta sigara içmeyin olur mu yazık o araca tavanına koltuklarına yazık sizin ciğeriniz belki onemli degil ama...
    Ayrica korkanlar 30 liradan benzine mazota devam etsinler biz rahat rahat biniyoruz he merak eden varsa bugune kadar giremedigim avm yada otopark da olmadi
    Yillarca lpg li araclara tuplu araba diyye gulenler hor gorenler bakiyorum simdilerde lpg guzellemesine basladilar kaca takaariz ne zaman amorti edee hesaplari basladi
    Unutnayim bu dunyada kimse kinadigini yasamadan olmez

• 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt

Kurşunlu benzin mi kaldı da yağlama yapacak benzin. sana litresi 30 lira olan mazotla başarılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sánchez -- 9 Haziran 2022; 0:33:24 >
  • Ruzgar3460 kullanıcısına yanıt
    alma hocam lpgli. kendini dusunmuyorsan sevdiklerini dusun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla usta 93 favorit vardı bende önceden lpgli 10 lt lpgnin yanında 1 lt de 20w50 yağ yakıyordu ama ne gazında kaçağı vardı ne başka şeyi aşırı derecede güzeldi hiçbir şekilde ne kontrol ettirdim ne başka şey yaptırdım 3 ay da 10-12bin km binip sattım yağ yakmasaydı belki hala kenarda dururdu çok tatlı sempatik sevimli bi arabaydı :D

• Sorun olacağını sanmıyorum çünkü her muayenede lpg sistemi ve gaz kaçakları tüv muayene istasyonlarında kontrol ediliyor, en ince detaya kadar yönetmeliğe uygun olup olmadığı denetleniyor.Mesela en son muayeneye gittiğimde lpg tankının altında yalıtım olmadığı gerekçesiyle muayeneden kalmıştı araç, yalıtım yaptırdıktan sonra geçebilmiştim.Gaz kaçaklarıda gaz dedektörü ile kontrol ediliyor, hem motor bölümü hem tank bölümü tek tek inceleniyor.Aslında iki senede bir muayeneden muayeneye kontrol ettirmek dışında eğer çok pahalı bir cihaz değilse o tarz bir dedektör alınıp ayda bir kere kullanıcı tarafından da kontrol yapılabilir.

• patlar hocam sakın almayın...

almayın ki biz ekonomik ekonomik binmeye devam edelim  

• Patlayan dizel motorlar oldu ...

• Araç muayenesinde kaçak kontrolü yapılıyor, muayenesi bakımı vs. olan bir araçta korkmanız için bir sebep yok.En önemli parçalardan biri lpg tankında bulunan emniyet valfi, zaten araçta kaçak vs. varsa bu valf yakıt göndermeyi kesiyor.Fakat bazı eski sistemlerde bakımsız araçlarda o emniyet valfi bozuluyor ve kaçak olduğunda gaz göndermeye devam ediyor işte o zaman bu tarz tehlikeli durumlar yaşanabilir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.