Şimdi Ara

Tüplü arabalar patlar mı, hala tehlikeli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, 1.6 Mondeo alacağım ama ailemin LPG den yana korkuları var, benzin fiyatları ise ortada. Hesap yaptığımda aynı yolu neredeyse yarı fiyatına gidiyor LPG. Doğru hesapladım mı emin değilim ama arada hatrı sayılır fark olduğunu biliyorum.

Ailemin korkusu ise geçenlerde bizim köyden birinin LPG patlaması nedeniyle yanlış hatırlamıyorsam hayatını kaybetmesi yada yaralanması. Şuanda ki LPG'ler de korkulacak bir durum var mı? İçeri de bir sigara falan yakınca ya da kaza anında patlama, yanma ihitimali LPGsiz bir araca göre çok mu yüksek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruzgar3460 -- 6 Haziran 2022; 15:28:56 >

• Tabi.

Şöyle düşünün, kaçırmayan su borusu yapamıyorlar, kaçırmayan gaz borusunu nasıl yapsınlar. LPG dönüşümlerinde kabin içinde gaz kaçağı algılayıcı Avrupa'da zorunlu, Türkiye'de de zorunlu hale getirilecekti, on sene oldu...

• Patliyor hocam . Ben 2 kere tuplu aldim patladi 3.yu suruyorum yakinda patlamasini bekliyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kalitesine göre güvenilir olabilir. Prins vs ise "kaçak uyarı sistemi" var bizim arabada.

arabayla kaza yapma ihtimali tüpün patlama ihtimalinden 1000 kat fazladır.

alırsınız, bir iyi usta bulur kontrol ettirirsiniz, binersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 6 Haziran 2022; 15:58:8 >
  • Merhaba,

Olmaz olur mu hocam çok riskli ama bu durum tabii ki montaj yapılan yerin kalitesine göre değişiyor.

Kaliteli ürün kullanımı , güvenilir bir şekilde montajı ve bakımı sağlanırsa sorun yaşamadan kullanabilirsiniz ama 3krş kar elde edeyim diye mühendislik firması gibi yerden değil de sanayide işinin ehli olmayan bir yerde falan montajını , bakımını yaptırırsanız ya da alacağınız kişi yaptırmışsa sıkıntı çıkabilir. O yüzden kafaya kesin koyduysanız motor ve şanzımandan sonra LPG ile ilgilenen kurumsal düzgün bir yerde de arabayı göstertin derim.

• Bir gaz kaçağı durumunda bizi uyaran bir parça var mı LPG kitlerinde?

• çakmak yakınca anlaşılıyor kaçak olup olmadıgı.

• Abiler, ben korona dan dolayı koku duyumu yarı yarıya kaybettim endişem o. Sağlıklı bir insanlar için bile böyle bir güvenlik önlemi olmalıydı. Gaz dedektörü gibi bu kadar elzem bir parçanın neden LPG kitlerine koyulmadığına anlam veremedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir şey olmaz abartmayın. Bakımları düzenli yapılmış olan lpg sistemine bir şey olmaz. Ama lpg sisteminden bağımsız mondeoların motoru uyumlu olmayabiliyordu. Baya sorun yaşayan gördüm hangi model mondeo alacaksınız?
    Tankın patlaması imkansıza yakındır en fazla kaçak olur o kaçağı da anlarsınız ki rahat olun öyle pat diye havaya uçacağınızı sanmam 😂 benzinin alev alması daha muhtemel bile olabilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Metufkcr kullanıcısına yanıt

Hocam 1.6 atmosferik mondeo. Hocam endişem o zaten kaçağı farkedemeyip sigara yakmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruzgar3460 -- 6 Haziran 2022; 19:5:51 >
  • Basınçlı kap sonuç olarak.Her zaman bu tehlike var. Düzenli bakım yapıldığında malzemeni ömrü bilinip eski parçalar değiştiğinde hiç bir sıkıntı olmaz. Mutlaka bir lpgye duyarlı dedektör alın.
    Hortumları kontrol edin unutmayın bazı hortumlar cıvatalı kelepçe ile sıkılır ve cıvatanın gevşemesi önlenemez. Bu hortumları düzenli kontrol ederseniz korkunuz olmasın.

Dedöktör tetiklenirse stop edin aracı kullanmayın ve havalandırın. Ardından servise çekin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar, konuyu açan kardeşimiz kullanıcı adını değiştirmiş.
    3-4 aydır Mondeo almaya niyetli kendisi.

Kardeşim, bugüne kadar kaç kişinin trafik kazasından öldüğünü biliyor musun?
    Bir de LPG sızıntısı sebebiyle kaç kişi öldü, hatırlıyor musun? Ortalama işçilik bile yeterince güvenlidir. Yalnız sen arabayı aldım alıyorum derken elindeki paraya Şahin alacaksın sanırım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vakti zamanında sistem gelişmemişti, hem ürün hem de montaj konusunda yeterlilik kısıtlıydı. Üstüne bir de mutfak tüpü takan çılgın taksiciler vardı. Haliyle sık sık sıkıntı yaşanıyordu.

Bugün ise evdeki ocak ne kadar tehlikeli ise tüplü araçta o kadar tehlikeli. Hatta mutfaktaki tüp- doğalgaz daha tehlikeli, araçtaki tüp muayenede kontrol ediliyor, süresi bitince yenilenmesi gerekiyor.

• Paramedik 112 kullanıcısına yanıt

Hocam elimde araç var zaten fiyatlar arttıkça onun da fiyatı artıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruzgar3460 -- 6 Haziran 2022; 19:21:17 >
  • Ruzgar3460 kullanıcısına yanıt

LPGden yana bir sıkıntı olmaz. Eski şahinlerde duyduğun gaz kokusu gibi koku olmuyor zaten merak etme. Kaliteli kit olduktan sonra, bakımları yapıldıktan sonra benzinden daha güvenli bile olabilir. Fakat ben 1.6 Mondeo test etmem. Mondeo alacaksan ya dizel alacaksın ya da 2.0 olanı. 1.6 benzinde bile yürümüyorken LPGde daha da hantallaşır.

• Yüzbinlerce lpg'li araba geziyle trafikte ki buna gaz kokusu yaya yaya gezen kuş serileri de dahil.
    Bu kadar çok lpg'li araç varken gerçek anlamda patlama haberini kaç kere okudunuz? Yanma demiyorum yanma farklı bir olay onun bir sürü farklı sebebi olabilir ki bir araç yandığında hemen lpg'li olduğu için yandığı algısı oluşur.
    Yani şu istatistik ışığında lpg patlar demekle uçak düşer demek aynı kapıya çıkıyor.

• 2015 den beri tüplü araç kullanırım sene de en az iki kez patlarım.

• Gazın yarısını kaçıra kaçıra giden şahin doğanlar bile patlamıyo da yeni sistemler mi patlayacak ortalama bi yer döşese bile patlama riski yok lpgden korkacağınıza benzinden korkun ayrıca büyük bi kazada tank kendini kitler hiçbişey olmaz lpgde ama benzin bi yerden sızdımı anında araba alev topuna döner keşke benzin de lpg kadar güvenli olsa...

• LPG si patlayanlar zaten bu konuda yazamazlar, çünkü zaten kül olmuştur.

Sakat bi iş, tüpü koltuğun arkasına koyuyorlar, bi patlasa metal parçaları arka koltuktakileri delik deşik eder.

Yanıcı maddeler sıkıntı ama bu adı üzerinde patlıyor, benzin deposu ise yanıyor ama patlamıyor ve de arabanın altında gömülü, ince fark orada.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hoksi kullanıcısına yanıt

Bende 2-3 kere patlatıyorum senede çok zevkli oluyor.

:))))

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.