Şimdi Ara

tüm YÜZÜCÜLER buraya ! NEFES ALIP VERME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
14.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kısa ve öz sormak istiyorum yüzerken nasıl nefes alıp vermeliyiz ?

Ben ölüyorum resmen genzime kaçıyor o su,yüzmekten soğudum ama yüzmem şart başka spor yapmıyorum.Ritimli yüzmek istiyorum 3 kulaç 1 nefes.Tam olarak nefesi nasıl alıp vermeliyiz ? Burundan alıp ağızdan mı vercez nasıl nasıl ?

• sağ kulacı çıkarırken kafanıda çevir ama sol kulak suda kalıcak şekilde ağzını azcık yamult al tekrar gir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇitoriAşkım

sağ kulacı çıkarırken kafanıda çevir ama sol kulak suda kalıcak şekilde ağzını azcık yamult al tekrar gir

Onu yapıyorum zaten ama kafamı suya sokmamla birlikte beynime doğru sular hücum ediyor.
  • Sakin olmak önemli hocam. Sakin ve vücudunu kasmadan yüzmelisin. Ve şöyle birşey var, sezonu açarsın, açtığın gibi 500mt yüzme. Atıyorum ilk hafta 100 mt yüz çık dinlen tekrar girdiğinde yine 100 mt yüz. 2. hafta 200 mt yap. Sonra 400 mt falan derken 2 aya km yüzersin. Yani ulan nefesi doğru alıyorum kulacı doğru atıyorum o zaman kısa mesafede yorulmamam lazım deme. Kondisyon çok önemli kısaca
  • burunda su biriktiği için ben ağızdan verirdim. serbest stilde zaten 3 kulaçta bir nefes verirsin. ciğerlerinde biriken kirli havayı ise suyun altında iken verirsin.

yorulduğun zaman suyun altında nefesini ver, neden falan deme hem nefes nefese kalmanı engelliyor hem de suyun altında nasıl nefes verilmeli anlıyorsun. ben eskiden yüzme takımındayken 10 dk de bir havuzun kenarına gelir ve bütün ciğerlerimizdeki havayı suyun altında verir ve suyun dışında derin bir nefes alırdık. inanılmaz iyi gelirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jvcjvc

burunda su biriktiği için ben ağızdan verirdim. serbest stilde zaten 3 kulaçta bir nefes verirsin. ciğerlerinde biriken kirli havayı ise suyun altında iken verirsin.

yorulduğun zaman suyun altında nefesini ver, neden falan deme hem nefes nefese kalmanı engelliyor hem de suyun altında nasıl nefes verilmeli anlıyorsun. ben eskiden yüzme takımındayken 10 dk de bir havuzun kenarına gelir ve bütün ciğerlerimizdeki havayı suyun altında verir ve suyun dışında derin bir nefes alırdık. inanılmaz iyi gelirdi.
    Nefes aldığın zaman suya girerken burnundan hızlıca nefesi ver. Nefesi ağzından verme burnundan ver ağzından al.
  • quote:

burunda su biriktiği için ben ağızdan verirdim. serbest stilde zaten 3 kulaçta bir nefes verirsin. ciğerlerinde biriken kirli havayı ise suyun altında iken verirsin.

Burun-ağızdan alıyorsun ama ağızdan veriyorsun. Genelde 4-6 kulaçta bir nefes alıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Burn

Burun-ağızdan alıyorsun ama ağızdan veriyorsun. Genelde 4-6 kulaçta bir nefes alıyorum.

Alıntıları Göster
    Şimdi bazılarınız ağzınızdan verin demiş,bazılarınız burnunuzdan verin demiş ne yapmak lazım tam olarak hangisi doğrudur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Boşluk.

Şimdi bazılarınız ağzınızdan verin demiş,bazılarınız burnunuzdan verin demiş ne yapmak lazım tam olarak hangisi doğrudur ?

Alıntıları Göster
    Burundan nefes alınmaz, burundan alıp su kaçırırsan burnun yanar. Ağızgda o kadar problem olmaz.
    Burundan da verilir benim bildiğim. Karadaki sporların tam tersi yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FİLOOZOOF

ağızdan alacaksın, sonuçta ağızdan su yutmak ile burundan su çekmek aynı şey değil. hem burun delikleri ufak olduğundan büyük bir ihtimalle su çekeceksin. ağızdan alacak ve burnundan vereceksin. suda ağzını sımsıkı kapatacaksın
  • quote:

quote:

ağızdan alacaksın, sonuçta ağızdan su yutmak ile burundan su çekmek aynı şey değil. hem burun delikleri ufak olduğundan büyük bir ihtimalle su çekeceksin. ağızdan alacak ve burnundan vereceksin. suda ağzını sımsıkı kapatacaksın

Alıntıları Göster
    ben burnumdan alır burnumdan veririm nasıl rahatına geliyorsa öyle yap bence ağızdan alırsan su yutabilirsin ama ritimli birşekilde yapmaya dikkat et.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Peki ilk olarak ağızdan alıp burundan vereceğim,olmaz ise tam tersini deneyip hangisi daha yararlı göreceğim.

Bir yerde okudum orada da ağzınızı boru ucu şeklinde daraltıp üfleyebildiğiniz kadar üfleyin demiş.Hepsini deneyeceğim.

• Eskiden lisanslı yuzucuydum, nefes ağızdan alınır burundan verilir, kulaç atarkende attığın kolun zıt tarafına kafanı çevir nefes al, kendini zorlamadan suyun altında nefesini yavaşça ver, nefes alman gerektiğinde yine al. Panik yapmaz isen rahat nefes alıp verirsin. Ben suyun altında 25metre ilerliyorum, sonra 1-2kulac ve tekrar 25metre
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Eskiden lisanslı yuzucuydum, nefes ağızdan alınır burundan verilir, kulaç atarkende attığın kolun zıt tarafına kafanı çevir nefes al, kendini zorlamadan suyun altında nefesini yavaşça ver, nefes alman gerektiğinde yine al. Panik yapmaz isen rahat nefes alıp verirsin. Ben suyun altında 25metre ilerliyorum, sonra 1-2kulac ve tekrar 25metre
    Buradan nasıl anlatılır bilmiyorum ama sadece ağzını dolduracak kadar nefes al "hıııaap" diye. Normal aldığın gibi karnını şişirerek nefes almaya çalışırsan hem nefes düzenin bozulur, hem yüzme dengen bozulur hem de çok çabuk yorulursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Powermove

Buradan nasıl anlatılır bilmiyorum ama sadece ağzını dolduracak kadar nefes al "hıııaap" diye. Normal aldığın gibi karnını şişirerek nefes almaya çalışırsan hem nefes düzenin bozulur, hem yüzme dengen bozulur hem de çok çabuk yorulursun.

Bu çok iyi oldu.

Herkese teşekkürler.
  • Daha çok nefes tutabilmek için ne önerirsiniz?
  • İyice yarış yapmıyorsan 3 kulaçta bir nefes alabilirsin bir de ciğerlerin iyiyse daha iyi olur.

dipçik:tam okumamamışım konuyu...

Şimdi 3 kulaçta bir nefes alacakken bir kulaç tam hafif geriye doğru gelirken hafiften diğer tarafa
    doğru çökme olacak sende o anda kafayı biraz oynatıp dudakları biraz çıkartıp üs dudaktan içeri
    su kaçmayacak şekilde nefesini alacaksın.Zamanla olacak şey ama nefes sorununu iyi bir
    ciğer ile çözersin fazla zorlamadan suyun içinde sık sık nefesini aç, çok faydası olur
    istersen kondisyon olarak yap istersen suda nefesini tutarak yap...Asla sık sık nefes alıp
    nefes tutmaya çalışma bayılırsan boğulabilirsin, yüzmeden önce yediklerin her şeyde etkili oluyor
    mümkünse kola gibi şeyleri yeme, ağır yağlı şeyler yeme lifli beslen tam doymuş olma...
    sakin bir şekilde deneyim ile bir sorunun kalmaz düşüncesindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isviçreli bilim adamı -- 14 Nisan 2011; 23:15:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

İyice yarış yapmıyorsan 3 kulaçta bir nefes alabilirsin bir de ciğerlerin iyiyse daha iyi olur.

dipçik:tam okumamamışım konuyu...

Şimdi 3 kulaçta bir nefes alacakken bir kulaç tam hafif geriye doğru gelirken hafiften diğer tarafa
    doğru çökme olacak sende o anda kafayı biraz oynatıp dudakları biraz çıkartıp üs dudaktan içeri
    su kaçmayacak şekilde nefesini alacaksın.Zamanla olacak şey ama nefes sorununu iyi bir
    ciğer ile çözersin fazla zorlamadan suyun içinde sık sık nefesini aç, çok faydası olur
    istersen kondisyon olarak yap istersen suda nefesini tutarak yap...Asla sık sık nefes alıp
    nefes tutmaya çalışma bayılırsan boğulabilirsin, yüzmeden önce yediklerin her şeyde etkili oluyor
    mümkünse kola gibi şeyleri yeme, ağır yağlı şeyler yeme lifli beslen tam doymuş olma...
    sakin bir şekilde deneyim ile bir sorunun kalmaz düşüncesindeyim.
    Beyler herkez yüzemez yani herkez farklıdır kimisi eliyle burnunu tutarak atlar kimisi için farketmez biz sana ne kadar burundan ver desekte bunu yapmak beyine kalmış birşey.

• quote:

Orijinalden alıntı: SAS

Beyler herkez yüzemez yani herkez farklıdır kimisi eliyle burnunu tutarak atlar kimisi için farketmez biz sana ne kadar burundan ver desekte bunu yapmak beyine kalmış birşey.

Alıntıları Göster
    ben kulaktan alırım arkadan veririm ilginç
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozanylmz15

ben kulaktan alırım arkadan veririm ilginç

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.