Şimdi Ara

Baykuş almak istiyorum ( Ciddiyim )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizce baykuş evde beslenilebilir mi ? Eğitilebilir mi. Çok hevesliyim bu konuda. Görüşlerinizi alıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: denkesiz

Ya çok sempatik hayvanlar yaşlıyken bile bi tatlı oluyolar kabarıyorlar boyle bakışları yok mu :D biraz gerilim yapan sesleri var ama istiyorum ya
    Bir kere yapısı gereği yırtıcıdır. Etçildir.
    Doğa hayvanlarını satın almak, avlamak ve satmak bildiğim kadarıyla kanunen yasaktır.
    Canlı hayvanlarla beslenir. Fare, köstebek ve yılan benzeri avlarla beslenir.
    Evde beslerken canlı hayvan yerine çiğ etlerle beslenebilir, böylelikle daha uysal olması sağlanabilir; ancak sonra vücuduna uygun olmamasından dolayı hastalanacaktır.
    Evde beslerken siz uyurken size saldırabilir ve kuvvetli pençeleri vardır. Aman dikkat!
    Evde beslenmesi için uygun değildir, ışık ve sese hassas olmasından dolayı ev ortamı doğal ortamını sağlamayacaktır.
    Baykuş beslediniz ama kuşun yapısı gereği evin her tarafını kirletecektir.
    Baykuş doğal ortamında geceleri uzun uzun öter ve sizin evinizde olursa bu kaçınılmazdır ve yalnız kaldığını hissederse saldırganlaşabilir ama geceleri uykunuzdan fedakarlık yapıp onla bir-iki saat ayırıp sizde onun gibi öterseniz sakinleşebilir, bu yüzden bakılacaksa bile çok büyük fedakarlıklar gerekeceğini unutmayın.
    Baykuşun ömrü 60-70 yıldır. Yavru iken alıp bir şekilde evcilleştirip sağlığını çok iyi sağlasanız bile bakmak bir ömür alacaktır. Eğer sizden başkasına alışamazsa ve size bir şey olursa yada evden uzaklaştırırsanız (yabancı olduğu doğal ortama) nasıl avlancağını bilemediği için beslenemeyecek ve beslenemediği için ölecektir. Bu hayvan için özgürlük değil cinayettir. Bu nedenle hiç beslememek daha iyidir.
    Kafeste beslenmez yoksa daha yırtıcı olurlar.
    Tekrarlıyorum baykuş beslemek gerek maddi gerek manevi gerek sağlık gerek güvenlik gerekse kanunen olsun her yönden incelendiğinde sizin için sakıncalıdır, zararlıdır ve kanun ihlalidir (tabii yeteri kadar denetim yapılmıyor o ayrı).

ALINTIDIR.
  • Yanına da bayankuş alırsan, "evet"

• vay be şu konuyu görünce aklıma şu konu geldi efsane konuydu ya bence al hocam ama büyüyünce vahşileşir biraz zor olur evde beslemesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MinPayne

Yanına da bayankuş alırsan, "evet"

Rezil herif. Yürü git burdan

• quote:

Orijinalden alıntı: kaçın tramessi

vay be şu konuyu görünce aklıma şu konu geldi efsane konuydu ya bence al hocam ama büyüyünce vahşileşir biraz zor olur evde beslemesi.

Usta bide farklı bişey ya. Baykuş besliyorum flan havası hayvan gibi. Ve çok tatlılar sempatik buluyoru. Vahşileşmesi konusunda işte şey diyorum eğitilebilir mi acaba :)

• denkesiz D kullanıcısına yanıt
    valla bi bilgim yok ama yavruyken ki tatlılıkları konusunda diyecek birşeyim yok açıkçası ilerde bende beslemeyi düşünüyorum
  • Ya çok sempatik hayvanlar yaşlıyken bile bi tatlı oluyolar kabarıyorlar boyle bakışları yok mu :D biraz gerilim yapan sesleri var ama istiyorum ya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir kere yapısı gereği yırtıcıdır. Etçildir.
    Doğa hayvanlarını satın almak, avlamak ve satmak bildiğim kadarıyla kanunen yasaktır.
    Canlı hayvanlarla beslenir. Fare, köstebek ve yılan benzeri avlarla beslenir.
    Evde beslerken canlı hayvan yerine çiğ etlerle beslenebilir, böylelikle daha uysal olması sağlanabilir; ancak sonra vücuduna uygun olmamasından dolayı hastalanacaktır.
    Evde beslerken siz uyurken size saldırabilir ve kuvvetli pençeleri vardır. Aman dikkat!
    Evde beslenmesi için uygun değildir, ışık ve sese hassas olmasından dolayı ev ortamı doğal ortamını sağlamayacaktır.
    Baykuş beslediniz ama kuşun yapısı gereği evin her tarafını kirletecektir.
    Baykuş doğal ortamında geceleri uzun uzun öter ve sizin evinizde olursa bu kaçınılmazdır ve yalnız kaldığını hissederse saldırganlaşabilir ama geceleri uykunuzdan fedakarlık yapıp onla bir-iki saat ayırıp sizde onun gibi öterseniz sakinleşebilir, bu yüzden bakılacaksa bile çok büyük fedakarlıklar gerekeceğini unutmayın.
    Baykuşun ömrü 60-70 yıldır. Yavru iken alıp bir şekilde evcilleştirip sağlığını çok iyi sağlasanız bile bakmak bir ömür alacaktır. Eğer sizden başkasına alışamazsa ve size bir şey olursa yada evden uzaklaştırırsanız (yabancı olduğu doğal ortama) nasıl avlancağını bilemediği için beslenemeyecek ve beslenemediği için ölecektir. Bu hayvan için özgürlük değil cinayettir. Bu nedenle hiç beslememek daha iyidir.
    Kafeste beslenmez yoksa daha yırtıcı olurlar.
    Tekrarlıyorum baykuş beslemek gerek maddi gerek manevi gerek sağlık gerek güvenlik gerekse kanunen olsun her yönden incelendiğinde sizin için sakıncalıdır, zararlıdır ve kanun ihlalidir (tabii yeteri kadar denetim yapılmıyor o ayrı).

ALINTIDIR.

• Hayal kırıklığı. Eyvallah kardeşim sağolasın.

• Valla bende cok sey istiyom ama olmuyo

• quote:

Evtavuk olacak o.
  • denkesiz D kullanıcısına yanıt
    Yavrudan alırsan sıkıntı olmaz da yetişkinler baya sıkıntı. Gümrükte tanıdık varsa tamamdır.
  • quote:

baymayankuş daha iyi olur, "evet"
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.