Şimdi Ara

tüm YÜZÜCÜLER buraya ! NEFES ALIP VERME (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
14.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 3 veya 4 dönem yüzme kursuna gitmiştim yazları

hatırladığım kadarıyla , ağzımızdan alıp burnumuzdan vermemizi söylerdiler ama ben nedense , başımı çevirip ağzımdan nefes almadan hemen önce henüz su içersindeyken burundan nefes vermeyi bırakıp ağızdan nefes vermeye başlardım , ağızdan nefes alır kafamı tekrar suya sokunca burnumdan verirdim

sanırım bu biraz alışkanlık birazda rahat etmeyle alakalı

ayrıca yukardada yazılmış , nefesi ağız dolusu alman yeterli ciğerlerini havayla doldurmamalısın , nedenlerini hatırlamıorum öyleydi :)

aklımda kalan bişey daha var , 1 saat havuzda kalırdık 5 dakka arayla 50 yada 100 ( sayıları tam hatrlamıorum) metre yüzerdik , bu 5 dakikalık aralarda sürekli , nefes çalışırdık , hocalar bizi su üstünde boş dururken gördülermi suya teperdiler habervermeden :D

nefes çalışması : havuz kenarında beklerken , yine ağız dolusu ,( huummp :) ), tek seferde nefes alıosun , suya giriosun , burundan nefes vermeye başlıosun direk , 3-5 saniye , nefesin bitince çıkıosun tekrar alıosun , tekrar giriosun ...

çok faydası olmuştu

dipnot:ne yaparsan yap sakin olman şart , ulan yapamıorum diye düşünüp kafaya takarsan yapamazsın , rahat ve sakin olman lazım , zamanla herşey olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup13 -- 15 Nisan 2011; 2:00:50 >

• Ne çok yüzücü varmış dh de
  • Cocukluğumdan beri yüzerim kulac atarak yüzmek hosuma gitmiyor ve cok yorucu zaten dalgıçlar ellerini kullanmazlar

Nefes alırken karnını doldurucaksın ,ciğerlerini değil buna diaframdan nefes alma denebilir eğer zıpkınla falan uğraşıyorsan agaşona 30 sn daha ekle

3m veya daha derin yere dalıcaksan kulak eşitleme yapmalısın bu da kulaklarından hava vermek oluyor her insan farklı şekilde verir havayı deneye deneye bul işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @Majesty -- 15 Nisan 2011; 2:04:58 >
  • ağızdan al burnundan ver nefesini, başlarda zorlanırsın ama herkes böyle öğreniyor, kısa zamanda adapte olursun merak etme
  • Ağızdan alacakasın parça parça burundan vereceksin suyun içinde
  • arkadaslar ben bu yasa geldim yuzme ogrenmedim bu yaza kursa gitmeyi dusunuyorum kucukken sadece gozlukle daliyodum oyle yuzuyodum peki yazin 2-3 haftaya ogrenebilir miyim

bi de kondisyonum cok zayif bu sene sinava hazirlandigim icin iki adim kosmadim bile bi kez havuza gittim ve hemen nefes nefese kaldim baya kotuydu yani ben yuzme ogrenmeden once kondisyon calismam mi gerekir kosu felan?
  • Ben kafamı sağa çevirince nefesimi verip nefes alamıyorum o yüzden suyun icinde nefes veriyorum kafamı sağa ceviriyorum nefes alıyorum sonra tekrar suda nefes verip kafamı cevirip nefes alıyorum bunu dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: AcreaM
    Burundan nefes alınmaz, burundan alıp su kaçırırsan burnun yanar. Ağızgda o kadar problem olmaz.
    Burundan da verilir benim bildiğim. Karadaki sporların tam tersi yani.

sen sus lan köylü :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.