< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 6 Ocak 2021; 22:35:37 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Tüm yakıt, kuruş ve km hesaplamalarını içeren formüller burda

-
-
Vay arkadas.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Canını yerim.quote:
Orijinalden alıntı: The Division Bell
Vay arkadas.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 6 Ocak 2021; 22:42:30 >
Kuruş değil litre hesabı yapın.
-
şu işlerden bi vazgeçin ya
kendinizi yediğiniz yetmiyor bide elaleme sarıyosunuz
motosikletle bi yerde duruyorum dayının biri geliyo ne yakıyo bu diyo 3.5 litre diyorum
kaç kuruş yiğenim diyo.
-
Ya şu kuruşçu adamlar bir de Audi'ye biniyor. Acaba kuruş kuruş hesabını bildiklerinden mi? Hemen gidip kuruş hesabına başlıyorum, litre falan yalan artık.
Yahu şu konuya bir sene sonra biri baksa benzin fiyatı bin kere değişmiş olur kimse birşey anlamaz, yazın litre/100 km değerlerinizi de bakana bir faydanız olsun.
-
Fiyatların sürekli değiştiği ortamda kuruş hesabı tam doğru sonucu vermez. Litre/100 km hesabı için kuruşa hiç ihtiyacınız yok aslında.
Aldığınız yakıtın litresi x 100 / yapılan km , alın size litre/100km.
Örnek : Depoyu fullediniz 45 litre yakıt aldı, sıfırlamadan itibaren 600 km yol yapmışsınız, 45x100/600 = 6,5 litre / 100 km
Eski aracımda gerçek ortalama ile yol bilgisayarı arasında +/- 0,1-0,3 arası sapmalar olurdu. Bire bir çıktığı zamanlar da olurdu, yani bayağı isabetliydi, sürekli az göstermemesi, sapmanın bazen artı bazen eksi olması depo dolumlarında gerçekleşen farklardan (her benzinlikteki pompa her zaman tamı tamına aynı noktada atmaz) gelen minik sapmalar.
Şimdikinde ise yol bilgisayarı sürekli gerçekleşenden minimum 0,5 litre daha düşük gösteriyor, yeri geliyor 1 litreye kadar hata çıkıyor ama istisnasız şekilde yol bilgisayarı gerçek ortalamadan hep daha düşük değerler gösteriyor. Bu yol bilgisayarı çakallık yapıyor mesela :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 7 Ocak 2021; 9:55:7 >
-
Konuyu gözlerinizle okumamışsınız sanırım.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-52FA4E8ACYa şu kuruşçu adamlar bir de Audi'ye biniyor. Acaba kuruş kuruş hesabını bildiklerinden mi? Hemen gidip kuruş hesabına başlıyorum, litre falan yalan artık.
Yahu şu konuya bir sene sonra biri baksa benzin fiyatı bin kere değişmiş olur kimse birşey anlamaz, yazın litre/100 km değerlerinizi de bakana bir faydanız olsun.
Ben milletin işine yarasın diye kuruş hesabı yapan için kuruş, yol bilgisayarı olmayan aracı için 100 kmde kaç litre yaktığı, şu kadar kuruş yakarsam kaç km menzilim olur gibi formülleri paylaşmışım siz bana "audiye binen adam kuruş hesabı yapıyor" demişsiniz
Benim kuruş hesabıyla falan işim yok bende yol bilgisayarı neyse ona bakarım ben litre / 100 km eğrisini daha çok seviyorum ama Hemşonun teki gelip kaç kuruş yakıyor dediğinde benimde verecek cevabım olsun diye kuruş hesabına giriyorum
Memleketin yarısından fazlası kuruş hesabı yapıyorken adama ben "abeğğğ 100 kmde 8 litre yakıyo ordan hesapla" desem kaç kuruş yapıyo ben litre falan anlamam diyecek. Benim kuruş hesabıyla işim yok tenzih ederim
Bu işin audiyle falanda alakası yok yani. Matematik konuşuyoruz burda
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Araba ney hocam
Konuyu gözleriyle okumamış biri daha.quote:
Orijinalden alıntı: ..White-Tiger..şu işlerden bi vazgeçin ya
kendinizi yediğiniz yetmiyor bide elaleme sarıyosunuz
motosikletle bi yerde duruyorum dayının biri geliyo ne yakıyo bu diyo 3.5 litre diyorum
kaç kuruş yiğenim diyo.
Ben burdaki herkes için kuruş hesabı yapana kuruş, litre hesabı yapana litre, yol bilgisayarı olmayan arabası kaç litre yakıyormuş gibi Forum adına, herkes adına işe yarayacak formülleri yazıyorum siz bana bırakın bu hesapları diyosunuz. Millete yardım etmek bile kibir sebebi olmuş
Benim önceki aracımda yol bilgisayarı yoktu kardeş. Sen bana kaç yakıyo bu dediğinde ben sana 100 kmde şu kadar litre gaz yakıyor diye nasıl söyleyecektim ? Mecbur kuruş söyleyecektim sende öylece kalacaktın.
Forumdaki herkesin yol bilgisayarı var mı peki ? Yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Adam uğraşmış. Yazmış. Hesaplama nasıl yapılır. Onu anlatmış. Tepkiye gerek yok. Dalga geçmeye de gerek yok.
Eline sağlık birader.
-
Aracının ne kadar yaktığını hesaplayamayan var mı? Yani yol bilgisayarı yokken bile hesaplayamayan?
Ciddi ciddi soruyorum var mı? -
quote:
Orijinalden alıntı: ~Anor~
Aracının ne kadar yaktığını hesaplayamayan var mı? Yani yol bilgisayarı yokken bile hesaplayamayan?
Ciddi ciddi soruyorum var mı?olmaz mı hiç? daha arabasının adını yazmaktan aciz binlerce insan var.
-
Sal onları kalsın öyle o zaman -
Motor arıza ışığı yanıyor
-
Millet bedava geziyor şu benzin LPG iyi bir zam yese 10 TL olsa sokaktaki trafik azalır, benzin 7,24 oldu, yazın bu iş kesinlikle 10 u bulur yaz tatili vs alakalı durum, alın işte kaynak mis gibi emekliye maaş ödeyin
Bi 5 kağıdı var biliyorum.quote:
Orijinalden alıntı: Farfaraway21Motor arıza ışığı yanıyor
Ben de sadece full depo yakıt alırım, ve her depoda ölçerim. Yol bilgisayarıyla benim ölçümler hep tutuyor sapma olmuyor. Yol bilgisayarı tutarlı olduğundan son aldığım yakıtları hesaplamayı bıraktım.
Araç: jetta
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de sadece full depo yakıt alırım, ve her depoda ölçerim. Yol bilgisayarıyla benim ölçümler hep tutuyor sapma olmuyor. Yol bilgisayarı tutarlı olduğundan son aldığım yakıtları hesaplamayı bıraktım.
Araç: jetta
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Adam uğraşmış. Yazmış. Hesaplama nasıl yapılır. Onu anlatmış. Tepkiye gerek yok. Dalga geçmeye de gerek yok. Eline sağlık birader. |
şu işlerden bi vazgeçin ya kendinizi yediğiniz yetmiyor bide elaleme sarıyosunuz motosikletle bi yerde duruyorum dayının biri geliyo ne yakıyo bu diyo 3.5 litre diyorum kaç kuruş yiğenim diyo. |
Benzer içerikler
- passat b9
- egea 1.4 yakıt tüketimi
- araç üstünde eşya taşıma cezası
- 2012 audi q5 2.0 tdi quattro yorum
- nissan qashqai 1.6 benzinli yorumları
- bugatti tourbillon
- tayron fiyat
- lexus lbx teknik özellikleri
- renault austral bagaj hacmi
- opel rocks e
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X