Adam uğraşmış. Yazmış. Hesaplama nasıl yapılır. Onu anlatmış. Tepkiye gerek yok. Dalga geçmeye de gerek yok. Eline sağlık birader. |
şu işlerden bi vazgeçin ya kendinizi yediğiniz yetmiyor bide elaleme sarıyosunuz motosikletle bi yerde duruyorum dayının biri geliyo ne yakıyo bu diyo 3.5 litre diyorum kaç kuruş yiğenim diyo. |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 6 Ocak 2021; 22:42:30 > |
şu işlerden bi vazgeçin ya kendinizi yediğiniz yetmiyor bide elaleme sarıyosunuz motosikletle bi yerde duruyorum dayının biri geliyo ne yakıyo bu diyo 3.5 litre diyorum kaç kuruş yiğenim diyo. |
Ya şu kuruşçu adamlar bir de Audi'ye biniyor. Acaba kuruş kuruş hesabını bildiklerinden mi? Hemen gidip kuruş hesabına başlıyorum, litre falan yalan artık. Yahu şu konuya bir sene sonra biri baksa benzin fiyatı bin kere değişmiş olur kimse birşey anlamaz, yazın litre/100 km değerlerinizi de bakana bir faydanız olsun. |
Fiyatların sürekli değiştiği ortamda kuruş hesabı tam doğru sonucu vermez. Litre/100 km hesabı için kuruşa hiç ihtiyacınız yok aslında. Aldığınız yakıtın litresi x 100 / yapılan km , alın size litre/100km. Örnek : Depoyu fullediniz 45 litre yakıt aldı, sıfırlamadan itibaren 600 km yol yapmışsınız, 45x100/600 = 6,5 litre / 100 km Eski aracımda gerçek ortalama ile yol bilgisayarı arasında +/- 0,1-0,3 arası sapmalar olurdu. Bire bir çıktığı zamanlar da olurdu, yani bayağı isabetliydi, sürekli az göstermemesi, sapmanın bazen artı bazen eksi olması depo dolumlarında gerçekleşen farklardan (her benzinlikteki pompa her zaman tamı tamına aynı noktada atmaz) gelen minik sapmalar. Şimdikinde ise yol bilgisayarı sürekli gerçekleşenden minimum 0,5 litre daha düşük gösteriyor, yeri geliyor 1 litreye kadar hata çıkıyor ama istisnasız şekilde yol bilgisayarı gerçek ortalamadan hep daha düşük değerler gösteriyor. Bu yol bilgisayarı çakallık yapıyor mesela :) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 7 Ocak 2021; 9:55:7 > |
Adam uğraşmış. Yazmış. Hesaplama nasıl yapılır. Onu anlatmış. Tepkiye gerek yok. Dalga geçmeye de gerek yok. Eline sağlık birader. |
|
olmaz mı hiç? daha arabasının adını yazmaktan aciz binlerce insan var. |
|
Motor arıza ışığı yanıyor |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |