Şimdi Ara

Tüm telefon tamircileri böyle mi! [SS'li]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
11.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İki ay önce babam sony z3 compact'ının ekranını kırmış tamire verecekti. Şehir dışında olduğum için ilgilenemedim yoksa benim yapabileceğim bir iş. Her neyse güya bütün bölge esnafının tavsiye ettiği bir yere vermiş. Türkiyedeki çok bilmiş telefon tamirci dükkanlarından biri hiç bir farkı yok mekanın. Adam 4.6 inçlik telefona 4.3 inçlik ekran takmış! (aliexpresste iki türlü parça var 4.3 çakma diye geçiyor). Bu 4.3 inçlik ekranın fiyatı aliexpresste 80 lira. Adam babamdan 200 lira parça + 20 işçilik deyip cukkayı doldurmuş. Memleketteki tamircilerin alayı böyle kimse mızıldamasın, 10dk parça değiştiriyor havalar atom mühendisi.

    Ertesi hafta işim bitti geldim eve telefonun ahizesi cızlıyor(tekrar götürüp yaptırmasına rağmen), ön kamera çalışmıyor, ekran hassasiyeti dokunmatikten basmatiğe terfi etmiş. Babamı ikna edemedim tekrar götürüp adamın kulağını çekmeye. İkinci haftada babam konuşurken ahizeye bastırdığı için telefon çatladı (başka türlü ses gelmiyor!). Yarım ekranla kullanmaya devam etti adamcağız bir ay daha, iki gün önce de bir daha kırıldı dokunmatik kullanılamaz hale geldi, otgye mause bağlayarak önemli dosyaları aldım.

    Bugün dedim çinden parça istemeden önce bi bakayım içine belki kamerayı takmamıştır ondan çalışmıyordur dedim. Meğersem telefonun içi dışından daha vahim..
    ARKADAŞLAR, bir insan neden durduk yere nfc kablosunu keser!!!!! Batarya üzerinde yapışık olan nfc'nin anakarta takılan dişli parçası kesik yok ortada!

    Ulan be adam 220lira cukkaya indirdin daha telefonun içinden parça çalma derdinde misin? 3 tane vida eksik, kameranın yanındaki koruyucu metal eksik,
    içteki siyah koruma çerçevesini çıkaramadığından 5 parçaya kırarak çıkarmış! Şimdi bu adama napılır ya!

    Arkadaşlar kusura bakmayın ama Türkiye'de hangi telefoncuya gittiysem çoğu böyle, kimisi masrafı arttırma derdinde, kimisi aliexpressten getirdiği malı 80 katına satma derdinde, kimisi içinden parça çalma derdinde. Çoğu yalacı, düzenbaz, sahtekar. 3-5 tane tanıdım işini düzgünce yapan daha tanımadım. Telefondaki fotoğrafları 20 liraya cd'ye atanı gördüm ya ben! Dalga mı geçiyorsunuz kardeş milletle, anlamayan adam gördümü al cüzdanını ne güzel kafa lan öyle o.

    Yapmayın arkadaşlar böyle şeyler, insan gibi gerçek esnaf gibi işinizi yapın hak ettiğinizi alın, bir tane batarya değiştirip te bana alın terinden bahsetmeyin.


    Sevgili forumdaşlarım sizlerde böyle birine paranızı kaptırmayın. Alın parçayı 1/4 fiyatına çinden, kendi başınıza takın, tıkır tıkır kullanın.

    Sevgilerimle.


    Tüm telefon tamircileri böyle mi! [SS'li]


    Tüm telefon tamircileri böyle mi! [SS'li]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi markidos -- 5 Temmuz 2017; 16:9:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Telefon tamir sektöründe servis kalitesinde tamir çok zor.Vidalar eksik takılabiliyor,telefonda bulunan termal bantlar,etiketler vs. yerine yeniden takılmıyor.Orjinal olmadığı halde (para kazanmak,tuzağa düşürmek için) orjinal olduğu belirtiliyor.Size şunu söyleyebilirim,telefoncuların neredeyse %90 ında orjinal parça olmaz.1. sınıf yada 2. sınıf parçalar takılır,aynı şey bataryalarda da geçerli oluyor.Tamire vereceğiniz cihaz için sözde değil gözde görünecek tamir formu doldurtun.Sonra ben dedim,sen demedin davasına düşmeyin.Ayrıca tamire vermeden önce şartlarınızı koşun,sonra tamirci ; bana bunu değiştir didin,diğer sorunlar için ek sorun yada beni bağlamaz demesin.
  • Evet hepsi hırsızdır. Haram et hocam ne yapacaksın. Uğraşmaya kalksan vardır bunun çevresi başına bela olurlar. Rahatsız ederler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nexus 4 telefonum vardı ekranı kırılmıştı düşürdüğüm için bir kenara koymuş, Mi5s almıştım. Annemin telefonu eskidiği için ekranını yaptırıp vereyim kadıncağıza dedim. Ankara'da Necatibey'i bilen bilir telefoncu doludur. Hepsi çakal çukal. Nereyi gezdiysem en en en az 200 lira istediler. Dedim sadece ekranı parça olarak satıyor musunuz? Yok onu satamıyoruz biz takıyoruz sadece dediler. Üşenmedim Aliexpressten sipariş geçtim. Geç gelir ama dert değil dedim. 85 liraya siparişi verdim. 1 hafta sonra bana da süpriz oldu ve kargo geldi. İçinden montaj için gerekli tornavida takımından tutun da plastik ekstra ekipmanları da koymuş adamlar. 1 saatte kendim değiştirdim cayır cayır kullanıyor şimdi anacığım. Velhasıl telefonu garantiye vermedikçe (ki orası da bambaşka bir dünya) tüm arızaları kendiniz çözebiliyorsunuz. Tek problemli nokta arızanın nerede olduğunu bilmek. Hele ekranı falan kırık telefonunuz falan varsa hiç uğraşmayın direk verin siparişi kendiniz yapın. Yapboz gibi zaten. Konu sahibi arkadaşım sana da geçmiş olsun.




  • üzerinden birkaç ay geçtiği için geri götürsen adam hiçbir sorumluluk almaz. senin yerine olsam adam toplayıp giderdim oraya, hesabını sorardım telefonun. yanlış bir şey ama başka çözüm yok, adamın yaptığı ahlaksızlığı yanına bırakmayın. döve döve hem parasını al hem düzelttir başka yoldan anlamaz bunlar. okurken ben sinirlendim hakkını al

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyede garanti servislerinin hepsinin ne halt olduğu belli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atalarımız ne demiş ''söz uçar yazı kalır'' o zaman o tamirciye vermeyecektiniz.Ayrıca Sony telefonlar tamirden sonra kaba tabirle ''yalama'' oluyorlar(çoğu modelde arka cam sökülüyor ve yapışkanı zayıflıyor).Su geçirmezlik falan unut yani
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yıl 2017 telefon tamirciye verilmez bozarak kendim tamir ederim yinede kimseye tamir ettirmem zamanında 45 lira ütüldüm dersimi aldım. Ekranı değişecek olan telefonun çalışan şarj soketini çalmış. Yerine kırık olanı takmıştı. Board daki tuş aydınlatma ledlerini parçalamıştı. Cihaz nokia 2600 dı gelmiş geçmiş en kolay tamir edilebilecek telefon.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğin gibi, meslek lisesi mezunu ya da bir süre elektronikçide çırak olarak çalışıp kendini mühendis sanan tipler çoğu. Sadece telefoncular değil, genel olarak tamirciler böyle.

    Baban biraz yaşlıysa muhtemelen "nasıl olsa bu adam anlamaz" deyip ne varsa girişmiştir telefona.
  • Maalesef ki 2 kere de ben yaşadım ilki önemli değildi 2-3 hafta sonra telefon alacaktım ve g2 nin bataryası ölmüş durumdaydı belki çevreden bir kullanan olur diye batarya değiştirdim kullanılmış batarya falan takmış heralde rezalet. 2-3 hafta sonra aldığım telefonun da bir şekilde ekranını çatlattım dokunmatikte vs. bir sıkıntı olmadığı için fırınlayarak sadece camı değiştirebilecek bir yer buldum 2 günde hallederiz dedi 3 hafta sonra ekran geldi abi riski alıyorsan değiştirelim dedi, geri gönder dedim o sıra şehir dışındaydım bir arkadaşım aldı telefonu kargoladı ekranı açmışlar üst alt çerçeve çizilmiş tek çizik olmayan ekran kazınmış gibi çizilmiş vs. kısacası telefonculara gerçekten hiç güven olmuyor. Uzak durabildiğiniz kadar durun.
  • Bende telefonun ekranını kırmıştım verdim tamirciye 200tlye ekranı değiştirdi. Telefonun arkasını açmış tam takamamış etrafta delikleri var ve kulaklık jack girişini bozmuş takınca ,kayışlar tutmuyo kulaklık tekrardan çıkıyodu ayriyetten bi müddet sonrada telefonun ekranı gelmemeye başladı sadece şarz aletini sokup zorlayınca , oynatınca düzeliyodu ve o şekilde kullanmam gerekiyodu. Okulum yüzünden tekrar gidemedim kullanmaya mecbur kullandım.



    2 ay sonra ekranın yapışkanı mı ne çıkmış ekeanın sol tarafı açık neonlu araba gibi ışık saçıyodu etrafına.



    3 ay sonra bataryam şişmeye başladı ekranda çıkınca bantladım bi müddet sonra ekran kendi kendine çatladı şişkinlikten :D

    Şimdi para biriktiriyorum 2.el iphone almak için

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonu aldığınız bayiye götürmeyin kesinlikle. Yetkili servise götürün kafanız rahat etsin. Parça çalma, yan sanayi takma gibi saçmalıklar olmuyor. Olursa zaten tüketici haklarına başvurduğunuz takdirde baya sıkıntı yaşıyorlar, sıkı takip ediyorlar.



    Türkiye garantili telefon almaya dikkat edin ve yetkili servise götürün bayiye veya telefon satıcısına değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun, bu işlerden anlayan bırıne benzıyorsun bır sey sorucam. Annemın iphone 5s'i vardı ekranı kırıldı, değişmek ıcın telefoncuya verdı. Telefonun hafızasını ben 64 gb dıye hatırlıyorum oyle bılıyorum ama telefonda 32 gb hafıza var. Acaba hafızasını değişmiş olabılırler mı ?
  • Tamam adamın çok hatası var ama sen aliexpretren alsan en az 2 hafta bekliceksin adam bu ürünü getirmiş hazırda var esnaf adamın halinden hiç anlamıyorsunuz 4.3 ekran takması yanlış nfc kesmesi yanlış ahize kamera evet yanlış ama para konusunda haksızsınız adam 80 liraya parça aldıysa 80 lira parça + 20 lira işçilik le tamir yapabilir mi ?



    Bu adam kirq veriyor tonla vergi veriyor çoluğu cocoğı vardır evi kiradir 20 lirayla tamire değirmen dönermi ? O zaman al alinaba dan kendin yap.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul kadıköyde GSM İletişim var. Video falan atıyorlar youtubeye. Temiz işçilikleri var. Daha önce hiç bir ürünümü yaptırmadığım için kalitesini bilmiyorum, yorumlara göre temiz bir yer. Ürünüm bozulursa muhtemelen oraya götürürüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Geçmiş olsun, bu işlerden anlayan bırıne benzıyorsun bır sey sorucam. Annemın iphone 5s'i vardı ekranı kırıldı, değişmek ıcın telefoncuya verdı. Telefonun hafızasını ben 64 gb dıye hatırlıyorum oyle bılıyorum ama telefonda 32 gb hafıza var. Acaba hafızasını değişmiş olabılırler mı ?

    Emin olmak için telefonun faturasına ve imei numarasına bak,eğer ortada bir uyuşmazlık varsa geçmiş olsun ana kartını değiştirmişlerdir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kımyasal


    quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Geçmiş olsun, bu işlerden anlayan bırıne benzıyorsun bır sey sorucam. Annemın iphone 5s'i vardı ekranı kırıldı, değişmek ıcın telefoncuya verdı. Telefonun hafızasını ben 64 gb dıye hatırlıyorum oyle bılıyorum ama telefonda 32 gb hafıza var. Acaba hafızasını değişmiş olabılırler mı ?

    Emin olmak için telefonun faturasına ve imei numarasına bak,eğer ortada bir uyuşmazlık varsa geçmiş olsun ana kartını değiştirmişlerdir

    Vay adiler Fatursı kutusu hiçbir şeyi durmuyor.




  • jasonn123 kullanıcısına yanıt
    80 liraya aldığı şeyi 200 liraya satmasini mi savunuyorsunuz arada 120 TL FARK VAR VE ADAM! hem kazık yapıyorlar hemde bozuyorlar cihazları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usta vardır telefon eksik vidalı olsa da kendinden vidasını tamamlar,ekstra sorunlar varsa müşteriye bildirir ona göre tamir yapar.Yeri gelir cihaz için değmeyeceğini belirtir,tamirini kabul etmez.Usta vardır parça çalar,dandik iş yapar ve müşteriyi yolunacak tavuk olarak görür.Buradaki mesele ''ahlak''gerek işletme sahibi gerekse çalışanın iş ahlakı yoksa ana bayi olsun,garanti servisi olsun müşteri memnuniyeti yerlerde sürünür.Tamir ücretine gelince dünyanın her yerinde gerek oto,gerekse elektronik (özellikle cep telefonu) tamiri tuzludur.Sektörde cep telefonu ustaları en az 2500 den maaş istiyorlar,bazıları da iş başına ücret alıyor.
  • alokinez kullanıcısına yanıt
    Bozması konusunda haklısın ama adam ürünü getirmiş stocklamış hazır bi şekilde bekletiyor büyük firmalar aynısını yapınca ses yok küçük bi yer yapsın abovvvvvvvvv



    Usa de 1300 dolar olan acer predator tr de 6000 lira ? Hadi bunu açıkla ? Büyük şirketler istediği gibi fiyatlandırsın bi üründen dünya kadar para kazansın ama ufak esnaf yapınca üüüüüü



    Ben bi 4 liraya yürüyen oyuncak köpek alıyorjm kardeş napayim? 5 liraya mı satayim ? Bu işler böyle yürümez he kalitesiz mal kullanmış 4,3 ekran kullanmış telefonu mahvetmiş onda haklısınız.



    Hadi şınu örnek alalım iphone ekranları 6-6s lerin 40 dolar civarı o zaman adam sana bunu 100 liraya taksın demi ? Ne kadar zekisiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.