Şimdi Ara

Tüm nokia ftth altyapılarda bufferbloat veya gizli yavaşlık sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Türkiye genelinde Nokia GPON altyapısı kullanılan sahalarda, farklı ISS'lerde gizli yavaşlık (latency under load), yük altında ping artışı, anlık hız düşüşleri, yüksek buffer gecikmeleri ve dengesiz QoS problemleri yaşanıyor.

Hangi ISS olursa olsun (TürkNet, Turkcell Superonline, Vodafone Net, Millenicom, vs.), Nokia OLT/ONT kullanan kullanıcılar benzer sorunlardan şikayetçi.

Bu başlık altında:

Aynı sorunu yaşayanları toplamayı,

Test sonuçları (ping, traceroute, speedtest, DSLReports, Flent, Cake, vs.) paylaşmayı,

Altyapı detaylarını karşılaştırmayı (ONT modeli, OLT tipi, VLAN yapısı vs.),

Sorunun ortak nedenini anlamayı ve

Mümkünse ISS'lerle teknik bir çözüm yönünde baskı oluşturmayı hedefliyoruz.

Sorunun teknik olarak şu kavramlarla ilişkili olabileceğini düşünüyoruz:

Bufferbloat (aşırı buffer gecikmesi)

Kötü yapılandırılmış trafik sınıflandırması (QoS)

GPON upstream kuyruk yönetimi zafiyetleri

ONU/ONT firmware kaynaklı donanımsal darboğaz

Lütfen yaşadığınız semptomları, test sonuçlarınızı, ISS ve ONT bilgilerinizi paylaşın.

• Sorunun sebebi bence belli Nokia Türkiye tarafinda problem var çünkü ayni şekilde yurtdisinda hiçbir ülkede nokia sahalarda bu yaşanılan sorunu yaşayanları görmedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sonu GSM kısmı gibi olacaksa erkenden kaçalım.

Integrated by BBrownie Team 1998 :: jvbPlugin R1012.366.1 &amp;amp;amp;#39;e Aittir.
  • ONT detayını nasıl ogrenecegiz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Aynen öyle türkiye genelinde nokia oltlerde veya ontlerde belli bir config sorunu var.

Ont etkiketteki dışında detayı öğrenmek zor fakat, ont nokia ise saha oltde nokia veya alcateldir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetkendiahet -- 16 Haziran 2025; 0:2:45 >
  • Bugun basima ilginc bir olay geldi, saat 18:30 civari gpon cihazi gitti geldi rastgele bir bufferbloat testi yapayim dedim QoS ayari acik olmadan bufferbloat testinde B gosteriyordu 1 saat sonra tam 19:30da tekrar gitti geldi bu sefer tekrar C'ye dondu ne deniyorlar anlamadim

Tüm nokia ftth altyapılarda bufferbloat veya gizli yavaşlık sorunu

Upload +25 civariydi

ONT Nokia

ISS Vodafone Fiber (kendi altyapisi)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Problemin ont taraflı olmadığını söyleyebilirim.
    Zte veya Huawei ont olupta Nokia olt olanlarda da aynı problem mevcut sorun doğrudan sadece olt kaynaklı.
    Nokia’nın problemsiz olduğu altyapı genel olarak telekom çünkü geçmiş senelerde Upload için biraz ayar çekmeye uğraştılar fakat halen tam olarak dengeli çalıştığı söylenemez aşırı sıkıştırınca yine patlamalar yaşanıyor.
    Patlamaları en iyi anlayabileceğimiz yer Speedtest uygulamasından test yaptıktan sonra test detaylarına bakmak indirme ve yükleme alanındaki gecikme değerlerinin minimum ve maximum değerleri görünüyor.
    Speedtest detaylarında Nokia kullanıcıları 500-1000ms gibi absürt değerler görürken Huawei ve ZTE kullanıcılarında bu yok ki olması gereken de bu.
    Nokia Türkiye ve globale bir çok mail attım fakat bir dönüş alamadım çünkü ilgili yetkililerle firmaların iletişime geçip destek alması gerekiyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Bufferbot bende de var. Sözde gigafiber A göremedik.

Zte ont, Vdsl de A görüyorduk. Bence iss bazlı.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.