Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (1517. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30.387
Cevap
682
Favori
1.970.281
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
23 oy
Giriş
    Sorun olmaz yeni yönetmeliğe girmeden gelirse ama yeni yönetmelikte gelirse o zaman sıkıntı yaparlar dikkat edin.Hızlı kargoyla aldınız herhalde 45euro kargo ödemişseniz 10günde gelir diye düşünüyorum ama şunuda katmakta fayda var yılbaşına yaklaşıyoruz çok yoğun olur gümrük şiparişlerden dolayı umarım 27sinden önce geçer gelir evinize.Bu arada Ems kargo ise uçaktan indiği gün gümrükten geçip size gelir sıra beklemeden diğer dhl veya fedex gibi kargoları bilmiyorum umarım oyalamazlar sizi.Ems kargo pttye veriyor pttnin express versiyonu gibi bişi o.Kısacası Normal şartlarda sıkıntı yaşamazsınız alırsınız kargonuzu 10-15güne gelirse

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Teşekkürler EMS ile geliyor Japonya’dan şu an kargoda Japonya çıkış hattında. Bugün son fırsat diyerek bir ürün daha aldım açık arttırmalardan aldığım için önce Japonya içinde aracı firmaya gidecek oradan kargolanacak. Bugün aldığım biraz riskli çarşamba, perşembe gibi kargolansa 10-12 günde gelirse yırtar haffa içi kargolanmassa patlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    EMS ğse çok iyi bende aldımdı EMS ile japonyadan yoğunluğa bağlı geliyorlar 10gün içinde hafta sonuna denk geldi şuan biraz yavaş işler ama ülkeye geldiğinde geçer kargonuz gümrükten bekletmezler yani bekletmeyeceklerini düşünüyorum hallediyor ems gümrük işlerini 30euroyu geçmesin yeterki

Pazartesi hallederler büyük ihtimal diğer kargonuzu ems ile çok hızlı değil ama air small packete göre 1-2gün (normal şartlarda) (yoğunluk varsa farklılık gösterir) fark ediyor ama gümrükten hemen geçiyor artısı o.air small packetle alıyorum genelde bazen 2 günde geliyor bazen 5günde ama gümrükte sırada 4-5gün bekliyor Ems ile aldımdı baya yoğun bir dönemde 7-8günde geldi türkiyeye geldiği gibi gümrük işlemleri olduydu geçtiydi ertesi gün evdeydi ürün.iyiki ems almışım 30euro sınırının yürülğe girmeden 2-3 gün kala geçtiydi geçen yaz.Almıştım temmuzda ürünü kargosunu öderim bir ara diye birden 30euro sınırı geldiydi mecburen ödemesini yaptımdı.Sizin kargo son aldığınız kargo bence geçer 26sından önce.Aldığım zaman bide japonyada tatil haftasına giriyorlardı ona denk gelmezseniz bide ondan çok geç kaldı air small alsam kim bilir 20güne gelirdi oda sıkıntı olurdu..Ems mantıklı seçim olmuş.Dhl fedex felan çok hızlı ama bekletiyorlar diye duydumdu 2-3güne getiriyorlar ama işlemler uzun sürüyor.

• hocam ptt sistemine ne zaman düştü ve ne kadar sürede teslim oldu hatırlıyo musun? ben de aynı durumdayım yeni yasa çıkmadan kargomun gelmesi gerekiyo ama atatürk havalimanında takılı kaldı

• Japonya'dan önceki siparişlerim TR'ye 6 günde gelmişti son siparişim bugün 6. günü geçti hala TR'ye girdi kaydı yok. Bu uyanıklar bilerek kargoların kaydını geciktirip yeni kanun ayağına siparişlerimize çökmeyi planlamıyorlardır umarım

edit: 8. gün hala ses yok

edit: 9. gün hala ses yok

edit: 11. gün hala ses yok (valla bunlar kargolarımızı bilerek sisteme sokmuyor çökecekler herhalde)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 16 Aralık 2024; 14:5:47 >
  • Selamlar. İngiltereden egzoz almak istiyorum. Yakın ülkelerden birine bunu kargolatıp o ülkeye gidip almak mantıklı olurmu böyle bişey yapan oldumu acaba. Kendi valizimizle bu egzozu demonte halde getirsek yine gelirken problem yaşarmıyım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Geldi hocam benim paket 11. günün sonunda akşam üstü 6'da gümrüğe girdi ertesi gün PTT şubeye geldi hemen gittim aldım. Şimdi son paketimi bekliyorum o da ayın 11'in de Japonya'dan çıkmıştı büyük ihtimal Pazartesi girer o da gümrüğe

Hayırlı olsun bu arada yeni kanun gelmiş 27euroyamı ne düşürmüşler gene bi düşürme söz konusu bide üstüne ücretsiz kargo olsa bile (temu gibi) 3 euro olarak sayılcakmış…umarım diğer kargonda hemen gelir geçer gümrükten

• Arkadaşlar geçen ay Japonya gezisinden döndüm. Çevremdeki birisi 3 ay boyunca Japonya'dan aldığım ürünler için vergiden muaf olduğumu söyledi. Kendisi bu şekilde gümrüğe pasaportunu vererek daha önce alışveriş yapmış. Sizce böyle bir şansım var mıdır?

Hatırladığım kadarıyla yolcu beraberinde getirilen eşyalardan gümrüğe girişte 300-400 euro gibi bir kişisel eşya muafiyeti var, kolay kolay X-ray'e takılmaz ama şüphelenip kontrol ederlerse ve ticari eşya çıkarsa el koyarlar ve resmi ithalat yap derler...

• Selamlar, bu ay icerisinde Skullcandy Hollanda'dan bir kulaklik satin aldim. Orada yasayan bir tanidigimin adresine siparis verdim. Aralik'in 2. haftasinda tanidigim PostNL'le urunu ve yaninda birkac ekstra esyayi kargoya vermis. Kulakligin kutusu acildi.

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI

Su an bu sekilde gorunuyor, bir sikinti mi var? 4 gundur bu sekilde bekliyor ve degismedi. PTT Canli Destek'le gorustum, bir bilgisi olmadigini soyledi. Sizce gumruge mi takildi yoksa yeni yasayi da dusunerek yogunluklarindan dolayi isleme mi almadilar? Bu konu hakkinda nereyle gorusebilirim ve sizce tahmini ne zaman gelir?

EDIT: 27 Aralik gunu urunun Ankara Gumruk Sube Sefligi'ne geldigi ve belli basli evraklarla gumruge gitmem gerektigi hakkinda bir kagit geldi. Gelen kulakligin acilmis ve kullanilmis bir urun oldugunu umursamadan bu urune gumruk vergisi cikacagini o yuzden urunun faturasiyla gelmem gerektigini soylediler. Ben de 30 Aralik gunu gumruge gittim. Benden urun icin yapilmis odemenin kanitini istediler. Ben de bu urunun kullanilmis bir urun oldugunu soyledim. Kendileri urune 30 EUR uzeri fiyat bicmisler o yuzden el koymuslar. Bir gumruk musaviri araciligiyla ithalat islemi baslatmam gerektigini soylediler. Ben de kargonun iade edilmesi icin gerekli evraklari imzaladim ve su anda paketim Hollanda'ya geri donuyor. Gittigim zaman kendim getirecegim. Urunun faturasiyla vs. ilgilenmiyorlar, internete girip fiyatina bakiyorlar. Kullanilmis olup olmamasinin bir onemi yok, unutulmus urunler icin de ayni gumruk durumu gecerli. Sadece kargoyla gelip gelmemesine onem veriliyor. Eger kargoyla geldiyse ister sifir ister 20 yildir kullandiginiz urun olsun kargo dahil 30 EUR'nun uzerindeyse gumruk vergisine tabi. Tavsiyem ya bir tanidiginizla getirtin ya da gidin kendiniz alin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jayshozie -- 4 Ocak 2025; 18:59:25 >

• jayshozie J kullanıcısına yanıt
    Benim beraber taşınan farklı kişiler adına iki paketimden biri gümrüğe girip çıktı, diğeri gümrüğe giriş bile yapmadı sistemde. Yılbaşı ve yeni gümrük saçmalığı yüzünden yoğunluk var gibi. İnşallah yetişir herkesin, 27sinden önce geçer gümrükten

• jayshozie J kullanıcısına yanıt

Genelde gümrüğe girdikten 24 saat sonra gümrükten çıkıp dağıtım şubesine gidiyor ama yılbaşı yoğunluğu olabilir. PTT'de sorgulatınca "ücretler" bölümüne bir bakın vergilendirme yapılmış mı?

• Son yapılan kısıtlamalara göre, kargo dahil fiyatı 100 USD olan bir ürünü bireysel ithalat ile gümrüğe soktuğumuzda, toplam maliyet ne oluyor hesaplayan var mı? (tüm vergi, gümrük hizmeti ücretleri, depolama, harç, hurç, zart, zurt, saç sakal dahil)

Bu ülkede her şeyin belirsiz, plansız ve öngörülemez olması, bir devlet sitesine girip benden ne kadar para alacaklarını öngöremiyor olmak bana o kadar dokunuyor ki size anlatamam. Bu ülke bu disiplinsiz, öngörüsüz, beceriksiz zihniyetten mutlaka kurtulmalı. Bu ülkenin insanları daha iyiyi hakediyor. (en azından eksiğin farkında olanlar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noisywan -- 27 Aralık 2024; 10:14:38 >

Ürünü gümrükten çekmesi ve işlemleri yapması için gümrük müşaviri tutmak gerekiyor maliyeti tam bilmiyorum ama birkaç kişiden duyduğum ürüne ödediğimiz para kadar da ona ödemek gerekiyormuş. Tahminim 2000 civarı para gider.

Yalnız Murat Gamsız’ın youtube kanalında gördüm Türkiye’de bazı özel şirketlerde “hızlı kargo teslim yetkisi” diye bişey varmış. Amerikadan İste isimli sayfanın da bu yetkisi varmış. Amerikadan 150 euro’ya kadar her şeyi getiriyorlarmış gümrüğe takılma, uğraşma falan hiçbir şey yokmuş sadece gümrük vergisini ödüyorsun kapına geliyor ürün bir inceleyin ben yakın zamanda bu sistemi denicem. Tek dezavantajı adı üzerinde amerika ile sınırlı olması

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hala Ağustos mevzuatı yazıyor. 30 Euro limit. AB %30, diğerleri %60 vergi...

Bir diğer devlet sitesinde ise 22 Euro diyor. %18 ve %20 vergi diyor.

https://ggm.ticaret.gov.tr/data/5dedfe4d13b876e93804ba65/351dd604b625487c6f95f7d7c83577c4.pdf

Yani devlet de aynı reis gibi, bir yerde A diyor, başak bir yerde B... Güvenemiyorsunuz.

Tam bir ciddiyetsizlik, güvensizlik, ortadoğu usülü iş yapma kafası...

Valla yazık bu ülkeye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noisywan -- 30 Aralık 2024; 9:39:48 >

• ekostros kullanıcısına yanıt

Bu başlığı okuyan kişilerden son 1 hafta içinde Amerikadan hızlı kargo ile 30 USD üstü bir alışveriş yapmış ve gümrük işlemlerini tamamlamış kimse var mı?

Bize ne kadar masraf çıktığı ile ilgili detay bilgi verirse seviniriz.

Devletin sitesinden veya açıklamalarından bilgi edinemiyoruz malesef. Ne dedikleri belli değil. Bir yerde 30 EU diyor, başka yerde 27, diğerinde 22... Müşavir masrafı, ardiye, kıl tüy zaten tam bir muamma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noisywan -- 15 Ocak 2025; 13:27:25 >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.