Şimdi Ara

Tuhaf bir PS3 oyun satıcısı hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
3
Favori
4.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir süredir gittigidiyor'da bir kullanıcı dikkatimi çekmekte. Oyunları ilk çıktığı günlerde piyasaya fiyatının, hatta spot piyasa fiyatının bile altında satıyor. Her oyununun ilanı da aynı yazılara sahip. Yurt dışından getirdiği PS3 konsoluyla bundle gelen oyunu satışa koyuyormuş. Hiç kullanılmamış olan bu oyunların kutuları ve kitapçıkları yokmuş. Sanırım zarf içinde yolluyor. Sadece Blu-Ray diski yani.

Kendisine 1-2 hafta önce bu konuda soru sormuştum ama yanıtlamadı. Az önce bir mesaj daha attım ama yanıt vereceğinden şüpheliyim. Sony'nin her çıkan yeni oyuna bundle yapmadığından eminim. Ayrıca bundle paketlerin içerisinden oyunların normal kutulu halde çıktığını da biliyorum. En azından ülkemizde öyle. Assassins Creed'li pakette normal kutulu çıkmıştı bende. Satıcının en son ilanında, Infamous 2 için de aynı durum vardı. Yurt dışından bundle gelmiş oyun. Kutusuz, kitapçıksız falan filan. Ama asıl enteresanı, oyun Türkçe. Bir diğer enteresanlık ise, adamdan alışveriş de yapıyorlar. Duruma göre adamın alışveriş yapmış olduğu kişilere mesaj atacağım oyunların durumunu öğrenmek için.

Daha öncesinde adamın oyunları yurt dışından bir şekilde temin ettiğini düşünüyordum ama Infamous 2'deki olayın farklı olmasından dolayı kafayı taktım. Spotçulara gittiyseniz, Türkçe diye gelen Infamous 2'lerin İngilizce çıktığını görmüşsünüzdür. Bu adamın yurt dışından getirttiği bir konsoldaki Infamous'un Türkçe çıkmasının ihtimalini sıfır diye düşünüyorum. Çok merak ettim vallahi

Uzun lafın kısası, bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Bundle olayı gerçek mi? Fikirlerinizi bekliyorum.

Adamın kullanıcı adını bilerek yazmadım. Reklam yapmış gibi olmamak için.

• oyunu bluray diske yazıp aynı resmi yapıştırmak zahmetli iş değil pcde dvd de felan böyle yapanlar vardı

|AC/DC|Iron Maiden|Kiss|Metallica|Nickelback|Muse|Guns N'Roses|Duman|Deep Purple|Three Days Grace|Airbourne|
    |Supernatural|How I Met Your Mother|The Big Bang Theory|Game of Thrones|
    PSN:ulas_ulas
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duman7

oyunu bluray diske yazıp aynı resmi yapıştırmak zahmetli iş değil pcde dvd de felan böyle yapanlar vardı

PS3'de böyle bir şeyin mümkün olmadığını söylemeye gerek yok sanırım

Orijinalden alıntı: .ZeuS.

Bir süredir gittigidiyor'da bir kullanıcı dikkatimi çekmekte. Oyunları ilk çıktığı günlerde piyasaya fiyatının, hatta spot piyasa fiyatının bile altında satıyor. Her oyununun ilanı da aynı yazılara sahip. Yurt dışından getirdiği PS3 konsoluyla bundle gelen oyunu satışa koyuyormuş. Hiç kullanılmamış olan bu oyunların kutuları ve kitapçıkları yokmuş. Sanırım zarf içinde yolluyor. Sadece Blu-Ray diski yani.

Kendisine 1-2 hafta önce bu konuda soru sormuştum ama yanıtlamadı. Az önce bir mesaj daha attım ama yanıt vereceğinden şüpheliyim. Sony'nin her çıkan yeni oyuna bundle yapmadığından eminim. Ayrıca bundle paketlerin içerisinden oyunların normal kutulu halde çıktığını da biliyorum. En azından ülkemizde öyle. Assassins Creed'li pakette normal kutulu çıkmıştı bende. Satıcının en son ilanında, Infamous 2 için de aynı durum vardı. Yurt dışından bundle gelmiş oyun. Kutusuz, kitapçıksız falan filan. Ama asıl enteresanı, oyun Türkçe. Bir diğer enteresanlık ise, adamdan alışveriş de yapıyorlar. Duruma göre adamın alışveriş yapmış olduğu kişilere mesaj atacağım oyunların durumunu öğrenmek için.

Daha öncesinde adamın oyunları yurt dışından bir şekilde temin ettiğini düşünüyordum ama Infamous 2'deki olayın farklı olmasından dolayı kafayı taktım. Spotçulara gittiyseniz, Türkçe diye gelen Infamous 2'lerin İngilizce çıktığını görmüşsünüzdür. Bu adamın yurt dışından getirttiği bir konsoldaki Infamous'un Türkçe çıkmasının ihtimalini sıfır diye düşünüyorum. Çok merak ettim vallahi

Uzun lafın kısası, bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Bundle olayı gerçek mi? Fikirlerinizi bekliyorum.

Adamın kullanıcı adını bilerek yazmadım. Reklam yapmış gibi olmamak için.

Bazı özel firmalara bundle cd leri yollanıyordur, bir şekilde bu cd ler bu kişiyede geliyor.O şekilde satıyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: I-C-O

Adam oyun dergisi editörü vs olmasin? Yapimci incelemesi icin oyunu yolluyordur, oda oynayip satiyordur.

Belkide o şahıs " sanal spotçu " dur

Adam oyun dergisi editörü vs olmasin? Yapimci incelemesi icin oyunu yolluyordur, oda oynayip satiyordur.

Güzel tezgah kurmuş ama belliki

Psn:Brkeyp
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle PS3 BD ler hiçbir şekilde kopyalanamıyor. O satıcıyı bilemiyorum ancak tahminim şu, benim yakın bir arkadaşım büyük teknoloji marketlerinden birinde çalışıyor, ve elinde çok sayıda orjinal ps3 oyunu var ve hepsi de kutusuz. Oyunları gönderen başta sony olmak üzere oyun getiren firmalar. Sony oldukça fazla sayıda oyunu satış yerlerine promosyon olarak tanıtım amaçlarıyla yolluyor (sistemi mağazada kurup oynatmak için vs) 10 disk geldiyse ikisi sunuma çıkıyor diğerlerini personel alıyor. Özellikle birde mağaza çalışanı olarak sony dağıtımcısı ile arkadaş olursanız elinize epeyce sayıda orjinal ama kutusuz oyun geçiyor, üstelik çıkış tarihinden bile önce. (GOW3 ve heavy Rain oyunlarını tarihinden önce aldığı çok iyi hatırlıyorum mesela) İşte o satıcı da bu şekilde bir çalışan olabilir. Fiyatın düşük olması da normal çünkü oyun bedava. Yani böyle satanlar çok. Buarada Sony store çalışanlarına bunlardan çok daha fazlasının geldiğini söylememe gerek yok herhalde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Triops

Öncelikle PS3 BD ler hiçbir şekilde kopyalanamıyor. O satıcıyı bilemiyorum ancak tahminim şu, benim yakın bir arkadaşım büyük teknoloji marketlerinden birinde çalışıyor, ve elinde çok sayıda orjinal ps3 oyunu var ve hepsi de kutusuz. Oyunları gönderen başta sony olmak üzere oyun getiren firmalar. Sony oldukça fazla sayıda oyunu satış yerlerine promosyon olarak tanıtım amaçlarıyla yolluyor (sistemi mağazada kurup oynatmak için vs) 10 disk geldiyse ikisi sunuma çıkıyor diğerlerini personel alıyor. Özellikle birde mağaza çalışanı olarak sony dağıtımcısı ile arkadaş olursanız elinize epeyce sayıda orjinal ama kutusuz oyun geçiyor, üstelik çıkış tarihinden bile önce. (GOW3 ve heavy Rain oyunlarını tarihinden önce aldığı çok iyi hatırlıyorum mesela) İşte o satıcı da bu şekilde bir çalışan olabilir. Fiyatın düşük olması da normal çünkü oyun bedava. Yani böyle satanlar çok. Buarada Sony store çalışanlarına bunlardan çok daha fazlasının geldiğini söylememe gerek yok herhalde.

Konudaki tüm heyecanı bitirdin bu net cevabınla.

• ne güzel ucuza satıyomuş işte. sevinceğiniz yerde adamı eleştiriyorsunuz

CPU:Amd Ryzen 3900x | GPU:Evga Gtx 1070 ti | RAM:G.Skill F4 C16-8GTZNC 2x8gb 3600mhz | Anakart:MSİ MPG x570 Gaming Edge wi-fi | SSD:OCZ vertex 480GB | SSD2:Sandisk 480 GB|SSD3:Vaseky 500 GB | Kasa:Corsair 400 R | Monitör:Viewsonic 32'' 144 Hz 2K Monitör:Acergd245hq 120Hz 3d ready|Klavye:Corsair K55 | Mouse:Logitech G502| Kulaklık:Logitech g930 wireless ,Sennheiser PC 350| Mousepad:Logitech | Gameped:Microsoft xbox 360 gamepad |Ses kartı:Creative sound blaster z | Philips Hue play |
  • Hocam eğer bu elemandan alışveriş yaparsaan ve olumlu sonuc alırsan buraya yazda bende alayım bu elemandan. Oyunların Coverlarını bulup BD kutusuna koymak zor is degil

Laiklik, asla dinsizlik olmadığı gibi, sahte dindarlık ve büyücülükle mücadele kapısını açtığı için, gerçek dindarlığın gelişmesi imkanını temin etmiştir. Laiklik, yalnız din ve dünya işlerinin ayrılması demek değildir. Bütün yurttaşların vicdan, ibadet ve din hürriyeti demektir.
    Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
    Din, bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanın emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünce ve tefekküre karşı değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyoruz, kasde ve fiile dayanan bağnaz hareketlerden sakınıyoruz. Gericilere fırsat vermeyeceğiz
    Dünya'da her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalâlettir.
  • http://urun.gittigidiyor.com/YENI-SOCOM-SPECIAL-FORCES-PS3-SIFIR-3TE1-FIYATA_W0QQidZZ41128545 Dstm sanırım linkteki satıcıdan bahsediyorsun bugun gezinirken bende rastladım....Kendini TEKNOLOJİ BASINI ÇALIŞANI olarak tanıtıyor oyunuda sony hediye gönderiyormuş....ilanda socom 4 ü 55 tl ye satıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oziko -- 18 Haziran 2011; 23:23:09 >

PlayStation dediğin balık etli olmalı!!! {FAT Kasa PS Destekçisi}
    PSN ID: Ozikoo
  • quote:

Orijinalden alıntı: IIIEvil_RyuIII

http://urun.gittigidiyor.com/YENI-SOCOM-SPECIAL-FORCES-PS3-SIFIR-3TE1-FIYATA_W0QQidZZ41128545 Dstm sanırım linkteki satıcıdan bahsediyorsun bugun gezinirken bende rastladım....Kendini TEKNOLOJİ BASINI ÇALIŞANI olarak tanıtıyor oyunuda sony hediye gönderiyormuş....ilanda socom 4 ü 55 tl ye satıyor...

Adam bu değildi ama demek ki bu işi sadece bir kişi yapmıyor Promo disklerde herhangi bir sınırlama yoksa eğer, alıp denemek lazım. İngiltere'deki arkadaşlar mezun olduklarından dolayı artık oyun tedarik etmek zor oluyor benim için, ucuza

• quote:

Orijinalden alıntı: .ZeuS.

quote:

Orijinalden alıntı: IIIEvil_RyuIII

http://urun.gittigidiyor.com/YENI-SOCOM-SPECIAL-FORCES-PS3-SIFIR-3TE1-FIYATA_W0QQidZZ41128545 Dstm sanırım linkteki satıcıdan bahsediyorsun bugun gezinirken bende rastladım....Kendini TEKNOLOJİ BASINI ÇALIŞANI olarak tanıtıyor oyunuda sony hediye gönderiyormuş....ilanda socom 4 ü 55 tl ye satıyor...

Adam bu değildi ama demek ki bu işi sadece bir kişi yapmıyor Promo disklerde herhangi bir sınırlama yoksa eğer, alıp denemek lazım. İngiltere'deki arkadaşlar mezun olduklarından dolayı artık oyun tedarik etmek zor oluyor benim için, ucuza

kısıtlama yok sadece kutusuz kitapçıksız ve bazılarında para ile satılmaz benzeri bir yazı var

• Yasal olmayan bir olay zaten belli. Şikayet etmek lazım bu adamları aslında.

Ufak bir araştırma yaptım, yurt dışında çok yaygınmış bu promo oyun olayı. ebay'de de öyle. Oyunların tek kötü yanının, takaslarda ve yeniden satışlarda kimsenin bu oyunları istememesiymiş. Bu yüzden benim fikrim, arada ciddi fark olmadıkça promo diskleri almanın mantıksız olduğu. İlk bahsettiğim eleman 130 liralık bir oyunu 95 liraya falan satıyor. İkinci bahsedilen ise yine 130 lira civarındaki bir oyunu 50 liraya satıyor. Piyasaya göre fena değil ikincisi. Uzun süre elden çıkarılmayacak bir oyun alınabilir. FIFA falan gibi mesela. Bitirip satılacak oyunlarda ise zarara uğratabilir.

• Bende çekilişle De Blob 2 promo kazanmıştım bir siteden, oyunun tek farkı kutusu. Kutuda değil de böyle şeffaf kaplarda geliyor ama kesinlikle bir farkı yok kutu dışında. Ben de evdeki boş kutulardan birini alıp internetten cover indirip kutu yaptım orjinalden farklı durmuyor.

Promosyon felan filan alinmaz Oyun dedigin kutulu kitapcikli olacak, icine cekeceksin o kutu - kitapcik kokusunu.

0hhyyşş o koku hiç bir şeye değişilmez . O kokuyu ilk defa Red Dead Redemption'la almıştım
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.