Şimdi Ara

TTnet Ultranet Paketi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bir süre önce ttnet evi arayıp bulunduğumuz yerin yakınlarına yeni bir internet dolabı koyacaklarını söylemişlerdi.Bu arada dedem konuşuyordu telefonda fakat sesleri odanın içinde yankı yapıyordu.Neyse işte dedem her zamanki gibi ttnetten gelen reklam telefonlarından bıkmış ve bununda onlardan biri olduğuna inanarak lafı uzatmadan kapatmıştı telefonu.

Bir süre sonra ttnet fiber nerede uygulamasını kullanarak bulunduğum lokasyonda bir tarama yaptım.Önceden 10mbps ye kadar adsl hizmeti veriliyor derken az önce yaptığım son testte "Seçtiğiniz lokasyonda Ultra İnternet bulunmaktadır." diyor ki muhtemelende doğru önceki telefon aramasında bahsetmişlerdi.Şimdi ben şu anda 8mbps'e kadar netlimitsiz tarifesindeyim fakat kötü hat değerlerinden ötürü max 6mbps alabiliyorum.Şimdi ben ultranete geçiş yapsam nasıl oalcak yani hat değerleri çok kötü ultra net telefon hattınamı bağlanıyor??Yani hat değerleri kötü durumdayken nasıl olurda ultranet alabiliyom??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oreXin -- 9 Aralık 2014; 18:05:56 >

• Modem arayüzünden hat değerlerinizi paylaşırsanız alabileceğiniz max. hızı söyleyebiliriz. Teşekkürler.
  • Hocam hat değerlerim berbat modem arayüzünde 12mbite akdar alabileceğim yazıyor.Fakat eve gelen telefonda evinizin yakınlarına yeni internet dolabı/altyapısı telefondan tam duyamadım nesye işte onlardan yapacaz geçmek ister misiniz demişlerdi ki fiber testinde harita üzerindende ultranet tarife alabileceği yazıyordu çevremdeki mahalle ve evlerdede ultra net alabilir yazıyor.Önceden böyle değildi.

Resimde böyle gözüküyor fakat gelen telefon ve harita üzerinden yaptığım testte ultra net tarifesi alabileceğim doğrulanıyor.Bu ultranet dolabı farklı mı oluyor acaba oraya bağlanınca değişir hat değerleri.Yoksa neden arasınlar ki telefon görüşmesinden bir süre sonrada yaptığım ttnet in fiber nerede? uygulamasında değerler tamamen değişmişti.Modem alamayacağımı söylüyor fakat ttnet alabileceğimi söylüyor.Zaten telefondada belirtmişlerdi bu durumu geçmek ister misiniz diye.

Modem:AirTies Air 5343

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oreXin -- 10 Aralık 2014; 9:45:48 >

• Selam. Ulaşılabilir hız değeri o hızı alabileceğiniz anlamına gelmiyor malesef.

Ek olarak, bağlantı kaliteniz berbat, eğer bina içi tesisatınızda bir problem olmadığını düşünüyorsanız, müdürlükten bölgede yapılacak yatırım hakkında bilgi alabilirsiniz. Diğer şekilde, bu tarifeye geçip bu değerlerde kalırsanız hiçbir şey değişmemiş olur, çünkü hat bu şekilde bile berbat durumda zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Selam. Ulaşılabilir hız değeri o hızı alabileceğiniz anlamına gelmiyor malesef.

Ek olarak, bağlantı kaliteniz berbat, eğer bina içi tesisatınızda bir problem olmadığını düşünüyorsanız, müdürlükten bölgede yapılacak yatırım hakkında bilgi alabilirsiniz. Diğer şekilde, bu tarifeye geçip bu değerlerde kalırsanız hiçbir şey değişmemiş olur, çünkü hat bu şekilde bile berbat durumda zaten.

Burada mahalleye takılan yenilenmiş bir internet altyapısı/dolabı var.Çünkü kendileri söyledi telefonda yapılmadan önce evi arayıp yakında böyle bir şey yapacağız daha ucuza daha hızlı internet kullanmak ister misiniz diye sormuşlardı.Fakat dedem telefonda paket değişikliğini istemediği için bizi o yaptıkları/değiştirdikleri yeni dolaba taşımadılar.Bu yüzden hat değerlerim böyle gözüküyor.

Boşuna aramazlar her halde.Bu aramadan 1 ay sonra da şöyle bir bakiyim öylesine diye ttnetin "Fiber Nerede?" uygulamasından lokasyonumu tarattım ve daha önce bu binada 10mbite kadar adsl hizmeti verilmektedir gitmiş yerine ise "Seçtiğiniz lokasyonda Ultra İnternet bulunmaktadır." gelmişti.Modem değerlerinin böyle göstermesinin tek sebebi bizim internet hattını o yeni yaptıkları/değiştikleri dolaba taşımamaları..

• Dolap değişimi aktarımı filan diye birşey yok sizi keklemişler ucuzmuş sınırsızda demişlerdir.
  • Dolap değişimi, aktarım gibi şeyler yok dostum. Bunlar safsatadan ibaret.

Sen bir sahaya aitsen, o saha fiber dönüşüm içerisindeyse, yani genişbant kabin yapıldıysa, o sahanın eski bakır dolabı iptal edilir ve herkes ama "herkes" genişbanta aktarılır. Eski dolap iptal edilir, rektefiyesi yapılıp öylece bırakılır veya sökülür.

O dolap aktif olarak çalışıyorsa siz zaten ona bağlısınız, eğer dolap çalışmıyorsa, henüz aktif olmamıştır. Bununda bilgisini müdürlükten edinebilirsiniz.

Teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @Shamshiel Telefonla konuşan dedemdi, ben sadece kulak misafiri oldum.Ne dedilerse ona dediler ki zaten o da lafı fazla uzattırmadan telefonu kapattı.Ucuzluk konusunda ise sözleşmeli geçicektim ben bu pakete evet ucuz.. demeyi çok isterdim lakin ülkemizde bu pekte mümkün değil.Sınırsızlık konusunda onların söylediği sınırsız AKN'li sınırsız.İnsanları kandırmak için sözde sınırsız.Fakat gerçek sınırsıza verecek bütçemiz yok.

@XpressMusic34Hocam telefonda zaten alt yapı veya dolap değişimi diye bir şeyden bahsetmediler.Sadece dedeme sordum ne diyorlar diye; Yav telekom yeni bir şey yapacakmış yeni pakete geçmek istiyor musunuz diye sordu dedi!! Yani bu telekom ne yaptı ne değişti hiç bilmiyorum muhtemelen dolaptır.
    Neyse işte bu telefondan aramayıp sormaları ve benim lokasyon taramasındaki eski verilerin yenileriyle değiştirilmesi sonucu bu konuyu açma gereği duydum.En iyisi telekomun kendisine sormak sonuçları tekrardan buraya yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oreXin -- 10 Aralık 2014; 20:48:53 >

• Müdürlüğünüzde planlama departmanı size yardımcı olabilir. İyi çalışmalar.
  • An itibarı ile sözleşmeli(49tl) ultranet tarifesine geçmiş bulunmaktayım.Maalesef 16mbit alamıyorum.Önceden gelen telefon ve yaptığım lokasyon taraması fiyasko çıktı.Neden böyle bir şey oldu bilmiyorum.Neyse en azından fiyat düştü.Hiç yoktan iyidir.

EDİT:Hiç bir program güncellemesi yapamıyorum ayrıca google ve youtube dışında forum ve sitelere giremiyorum.
    ZenMate etkinleştirdiğimde girebiliyorum.Neden böyle oldu??Ne bu??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oreXin -- 15 Aralık 2014; 14:37:01 >
  • Hat değerlerinizi atar mısınız? Sınırda kaldı büyük ihtimalle crc den sayfalar açılmıyor.
  • Halettim onu hocam ttneti arayıp yaptılar oradan ne yaptılar bilmiyorum.Ayrıca bu pakete geçmeden önce yerlerde sürünen snr değerim 10+ çıktı.

EDİT
    Telnet üzerinden snr arttırdım yeni değerler böyle oldu.

Önceden snr arttırdığımda ulaşılabilir hız 10000 civarlarında olurdu.Şimdi ise 16000'larda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oreXin -- 16 Aralık 2014; 13:19:56 >

• hızını düşürmüşler dostum.

AYRICA BU BÖLÜMDE DEFALARCA AMA DEFALARCA YAZDIM, YAZILIMLA SNR DEĞERİ ARTTIRILMAZ. EĞER FARK ETTİYSEN HAT ZAYIFLAMASI HALEN AYNI DURUYOR, ULAŞILABİLİR DEDİĞİ HIZI ALMAN BİLE İMKANSIZ.
  • Sadece test ettim.Yeni paket ile birlikte yeni bir yere taşımışlar beni.Tamam belki o hıza ulaşamam fakat önceden hiç bu değere çıkmadı ulaşılabilir hız.Ve pakete geçmeden önce snr değerlerim 2-3 civarlarındaydı.Geçtikten sonra 10+ çıktı kendiliğinden.Yani bir şeyler olmuş fakat sonuç olarak yine 6mbit alıyorum.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Pek girmemeye çalışıyorum bu bölüme sinirlenip pci kıracam yakında.
  • Şunu yine belirteyim hep belirtiyorum ama, dolap değiştirme, santral değiştirme gibi şeylerin mümkünatı yok. Hem matematiksel olarak, hem pratik olarak bu imkansız oğlu imkansız bir şey. Bu bölümde, "ben istanbul da oturuyorum, santralim Ankara o yüzden hızım düşük" diyen insanlar bile oldu. Vallahi billahi bunu dediler. Altına "telekom rezaleti" yazdılar hemde. Neymiş, speedtestte sunucu olarak ankara yazmış oradan böyle bir şey düşünmüş bak sen hele.

Neyse demem o ki, hattın yine sağlıklı değil tam, istersen kablolarını kontrol edebilirsin, istersen dilekçe verebilirsin, ancak yazılımları boşuna yüklemeyin bilgisayarınıza.

@Shamshiel

Şey aklımda halen, bir çocuk vardı ya, yazılımla değerinizi düzeltin diye başlık açıyordu yeminler ediyordu düzeldiğine dair. bak şu mesajı vardı mesela unutmam hiç.
    "ya sen bana neden karşı çıkıyorsun? düzeldi işte kablom güçlendi"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 16 Aralık 2014; 13:36:00 >

• Telnet üzerinden path mode kontrolü yaptım önceden "Interleaved" olan şimdi "ATM Mode" olmuş.Bu ne??
  • Ben bu yazılımları sağlıksız ve gereksiz bulduğumdan dolayı hiç indirip incelemedim, ancak orada ne yazdığı önemli değil, sonuçta hiçbir şeye yaramıyorlar.

Sil gitsin dostum.
  • Kalsın arada lazım oluyor.
  • Hocam işte bir üstteki arkadaşın sinirleniyorum dediği şey tam olarak bu.

Neye lazım olacak? :) insanlar sana bir işe yaramadığını söylüyor, sen işe yarar dursun diyorsun.

Sen bilirsin ne diyeyim.

iyi çalışmalar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.