Şimdi Ara

TTNET Tarife değiştirdim 2dkda bir internet kesiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 saat önce. 1mbit limitsiz olan internetimi 8mbit'e kadar limitsize taşıdım. Taşımadan önce sordum her şeyi santrale yakınsınız güzel hız alırsınız vs dediler. Bağlandığımdan beridir her iki dakikada bir -aslında 2dk bile bağlı kalmıyo- internet kesilip 20sanıye sonra tekrar bağlanıyo. Kesilip bağlanıyo kesilip bağlanıyo. Bunu modemin sayfasından da takip ettim. Denemek için video indirdim onda da 900kblerde indirirken 0'a düşüyor sonra tekrar yükseliyor. 4-5 kere ttneti aradım.
    İlkindeki kadın hiç uğraşmadı bile ben yeni bağlattım diyince ondandır diyip savdı başından. Ancak ben bağlatmadan önce bana böyle bir şey denmedi özellikle sordum hemen internetinizi kullanmaya başlayabilirsiniz denildi.
    Ardından süre geçti aradım yeni bağlattığımı belirtmeden internetim sürekli kesiliyor dedim. Ayar gönderildi vs. Yine oldu. Yine aynı işlemler oldu. Son olarak şimdi de aradım ayar gönderdiler ettiler yine aynısı oldu.

Son aramamda özellikle dedim ki tarifeye geçeli 1-1bucuk saat oldu ondan mıdır? düzelecek midir zamanla yani. Kadın bana onunla alakası yok burada değerleriniz gayet iyi gözüküyo dedi. Pek anlamam fakat internetten okuduğum kadarıyla dedim modemim acaba hızı mı desteklemiyor cunku eski bir modem. Hayır onda da sorun yok dedi. Bir daha olursa arıza kaydı bırakın dedi.

Şimdi ne yapacağım ben? Arıza kaydı bırakayım ama sonraki süreç nasıl gelişecek? Eğer bu sorun gitmezse 24 ay taahütlü tarifeden cıkıs yapabilecek miyim? ve girip cıktım ettim bunlar faturaya yansıyacak mı? Kafamda bir sürü soru. dertsiz başıma dert açtım resmen.

Aynı sorunu yaşayan eden var mı arkadaşlar bana bi yardım edebilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: tranko buskas

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 saat önce. 1mbit limitsiz olan internetimi 8mbit'e kadar limitsize taşıdım. Taşımadan önce sordum her şeyi santrale yakınsınız güzel hız alırsınız vs dediler. Bağlandığımdan beridir her iki dakikada bir -aslında 2dk bile bağlı kalmıyo- internet kesilip 20sanıye sonra tekrar bağlanıyo. Kesilip bağlanıyo kesilip bağlanıyo. Bunu modemin sayfasından da takip ettim. Denemek için video indirdim onda da 900kblerde indirirken 0'a düşüyor sonra tekrar yükseliyor. 4-5 kere ttneti aradım.
    İlkindeki kadın hiç uğraşmadı bile ben yeni bağlattım diyince ondandır diyip savdı başından. Ancak ben bağlatmadan önce bana böyle bir şey denmedi özellikle sordum hemen internetinizi kullanmaya başlayabilirsiniz denildi.
    Ardından süre geçti aradım yeni bağlattığımı belirtmeden internetim sürekli kesiliyor dedim. Ayar gönderildi vs. Yine oldu. Yine aynı işlemler oldu. Son olarak şimdi de aradım ayar gönderdiler ettiler yine aynısı oldu.

Son aramamda özellikle dedim ki tarifeye geçeli 1-1bucuk saat oldu ondan mıdır? düzelecek midir zamanla yani. Kadın bana onunla alakası yok burada değerleriniz gayet iyi gözüküyo dedi. Pek anlamam fakat internetten okuduğum kadarıyla dedim modemim acaba hızı mı desteklemiyor cunku eski bir modem. Hayır onda da sorun yok dedi. Bir daha olursa arıza kaydı bırakın dedi.

Şimdi ne yapacağım ben? Arıza kaydı bırakayım ama sonraki süreç nasıl gelişecek? Eğer bu sorun gitmezse 24 ay taahütlü tarifeden cıkıs yapabilecek miyim? ve girip cıktım ettim bunlar faturaya yansıyacak mı? Kafamda bir sürü soru. dertsiz başıma dert açtım resmen.

Aynı sorunu yaşayan eden var mı arkadaşlar bana bi yardım edebilir misiniz?

Farklı bir modemle deneme şansın varsa onunla dene bence. Birde hat değerlerin nedir? Snr çok düşükse hızı alabiliyor olsanda hatta kopmalar olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhans19 -- 18 Şubat 2014; 14:03:21 >

• hat degerlerime nerden bakabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

hat degerlerime nerden bakabilirim?

Modemin içinden bakılıyor. Snr, erişilebilir hız, sinyal zayıflaması gibi yazıların olduğu sayfa.
  • Modem Status
    Link Status Connected
    Us Rate (Kbps) 768
    Ds Rate (Kbps) 6144
    US Margin 0
    DS Margin 21
    Modulation MMODE
    LOS Errors 0
    DS Line Attenuation 26
    US Line Attenuation 0
    Path Mode Interleaved

bunlar mı?
  • quote:

Modem Status
    Link Status Connected
    Us Rate (Kbps) 768
    Ds Rate (Kbps) 6144
    US Margin 0
    DS Margin 21
    Modulation MMODE
    LOS Errors 0
    DS Line Attenuation 26
    US Line Attenuation 0
    Path Mode Interleaved

bunlar mı?

hat degerleriniz 8 mbit kaldırmaz teknik olarak 6925Kbps to 7690Kbps arası ama bu değerleri bile ttnet veremiyor siz 5 mbit 'e sabitleyin kesilmeler olmayacaktır
  • Hızı 4 mbit e sabitletirsen kopmalar durur bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sabitleme islemini nasil yapabilirim?

• quote:

sabitleme islemini nasil yapabilirim?

Müşteri hizmetlerinden teknik desteğe bağlan, hızını sabitlemek istediğini söyle, ordan bilgisayardan hemen yapıyolarlar.
  • yani internet hizini sabitlersem veya bu hizi kaldiracak bir modem alirsam bu kesintilerden kurtulur muyum? ama modemim yuksek hizi kaldirmasa da internete dusuk hizda da olsa baglanmam gerekmez mi?
    bu arada santralden aradilar ana hatti ben burda taktim baglandim dedi adam. modeminizin altinda 2+ yaziyo mu yazmiyosa hizi desteklemiyodur dedi baktim altinda yazmiyo modemdendir demek ki dedim tesekkur ettim. daha sonra modemin kutusunu buldum 2+ yaziyo tekrar santrale ulasmaya calisiyorum su an

• Bence tamamen hat değerleri ile ilgili sorun, telefon hattını direk modeme takıp bağlanmayı dene birde, hat değerlerin yükselecekmi bakalım.
  • hat degerleriyle alakaliysa dedigin gibi nasil cozulecek peki? modem mi degismeli? yeni kablo mu cekilmeli?

• Yok modem ile ilgisi yok, ev içindeki yada dışarıdan gelen kablolardan olabilir yada merkezden port değişimi yaparakta çözüldüğünü okumuştum forumlarda.
  • anladim dostum cok tesekkur ederim santralden gelsinler o zaman bakalim benim yapabilecegim bi sey yok

• 5dakikadır bağlıyım şuan ve bu bir rekor. Kesinti olmadı sanırım ben aramadan santral sorunu çözmek için veya ttnet artık kim yapıyorsa hızımı 4mbite sabitledi. Çünkü ilk testimde net kesintisi olurken bile 7 üstü çıkmıştı hız testi şimdi 3.51. Yani şu an ne diyeyim bilemedim istediğim hızı alamadığıma mı üzüleyim yoksa internetimin kesilmediğine mi sevineyim. Sanırım ikincisini yapacam. Yani öncelikle kesilmesin de 4mbit de olur. Nasılsa kampanyada geçtim bu tarifeye 1mbite ödediğimden yaklaşık 15 tl az ödeyecem. Belki 1 ay sonra hızımın 8mbit olması için isyan ederim ama bu gün bu kadar kafa patlattıktan sonra bu internet bi daha kesilmesin de bu hıza da sükür
  • tranko buskas kullanıcısına yanıt
    upload kısmında hata var sende ondan kaynaklanıyor. Kabloları kontrol et, direk modeme tak. Yoksa hattın 12 mbps kaldırır.
  • Konu açtım takan olmadı buraya yazıyorum.Ttnet hatta problem yok , modeminizde sorun olabilir dediler.Airties 5650 kullanıyorum ve 30 dk- 1 saat aralıklarla internet kesiliyor.İlk 2 ay bir sorun yoktu yeni başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 18 Şubat 2014; 20:07:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LawLess437

Konu açtım takan olmadı buraya yazıyorum.Ttnet hatta problem yok , modeminizde sorun olabilir dediler.Airties 5650 kullanıyorum ve 30 dk- 1 saat aralıklarla internet kesiliyor.İlk 2 ay bir sorun yoktu yeni başladı.

Benzer sorun, müşteri hizmetlerini aradın mı?
  • Arızaya bildir gelip ölçsünler,belki port değişikliği ile hızını yükseltirler

• quote:

Orijinalden alıntı: .Link

quote:

Orijinalden alıntı: LawLess437

Konu açtım takan olmadı buraya yazıyorum.Ttnet hatta problem yok , modeminizde sorun olabilir dediler.Airties 5650 kullanıyorum ve 30 dk- 1 saat aralıklarla internet kesiliyor.İlk 2 ay bir sorun yoktu yeni başladı.

Benzer sorun, müşteri hizmetlerini aradın mı?

Ttnet hatta problem yok dedi modemde sorun vardır dedi.Modemde 3'lü kampanyadan gelen airties 5650TT modeli.Speedtest yapayım şuan hıza bakın.Anlık dalgalanmalar laglar oluşuyor ve bazen 1 saat bazen yarım saat sonra kesiliyor 30 saniyeye kalmadan tekrar geliyor.Hiper aldık hıza kavuştuk derken yine benzer sorunlar.İlk 2 ay mükemmeldi hiçbir sorun yoktu üni tatile girdi 1 ay gittim geldiğimden beri kesiliyor internet.
     TTNET Tarife değiştirdim 2dkda bir internet kesiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 18 Şubat 2014; 21:48:59 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.