Şimdi Ara

TTNET internet çok yavaş ve kararsız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Modemim airties 5340, bir kaç gün önce taşındık eski evde son derece sorunsuz ve hızlı bir modemdi.

genel olarak ping sorunu yaşıyorum.

hat değerlerim:

ADSL Hızı(Kb/s): 8191 797
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 21428 1209
    SNR Sınırı (dB): 27.8 19.4
    Hat Zayıflaması(dB): 6.5 4.6
    Güç (dB): 19.4 12.0

hız testim:

mesela şimdi gayet iyi sonuç veriyor, en azından ping konusunda, ama daha bir saat önce ping 10.000 lerdeydi ve internete giremiyordum bile. çok kararsız bir internetim var bir hızlanıyor bir yavaşlıyor neden olabilir?

• Çalışma olablilr kablosuz baglanıyo olabilirsiniz, vdsl desteği varsa geçin bence pinginiz baya iyileşme olur

Goonet Furkan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gene kopmaya basladi. Allah belalarini versin gercekten cok sikildim artik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

Gene kopmaya basladi. Allah belalarini versin gercekten cok sikildim artik.

Sorun kopma mı yoksa ilk mesajındaki gibi ping yüksekliği mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Gene kopmaya basladi. Allah belalarini versin gercekten cok sikildim artik.

Sorun kopma mı yoksa ilk mesajındaki gibi ping yüksekliği mi?

arada kopma da oluyor. bir de mesela bu mesajı yanıtlamak istedim o kadar yavaştı ki internet alıntı yapamadım bir süre, hazır böyle yavaşken de speedtest yapayım dedim, speedtest açılırken gene birden hızlanıverdi internet şimdi düzgün çalışıyor. bir hızlanıyor bir yavaşlıyor anlayamadım ki...

• son 2 gündür bendede feci bir şekilde dalgalanma var.. Aniden fırlıyor 250 olup gene geri düşüyor.. Kafayı yedim artık yeter ya!
  • Benimde Snr margin değeri iyice kötüleşti. Özel itina gösterip bunu nasıl başardıklarını cidden çok merak ediyorum. Bu kadar kul hakkı yenmez.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ankara, iki gündür kotayı geçmediğim halde çok ciddi oranda yavaşlama var. Sorun sanırım Türkiye genelinde var. İlginç olan yurtiçi sitelerde de aşırı bir yavaşlık mevcut. Donanımhaberin videoları çok yavaş yükleniyor ve kesiliyor.
  • Verdiğiniz hat değerleri gayet iyi, bir de kopma vs. olduğu durumlardaki hat değerlerinize bakın. Binanızın kablolaması vs. nasıl, kablolar eski mi yeni mi vs. inceleyin derim. Sorun yaratan bir yerler olabilir, rüzgarda sallanıp temassızlık yapan bir kablo olabilir vs.
  • Bende de aynı sorun var. Bazen 4 mbit alıyorum ( AKK'yı aştım ), bazen 1mbit, ama genelde ping hep aynı 20 civarı oluyor. Bu işlerden anlamıyorum, fakat sanırım paket kaybı sorunu var. APB Reloaded oynarken /fps komutunda gelen pakette kayıp olduğunu yazıyor. Benim hat değerlerim de bunlar :

Oran 797 Kbps 16383 Kbps
    Ulaşılabilirlik oranı 946 Kbps 20148 Kbps
    SNR payı 15.0 dB 12.0 dB
    Zayıflama 7.5 dB 11.0 dB
    Çıkış Gücü 18.8 dBm 12.2 dBm
  • hocam hatları kontrol ettirdim, elektrikçi gelmişken bu gün adam bir sorun göremiyorum dedi, komşulardan da şikayetçi olan yok. Santral bayağı yakında eğer yanlış bilmiyorsam böyle sorun olması çok tuhafıma gidiyor.

şu anki hat değerleri de:

Gelen Giden
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 21532 1189
    SNR Sınırı (dB): 28.1 19.6
    Güç (dB): 19.2 12.0
  • quote:

hocam hatları kontrol ettirdim, elektrikçi gelmişken bu gün adam bir sorun göremiyorum dedi, komşulardan da şikayetçi olan yok. Santral bayağı yakında eğer yanlış bilmiyorsam böyle sorun olması çok tuhafıma gidiyor.

şu anki hat değerleri de:

Gelen Giden
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 21532 1189
    SNR Sınırı (dB): 28.1 19.6
    Güç (dB): 19.2 12.0

Değerler oldukça iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 6 Temmuz 2013; 18:43:55 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    o zaman elimizde iyi hat değerleri, ve elektrikçi görüşü ile sorunsuz bir tesisat var. Sorun ne olabilir? yani daha önceki modem ve bilgisayar kullanılıyor, yeni eve taşındığımızdan beri sorun yaşanıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.