Modem datron rta1320.İlk işlemleri tamamladım.İnternete de girebiliyorum fakat çok yavaş.Bazen hızlanıyor ama genelde yavaş.Az önce download denedim 50 kb lerdeydi.şimdilerde 8-9 kb neden olabilir?
Genelde download sitelerinden kaynaklanır hızın yavaş olması. Rapid de mesela ben 100 ile çekmem gerekirken 30-32 ile çekiyorum.
BU arada bağlantın 512 sınırsız mı?
1 mb 3 gb kotalı aldım.Download 1-2 kilobitlerde sürünüyo resmen sayfalar 5 dakka beklemeden açılmıyo.Bi heyecendır balandı internet daha hızlı olacak diye düşünürken hale bakın.Test etmeyi düşündüm tabi ama sayfa açılmak nedir bilmiyor.Ne olabilir acaba?
benimde aynı sorun war ve hiç bi çözüm bulamadım... nedeninide hala bilmiyorum.... alıştım artık bu yavaşlığa
Arkadaşlar bi fikri olan yokmu?Felaket hayal kırıklığına uğradım yani.Bu ne 1-2 kb download.Ethernet card la ilgisi olabilir mi? Arkadaşlar bi yardım lütfen modemi yazdım ethernetle balanıyorum ne olabilir sorun?
Anti virus yazılımın var mı? Kaspersky kullanmanı tavsiye ederim. Yoksa yazılım genel bölümünden güncel yazılımlara tıklayıp indirebilirsin.
Bu arada spyware de kullan ara sıra tarat bilgisayarını. Zararlı yazılımlar internetini kullanıyor olabilir...
yarım saat içinde iki kere baglantım koptu hiç başıma gelmeyen bi olay rahat 2 senedir adsl kullancısıyım ilk defa oldu anlamadım
Counter strike oyununu yükledim.Bu oyunda hiçbir sorun yaşamıyorum.pinglerim 20-22 arasında ama oyunu kapayıp masa üstüne döndüğüm zaman internet bağlantısı çok kötü.Bir de bu olay interneti açtıktan 10 dakka sonra kadar oluyor.İlkin sorunsuz bağlanıyor 10 dakka geçiyor balantı yavaşlıyor ama oyunda hiçbir sorun yok.Ne olabilir bunun nedeni arkadaşlar. pls help
1-antivirüs kullanıyor musun? 2-spy önleyici kullanıyor musun? 3-modemde yahut hattında bir sorun olmadıpına emin misin? 4-genel bir sorun olup olmadığına emin misin?
hepsinin cevabı olumlu ise yine TT'den kaynaklanan bi sorun
dün geceden beri bağlantı yoktu bende yeni bağlandı. telekomla ilgili bir sorun olsa gerek .
quote:
Orjinalden alıntı: snsnc
yarım saat içinde iki kere baglantım koptu hiç başıma gelmeyen bi olay rahat 2 senedir adsl kullancısıyım ilk defa oldu anlamadım
Benim sürekli kopuyo bıktım walla şu adsl'den
ADSL güzeldir aslında da hizmet Türk Telekom'dan olunca eziyete dönüşüyor...
Hafta içi akşam saatleri ,Haftasonu da daha şimdiden hat sürüngenleşti emule (25 şahısdan)+ getright ( 2 ayrı siteden 10 dosya) çekmeme rağmen indirme hızım max 80 oluyor.O da arada ölürmüsün öldürürmüsün akşama 50 kb inecek kesin
Bide limewire mi açsam ne ama oda upload verince hat iyice manyaklaşıyor
Bilgisayarımı yeni formatlamıştım zaten. Adslyi bağlayttığımda ne olur ne olmaz diye.Bilgisayarımda bitdefender 9 antivirüs yüklü.Modemle beraber 1 yıl kullanım hakkı verdi.Modemi resetleyip girişi tekrar yaptım şimdilik sorun gözükmüyor.ama sonra sorun çıkarabiliyor.bi yarım saat beklemek lazım.Umarım yine sorun çıkarmaz.
Arkadaşlar maalesef sorunum hallolmadı.COunteri yükledim sorun yaşamıyorum oyunlarda pingim 30 u görmüyor.Ama oyundan çıkıp da internete girmeye çalıştığım zaman bilgisayar sanki felç oluyor.download 1-2 kb sayfalar 5 dakkada ancak açılabiliyor.Telekkomu aradım bana veri transferimde sorun görünmediğini sölediler.Bilgisayarınızda virüs vardır format at dediler attım zaten kaç kere.Modemi de birkeçkere resetledim tekrar girdim kullanıcı adı şifre filan.Ama telekomdaki bana yerel ağ bağlantısından etkinliklere bak dedi.Bendeki de gelen 800 giden de 1024 tü.Bana gelenin daha fazla olması gerektiğini söledi.Sona değerlerin birbirine yakın olması gerektiğini.Daha sonra ne zaman baksam hep giden gelenden fazlaydı.Yani durum hep anormaldi.Bazen gelen 7 giden 16 değerlerini bile gördüm.2 gündür uğraşıyorum gece demeden gündüz demeden işin içinden çıkamadım nerede olabilir sorun nedir arkadaşlar bunun nedeni.Allah için yardım etsin biri bana
giden data gelenden fazla ise trojan ve virüs kontrolü şart. internet explorer yerine firefox deneyin hız konusunda daha iyi. tek kişi kullanıyorsanız; ve hızınız düşükse telefon kablosunu ucundaki RJ11 denilen jackı değiştirin (uclarındaki metaller kötüleşiyor zamanla). hatta bina içi hattınızı kontrol ettirin. ve sizin bağlı olduğunuz santraldeki yetkililer binaya kadar olan hattı kontrol edebilirler. bazen hatlara su kaçıyor parazit artıyor.az ihtimal ama belki. ve kopma oluyorsa splitter kullanın mutlaka varsa sağlammı kontrol edin. ve modeme gelene kadar telefon hattının yoğun manyetik alandan geçmemesini sağlayın. modemle bilgisayar arasında kaliteli kablo, mümkünse cat 6 kullanın. genelde cat 5 kullanılır. rj45 leri yenileyin. ethernet kartınız onboard degilse yuvaya tam oturduğundan emin olun. ve herşeyden önemlisi işi bilmiyorsanız işi bilen bir uzmana yaptırın bunları. devamlı bu işlerle uğraştıklarından sorunu daha hızlı çözerler.
çok kişi kullanıyorsanız; arkadaşlarınıza söyleyin daha az download yapsınlar. :)
format atıp geri kuruyorsunuz ama bu bir işe yaramaz virüs konusunda belki kurulum dosyalarınızda virüs var. format atmadan önce her dosyayı başka bir sisteme diskinizi takıp taramalısınız. virüslü kurulum dosyalarından temiz bir sistem kuramazsınız.
Arkadaşlar benim anlamadığım Oyunlarda hiçbir sorun olmaması.Bilgisayara data girişi olmuyora oyunlarda da sorun olması lazım.Counter oynuyorum pingim20-25 arası oluyor daha fazla olmuyor saatlerce oymamama rağmen bir sorun yok ama masa üstüne döndüğüm zaman ne internette sörf yapabiliyorum ne de download yapabiliyorum.Yani anlaaşılmaz çok ilginç bir sorun bu.Yani acaba ben mi yanlıoş biliyorum onlşne oyunlarda data transferi çok az mı oluyor.Am öle bile olsa downloadım 1-2 kilobit bazen 0. küsürlere bile düşüyo.Online mümkün değil oynanmaz.Nedir bu arkadaşlar fikri olan yokmu.
Dostum öncelikle bilgisayarına bir anti virus programı yükle ve tarat. Sonra spyware yükle bir de bunla tarat. Ama güvenli kipte yap taramaları.
Daha sonra gene olmazsa bedava75 arkadaşın sölediklerini yapmaya başla.
Loop ve bedava 75 çok saolun ama şu var.Eğer bir virüs sisteme girse de bağlantıyı kullansa online oyunlarda pinglerim yerlerde sürünür.Sonara bağlantıyı ne kadar kullanırsa kullansın sayfaları 5 dakkada açacak sonrada downloadı 300-400 baytlara kadar düşürmez.Düşürse bile arada bir düşürür.Sürekli ve sabit bir şekilde olmaz.Gt geller olur yani.Bendeyse sabit arkadaşlar.Durumum hiç değişmiyor.Counterde pingim çok iyi.20-25 hiç artmıyor.Ama masa üstüne geliyorum ne sayfalar açılıyor ne de download yapabiliyorum.Yani sinirlerim yıprandı artık üç gündür.Virüs tarat spy tarat format at modemi resetle tekrar gir.Olmuyor olmuyor olmuyor.Ne yapmam gerekli arkadaşlkar başka düşüncesi olan yokmu