Şimdi Ara

Ttnet hız ve kopma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Yılbaşında 8 mbps olan internetimi 16 mbps ye çevirdim 1 hafta sorunsuz kullandıktan sonra özellikle oyunlarda kopma problemleri yaşadım. 3-4 gün kendi kendine geçer diye hiç ellemedim ama hiçbir şey değişmedi bende ttneti aradım durumu bildirdim onlarda sorunun %90 ihtimalle splitter den kaynakladığını söylediler. Gidip yeni bir splitter aldım 1 gün kopmalar azalmış gibi oldu ama bu sefer hızım 14 mbps den 3.6 mbps ye düştü. Sonrasında kopmalar şiddetlendi bazen kendi kendine, genelde ev telefonundan konuşma yapılırken kesilmeler oluyordu. Ttneti bir kez daha aradım bu sefer arıza kaydı oluşturdular. Bu gün sabah 8 de arızadan adamlar eve gelip splittere bakmışlar yeni aldığıma sorunlu diyip kendileri bir tane takmışlar sonraki faturaya da 10 tl yansıyacağını söylemişler sonrada aletleriyle test felan yapıp sorun çözüldü diyip gitmişler. Eve geldiğimde hemen hız testi felan yaptım ama hiçbir şey değişmemişti ayrıca telefonda konuşurken cızırtılar geliyordu bende ttneti arayıp yeniden arıza kaydı oluşturdum.
    Şimdide yeniden eve gelmelerini bekliyorum acaba hattım bu kadarını mı destekliyor veya yapabileceğim bir şey var mı diye hattımın değerlerini atıyorum.
    Yardımlarınızı bekliyorum...

Ttnet hız ve kopma problemi

• Eksik koymuşum bilgileri

noise margin upstream: 15 db
    output power downstream: 19 db
    attenuation upstream: 6 db

noise margin downstream: 38 db
    output power upstream: 12 db
    attenuation downstream: 9 db

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ttneti tekrar aradım ilk arıza kaydını sordu telesekreter ben ona ellemeden teknik destek bölümüne geçip internet hız problemini seçtim hızım düşuk deyince hemen sizin arıza kayıdınız varmış zaten bu günde internetinizdeki kesilmeler devam etmiş dediler ben daha kopma yaşamdım dedim ama karşımdaki kadın ama hızınız hala yavaş diyip arıza kaydını yeniledi.
    Telefonu kapatınca kafam karıştı bende bir daha aradım bu sefer hızım düşük değil hızımı yükseltir misiniz dedim. Adam ilgilendi 4 mbps den ilk 8 e sonra 12 ye sonra da 16 yükseltti her kademede sordu boyle kalsın mı yoksa bir tık daha yukseltebilirim dedi.16 ya gelince baktım bağlanana biliyorum adama sordum bakar mısınız bi bu gün internetim hiç kesilmiş mi diye. Adam hayır kesilmemiş sadece yanılmıyorsam fatura ödemişsiniz dedi...
    Anladım ki benim sorun sadece siplitterdeymiş ben ttneti ilk aradığım da internetim kesiliyor dediğimde hızımı düşürmüşler sonra aradığımdada hızıma ellemeyip arıza kaydı oluşturmuşlar. Siplitter işi bittiğinde ben ttneti aradiğimda karşımdaki kadın fatura ödemesini internet kesilmesi olarak okumuş yani o kadar boşuna uğraşmışım. Değişimden sonra tek yapmam gereken arıza düzeldi diyip hızınmın yükselmesini istemekmiş.......

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.