Arkadaşlar dün gece hiç sorun olmadan interneti kullanıyordum. Gece geç saatlerdi yağmur vardı. Bi ara elektrik komple gitti. Baktım dışardan şartel atmış şimşek mi çaktı ne olduysa artık.
O saatten sonra internet bir türlü hızını toparlayamıyor. İlk açtıgımda modemin adsl ışığı sabitlenmiyor. Modeme reset atıyorum adsl ışığı sabitleniyor. ama görebildiğim maksimum hız 25 kb/sn. Çok ciddiyim buraya gelip konuyu açabilmek için 5 dakikadır uğraşıyorum. Sizce sorun ne olabilir? Wireless modem kullanıyorum. Alt tarafta internet göstergesinde normalde 54 mbps yazan hız şuan 12 mbps civarında geziniyor arada tekrar 54e çıkıyor ama hız hala berbat.
Modem arayüzünden değerlerinizi yazın bir bakalım.
quote:
Orijinalden alıntı: kabusgaming
Modem arayüzünden değerlerinizi yazın bir bakalım.
dostum pek anlamıyorum biraz daha açıkla mısın nasıl yapabiliyorum onu?
Arkadaşlar modemin yanmış olabilme gibi bir ihtimali var mı? internet çok yavaşta olsa var yani. yanmış olsa komple gitmez mi?
power ışığı sabit , status ışığı yanıp sönüyor. Adsl ışığı sabit, wlan ışığı sabit fakat internet felç. Ayrıca 15-20 dakika aralıklarla gidiyor internet. Adsl ışığı sönüyor, bir süre yanmay çalışıyor fakat yanamadan tekrar gidiyor, sonra geliyor.
Hocam üst konulara göz atın , hat değerleri ile ilgili detaylı bilgi mevcut.
Peki arkadaşlar şimşek yüzünden modem yanmış olabilir mi? yani internet yavaş olsa bile var. modem yandığında internet oluyor mu hala?
quote:
Orijinalden alıntı: JaSoN_
Peki arkadaşlar şimşek yüzünden modem yanmış olabilir mi? yani internet yavaş olsa bile var. modem yandığında internet oluyor mu hala?