Şimdi Ara

ADSL kullanıyorum hızım düşük, VDSL buna çözüm olabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
1.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun zamandır Türk Telekom İnternet kullanıyorum ve bulunduğum altyapı da Türk Telekom'a ait. 16Mbps ADSL2+ kullanıyorum ama hızım hep 8-9 Mbps arası. Sorun bende diye düşünüp VDSL destekli yeni bir modem aldım ama aynı hızda takıldım kaldım.

Daha sonrasında da Türk Telekom'u arayıp hızımın düşük olduğunu söyledim arıza kaydı oluşturdular üstünden 2 gün geçti ama tarafıma hala geri dönüş yapılmadı.

Daha sonra merak ederek modem arayüzüne girdim ama birçok değer yazıyor ve değerlerin ne anlama geldiğini bilmiyorum.

Altyapı sorgulaması yaptım VDSL altyapısı varmış ve 80Mbps'ye kadar destekliyormuş.

Sizce hızı düşük almamın sebebi nedir ve Türk Telekomdan ayrılmadan VDSL'e geçiş şansım var mı?

Nasıl VDSL'e geçerim türk telekom pandemiden dolayı işi uzatıp internet kesintisi yaşatır mı?

Not:Apartmanda 2 daire aktif olarak internet kullanmakta ve 10-15 yıl önce Telekom binaya bakır kablo çekmiş.

Binadan dairelere giden kablolama da telefon kablosu üzerinden. Dairedeki içindeki kabloları da 5 yıl önce yenilemişler. VDSL'e geçersem Telekom binaya kadar yeni kablo çekecek mi veya ben bina içinden daireme kadar yeni kablo çekecek miyim?

Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim.

• Bu hat 100 megabit kaldırır şuan 10 megabite sınırlamışlar sistemden onu kaldırsalar adsl ile tam 16 da alırsınız, vdsl'e geçmek için tek yapmanız gereken arayıp geçeceğiniz hızı söylemek 10 dakika içinde sinyal vdsl2'ye döner hız yükselir kablo çekmek falan gerekmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 14 Ekim 2020; 23:20:35 >
  • Bu hat 100 kaldırmaz SNR daha 10 mbitte bu kadar düşükse siz vdslde bağlantıyı hiç kuramazsınız.

• Bluepower kullanıcısına yanıt
    miskindvd kullanıcısına yanıt

@Bluepower Hocam,

@miskindvd dediği beni kuşkulandırdı böyle bir durum yaşabilir miyim? Yarın geçmek için arayacaktım tam.Ayrıca şunu da paylaşmak isterim 2 gün önce Türk Telekomu aradığımda hızım çok düşük dediğimde arıza kaydı oluşturdular sonra SNR değerimi 29’a kadar çekti daha sonrasında ulaşılabilir hızımı 22000 civarına çıkardılar ama kısa süre sonra da hemen indirdiler şimdi çarşamba günü boyunca bu attığım değerlerde kaldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: miskindvd

Bu hat 100 kaldırmaz SNR daha 10 mbitte bu kadar düşükse siz vdslde bağlantıyı hiç kuramazsınız.

Modem snr değerini ulaşılabilir hız ile mevcut hızın farkına bakarak hesaplar sizin ulaşılabilir hızınızı sistemden 11 megabite sabitlemişler mevcut hız da ona yakın olduğu için snr değeri 8 görünüyor ama bu hat 100 megabit kaldırır vdsl'e gönül rahatlığıyla geçebilirsiniz geçtikten sonra sistemden koyulan bu sınır da kalkar zaten vdsl'e geçince ulaşılabilir hızınız 110-120 megabit civarı görünür saha dolabına baya yakınsınız.

@miskindvd @thesecretmd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 15 Ekim 2020; 1:16:37 >
  • thesecretmd T kullanıcısına yanıt

ulaşılabilir hızda 22 yi gördüyseniz 100mbiti kaldırır. Ama hızı tekrar 10a düşürmek nedir saçmalık

aslında mevcut hızı sabitlemiyorlar. Yaptıkları şey power değerini kısmak. Güç kısıldığında göreceli olarak SNR değeri düşüyor, snr düşünce de ulaşılaibilir hız azalıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: miskindvd

aslında mevcut hızı sabitlemiyorlar. Yaptıkları şey power değerini kısmak. Güç kısıldığında göreceli olarak SNR değeri düşüyor, snr düşünce de ulaşılaibilir hız azalıyor

Evet bir sebepten öyle olmuş yeni vdsl paket tanımlaması yapınca power yükselir.

Bugün Türk Telekomla konuşacağım bakalım VDSL'e geçircekler mi? Bilgilendirmeniz için çok sağolun. Bir gelişme olunca burdan yazacağım.

• Aramadan önce modemdem vdsl seçip bağlanmayı deneyin. VDSL portta değilseniz anında geçiş yapmaz. Sorgulama sitelerinde 80 gösterilen bir adres 100ü rahatlıkla kaldırır.

• rmzn96 R kullanıcısına yanıt

@rmzn96 hocam dediğiniz gibi yaptım yapmadan önce de modemimin DSL ayarlarının görüntüsünü aldım. Daha sonra da sadece VDSL kısmını seçtim fakat modemimin DSL ışığı biraz yanıp yanıp söndü fakat DSL ışığı sabitlenip internet ışığı yanmadı.Sonra eski haline aldım DSL ışığı ve İnternet Işığı yanıyor. Bu durum ne anlama gelir?

Ayrıca

Modem Arayüzünde şu yazıyor:

Bağlantı Durumu:Bağlı

Bağlantı Tipi:DSL

Hat ModuADSL2+

Vdsl2 ye aldığınızda dsl ışığı sabitleniyorsa hat değerleri vs gözükmesi gerekir. Bunun ekran görüntüsü var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rmzn96 -- 15 Ekim 2020; 19:51:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Bugün Türk Telekom'u aradım hız düşüklüğüm için arıza kaydı oluşturmuşlardı hem durumunu sorayım dedim hem de VDSL'e geçme hakkında bilgi alayım dedim.

Arıza kaydında Saha Ekibinden yanıt bekliyorlarmış saha dolabına gidip bakacaklarmış. Teknik ekip uzaktan müdahale ettiğinde olmamış(!) güya hızımı arttırıp azaltıyorlar bas baya...

Arıza takip yapabiliyormuşum online işlemlerden az önce baktım DURUM:AKTİF YANIT: XDSL ARİZA YANİTİ yazıyor.

XDSL ARİZA YANİTİ'ndan kasıt nedir bilen varsa aydınlatsın lütfen.

VDSL için de bazen anında/15dk içinde bazen de 2-15 gün arası sürüyor dedi kesin bir şey diyemiyoruz dedi. Hızda yavaşlama olur mu dediğimde 24Mbps'lik paket alırsanız illa 24 olmaz da mesela 16'nın üstü olur dedi anlayamadım 80 yazabiliyorsan nasıl bu kadar kayıp olabilir denir aklım almadı doğrusu.

Ben de arızanın kaydı sonuçlandırdıktan sonra geçeceğim hız düşüklüğünün gerçek nedenini öğrenip geçiş kararını vereceğim.

• rmzn96 R kullanıcısına yanıt

@rmzn96 VDSL2'ye alınca sabitlenmedi DSL ışığım ama bir daha denedim internet ayarlarından görüntü aldım. Şu şekilde:

• Ezberler ezberler...

• quote:

Orijinalden alıntı: thesecretmd

@rmzn96 VDSL2'ye alınca sabitlenmedi DSL ışığım ama bir daha denedim internet ayarlarından görüntü aldım. Şu şekilde:

Vdsl sinyal verilmeden vdsl modunda bağlanamazsınız Hepsini işaretleyin modem zaten hangi sinyal geliyorsa o modda otomatik bağlanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 15 Ekim 2020; 21:31:39 >

rmzn96 R kullanıcısına yanıt

@rmzn96 adlı arkadaş bir dene ne oluyor diye denedim tekrardan eskisine geçtim hocam teşekkürler.

• NT2L N kullanıcısına yanıt
    Dsl ışığının sabitlenmesini beklemiyordum. O yüzden sabitleniyorsa değerlerde gözükür diye düşündüm. 😂

• Hocam bende yakın zamanda vdsl e geçtim yapmanız gerekenleri aktarayım bu arada 16mbps vdsl olarak da geçebiliyorsunuz hızınız arttırmanıza gerek yok.

hocam ilk olarak saha dolabınızın fotoğrafını atarmısınız yada üstünde ne yazdığını, yazarsanız yardımcı olabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Btuhansp Kusura bakmayın cevaplayamadım yazınızı bu aralar meşguldum. Saha dolabının bulunduğu yere gittim üzerinde Türk Telekom Tip-7 Kabin yazıyor ve kabinden ciddi bir şekilde fan sesi geliyordu.

Ayrıca cuma günü saha ekibi gelmiş binadaki ankastreye bakmış şu an ankastreden ölçtüğüm maximum hız 27Mpbs demiş. VDSL’e geçme şansı var kullanıcının, talep ederse ortalama 1 saate geçer demiş.

Modemden hız testi yaptığımda taş çatlasa 9,5 Mbps oluyor. VDSL’e geçince ankastreye gelen hız değişecek mi? Çünkü ben netspeed’den altyapı sorgulaması yapınca saha dolabına mesafe 104metre (ama saha dolabıyla aramda 30 metre var kablo uzun mu diye bu kadar gösteriyor acaba?) ve alabileceğiniz Maximum Hız 80Mbps VDSL yazıyor.

Deneyiminizi ve bilgilerinizi aktarırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.