Şimdi Ara

TSMC 10 milyar dolarlık yatırımla 28nm odaklı fabrika kurmayı planlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Dünyanın en büyük kontralı yonga üreticisi olan Tayvan merkezli TSMC, 28nm fabrikasyon süreci için 10 milyar dolarlık yatırımla yeni bir fabrika kurmaya hazırlanıyor. Fab16 olarak isimlendirilen yeni fabrikanın, Tayvan Merkez Bilim Parkı'na kurulacağı ve inşaatın 2014 yılında başlayacağı bildiriliyor. Ayda 100,000 adet 300mm wafer üretim kapasitesine sahip olacağı belirtilen fabrikanın 28nm üretim teknolojisine yönelik üretim araçlarıyla donatılacak.

Aralarında AMD ve Nvidia'nın da bulunduğu 200 civarında firma için üretim yapan TSMC, 32nm üretim teknolojisini es geçerek 28nm fabrikasyon sürecine yoğunlaşacağını açıklamıştı. Firmanın yol haritasındaki bu değişiklik, ilk planında Radeon HD 6000 serisini 32nm ile üretmeyi planlayan AMD'yi de etkilemişt. Pilot üretim çalışmalarına yoğunlaşan TSMC, yeni yılın ortalarına doğru 28nm için hacimli üretime hazır olmayı hedefliyor.

• Bu iş tsmc ile olmayacak amd'nin acilen GF fabrikalarını etkin biçimde kullanması gerekiyor, adamlar 2014 den bahsediyorlar o zamana kadar nm küçülme yerini başka bir üretim teknolojisine bırakabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacano -- 12 Aralık 2010; 13:53:35 >
  • Mevcut üretim tesisleri henüz hazır değil mi yani 28nm ye? bir sonraki nesil kartların 6 ay içinde geleceği iddia edilirken nasıl olacak bu işler:)
  • aha 40nmde kaldık iyimi..
  • Deli para ya düşünün kaç kutu gofret alınır bu paraya..
  • TSMC , firmalara göre ayarlayacağına , firmalar TSMC'ye göre ayarlıyor kendini ...
  • 2014 ne yahu?? hani 2011 28nm kartlara geçiş yılı olacaktı???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu iş TSMC nin ağzına bakıyorsa 28 nm teknolojisi sorunlu olcak gibi gözüküyor
  • Eski bi haberin hortladığını sandım.
    2014de 28nm üretim yapan fabrikada ne üretmeyi
    planlıyorlar acaba zira cpu ve gpu olmayacağı kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yelkowan -- 12 Aralık 2010; 14:29:27 >
  • @astraldoors, 28nm için üretim 2011'de başlayacak. TSMC'nin bu planı orta ve uzun vadede üretim kapasitesini arttırmaya dönük bir hamle.
  • 2014te inşaata başlanacaksa bu fabrikanın tam kapasite üretime geçmesi 2016 yılını bulur. O süre zarfında 28nm teknolojisi belki de yolun sonuna gelmiş bile olabilir. Gerçi adamlar boşa yatırım yapacak değil ama TMSC işleri biraz ağırdan almasıyla ünlenmedi mi son zamanlarda (!) 2011in 2. çeyreğinde 28nm ekran kartları piyasaya girecek deniliyor. Umarım TMSC fiyatların artmasına neden olmaz.
  • Planlarda değişiklik olmasaydı HD6000 Serisi 28nm mimari ile gelecekti yani?
  • Çok korkunç bir teknoloji bu.
  • Demek ki 28nm'de baya uzun süre kalacak teknoloji. Yanlış mıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riqimaru

Demek ki 28nm'de baya uzun süre kalacak teknoloji. Yanlış mıyım?

Tablo bunu gösteriyor.
  • yukardaki arkadaşın dediği gibi demekki 28 nm altına inmek gerçekten zor ,hatta uzun süre inemeyecklerini düşünüyorlar ki böyle bi yatırım kararı almışlar.10 milyar doları sokağa atacak kadar enayı değillerdir
  • ozaman 28nm uzun zaman akıllarda kalacak .
  • 10 milyar dolar
  • 15,024,000,406 Türk Lirası.
  • Konu aslında daha çok firmanın gelirlerini nereden sağladığı ile ilgili bir durum. Bütün firmalar AMD ya da NVIDIA gibi nanometrik küçülmelere o kadar kolay uyum sağlayamıyorlar ve halen daha eski üretim teknolojisi ile sipariş veriyorlar.
    TSMC 10 milyar dolarlık yatırımla 28nm odaklı fabrika kurmayı planlıyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.