|
Yıllık 25 milyon üretim hedefi: Türkiye’de tasarlanan RISC-V çipini TSMC üretecek
-
-
Bir aralar geliştirilmekte olan ÇAKIL adında çip vardı. Ne oldu ona?
-
Çamaşır makinasında her sene beyin hata veriyor.Yedek parça komple makina fiyatı verildiği için çöpe atılıyor. Düzgün yapın şu meretleri sövdüğümün patronları mühendisleri. Sözde çevreci geçinen üreticilerin ürünlerinin ömrü 1-2 yıl. Hurdacılarda makina buzdolabı kuleleri dolu. Eski bosch var köyde 50 yıldır çalışıyor.Eskilerin ahlakını pazarlıyor .... torunları
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makine26 -- 26 Ocak 2024; 20:58:47 >
-
Güzel çalışmalar bir yerden başlamak gerekiyor.
Gerçi şimdi forumun 3 nm üretim uzmanları gelip demediklerini bırakmazlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Iyi ya da kotu bir noktadan baslanmasi iyi olmus. Ancak kafada haliyle soru isaretleri cikacaktir. Firmanin eger gercekci bir hedefi varsa bunlari da zamanla yanitlayacagini dusunuyorum. Cunku su an yillik 25 milyon cip uretimi pek gercekci bir rakam gibi gelmiyor. Umarim yaniliyorumdur ve basarili olurlar. Ulkenin kotuye giden gunlerinde sevindirici ve gururlandirici olaylara ihtiyaci var.
Soylemeden edemeyecegim, neden araplar arkadas bunu cozemiyorum. Araplar Turk tarihinin hicbir devrinde yarali parmaga isemis bir millet degil (istisnalar bu gercegi degistirmiyor).
-
Kanal istanbulu bıraksılar çılgın proje diye buna başlasınlar
Çipi üreten çin, tasarım yerli o sebeple alıcı olduğu sürece üretimde problem olmaz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ismi de cok düşünmüşler yongatek mikroelektronik hmmm
Hocam 2025 sonu diyor 2 yıl var neden 25 milyon gerçekçi olmasın
Onu Aselsan üretiyor diye biliyorum aslesan savunma ürünleri için kendi çiplerini üretiyor
burada elbette bilgi gidiyor tsmc ye ama adamlar zaten 3 nm çip bilgisine sahip bir de bu çip fabrikaları maliyetli oluyor şu aşamada yurtdışında ürettirmek daha mantıklı.
-
Çok sevindirici haber Allah razı olsun yongatek başta olmak üzere emeği geçenlerden.
-
150 dolar diyor video da, 25 milyon adet sipariş var, bu da 3.75 milyar dolar yapar çok güzel para, Allah bereket versin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 22 Ocak 2024; 21:14:52 > -
hiç bir zaman bir intel olamayız ama bir bakmışsınız Risc-V üretiminde rakipsiz olmuşuz. hayal filan demeyin, olma potansiyeli çok yüksek.
-
Selçuk Bayraktar ne dedi 100 yılda keşfedilmiş teknolojilere 10 yılda ulaşabiliyoruz anlamında bir sözü var, evet hiç olmayan teknolojiyi keşfetmek zor zaman alır ama yeni başlayan eski teknolojiye kolay yılda ulaşıyor, merak etme kısa zamanda intel e rakip oluruz, hayallerini küçücük tutma evlat.
-
demek var olanı dizaynı dizayn edip, basılması için taywan'a gönderdik. büyük işmiş
-
hocam sonuçta herkez o mimarilerileri kullanmıyor mu daha fonksiyonel bir mimari baştan nasıl olabilir ki.
-
kullanıyor da dökümü, tasarımı sende değil. ya daha mockup'ını yapamadığımız uçağı bizim yaptığımıza inanan milletiz. rusya örneği orada. 30 tane ülke birleşti adamlara karşı. çin boşuna mı milyarlar harcıyor çipi için. rusya ise eski sovyet mirasına güvendi ve ayakta kalabildi.
yarın öbürgün, kıbrıs için geldiklerinde, yine taywan'a çip gönderip, ürettirebilecek misin? kendi amonyum nitradımızı bile üretemiyoruz ama füze ürettiğimize inanıyoruz.
neresinden tutsan boşta kalıyor.
-
Buna mı takıldın şimdi
İntel : integrated electronics: entegre elektronik
Amd : Advance Micro Devices: gelişmiş mikro cihazlar
Tsmc : Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited : Tayvan Yarı İletken Üretim Şirketi Limited
Bunlar kadar yaratıcı 😀
Birde buna bak.
https://www.microchip.com/
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Kanal istanbulu bıraksılar çılgın proje diye buna başlasınlar
|
Güzel çalışmalar bir yerden başlamak gerekiyor.
Gerçi şimdi forumun 3 nm üretim uzmanları gelip demediklerini bırakmazlar. |
hiç bir zaman bir intel olamayız ama bir bakmışsınız Risc-V üretiminde rakipsiz olmuşuz. hayal filan demeyin, olma potansiyeli çok yüksek.
|
Buna mı takıldın şimdi
İntel : integrated electronics: entegre elektronik Amd : Advance Micro Devices: gelişmiş mikro cihazlar Tsmc : Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited : Tayvan Yarı İletken Üretim Şirketi Limited Bunlar kadar yaratıcı 😀 |
olur mu o zaman katarlı kardeşlerimiz nasıl mutlu olacak :(
|
Iyi ya da kotu bir noktadan baslanmasi iyi olmus. Ancak kafada haliyle soru isaretleri cikacaktir. Firmanin eger gercekci bir hedefi varsa bunlari da zamanla yanitlayacagini dusunuyorum. Cunku su an yillik 25 milyon cip uretimi pek gercekci bir rakam gibi gelmiyor. Umarim yaniliyorumdur ve basarili olurlar. Ulkenin kotuye giden gunlerinde sevindirici ve gururlandirici olaylara ihtiyaci var.
Soylemeden edemeyecegim, neden araplar arkadas bunu cozemiyorum. Araplar Turk tarihinin hicbir devrinde yarali parmaga isemis bir millet degil (istisnalar bu gercegi degistirmiyor). |
O tarihi nereden okuduysan değiştir. Tabii 1000 sene avrupa zalimlerine karşı beraber mücadele ettiğimiz Arapları, 100 senedir bizi sırtımızdan vurdu diye anlatıp ingilizi yunanı avrupanın zalimlerini taklit etmeyi öğrettikleri için bu saçma sapan ifadeyi yazabiliyorsun. Sadece Çanakkale şehitliğini gezsen orada ne kadar Arap şehid var görebilirsin ama nerede sizde o feraset!!! Allah akıl fikir versin. |
kullanıyor da dökümü, tasarımı sende değil. ya daha mockup'ını yapamadığımız uçağı bizim yaptığımıza inanan milletiz. rusya örneği orada. 30 tane ülke birleşti adamlara karşı. çin boşuna mı milyarlar harcıyor çipi için. rusya ise eski sovyet mirasına güvendi ve ayakta kalabildi. yarın öbürgün, kıbrıs için geldiklerinde, yine taywan'a çip gönderip, ürettirebilecek misin? kendi amonyum nitradımızı bile üretemiyoruz ama füze ürettiğimize inanıyoruz. neresinden tutsan boşta kalıyor. |
İstanbul Türklerindir sloganımızı "Karadeniz Abd ve İngilterenindir" diye yedirirler bize. Azıcık akıl fikir Dünya tarihi stratejik hatalarında ilk sıraları gelecekte bile hiç kaptırmayacaktır Ukrayna-Rusya savaşında Abd donanması yüzünden savaşa çekilmiş ülke olurduk en yakın örneği Kaldı ki o kanalın dibi villalar olacak, orada olmayacak mı kaza :) Kanal yapmadan da insanları çok rahat yayabilirsin sağa sola. Kaldı ki amaç nüfusu azaltmak olsa bu kadar kaçak sığınmacıları kabul etmezlerdi. İstanbul halkı da zahmet edip "sığınmacılar kalacak" diyen veya "sığınmacıları entegre edeceğiz, okutacağız" diyen Akp ve 6lı konken masasına oy vermezdi. Herkes memnun yani halinden, geçiniz... Kanal açacağına Karadeniz'e göl muamelesi yap. Yük gemisi geçirme. Yükünü Çanakkale'nin Tekirdağ sınırına indir. Oradan demir yolu veya boru hattı üzerinden Karadeniz kıyısına geçir. Orada da sadece Karadeniz sınırı olan ülkeler iç deniz taşımacılığını yapsın Bitti. Bu kadar basit. Ama o zaman Arapların ve Kıbrıs nüfusuna kayıtlı yahudilerin kapattığı araziler nasıl ranta dönüşecek. İstanbul'un nüfusunu 1 kişi bile azaltmadan nasıl 1 tane daha İstanbul kurulacak dip dibe. Dimi yani :) |
Benzer içerikler
- spotify link kısaltma
- vpn indir
- mırıldanarak şarkı bulma
- spotify müzik dinleyerek para kazanma
- instagram profilime kim baktı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X