Şimdi Ara

TSK 'da neden uzun menzilli füze yok ! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
3
Favori
9.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: galapagos3

quote:

Orijinalden alıntı: TalhaYlmaz

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TalhaYlmaz

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sosyal-Sol

quote:

Orijinalden alıntı: Al*Muallim

quote:

quote:

quote:

quote:

80 sene sakal ve bıyıkla uğraşırsan tabi olmaz.

2012-80=1932
    Ee?

Tamam işte 1293 den 2003 e

Ya 2003'ten Sonra?
    Ayrıca Herhalde 1923'ten 1938'e Kadar Yapılanlar Bayağı Koymuş Sana.

Arkadaşım sakal ve bıyıkla türbanla dini nasıl sileriz diye uğraşanlar biraz bilime önem verseydi şuan süper güç idik.

Algıda Sıkıntı Var Galiba?
    Cübbenin Yasaklanması Dini Silmek Midir?
    Sarığın - Sakalın Yasaklanması Dini Mi Siler?
    Varsa Yoksa Saçmalayın.
    1923'ten 1938'e Kadar Bilime Önem Verilmedi Mi Sanıyorsun Sen?
    Açılan Okullar , Enstitüler Neyin Göstergesidir?
    Ayrıca Var Olan Okulları İmam Hatip'e Çeviren Bu Dönem Değil Midir?
    Yoksa İmam Hatip Bilim Mi Üretiyor da Benim Haberim Yok?

kaç 1400 yıl geçti müslümanlık silinebildi mi ?
    korkunuz çok yersiz laf olsun diye konusuyorsun muallim

o yönden bir korkumuz yok evvelallah ama sözlerim sosyal-sola dırevet cübbenin yasaklanması sarığın-sakalın yasaklanması dili değiştirmek alimleri öldürüp kitaplarını yok edip sadece istediklerini bırakmak modern görüncez diye sağı solu dağıtıp komik durumlara düşmek zavallı insanları şeriatı hortlatıcak diye sürüp yokluk içinde ölümüne sebep olmak devlet adamlarını asmak dindarları ve osmanlıcıları asmak için mahkemeler kurmak hep islamı yok etmek için girişilmiş hareketlerdir ama asla muvaffak olamadılar ve olamayacaklar onlar da haklılar tabi kendi içlerinde e programlarını gökten indiği sanılan kitaplardan almıyorlar sonuçta tabii senin gibi bağnazlar ne okutulursa,anlatılırsa inanıp at gözlüklerini çıkarıp ufacık bir bakış atsanız bu gerçekleri göreceksiniz ama hala buradan atıp tutabiliyorsunuz sadece cahilliğinize
    bir de Yoksa İmam Hatip Bilim Mi Üretiyor da Benim Haberim Yok? demişsin evet senin haberin yok

buyur anlat ne üretiliyor imam hatipte ,ilahiyat fakülteleri yok mu kardeşim bu memlekette imam hatip olsa olsa temel birşeyler verir geçer
    ben bak yalan söylemiyorum gerçekten ama gerçekten bilmiyorum,
    Geçen otobüste öğrenciler gördüm arapça öğreniyoruz dediler sanırım 1. sınıftı onlar kitaplarına baktım filan
    arapçayı öğrendikten sonra ne ögretiyorlar müfredat ne yani
    bilim olduğunu sanmıyorum bilim farklı birşey
    icat ,üretmek, yenilikçilik, sanayi, kimya, fizik, biyoloji, astronomi, nerde imam hatip nerde
    ne üretiliyor imam hatipte anlatın isterseniz özelden atın isterseniz burdan atın ,

ayrıca söylediklerin çok yersiz sürekli din elden gidiyor havası veriyorsunuz
    ,korkmayın kardeşim sizden önce de vardı sizden sonra da olacak

konudan da bu kadar sapılmaz ama nasıl geldik buraya :D

ilk olarak din elden gitmez havasını veriyorum size tavsiyem daha çok okuyarak anlama kabiliyetinizi geliştirin
    ikinci olarak herkes sizin gibi imam hatip müfredatından haberi bile olmadan atıp tutuyor merak etme imam hatipte fizikte kimya da biyoloji de okutuluyor felsefe de okutuluyor ama kelam da okutuluyor

güzel kardeşim bunları geçelim biyoloji kimya meslek lisesinde de okutuluyor,
    ama bir cacık olmuyor,

ben sana müfredatı soruyorum ,cevap yok,
    ne üretiyor diyorum lafı çeviriyorsun,cevap yok anlayacağın
    merak etme anlama kapasitem fazlasıyla yerinde,

bence siz daha çok okuyarak veyazarak anlatma kabiliyetinizi geliştirin
    din elden gitmez diyorsun, cübbe yasaklanıyor diyorsun ?
    din elden gitmez diyorsun ,şeriatı hortlatcaklar diye zulüm yapılıyo diyorsun
    bence sen bi karar ver
    din elden gitmez diyorsun, osmanlıcıları asmak diyorsun ?
    bi kere sen bunları bi oku neyi anlatmak istediğine karar ver

adminler beni bi banlayın gözünüzü seveyim

sakin kafayla ilk yorumumu bir daha oku müfredat müfredat demişsin mebin sitesinden bulabilirsin müfredatı senin bana sorduğun şey buysa; yok onu değil başka birşey soruyorsan açık açık yaz da anlayabileyim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

2012-80=1932
    Ee?

Ya 2003'ten Sonra?

Arkadaşım sakal ve bıyıkla türbanla dini nasıl sileriz diye uğraşanlar biraz bilime önem verseydi şuan süper güç idik.

Git işine kardeşim.Petrolün yok, sanayin yok nereye süper güç olacaksın?Süper güç olman için belirli kaynakların olması lazım.Sanki türban konusu olmasa uçup gidecek miydin?Bu ülke 1950'li yıllarda kendini amerikan yardımlarına teslim etmiş, çoğu silahı amerikan hurdasıdır.Öyle büyük imkanlar vardı da ziyan mı edildir sanki?
    Batılı devletler sömürgeleri sayesinde ülkelerinde büyük sanayiler kurdular bize ise osmanlıdan sadece atölyeler kaldı.Yemeğin malzemesi ne ise onu yersin.

• yaş kaç ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HemşirEmre

TSK 'da neden uzun menzilli füze yok !

Oğlum alıntı yaptığınızı belirtin ya az uğraşmadım o resmi hazırlarken.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

2012-80=1932
    Ee?

Ya 2003'ten Sonra?

Varsa Yoksa Saçmalayın.

"Din zehirdir.Türkiye'den dini tamamen atabilmek için bize 30 sene daha lazım."
    Şükrü Saraçoğlu

Cübbe giymenin ne zararı varda yasakladılar,cübbe giymeyenleri astılar
    İmam hatip le ne sıkıntınız var arkadaş istemiyorsan gönderme çocuğunu gönderene de karışma

Bak Sen.
    Sen Bana Adam Gibi Cevabımı Versene.
    Sen Ne Diyorsun , Dini Kaldırmayla Uğraştılar Bilime Önem Vermediler.
    Ben Ne Diyorum , Bugünde Dine Yöneltip Bilime Önem Vermiyorlar.
    Yol Farklı Amaç Aynı.

Kusura Bakma Fakat Devlet Dairelerinde Bir Disiplin Olmalı.
    Ne O Öyle , Cübbe - Sarık?

YAV HE HE belli oluyor kim önem veriyor kim vermiyor

2003-2011 yılları arasında 50'si devlet 39'u vakıf üniversitesi olmak üzere 89 yeni üniversitenin kurulmasıyla toplam üniversite sayımız 103'ü devlet 62'si vakıf olmak üzere 165'e yükseldi.Ayrıca dine önem vermeleri %99 Müslüman olan bir ülkede normal değil mi?

O 2003'ten 2012'ye Kadar Olan Süreçteki Diğer Olaylarada Bak İstersen.
    Bakta , O Beğenmediğin Mustafa Kemal Ve Askerlerinin Emperyalizme Karşı Mücadelesinin Nasılda Emperyalizme Hizmete Dönüştüğünü Gör!
    %99.9 Bile Olsa Geriye Kalanın %00,1'inin Haklarının Korunması Gerekir.
    Zorla Dayatma Olmaz!

Askerleri beğenmediğimi nereden çıkardın?

• Bu ne la AĞIR CUMHURİYET KARŞITI ŞERİATÇILAR basmış forumu. Defolun gidin lan bu ülkeden. Bu ülke şeyhler dervişler ülkesi değil efendiler!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

2012-80=1932
    Ee?

Ya 2003'ten Sonra?

Git işine kardeşim.Petrolün yok, sanayin yok nereye süper güç olacaksın?Süper güç olman için belirli kaynakların olması lazım.Sanki türban konusu olmasa uçup gidecek miydin?Bu ülke 1950'li yıllarda kendini amerikan yardımlarına teslim etmiş, çoğu silahı amerikan hurdasıdır.Öyle büyük imkanlar vardı da ziyan mı edildir sanki?
    Batılı devletler sömürgeleri sayesinde ülkelerinde büyük sanayiler kurdular bize ise osmanlıdan sadece atölyeler kaldı.Yemeğin malzemesi ne ise onu yersin.

Venezuela sakal-bıyıkla,türbanla,dinle uğraşmayan ve petrolü olan bir ülke ama süper güç değil nasıl olacak şimdi? Son yüzyılda görüldü ki süper güçleri savaşlar belirler,son 1 asırda SSCB ve ABD dışında savaşsız süper güç olabilen varmı (ekonomik,siyasi,askeri,kültürel anlamda) ? Cevap: Hayır...

Demek ki öyle ha deyince süper güç olunmuyor..Eğer bu iş sadece imana itikada baksaydı S.Arabistan süper güç olurdu,adamlarda petrolden bol birşey yok..Eğer bu iş din vb kavramların tartışılmadığı bir ülke olmaktan geçseydi Venezuela süper güç olurdu ama değil,hatta teknolojik ve ekonomik olarak dev bir ülke olmasına rağmen Japonya bile dikte edilen bir ülke konumunda..

• uzun menzilli topumuz varya, bide g3 umuz ? Neyine yetmiyor... Askerde benimki 3 den sonra tutukluk yapardı mesela... Mekanizması 38 yıllık... Mükemmel temizlik yap ne yazar? Kendimi 3 atışa göre ayarlıyordum... Herne ise bize uzun menzilli top lar yeter ve g3 bu silahlarla her savaşı kazanırız..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phaldor

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

2012-80=1932
    Ee?

Ya 2003'ten Sonra?

Venezuela sakal-bıyıkla,türbanla,dinle uğraşmayan ve petrolü olan bir ülke ama süper güç değil nasıl olacak şimdi? Son yüzyılda görüldü ki süper güçleri savaşlar belirler,son 1 asırda SSCB ve ABD dışında savaşsız süper güç olabilen varmı (ekonomik,siyasi,askeri,kültürel anlamda) ? Cevap: Hayır...

Demek ki öyle ha deyince süper güç olunmuyor..Eğer bu iş sadece imana itikada baksaydı S.Arabistan süper güç olurdu,adamlarda petrolden bol birşey yok..Eğer bu iş din vb kavramların tartışılmadığı bir ülke olmaktan geçseydi Venezuela süper güç olurdu ama değil,hatta teknolojik ve ekonomik olarak dev bir ülke olmasına rağmen Japonya bile dikte edilen bir ülke konumunda..

Savaşa mı girelim yani?O süper güç ülkeler silahını kendi üreterek bir yerlere geldiler.Savaş boyunca sanayileri orduyu destekledi.Türkiyede öyle birşey var mı?Yok.Almanlar, amerikalılar ve ruslar seri üretim tank,top üretirkem türkiye tüfek üretebildi mi?
    Ekonomi demiyorsun, din demiyorsun nasıl olacak bu iş?
    Ben dine bağlı değil diyorum.Ekonomi, sanayi ve teknoloji gerekir diyorum.Bizde de bunların zerresi yok.Bana öyle sağdan soldan alınan parçalarla yapılan silahları yerli diye göstermesinler.Venezuella da dışlanmış bir ülkedir.Petrollerini yedirmediği için ambargolu sayılır.Bu zamandan sonra çin dışında süper güç olacak ülke yok.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

2012-80=1932
    Ee?

Ya 2003'ten Sonra?

Savaşa mı girelim yani?O süper güç ülkeler silahını kendi üreterek bir yerlere geldiler.Savaş boyunca sanayileri orduyu destekledi.Türkiyede öyle birşey var mı?Yok.Almanlar, amerikalılar ve ruslar seri üretim tank,top üretirkem türkiye tüfek üretebildi mi?
    Ekonomi demiyorsun, din demiyorsun nasıl olacak bu iş?
    Ben dine bağlı değil diyorum.Ekonomi, sanayi ve teknoloji gerekir diyorum.Bizde de bunların zerresi yok.Bana öyle sağdan soldan alınan parçalarla yapılan silahları yerli diye göstermesinler.Venezuella da dışlanmış bir ülkedir.Petrollerini yedirmediği için ambargolu sayılır.Bu zamandan sonra çin dışında süper güç olacak ülke yok.

Ben fikrimi paylaşıyorum,ne tartışma amacım var ne de sidik yarıştırma..Ha gerekirse askeri ve siyasi tarih konusunda rüzgara karşı sidikte yarıştırırım sorun değil ama bir faydası olmaz

Konuya gelince ; son yüzyılda ABD ve SSCB dışında savaşsız (ve hatta savaşarak) süper güç olmayı başarabilmiş ülke var mı dedim ama cevap yok..Kaldı ki bu ülkeler içine sürüklendikleri bir savaşta hayatta kalabilmek için sanayileştiler daha doğrusu çağ atladılar sanayide,ordularını ikmal ettiler,hatta savaşı kaybeden Almanya bile bu işten kârlı çıktı uzun vadede,sanayinin ağası babası oldu..

Diyorsun ki "O süper güç ülkeler silahını kendi üreterek bir yerlere geldiler" ve ayrıca " Almanlar, amerikalılar ve ruslar seri üretim tank,top üretirken Türkiye tüfek üretebildi mi? " peki neden silah ürettiler bunu soruyor musun kendine? Çünkü savaş kapılarındaydı..Japonlar Pearl Harbor'a saldırdığında Amerika'nın tek bir birliği vardı,üstelik Alman Wehrmahct'ının dillere destan yaklaşık 200 birliğine karşı,yani bildiğin çapulcu takımıydı..Peki ne oldu da bu herifler atom bombasını yapacak (yada yaptıracak) ve hatta onu uçuracak uçakları da yapacak kadar ve hatta Fransa sahillerine çıkarma yapabilecek kadar aşama kaydettiler,çünkü savaşa girdiler ve varlıkları buna bağlıydı..

Günümüze gelene kadar savaşlar bildiğimiz askeri teknolojileri hep bir yere taşıdı..Vietnam savaşı sayesinde UH-1 helikopterleri,onun silahlı bir türü olan Huey'ler ve sonunda da AH-1 Cobra'lar çıktı meydana,hani bizim hala doğuda kullandığımız Cobra tipi helikopterler..En son aşamada ise LongBow radarlı AH-64 Apache helikopterleri çıktı ortaya..1. körfez savaşı da Vietnam savaşı da,son Irak savaşı da ve tabi Afganistan savaşı da ABD ordusuna bir şeyler öğretti ve yol gösterdi..Aynı şekilde SSCB de kabaca 50 senelik soğuk savaşta ABD ile rekabet ederek hayal edilmesi güç yerlere geldi ama direnemedi ve çöktü..

Peki biz NATO'ya girebilmek için kendimizi ortaya attığımız Kore savaşını saymazsak modern cumhuriyet sonrası hangi büyük savaşa ve mücadeleye girdikte silah sanayimizi geliştirmeye kendimizi mecbur hissettik?Bugün bile saldırı helikopterimizi (T-129) bölücü örgütle mücadele esnasında yaşadığımız çeşitli eksiklik ve zaaflar yüzünden üretme aşamasına geldik..

Demek istediğim şey şu özetle; sanayi ve teknoloji sana sadece altyapıyı sağlar ancak senin onu kullanarak çeşidi ne olursa olsun silah üretebilmen için seni buna mecbur eden şartların doğması gerekir..

Not: Çin ekonomik olarak ve birazda askeri olarak önemli bir güç olma yolunda ama hepsi bu süper güç olacak kadar kalıba sahip olduğunu düşünmüyorum..Siyasi olarak Sovyetler gibi nüfuz edebileceği bir taraftar kitlesi ve onlara ihrac edebileceği bir ideolojisi yok..

• yahu ben şunu anlamıyorum arkadaşım tsk da uzun menzilli füze varsa bu bilgiyi paylaşmak zorunda mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UnitzParis

quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

quote:

2500 kmlik var neyine yetmiyor

NERDE VAR ? İSMİ NE ?

TÜRKİYENİN FÜZELERİ
    ■ J600-T YILDIRIM: Menzili 250 kilometre. 600, daha sonra 1500 km. menzile çıkarılması hedefleniyor.
    ■ JAGUAR: Çin teknolojisiyle üretiliyor. Menzili 150 kilometre civarında.
    ■ TOROS: 1999 yılında TSK envanterine girdi. Çok namlulu roketatarları andıran Torosların menzili 100 kilometre.
    ■ ATTACK-MS: ABD'den satın alınan füzelerin menzili 165 kilometre.
    ■ KASIRGA: Dört lançerli çok namlulu roketatardan oluşuyor. 150 kilogramlık savaş başlığı ile 100 kilometre ötedeki hedefi vurabiliyor.
    ■ HEDEF: Birkaç yıl içinde 1000 kilometre menzile ulaşabilecek füze teknolojisi elde etmek. Sonraki hedef ise 10 bin kilometre menzilli kıtalararası füze yapmak.

2500de kısa bi süre sonra eklenicek

bu arada yerden füzelik durum yok..

türkiye abdden sonra en iyi 2ci hava filosuna sahip ülke + olarak dünyanın en iyi savas pilotları türkiyede

Arkadaşım kusura bakma ama bu bilgileri nerden alıyorsun,dünyanın en iyi 2. ci hava kuvvetleriymiş,kendi uçağını yapamıyorsun,füzelerin sınır içinde bir uçtan öteki uca gitmiyor pilotların ne kadar iyi olursa olsun yerden atılan roketler(bunların genel adlarını bilmiyorum)ne yapabilecek,kendin yazmışsın burdan attığımız füze yine sınır içinde patlıyacak,savaş gemilerimiz hurda,tanklar iyimiş helikopter yapmışsız daha pkk içindağı taşı ben mi bombalıyorum,sonra memleket eyiye gidiy derler,sıfır sorunmuş komşularla komşumu kaldı sorunsuz,adam esat la partiyaptışimdi bunu diyen haindir diyor bu ülkede savaş çıksa canım pahasına savaşırım ama bu baştakiler olduğu sürece ben hiçbir şeye güvenmem artık,bunlar benim görüşlerim!

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

2012-80=1932
    Ee?

Ya 2003'ten Sonra?

Varsa Yoksa Saçmalayın.

Şükrü Saraçoğlu

İmam hatip le ne sıkıntınız var arkadaş istemiyorsan gönderme çocuğunu gönderene de karışma

Bak Sen.
    Yol Farklı Amaç Aynı.

Bak koçum, şimdi şu söylediklerine cevap vereceğim, her ne kadar bi sonuç ifade etmeyeceğini bilsem de ortalıkta at koşturmaman için cevap yazıyorum. Bunlar Mustafa Kemal Atatürk ün kendi yazdığı Medeni Bilgiler adlı kitabının Türk Tarih Kurumu'nca sansürlenen kısımları. Atatürk'ün kendi yazdıklarını kendi kurduğu kurum sansürlüyor. Neden acaba, hiç düşündün mü? Bunları okuduktan sonra belki düşünebilirsin:

"Medeni Bilgiler sayfa: 364,365,366,367,368,369,370,402,403 - Mustafa Kemal Atatürk

“Türkler Arapların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. Arapların dinini kabul ettikten sonra, bu din, ne Arapların, ne aynı dinde bulunan Acemlerin ve ne de Mısırlıların vesairenin Türklerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir tesir etmedi. Bilâkis, Türk milletinin milli rabıtalarını gevşetti; milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu. Bu pek tabii idi. Çünkü, Muhammedin kurduğu dinin gayesi, bütün milliyetlerin fevkinde, şamil bir Arap milliyeti siyasetine müncer oluyordu.Bu Arap fikri, ümmet kelimesi ile ifade olundu. Muhammedin dinini kabul edenler, kendilerini unutmaya, hayatlarını Allah kelimesinin, her yerde yükseltilmesine hasretmeye mecburdurlar. Bununla beraber, Allaha kendi milli lisanlarında değil, Allahın Arap kavmine gönderdiği Arapça kitapla ibadet ve münacatta bulunacaktı. Arapça öğrenmedikçe, Allaha ne dediğini bilmeyecekti. Bu vaziyet karşısında Türk milleti birçok asırlar, ne yaptığını bilmeksizin, adeta bir kelimesinin manasını bilmediği halde Kuranı ezberlemekten beyni sulanmış, hafızlara döndüler. Başlarına geçebilmiş olan haris serdarlar, Türk milletince karışık, cahil hocalar ağzıyla, ateş ve azap ile müdhiş bir muamma halinde kalan, dini, hırs ve siyasetlerine alet ittihaz ettiler. Bir taraftan Arapları zorla emirleri altına aldılar, bir taraftan Avrupada Allah kelimesinin ilâhî parolası altında Hıristiyan milliyetleriylerine ilişmeyi düşünmediler. Ne onları ümmet yaptılar ne de onlarla birleşerek bir kuvvetli millet yaptılar. Mısırda, belirsiz bir adamı halifedir diye yok ettiler, hırkasıdır diye bir palaspareyi, hilafet alameti ve imtiyazı olarak altın sandıklara koydular, halife oldular. Gâh şarka, cenuba, gâh garb veya her tarafa birden saldıra saldıra, Türk milletinin Allah için, Peygamber için topraklarını, menfaatlarını, benliğini unutturacak Allahla mutevekkil kılacak derin bir gaflet ve yorgunluk beşiğinde uyuttular. Milli duyguyu boğan, fani dünyaya kıymet vermeyen, sefaletler, zaruretler, felaketler his olunmaya başlayınca, asıl hakiki saadete öldükten sonra ahirette kavuşacağını vat ve temin eden dini akide ve dini his, millet uyandığı zaman onun şu acı hakikati görmesine mani olamadı. Bu feci manzara karşısında kalanlara, kendilerinden evvel ölenlerin ahiretteki saadetlerini düşünerek veya bir an evvel ölüm niyaz ederek ahiret hayatına kavuşmak telkin eden dini hissi; dünyanın acısı duyulan tokatıyla derhal, Türk milletinin vicdanındaki çadırını yıktı, davetlileri, Türk düşmanları olan Arap çöllerine gitti. Türk vicdanı umumisi, derhal, yüzlerce asırlık kudret ve küşayişiyle, büyük heyecanlarla çarpıyordu. Ne oldu? Türkün milli hissi, artık ocağında ateşlenmişti. Artık Türk, cenneti değil, eski, hakiki büyük Türk cedlerinin mukaddes miraslarının son Türk ellerinin müdafaa ve muhafazasını düşünüyordu. İşte dinin, din hissinin Türk milliyetinde bıraktığı hatıra…“

1930 larda Alman bilimadamları nazilerden kaçıp Türkiye'ye geliyorlar. O dönemde Fuat Sezgin; üniversite öğrencisi ve Müslümanların da bilim tarihinde rolü olduğunu "hayatında ilk kez" Hellmut Ritter adlı Alman profesörden duyuyor. Bunun yaklaşık olarak 1939; 1940 lı yıllara tekabül etmesi lazım.. O dönemde bitim güzide ülkemizin ders kitaplarında bizim öz kültürümüz bir hiçmişçesine silinmeye çalışılıyor zira ortada inanılmaz bir şekilde kendisini gösteren topyekün batılılaşma furyası var. Bir ülke, yüzyılları aşkın süredir kendisini adadığı mirasını reddediyor.

Sonuç ise ortada, bugüne bile tezahür ediyor: Disiplin denen kavramı cübbe, sarık, sakalla bağdaştıracak; bunlar olmazsa disiplinin tam anlamıyla sağlanacağını düşünecek kadar bihaber bir kişilik. Disiplin ahlâk olmadan olmaz, ahlâksa zihinde başlar zihinde biter. Sen insanların şeklini şemalini istediğin gibi kırp, insandan insanlığının hakkını, özgürlüğünü çalmaya çalıştığın sürece hem kimse seni kaale almaz, hem de kendi cahilliğinde çırpınır durursun, günün birinde yitip yok olmak üzere.. Neticede hoş olmayan şeyler, bugün hâlâ birileri türban, başörtüsü farklı şeyler. Bunlar ayrı, bir de sıkma baş diye bir şey var, o apayrı diyebilecek kadar cahil ve kör iseler; daha hiç bir şey söyleyemem. İslam ın İ'sini bilmeden papaz öldürenler çıkıyorsa ortaya, İslam ı kâfirlere sözle küfrederek, fiili biçimde müdahale ederek savunduğunu düşünenler varsa eğer; bu, ister sağcı olsun ister solcu ister TKp li ister TGB li dayatmacı ve dışlayıcı zihniyetin "diğer" olarak gördüğü insanları cahil bırakarak kontrol altında tutmak istemesinin bir ürünüdür.

Hakkımızda hayırlısı...

• quote:

Orijinalden alıntı: selimcu

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

quote:

2500 kmlik var neyine yetmiyor

NERDE VAR ? İSMİ NE ?

TÜRKİYENİN FÜZELERİ
    ■ J600-T YILDIRIM: Menzili 250 kilometre. 600, daha sonra 1500 km. menzile çıkarılması hedefleniyor.
    ■ JAGUAR: Çin teknolojisiyle üretiliyor. Menzili 150 kilometre civarında.
    ■ TOROS: 1999 yılında TSK envanterine girdi. Çok namlulu roketatarları andıran Torosların menzili 100 kilometre.
    ■ ATTACK-MS: ABD'den satın alınan füzelerin menzili 165 kilometre.
    ■ KASIRGA: Dört lançerli çok namlulu roketatardan oluşuyor. 150 kilogramlık savaş başlığı ile 100 kilometre ötedeki hedefi vurabiliyor.
    ■ HEDEF: Birkaç yıl içinde 1000 kilometre menzile ulaşabilecek füze teknolojisi elde etmek. Sonraki hedef ise 10 bin kilometre menzilli kıtalararası füze yapmak.

2500de kısa bi süre sonra eklenicek

bu arada yerden füzelik durum yok..

türkiye abdden sonra en iyi 2ci hava filosuna sahip ülke + olarak dünyanın en iyi savas pilotları türkiyede

Arkadaşım kusura bakma ama bu bilgileri nerden alıyorsun,dünyanın en iyi 2. ci hava kuvvetleriymiş,kendi uçağını yapamıyorsun,füzelerin sınır içinde bir uçtan öteki uca gitmiyor pilotların ne kadar iyi olursa olsun yerden atılan roketler(bunların genel adlarını bilmiyorum)ne yapabilecek,kendin yazmışsın burdan attığımız füze yine sınır içinde patlıyacak,savaş gemilerimiz hurda,tanklar iyimiş helikopter yapmışsız daha pkk içindağı taşı ben mi bombalıyorum,sonra memleket eyiye gidiy derler,sıfır sorunmuş komşularla komşumu kaldı sorunsuz,adam esat la partiyaptışimdi bunu diyen haindir diyor bu ülkede savaş çıksa canım pahasına savaşırım ama bu baştakiler olduğu sürece ben hiçbir şeye güvenmem artık,bunlar benim görüşlerim!

Peki arkadaşım sen şunu biliyormusun ?

Amerika Ve İsrailin Pilotlarını Türkiye EĞİTİYOR.

Ve Türkiye Dünyadaki En Sağlam Ordulardan Birine Sahip.

Siz TÜRKYEYİ gözünüzde cokmu küçülttünüz ne ettiniz..

ABD Den Sonra En İyi Hava Filosuna Sahip 2ci ülke Türkiye

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

2012-80=1932
    Ee?

Ya 2003'ten Sonra?

Varsa Yoksa Saçmalayın.

Şükrü Saraçoğlu

Bak Sen.
    Yol Farklı Amaç Aynı.

YAV HE HE belli oluyor kim önem veriyor kim vermiyor

2003-2011 yılları arasında 50'si devlet 39'u vakıf üniversitesi olmak üzere 89 yeni üniversitenin kurulmasıyla toplam üniversite sayımız 103'ü devlet 62'si vakıf olmak üzere 165'e yükseldi.Ayrıca dine önem vermeleri %99 Müslüman olan bir ülkede normal değil mi?

O 2003'ten 2012'ye Kadar Olan Süreçteki Diğer Olaylarada Bak İstersen.
    Bakta , O Beğenmediğin Mustafa Kemal Ve Askerlerinin Emperyalizme Karşı Mücadelesinin Nasılda Emperyalizme Hizmete Dönüştüğünü Gör!
    %99.9 Bile Olsa Geriye Kalanın %00,1'inin Haklarının Korunması Gerekir.
    Zorla Dayatma Olmaz!

Askerleri beğenmediğimi nereden çıkardın?

1923 Ve Sonrası.

Sen inanmıyor olabilirsin.Evlerden kuran toplatanlar, kuran okutmayanlar ezanı türkçeye çevirenler, kürt halkına 2.sınıf muamele yapanlar biraz bilime önem verselerdi şuan süper güç idik diyorum. sen diyorsun askerleri sevmiyorsun ne alakası var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al*Muallim -- 20 Ekim 2012; 11:37:07 >

• Türkiyenin jeopolitik konumundan dolayı uzun menzinli füze satmazlar.
  • @Al*Muallim o nasıl bir kafa yapısıdır şaştım, kaldım.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

2012-80=1932
    Ee?

Ya 2003'ten Sonra?

Kusura bakma hocam ama gördüğüm en saçma yorumlardan biri.

• quote:

Orijinalden alıntı: AvriL<3

quote:

Orijinalden alıntı: Sinan

olsa ne olacak?

türkiye girdiği hiç bir savaştan galip ayrılamaz.

sebep?

sayayımmı ? askerlerin iyi eğitimli değil hepsi paçoz.Zorla ite kaka askere giden insanlar.. Silahların , alet edevatın eski.. Tankların eski , topların eski.. Nükleer silahın yok.Seyir füzen yok , Uçak gemin yok.. Bütün silahlarını uçaklarını gemilerini yada onların elektroniklerini başka ülkelerden alıyorsun... vs vs say say bitmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 20 Ekim 2012; 12:01:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trustem

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

2012-80=1932
    Ee?

Ya 2003'ten Sonra?

Varsa Yoksa Saçmalayın.

Şükrü Saraçoğlu

Bak Sen.
    Yol Farklı Amaç Aynı.

Bak koçum, şimdi şu söylediklerine cevap vereceğim, her ne kadar bi sonuç ifade etmeyeceğini bilsem de ortalıkta at koşturmaman için cevap yazıyorum. Bunlar Mustafa Kemal Atatürk ün kendi yazdığı Medeni Bilgiler adlı kitabının Türk Tarih Kurumu'nca sansürlenen kısımları. Atatürk'ün kendi yazdıklarını kendi kurduğu kurum sansürlüyor. Neden acaba, hiç düşündün mü? Bunları okuduktan sonra belki düşünebilirsin:

"Medeni Bilgiler sayfa: 364,365,366,367,368,369,370,402,403 - Mustafa Kemal Atatürk

“Türkler Arapların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. Arapların dinini kabul ettikten sonra, bu din, ne Arapların, ne aynı dinde bulunan Acemlerin ve ne de Mısırlıların vesairenin Türklerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir tesir etmedi. Bilâkis, Türk milletinin milli rabıtalarını gevşetti; milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu. Bu pek tabii idi. Çünkü, Muhammedin kurduğu dinin gayesi, bütün milliyetlerin fevkinde, şamil bir Arap milliyeti siyasetine müncer oluyordu.Bu Arap fikri, ümmet kelimesi ile ifade olundu. Muhammedin dinini kabul edenler, kendilerini unutmaya, hayatlarını Allah kelimesinin, her yerde yükseltilmesine hasretmeye mecburdurlar. Bununla beraber, Allaha kendi milli lisanlarında değil, Allahın Arap kavmine gönderdiği Arapça kitapla ibadet ve münacatta bulunacaktı. Arapça öğrenmedikçe, Allaha ne dediğini bilmeyecekti. Bu vaziyet karşısında Türk milleti birçok asırlar, ne yaptığını bilmeksizin, adeta bir kelimesinin manasını bilmediği halde Kuranı ezberlemekten beyni sulanmış, hafızlara döndüler. Başlarına geçebilmiş olan haris serdarlar, Türk milletince karışık, cahil hocalar ağzıyla, ateş ve azap ile müdhiş bir muamma halinde kalan, dini, hırs ve siyasetlerine alet ittihaz ettiler. Bir taraftan Arapları zorla emirleri altına aldılar, bir taraftan Avrupada Allah kelimesinin ilâhî parolası altında Hıristiyan milliyetleriylerine ilişmeyi düşünmediler. Ne onları ümmet yaptılar ne de onlarla birleşerek bir kuvvetli millet yaptılar. Mısırda, belirsiz bir adamı halifedir diye yok ettiler, hırkasıdır diye bir palaspareyi, hilafet alameti ve imtiyazı olarak altın sandıklara koydular, halife oldular. Gâh şarka, cenuba, gâh garb veya her tarafa birden saldıra saldıra, Türk milletinin Allah için, Peygamber için topraklarını, menfaatlarını, benliğini unutturacak Allahla mutevekkil kılacak derin bir gaflet ve yorgunluk beşiğinde uyuttular. Milli duyguyu boğan, fani dünyaya kıymet vermeyen, sefaletler, zaruretler, felaketler his olunmaya başlayınca, asıl hakiki saadete öldükten sonra ahirette kavuşacağını vat ve temin eden dini akide ve dini his, millet uyandığı zaman onun şu acı hakikati görmesine mani olamadı. Bu feci manzara karşısında kalanlara, kendilerinden evvel ölenlerin ahiretteki saadetlerini düşünerek veya bir an evvel ölüm niyaz ederek ahiret hayatına kavuşmak telkin eden dini hissi; dünyanın acısı duyulan tokatıyla derhal, Türk milletinin vicdanındaki çadırını yıktı, davetlileri, Türk düşmanları olan Arap çöllerine gitti. Türk vicdanı umumisi, derhal, yüzlerce asırlık kudret ve küşayişiyle, büyük heyecanlarla çarpıyordu. Ne oldu? Türkün milli hissi, artık ocağında ateşlenmişti. Artık Türk, cenneti değil, eski, hakiki büyük Türk cedlerinin mukaddes miraslarının son Türk ellerinin müdafaa ve muhafazasını düşünüyordu. İşte dinin, din hissinin Türk milliyetinde bıraktığı hatıra…“

1930 larda Alman bilimadamları nazilerden kaçıp Türkiye'ye geliyorlar. O dönemde Fuat Sezgin; üniversite öğrencisi ve Müslümanların da bilim tarihinde rolü olduğunu "hayatında ilk kez" Hellmut Ritter adlı Alman profesörden duyuyor. Bunun yaklaşık olarak 1939; 1940 lı yıllara tekabül etmesi lazım.. O dönemde bitim güzide ülkemizin ders kitaplarında bizim öz kültürümüz bir hiçmişçesine silinmeye çalışılıyor zira ortada inanılmaz bir şekilde kendisini gösteren topyekün batılılaşma furyası var. Bir ülke, yüzyılları aşkın süredir kendisini adadığı mirasını reddediyor.

Sonuç ise ortada, bugüne bile tezahür ediyor: Disiplin denen kavramı cübbe, sarık, sakalla bağdaştıracak; bunlar olmazsa disiplinin tam anlamıyla sağlanacağını düşünecek kadar bihaber bir kişilik. Disiplin ahlâk olmadan olmaz, ahlâksa zihinde başlar zihinde biter. Sen insanların şeklini şemalini istediğin gibi kırp, insandan insanlığının hakkını, özgürlüğünü çalmaya çalıştığın sürece hem kimse seni kaale almaz, hem de kendi cahilliğinde çırpınır durursun, günün birinde yitip yok olmak üzere.. Neticede hoş olmayan şeyler, bugün hâlâ birileri türban, başörtüsü farklı şeyler. Bunlar ayrı, bir de sıkma baş diye bir şey var, o apayrı diyebilecek kadar cahil ve kör iseler; daha hiç bir şey söyleyemem. İslam ın İ'sini bilmeden papaz öldürenler çıkıyorsa ortaya, İslam ı kâfirlere sözle küfrederek, fiili biçimde müdahale ederek savunduğunu düşünenler varsa eğer; bu, ister sağcı olsun ister solcu ister TKp li ister TGB li dayatmacı ve dışlayıcı zihniyetin "diğer" olarak gördüğü insanları cahil bırakarak kontrol altında tutmak istemesinin bir ürünüdür.

Hakkımızda hayırlısı...

Fikrini ifade etme özgürlüğüne saygı duyuyorum ama fikrinin içeriğine asla! Dini dilinize dolayıp,dini imanı kitabı en iyi biz biliriz edasıyla hayatın her alanına sokmak istemeniz yani 75 milyonluk ülkenin tamamını dini referanslarla idare ve idame ettirilen bir devlet yapısına zorlamanız benim karşı çıktığım..80 yıllık zulüm diyerek rövanş mantığıyla konuşur yazarsanız bende birey olarak sonuna kadar fikren mücadele ederim sizinle..Ayrıca dünyanın kabuk değiştirdiği şu son yüzyılda süper güç olabilmiş veya buna yaklaşmış müslüman bir devlet yada toplum söyleyebilir misiniz? Sorun dinde veya islamda değil,din toplumun tutkalıdır ve bana göre çok önemlidir ama dindarlıkla dincilik maalesef iç içe geçti veya geçirildi müslüman toplumlarda.. Müslüman toplumlar kendi içinde anlamsız ve amaçsız şeyler için savaşıp tepişip modern dünyanın 50 sene gerisinden çırpınarak gelirken elalem aya gitti ve bu geri kalmışlığımızda sağcınında solcununda,dindarında dincininde dinsizinde suçu var..Neticede akıl,izan,bilim imana bakmıyor onu kullanan arayı açıyor..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.