Şimdi Ara

TSK 'da neden uzun menzilli füze yok ! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
3
Favori
9.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizim helikopteri ters uçuran askerlerimiz var o yeter, ne yapacan uzun menzilli füzeyi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: UnitzParis

quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

quote:

Orijinalden alıntı: UnitzParis

2500 kmlik var neyine yetmiyor

NERDE VAR ? İSMİ NE ?

TÜRKİYENİN FÜZELERİ
    ■ J600-T YILDIRIM: Menzili 250 kilometre. 600, daha sonra 1500 km. menzile çıkarılması hedefleniyor.
    ■ JAGUAR: Çin teknolojisiyle üretiliyor. Menzili 150 kilometre civarında.
    ■ TOROS: 1999 yılında TSK envanterine girdi. Çok namlulu roketatarları andıran Torosların menzili 100 kilometre.
    ■ ATTACK-MS: ABD'den satın alınan füzelerin menzili 165 kilometre.
    ■ KASIRGA: Dört lançerli çok namlulu roketatardan oluşuyor. 150 kilogramlık savaş başlığı ile 100 kilometre ötedeki hedefi vurabiliyor.
    ■ HEDEF: Birkaç yıl içinde 1000 kilometre menzile ulaşabilecek füze teknolojisi elde etmek. Sonraki hedef ise 10 bin kilometre menzilli kıtalararası füze yapmak.

2500de kısa bi süre sonra eklenicek

bu arada yerden füzelik durum yok..

türkiye abdden sonra en iyi 2ci hava filosuna sahip ülke + olarak dünyanın en iyi savas pilotları türkiyede

yav he he en iyi savas pilotları türkiyedeymiş ikinci filoya sahip ülkeymiş bende yedim..

• F 16 lar block 40 50 50+ düzeyinde olması gerekir.Block 30 lar avaş yavaş emekli ediliyor. Ama F 4E nedir yav. Birde Terminatör 2020 diye kakalıcaklar.50 senelik uçak.F 35A lar gelsede 5. nesil jetlerimize kavuşsak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DHzgn

Atom bombası, nükleer füze olmaması bile benim için utanç verici, kimse kusura bakmasın. Kızıyorum hükümetlere.
    Hiç insancıl değil falan demeyin, insancıl değilse askerliği de zorunlu yapmayın o zaman.

atom bombası var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adnana soracan onu

• Konuyu kapatıcaklar dinden çıkarın artık füze konusuna geri dönelim :D ben giriyormuyum bu konulara
  • quote:

Orijinalden alıntı: Al*Muallim

quote:

Orijinalden alıntı: Sosyal-Sol

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

80 sene sakal ve bıyıkla uğraşırsan tabi olmaz.

2012-80=1932
    Ee?

Tamam işte 1293 den 2003 e

Ya 2003'ten Sonra?
    Ayrıca Herhalde 1923'ten 1938'e Kadar Yapılanlar Bayağı Koymuş Sana.

Arkadaşım sakal ve bıyıkla türbanla dini nasıl sileriz diye uğraşanlar biraz bilime önem verseydi şuan süper güç idik.

Algıda Sıkıntı Var Galiba?
    Cübbenin Yasaklanması Dini Silmek Midir?
    Sarığın - Sakalın Yasaklanması Dini Mi Siler?
    Varsa Yoksa Saçmalayın.
    1923'ten 1938'e Kadar Bilime Önem Verilmedi Mi Sanıyorsun Sen?
    Açılan Okullar , Enstitüler Neyin Göstergesidir?
    Ayrıca Var Olan Okulları İmam Hatip'e Çeviren Bu Dönem Değil Midir?
    Yoksa İmam Hatip Bilim Mi Üretiyor da Benim Haberim Yok?

"Din zehirdir.Türkiye'den dini tamamen atabilmek için bize 30 sene daha lazım."
    Şükrü Saraçoğlu

Cübbe giymenin ne zararı varda yasakladılar,cübbe giymeyenleri astılar
    İmam hatip le ne sıkıntınız var arkadaş istemiyorsan gönderme çocuğunu gönderene de karışma

Doğru demiş adam din zehirdir her zaman insanları örgütlemek ve bölücülük için amaç olarak kullanılmış insanların zayıf noktalarıdır. Şekil A'da görüldüğü gibi okulda sigara içmek yada uzun saçla gitmek sakalla gitmek yada küpeyle gitmenin ne zararı var? Ama onlarda yasak. Bahane üretmeyin sana kimse demiyor burada namaz kılamazsın burada Allah'ının adını ağzına alamazsın.

İmam hatip konusuna gelirsek git bir araştır bakalım Türkiye'de kaç tane imam hatip var kaç tane elektrik elektronik, bilgisayar meslek lisesi var. Ondan sonra konuş sizin gibi insanlar sadece bahane arar her zaman muhalefet olur. Ama bir bakarsınız ki en fazla borusu öten de kendileri bir gün de dedin mi hiç ya arkadaş bu ülkede neden eğitime önem verilmiyor. Dine duyulan saygı eğitime duyulmuyor.

Hakaret etmek istemiyorum ama...

• quote:

Orijinalden alıntı: zimbambwe

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

2012-80=1932
    Ee?

Ya 2003'ten Sonra?

Arkadaşım sakal ve bıyıkla türbanla dini nasıl sileriz diye uğraşanlar biraz bilime önem verseydi şuan süper güç idik.

Varsa Yoksa Saçmalayın.

Şükrü Saraçoğlu

İmam hatip le ne sıkıntınız var arkadaş istemiyorsan gönderme çocuğunu gönderene de karışma

Doğru demiş adam din zehirdir her zaman insanları örgütlemek ve bölücülük için amaç olarak kullanılmış insanların zayıf noktalarıdır. Şekil A'da görüldüğü gibi okulda sigara içmek yada uzun saçla gitmek sakalla gitmek yada küpeyle gitmenin ne zararı var? Ama onlarda yasak. Bahane üretmeyin sana kimse demiyor burada namaz kılamazsın burada Allah'ının adını ağzına alamazsın.

İmam hatip konusuna gelirsek git bir araştır bakalım Türkiye'de kaç tane imam hatip var kaç tane elektrik elektronik, bilgisayar meslek lisesi var. Ondan sonra konuş sizin gibi insanlar sadece bahane arar her zaman muhalefet olur. Ama bir bakarsınız ki en fazla borusu öten de kendileri bir gün de dedin mi hiç ya arkadaş bu ülkede neden eğitime önem verilmiyor. Dine duyulan saygı eğitime duyulmuyor.

Suriye de müslüman müslümanı vuruyor.Demokrasi insanlığın afyonudur.Bana mezhep felan deme.Allaha ve Hz. Muhammede inanıyormu. Bitti müslümandır o.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhisarlee

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

2012-80=1932
    Ee?

Ya 2003'ten Sonra?

Varsa Yoksa Saçmalayın.

Şükrü Saraçoğlu

Suriye de müslüman müslümanı vuruyor.Demokrasi insanlığın afyonudur.Bana mezhep felan deme.Allaha ve Hz. Muhammede inanıyormu. Bitti müslümandır o.

Zaten şu ülkede inanıyorum diyenlerin %60 ı yalan söylüyor. İnanıyorum diyor ama adam öldürüyor, kavga ediyor, olmadık yere adamın anasına bacısına küfür ediyor, içki ve sigara içiyor vs vs... madem inanıyorsun da bunları neden yapıyorsun?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

2012-80=1932
    Ee?

Ya 2003'ten Sonra?

Varsa Yoksa Saçmalayın.

Şükrü Saraçoğlu

Zaten şu ülkede inanıyorum diyenlerin %60 ı yalan söylüyor. İnanıyorum diyor ama adam öldürüyor, kavga ediyor, olmadık yere adamın anasına bacısına küfür ediyor, içki ve sigara içiyor vs vs... madem inanıyorsun da bunları neden yapıyorsun?

+1Birde başkasına laf atarlar.Peygamberin zamanından beri bunlar var

• quote:

Orijinalden alıntı: Sinan

olsa ne olacak?

türkiye girdiği hiç bir savaştan galip ayrılamaz.

bomb has been planted.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Devian

quote:

Orijinalden alıntı: AvriL<3

quote:

Orijinalden alıntı: Sinan

olsa ne olacak?

türkiye girdiği hiç bir savaştan galip ayrılamaz.

sebep?

sayayımmı ? askerlerin iyi eğitimli değil hepsi paçoz.Zorla ite kaka askere giden insanlar.. Silahların , alet edevatın eski.. Tankların eski , topların eski.. Nükleer silahın yok.Seyir füzen yok , Uçak gemin yok.. Bütün silahlarını uçaklarını gemilerini yada onların elektroniklerini başka ülkelerden alıyorsun... vs vs say say bitmez

Eğitim?Subayların ve astsubayların eğitimini bir geç erlerin eğitimleri bile özenle hazırlanıyor.Manisa Batı kışlada Kırkağaç 6. jandarma komando eğitim alayının eğitimlerine bir bak.Tanklar leo leo2 m60t(türk modernizasyonuydu sanırsam)altaylar geliyor. ATAK helikopteri Heybeliada yerli üretim yerli yazılımlı F 16 lar.Uçak gemisine ne gerek var.Destroyere bile gerek yok şu anda.Kıbrıs varken uçak gemisi diyorsun.Nereye saldıracaksın onla.Onu korumak için orta ölçekli bir ülkenin deniz kuvvetini koyman lazım.G3 ler yavaş yavaş hk 33 lerle değiştiriliyor.Toplar Fırtına obüsleri var.Nükleer santrale hayır diye kendilerini zincire vuran bir halkın var.Nükleer elektiriğe bunu yapanlar nükleer silaha naparlar.

peki üç beş bin çapulcu onbinlerce askerimizi nasıl şehit etti ? Bu kadar iyiyse nasıl 30 senedir bitmiyor bu illet ? Nasıl hergün onlarca şehit veriyoruz ? Sen askere gittinmi yakın zamanda ? Ben gittim doguya.Ateş et desen 10 askerden 5 i kendini vurur... Bırak allah askına.. Ne savaşına katıldıki bu askerler iyi diyebiliyorsun ? Geçiniz ordumuz iyi değil..

• 200km ile sınırlarımızın biraz içi derken sen bayabi yükselmişsin hacım sen piyaden yürürken 200km ilerisine hakim ol gerisi sadece zaman meselesi
  • batilfieldde vardı tracerle vuruyosun füzeyi atıyosun takip edip vuruyor bi beyzden öteki beyzdede olsa gidip vuruyor birde helikopterler var oyundan çıkıp geldim istediğinizi sorabilirsiniz uzmanım ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: Luke Wright

şöyle bir uzun menzilli füzemiz olsa bütün dünyayı yenerdik dıkşın dıkşın.

savaşların hâlâ ateş gücü ile olduğunu zannedenler var. bugün bize sıkılan mermiler savaş için sıkılmıyor. propaganda, kışkırtma, caydırma vs. ne derseniz deyin amaç bunlar. yani 2500 yıl önce yaşamış savaş sanatı ustası Sun Tzu'nun dediği gibi: "Asıl savaş psikolojik olarak yapılan savaştır."

edit: düzeltme

O zamanlar psikoloji diye bir bilim varmıymış ? Söz doğru ama o adam söylemiş olamaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BraveHeart -- 21 Ekim 2012; 0:13:35 >

• quote:

Artık savaşlar topla tüfekle kazanılmıyor ,Hava üstünlüğü olan kazanıyor.Uçağın , helikopterin ve dahada ötesi Uzun menzilli füzen varsa kazanabilrsin.

Suriyeye karşı en zayıf noktamız ,Uzun menzilli füzelerimizin olmaması diye bi haber okumuştum ,Tamam türkiye dünyanın 3.en büyük f16 filosuna sahip ama neden vietnam

,kazakistan ,ermenistan vs gibi ülkelerde bile uzun menzilli füze varken türkiye de toros ve yıldırım adı verilen 200 km lik füzeler var ,bu füzelerde en fazla sınırlarımızn

biraz dışarısına çıkabilriz .Yıl olmuş 2012 medya hala Tsk toplarla suriye sınırını bombaladı diye övünüyor ,bir savaş olsa topla mı saldıracağız ?

Atamız zamanında mesajı vermiş aslında : İSTİKBAL GÖKLERDEDİR.

olmadığını nerden biliyosun? bence kesinlikle var

• quote:

Orijinalden alıntı: I need $

kangal var

Bir kangal 100 atom bombasına bedel

TSK 'da neden uzun menzilli füze yok !
  • uzun menzilli füze projeleri tübitak tarafından yürütülüyor ve yapılacak,

bizim asıl çözmemiz gereken konu hava savunma sistemlerimiz şu an türkiyenin en büyük zafiyeti günümüz çağına ayak uydurabilecek hava savunma füzelerimizin olmayışı şu an kullanımda olan en yeni hava savunma füzemiz hawk füzeleri onunda düşük menzili var geriye sadece stinger ile ingiliz yapımı rapier füzeleri var onlarlada nereyi koruyacaksın
    şu an yunanistanın hatta suriyenin hava savunma sistemleri bizimkilerden daha iyi yunanlılar bizden öyle bir korkmuş ki ruslardan s300 ve amerikadan patriot ve hawk füzeleri almış ve tüm ada bloklarına yaymış vaziyette, suriyenin elinde çin'in rusyanın desteğini alarak hq 9 sistemleri, pantsir, buk füzeleri kısacası ne ararsan var adamların elinde bir o kadarda scud bataryası var ya bizdeeeeeeeee bizim övüneceğmiiz tek şey bu sistemlere karşı avrupanın en güçlü hava kuvveti bizde, milli savunma sanayi bu zafiyeti çözmeli ama nasıl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 21 Ekim 2012; 0:27:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BraveHeart

quote:

Orijinalden alıntı: Luke Wright

şöyle bir uzun menzilli füzemiz olsa bütün dünyayı yenerdik dıkşın dıkşın.

savaşların hâlâ ateş gücü ile olduğunu zannedenler var. bugün bize sıkılan mermiler savaş için sıkılmıyor. propaganda, kışkırtma, caydırma vs. ne derseniz deyin amaç bunlar. yani 2500 yıl önce yaşamış savaş sanatı ustası Sun Tzu'nun dediği gibi: "Asıl savaş psikolojik olarak yapılan savaştır."

edit: düzeltme

O zamanlar psikoloji diye bir bilim varmıymış ? Söz doğru ama o adam söylemiş olamaz

O zamanlar mancınıklarla boşuna çürümüş et gibi şeyler atmıyorlardı. Psikoloji biliminin olmasına gerek yok psikoloji diye birşeyin varlığından haberdar olması yeterli.

• quote:

Artık savaşlar topla tüfekle kazanılmıyor ,Hava üstünlüğü olan kazanıyor.Uçağın , helikopterin ve dahada ötesi Uzun menzilli füzen varsa kazanabilrsin.

Suriyeye karşı en zayıf noktamız ,Uzun menzilli füzelerimizin olmaması diye bi haber okumuştum ,Tamam türkiye dünyanın 3.en büyük f16 filosuna sahip ama neden vietnam

,kazakistan ,ermenistan vs gibi ülkelerde bile uzun menzilli füze varken türkiye de toros ve yıldırım adı verilen 200 km lik füzeler var ,bu füzelerde en fazla sınırlarımızn

biraz dışarısına çıkabilriz .Yıl olmuş 2012 medya hala Tsk toplarla suriye sınırını bombaladı diye övünüyor ,bir savaş olsa topla mı saldıracağız ?

Atamız zamanında mesajı vermiş aslında : İSTİKBAL GÖKLERDEDİR.

"Yurtta Sulh Cihanda Sulh" barış politikası varken ne füzesi? Uzun menzilli fuze bu yüzden yok.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.