Şimdi Ara

:: TSI 122-140-160-170 hp Kullanıcıları :: (273. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.632
Cevap
23
Favori
585.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
    Siz bu foruma uğrarmıydınız Nihat bey...
    Çağırdın beni buraya kaçtın ondan sonra.
    Ben güncelleme çıksa bile yaptırırmıyım bilmiyorum. Arabamdan memnunum... Fabrikasyon program yüklü üzerinde. Bir sorunda çıkartmıyor.. Maceraya atılmak gibi geliyor bana

Arkadaşlar 1.4 tsi motor hakkında uzun zamandır araştırma yapıyorum.Bazı arkadaşlar 1.4 tsi motor istanbulda kışın sıcaklık 5-6derece aracı çalıştırdıklarında motor ısısı yaklaşık 15 dk sonra ancak 90'a ulaştığından bahsediyorlar.bu süre zarfında yakıt tüketimi fazla oluyormuş.yakın mesafede kullanımı olanlar için bu durum ciddi dezavantaj olduğundan bahsediyorlar sizde de böyle mi yoksa arkadaşın aracında mı bir problem var?Ortalama ne kadar sürede istenen ısıya ulaşıyor sizde..

Orijinalden alıntı: shadow99tr

--------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar 1.4 tsi motor hakkında uzun zamandır araştırma yapıyorum.Bazı arkadaşlar 1.4 tsi motor istanbulda kışın sıcaklık 5-6derece aracı çalıştırdıklarında motor ısısı yaklaşık 15 dk sonra ancak 90'a ulaştığından bahsediyorlar.bu süre zarfında yakıt tüketimi fazla oluyormuş.yakın mesafede kullanımı olanlar için bu durum ciddi dezavantaj olduğundan bahsediyorlar sizde de böyle mi yoksa arkadaşın aracında mı bir problem var?Ortalama ne kadar sürede istenen ısıya ulaşıyor sizde..

Diğer arabalar kaç dakikada çıkıyorsa TSI larda aynı zamanda 90C ye çıkıyor.
    Kısa mesafe tüm araçlar için dezavantaj sadece TSI lar için değil.
    5 C de iken marşa bastıktan ortalama 1 dakika sonra otomatik jikle devreden çıkıp rölanti devrine düşüyor ve hareket edebiliyorsun. Belki bir dezavantaj soğuk motorla hiç bir turbo arabada tam yağlama yapmadan yani motor devri rölantiye düşmeden çıkılmaması gerekliliği. Turbonun sağlıklı ve uzun ömürlü olabilmesi için.

• konunuzu bir süre rahatsız edeceğim ama bir duyuru yapmak istiyorum:

otomobil genel bölümüne girmeyen kullanıcılar için duyurumu yapmak istiyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_36922111/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm
    eğer ki yukarıdaki linke bakarsanız akaryakıt zamlarına karşı yapılan bir protestoyu görürsünüz.
    desteklerinizi esirgemezseniz sevinirim.

Orijinalden alıntı: GARIBALDI

Herkese selam,
    Bayağı zaman geçmiş, Murad abi binbaşı olmuş kurmaylığa hazırlanıyor.

İlhan kardeşimiz sağolsun, yönlendirmesi ile yılbaşı günü güncelleme yaptırdım ama hala yeni motor karakteristiği için bir şey diyemiyorum. İyi mi değil mi biraz daha kullandıktan sonra burda yazarız.

sayın Nihat abim .Senin için sabahlara kadar yazılım bile yazarım haberini vermişiz dertmi ,yazılım senin köpeğin olsun ...

Yeni yazılımın haberini buraya ayrıntılı olarak vermiştim hatta yeni topik açtım ama bir kişi bile teşekkür etmemiş. aslında çokda dert değil ,sadece burada eski dostlarım öğrensin diye değinseydim daha iyi olacaktı ama insanlık yapalım dedik topik açmıştım .

detaylarına çok fazla girmiycem ama değerli dostlar bilsin sadece birkaçını söylemek gerekirse ;Yakıt düştü , ilk kalkıştaki yığılma gitti ,daha sessiz ve serilik kazandı ,hiçbir sorun kalmadı diyebilirim aracımı satın aldığımdan bugünedek bu kadar keyifli ve sorunsuz hiç olmadı .gaz tepkisi geç kalıyordu düzeltmişler ve DSG li olanlarda ileri geri kararsızlık olaylarında düzenleme yapıldı dendi bana benim aracım dsg olmadığı için o konuda yardımcı olamıyorum .yazılım tüm seri TSİ lere çıkmış arkadaşlar yeni jenerasyonda yakıt sarfiyatı ve motor sesinde düzenleme yapılmış
    .

• quote:

Orijinalden alıntı: telenor

quote:

Herkese selam,
    Bayağı zaman geçmiş, Murad abi binbaşı olmuş kurmaylığa hazırlanıyor.

İlhan kardeşimiz sağolsun, yönlendirmesi ile yılbaşı günü güncelleme yaptırdım ama hala yeni motor karakteristiği için bir şey diyemiyorum. İyi mi değil mi biraz daha kullandıktan sonra burda yazarız.

sayın Nihat abim .Senin için sabahlara kadar yazılım bile yazarım haberini vermişiz dertmi ,yazılım senin köpeğin olsun ...

Yeni yazılımın haberini buraya ayrıntılı olarak vermiştim hatta yeni topik açtım ama bir kişi bile teşekkür etmemiş. aslında çokda dert değil ,sadece burada eski dostlarım öğrensin diye değinseydim daha iyi olacaktı ama insanlık yapalım dedik topik açmıştım .

detaylarına çok fazla girmiycem ama değerli dostlar bilsin sadece birkaçını söylemek gerekirse ;Yakıt düştü , ilk kalkıştaki yığılma gitti ,daha sessiz ve serilik kazandı ,hiçbir sorun kalmadı diyebilirim aracımı satın aldığımdan bugünedek bu kadar keyifli ve sorunsuz hiç olmadı .gaz tepkisi geç kalıyordu düzeltmişler ve DSG li olanlarda ileri geri kararsızlık olaylarında düzenleme yapıldı dendi bana benim aracım dsg olmadığı için o konuda yardımcı olamıyorum .yazılım tüm seri TSİ lere çıkmış arkadaşlar yeni jenerasyonda yakıt sarfiyatı ve motor sesinde düzenleme yapılmış
    .

yazılımda yazılım dıyorsun arkadasım ben baktırdım oyle bısey yokmus ??

• bu makinaya bitiyorum , ne 3.20 dinliyor ne E200 nede accord.
    patlasanda, dagılsanda sana hastayım tsi,

sorun cıkarsanda sen olmasan bu tsi olmaz DSG

Hani sunroofun tavan döşemesini düşürüp düşürmediğini sormuştun, arabayı %90 yalnız kullandığım için arka tarafla pek alakam olmuyor ancak bu gün bagaja bir maket koymam gerekti ve koltukları yatırdığımda tavan döşemesindeki kot farkını gördüm. Arka koltuğun bitimine kadar tavan döşemesi yaklaşık 3cm kadar daha düşük. Bagaja gelen kısım normal seviyede. Sunrooflu golf 6 alacaklara da duyurmuş olalım.
    Sana daha evvel dediğim gibi ben 3 kasa golf gti ın hem sunrooflusuna hemde sunroofsuzuna sahip oldum aynı anda. Sunroofsuzuna bindiğimde kendimi minibüs kullanıyor gidi hissediyordum. Tavan yüksekliği çok hissedilirdi.
    Sunroof mekanizmasını düşününce tavan yüksekliğini azaltmamış olması imkansız. Biz arkadaşa golf siparişi verirken sunroof suz sipariş ettik. İyikide o şekilde vermişiz. Zaten fiyatı uçtu gitti. Birde sunroof eklesek 63000 TL yi geçerdi.
    Bu arada pm kapalı bende. Gerekli gereksiz çok mesaj geliyor. Cevap veremediklerim sonra niye cevaplamadın, sallamadın bizi türünden mesaj atıyor. Böylesi en iyi. Samimi olduğum dostların ya msn i , ya skype si yada cep telefonu var bende zaten.
  • Tavanın düşük olması o kadar rahatsız etmiyor ama, hatta daha önce de dedim kimse tavanın düşük olduğunu fark etmedi, ancak benim de yeni dikkatimi çekti. Aslında tavanın düşük olarak yapılmasına bile gerek yok, sunroof mekanziması yine tavan döşemesinin içinde kalıyor sarkan tek yükseklik sunroofun güneşliği döşemenin içine giriyor, yalnızca onun kalınlığı kadar bir düşüklük var. Bu güneşliği neden bu kadar kalın yaptıklarını da bilmiyorum, gayet uyduruk bir perde de yeterli olabilirdi.

Yok diyen arkadaşımız, serviste motor güncelleme sorgusu için bağlanırsa çıkıyor, yoksa kampanya atanmamış, resmi duyuru yok.

Allah'tan telenor gibi gayri resmi haber kaynağı var yoksa hayatta uğraşmam.

Murad abi de güncelleme yaptırırsa artık bizi kimse yıkamaz

Murad abi de güncelleme yaptırırsa artık bizi kimse yıkamaz

Gaza getiriliyormuşum gibi bir his var içimde..
    Valla ben kararsızım yaptırıp yaptırmamakta. Şu an için bir sıkıntım yok.
    Sevimli servis danışmanımı arayacağım.... Ama herhalde sibirya seferimin dönüşünde olur.
    Fazla ayrıntıya girip kuralları çiğnemeyim.

bu Murad abi daha arabasını satın alalı dikiz aynadaki fabrika tozuna dokundurtmamış adamı nasıl olurda yazılımını değiştirtirsin ? cinayet çıkar o serviste valla .sibiryada ise yazılım konusunu uzun uzun ölçüp biçecektir .bakalım sonucu bende merak ediyorum ...

benim keçi tam dağ tekesi gibi oldu nazar deymesin . tek sıkıntı BENZİN fiyatları .en son aldığım istasyondaki işçi abi 4 ü geçecekmiş deyince sinir katsayım yükseldi .... arabalarımız muhteşem ama % 64 ü litrede vergi olarak kesildiğini bilerek benzin almak bana küfür gibi geliyor ...

Daha önce GT ile yaptığımız bir "rolling" !? atraksiyonu esnasında kendisinin egzozundan dip gazda siyah duman attığını görmüştüm.. TSIlerde stock araçta böyle bir durum yaşayan var mı acaba? Hadi benim TDI chipli iken atıyoduk, peki benzinlilerde vaziyet nedir? Malum Türkiye şartları -kalitesiz yakıt gibi- normal araçlara dahi duman attırıyor galiba..

1 aydır 2008 - 2009 - 2010 model araç yapıyorum

hatta geçen biri aradı aracımı sıfırdan teslim alacağım alır almaz geleceğim dedi

en son yaptığım araçlardan biri tiguan 1.4 150hp tsi idi

yine bir araç yaptım daha 557km de idi...

herkese bol chipli günler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: telenor

Garibaldı (Nihat abi ) ,

bu Murad abi daha arabasını satın alalı dikiz aynadaki fabrika tozuna dokundurtmamış adamı nasıl olurda yazılımını değiştirtirsin ? cinayet çıkar o serviste valla .sibiryada ise yazılım konusunu uzun uzun ölçüp biçecektir .bakalım sonucu bende merak ediyorum ...

benim keçi tam dağ tekesi gibi oldu nazar deymesin . tek sıkıntı BENZİN fiyatları .en son aldığım istasyondaki işçi abi 4 ü geçecekmiş deyince sinir katsayım yükseldi .... arabalarımız muhteşem ama % 64 ü litrede vergi olarak kesildiğini bilerek benzin almak bana küfür gibi geliyor ...

Valla İlhan
    Sonunda o fabrika tozunu temizledim.
    Bir -30 C yi ciğerlerime soluyayım... beynime iyice bir sibirya oksijenini alayım... bir düşüneceğim bakalım. Yaptırsam mı yaptırmasam mı diye...

• Cahilliğimi maruz görün Chip ne iş yapar?

Orijinalden alıntı: 34UD5759

İlhan çok iyi niyetlisin kardeşim.. Geçenlerde Murad abinin kendisidir foruma arabanın içinin leş gibi olduğunu ve temizlediğini yazan..

Daha önce GT ile yaptığımız bir "rolling" !? atraksiyonu esnasında kendisinin egzozundan dip gazda siyah duman attığını görmüştüm.. TSIlerde stock araçta böyle bir durum yaşayan var mı acaba? Hadi benim TDI chipli iken atıyoduk, peki benzinlilerde vaziyet nedir? Malum Türkiye şartları -kalitesiz yakıt gibi- normal araçlara dahi duman attırıyor galiba..

Ya ne istiyorsunuz şu Murad abinizden.... Arabamın içini 3 ay sonra temizledim ama tam temizledim. Sen kendi arabana bak bir kere... Yazdırma şimdi beni burada....İçinde yok yok..

Egzozdaki dumana gelince... O duman Castrol Sızma SLX 0-30 yağdan dolayı olayı oluyordu. Yağ yakan motorun egzozundan siyah duman çıkarması normal.... Egzoz emisyon sonuçlarımı vermedin bu arada......

• Murat Bey, şu an arabanın üstündeki yazılım fabrika çıkışlı diyordunuz. 4 haneli numarasını biliyor musunuz acaba? VAGCOM'la görülebiliyor. Update yaptırmadan bakarsanız iyi olur..
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.