Şimdi Ara

:: TSI 122-140-160-170 hp Kullanıcıları :: (271. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.632
Cevap
23
Favori
585.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
    Dün akşam msn den Emre ile konuştuk ile defa.
    Benim arabada soğuk havalarda ilk kalkışlarda kasislerden geçerken bir gıcırtı geliyordu. Emrede aynı sıkıntıdan muzdarip olduğunu ve salıncak burçlarını değiştirince geçtiğini söyledi.
    Bu gün sabahtan servise gidecektim kaskomu yaptırmak için. Sabah erkenden gittim. Kaskoyu yaptırdıktan sonra sevimli servis danışmanıma şikayetimi anlattım. Hemen usta geldi. Teste çıktık. Salıncak burçlarındandır dedi. Bu gıcırtı sesi yoldaki çamur ve suyun burca gelip özelliğini bozması sonucunda oluşabiliyormuş. Motor ısınınca ses kalmıyordu. Yol tutuştada bir negatiflik yoktu. Bıraktım arabayı. Salıncak burçları ile birlikte bir parçayı daha değiştirmişler. Yaklaşık 360 TL tutmuş. Garantiden çıkmış olsaydı yaptırırmıydım bilmiyorum. Çünkü aynı sesi gene yapma özelliği varmış. Arabayı bırakmışken alarmın hassasiyetini arttırdım ve yağ seviyemi kontrol ettirdim. Akşam saat 16 da aldım arabayı.
    Bu arada pazartesi garantim bitiyormuş. İlk ve son defa garantiyi kullandım. 2 sene boyunca hiç şikayetim olmamıştı.
    Ayrıca bir bilgi daha vereyim. Aracın garantisi trafiğe çıkış tarihinde başlıyormuş. Benim arabanın trafiğe çıkış tarihi 28 aralıkmış. Ben tescil tarihi 2 ocak olarak biliyordum yanlışmış.
    Teşekkürler Emre

• quote:

Orijinalden alıntı: Muradovskiy

Herşeyde bir hayır vardır derler
    Benim arabada soğuk havalarda ilk kalkışlarda kasislerden geçerken bir gıcırtı geliyordu. Emrede aynı sıkıntıdan muzdarip olduğunu ve salıncak burçlarını değiştirince geçtiğini söyledi.
    Bu gün sabahtan servise gidecektim kaskomu yaptırmak için. Sabah erkenden gittim. Kaskoyu yaptırdıktan sonra sevimli servis danışmanıma şikayetimi anlattım. Hemen usta geldi. Teste çıktık. Salıncak burçlarındandır dedi. Bu gıcırtı sesi yoldaki çamur ve suyun burca gelip özelliğini bozması sonucunda oluşabiliyormuş. Motor ısınınca ses kalmıyordu. Yol tutuştada bir negatiflik yoktu. Bıraktım arabayı. Salıncak burçları ile birlikte bir parçayı daha değiştirmişler. Yaklaşık 360 TL tutmuş. Garantiden çıkmış olsaydı yaptırırmıydım bilmiyorum. Çünkü aynı sesi gene yapma özelliği varmış. Arabayı bırakmışken alarmın hassasiyetini arttırdım ve yağ seviyemi kontrol ettirdim. Akşam saat 16 da aldım arabayı.
    Bu arada pazartesi garantim bitiyormuş. İlk ve son defa garantiyi kullandım. 2 sene boyunca hiç şikayetim olmamıştı.
    Ayrıca bir bilgi daha vereyim. Aracın garantisi trafiğe çıkış tarihinde başlıyormuş. Benim arabanın trafiğe çıkış tarihi 28 aralıkmış. Ben tescil tarihi 2 ocak olarak biliyordum yanlışmış.
    Teşekkürler Emre

hmm hocam aynı ses benim 2007 model skoda octavia RS aracımda da geliyor, araç soğukken ön amortisörlerden gırç diye bir ses geliyor, demek salıncak burçları yüzündenmiş bende amortisörlere çamur falan geldi sesi o yapıyor sanmıştım.

bende bugün servise gidip arka silecek ile hava filtresini değiştirdim, bakımı yaptıralı daha 6-7 olmasına rağmen hava filtresini bir değiştireyim dedim, iyikide değiştirmişim, baya bir pislenmiş, içinden topak topak toz çıktı. neyseki şimdi daha rahat nefes alıyor aracım.

bu arada servis danışmanı debriyajın bitmeye yakın gibi bir şey söyledi. biraz yukarıda kavrıyor herhalde. kırmızı ışıklarda kalkış yapmanın cezası

• quote:

Herşeyde bir hayır vardır derler
    Teşekkürler Emre

Ne demek Murad abi. Diğer mağdur arkadaşlara da ileteyim. Eğer araç sadece soğuk ve nemli havalarda (Yağmur, sis vb.) yaklaşık ilk 5 dk boyunca yumuşak esnemelerde bir gıcırtı duyuyorsanız ve garantiniz devam ediyorsa hiç gecikmeden servise başvurunuz. Eğer çok ilerlemediyse ilk etapta salıncak burçlarında sıkıntı oluşuyormuş, eğer biraz daha sıkıntı ilerlemiş ise braketleri de değiştiriyorlar, eğer iyice sıkıntı ilerideyse (benimki gibi) birde kulağınızın biri arabadaysa hep o zaman askı kollarınızıda değiştiriyorlar.

Murad abi benim DSG zaman zaman saçmalıyor genelde 1 ve 2 viteste. 1. viteste ilk kalkışda kararsızlık yaşıyorsam araç stop edecek gibi oluyor, 2. viteste ise yoğun trafikde ara ara silkeleme yaşıyorum. Servis ile yaklaşık 3 kezdir test ediyor ve bazı değişiklikler yapmamıza rağmen sıkıntı devam ediyordu. sonunda DSG nin beyninin değişeceğine servis kanaat getirdi. Sipariş geçildi hayırlısı bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrckr79 -- 26 Aralık 2009; 20:19:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Magnat_HiFi
    hmm hocam aynı ses benim 2007 model skoda octavia RS aracımda da geliyor, araç soğukken ön amortisörlerden gırç diye bir ses geliyor, demek salıncak burçları yüzündenmiş bende amortisörlere çamur falan geldi sesi o yapıyor sanmıştım.

bende bugün servise gidip arka silecek ile hava filtresini değiştirdim, bakımı yaptıralı daha 6-7 olmasına rağmen hava filtresini bir değiştireyim dedim, iyikide değiştirmişim, baya bir pislenmiş, içinden topak topak toz çıktı. neyseki şimdi daha rahat nefes alıyor aracım.

bu arada servis danışmanı debriyajın bitmeye yakın gibi bir şey söyledi. biraz yukarıda kavrıyor herhalde. kırmızı ışıklarda kalkış yapmanın cezası

http://forum.donanimhaber.com/m_35135184/tm.htm

tavsiye ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: emrckr79

Ne demek Murad abi. Diğer mağdur arkadaşlara da ileteyim. Eğer araç sadece soğuk ve nemli havalarda (Yağmur, sis vb.) yaklaşık ilk 5 dk boyunca yumuşak esnemelerde bir gıcırtı duyuyorsanız ve garantiniz devam ediyorsa hiç gecikmeden servise başvurunuz. Eğer çok ilerlemediyse ilk etapta salıncak burçlarında sıkıntı oluşuyormuş, eğer biraz daha sıkıntı ilerlemiş ise braketleri de değiştiriyorlar, eğer iyice sıkıntı ilerideyse (benimki gibi) birde kulağınızın biri arabadaysa hep o zaman askı kollarınızıda değiştiriyorlar.

Murad abi benim DSG zaman zaman saçmalıyor genelde 1 ve 2 viteste. 1. viteste ilk kalkışda kararsızlık yaşıyorsam araç stop edecek gibi oluyor, 2. viteste ise yoğun trafikde ara ara silkeleme yaşıyorum. Servis ile yaklaşık 3 kezdir test ediyor ve bazı değişiklikler yapmamıza rağmen sıkıntı devam ediyordu. sonunda DSG nin beyninin değişeceğine servis kanaat getirdi. Sipariş geçildi hayırlısı bakalım

Emre benim servis salıncak burçları ile braketleri beraber değiştiriyoruz dediler.
    DSG konusunda Meke ninde aynı sıkıntısı vardı. Onunda beyni değişti ve kurtuldu sıkıntıdan yanlış hatırlamıyorsam.
    Geçmiş olsun.

• Bu arada bu gün serviste beni ikna etmek için gözümün önünde yağ seviyesini ölçtüler.
    Gelen formen yağ seviyesini arabayı düz bir yere parkettikten 5 dakika sonra yaptıklarını söyledi. Yani benim daha evvel bildiğim arabayı 3 saat beklettikten sonra yağ ölçümü yapılması doğrudur düşüncesine ters bir tez ile savundu. Onlarada seminerlerde öğretilen bu şekildeymiş. Israrla benim bakımda 3.6 litre yağ koyduklarını söylediler. Bende çok üzerine gitmedim. Yağ seviyesi bu şekilde yapılan ölçümde maksimum seviyedeydi. Tamam dedim kapadım konuyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 26 Aralık 2009; 21:47:00 >

...... sevimli servis danışmanım...

abicim arabanı güle güle kullan..

Orijinalden alıntı: 34UD5759

quote:

...... sevimli servis danışmanım...

abicim arabanı güle güle kullan..

Servise giderken Barış götürdü bu arada. Sponsor olaraktan..

Zamanında size düz mü dsg mi alsak diye sormuştum, Düz vites 1.4 tsi elegance octaviamızı teslim aldık.

Bir test sürüşüne çıktım. Ancak rodaj süresinde aracı zorlamamak için fazla abartmak istemedim.
    5 vitesli araçlara alıştık yıllarca. Araç 4ten 5 e istiyordu vites değişimini..
    Şimdi bunu kullanırken.. Hiç bişey farkedemiyorum
    4 5 6 arasında bariz geçiş istiyor araç diyemiyorum 90-100km hızdan önce ..evet devir 6da düşüyor doğal olarak ama..
    90 km düz hızda en iyi vites yakıt tüketimi açısından 6 mıdır? Sollama yapacak olsak 4 veya 5 e mi inmeliyiz? 6da araç beklendiği kadar atak mıdır? ( Bir yerde 6da turbo devreye giriyor diye okumultum) ancak 1500 4000 devir arası hep devrede diye biliyorum
    Kafam karıştı
    90 km hızla gidilen sık sık sollama gerektiren bir yolda anlaşılan 4le 5le gidicez.. 6 ile sollama yapamayız. 6. vites 120den sonrası için mi acaba?

Bu arada araç mükemmel..Tüm beklentilerimi çok fazlasıyla karşılıyor. Tek kusuru bence, yol gürültüsünü fazla alıyor. Ama motordan tık yok..Yol gürültüsü de sanırım 205 55 16 spor lastiklerden... önceki octaviamız 195 65 r15 premiumcontact2 lastiklerdi..bunlar sportcontact2
    Motor müthişmiş ya. hiç mi ses gelmez bi motordan :) Eşşekten inip ata binmiş gibi olduk :)

• _____________________________
    oçkd fiao ifrs stat çgu iüd nnu ir n
    Kim ulan bu Erol Egemen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

http://forum.donanimhaber.com/m_36678315/tm.htm

Çok polemik olacak bir konu...
  • Dün 30.000 bakımına soktum aracımı.Daha 25 küsür binde fakat garantisinin bitmesine çok az kaldı yani 2. senesi dolmak üzereydi. Bakım da bujiler hariç yağ, yakıt, polen,hava filtreleri yağ değişimi cam suyu, tapası v.s. toplamda 390 TL tuttu. Fakat dikkatimi çeken bişey oldu faturada ama emin olamadığım için üstüne gidemedim.Yağ değişiminde Castrol 5w-30 fıçı yağ kullanılmış, litresi 27,4 liradan ve 4.6 lt üzerinden fiyat alınmış (126,04 TL). Aklıma takılan şey ; bizim araçlar 3.6 lt yağ alıyor diye bilgilendirmişti murad.Yani bu durumda 1 lt yağ bedelini bana ayaküstü sıkıştırdılar mı, yoksa filtre değişti ve bu 1 lt filtrenin payı mıdır?
    Gününüz aydın olsun..
  • Murad az önce servis yetkilisi ile telefonda görüştüm filtre değişimi nedeniyle 4,6 lt yağ konduğunu ısrarla diretti.Ama bana öyle gelmiyor. Benim araç için (140 jetta) kullanım klavuzuna akşam bakıcam ama dediğin gibi 3,6 olması büyük ihtimal..Yarın kapıya dayanıcam servisin öyle gözüküyor

Orijinalden alıntı: ozankaracan

Murad az önce servis yetkilisi ile telefonda görüştüm filtre değişimi nedeniyle 4,6 lt yağ konduğunu ısrarla diretti.Ama bana öyle gelmiyor. Benim araç için (140 jetta) kullanım klavuzuna akşam bakıcam ama dediğin gibi 3,6 olması büyük ihtimal..Yarın kapıya dayanıcam servisin öyle gözüküyor

Ozan zaten filtre değişiminde yağda değişiyor. Bizde ara bakım yok ki. 15000 km bakımına bak bakalım faturasına o bakımda kaç litre yağ koymuşlar. Olmadı doğuşa bile sorabilirsin.
    Birde yağ seviyeni bir kontrol et istersen. Belkide gerçekten bilmeden 4.6 litrede koymuş olabilirler.
    Yukarıda yağ seviyesinin nasıl yapıldığını yazdım. O metodu uygula. Servisteki formenler öyle yapıyor.

Bu arada bujiler 60000 km bakımında değişiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 29 Aralık 2009; 15:04:16 >

• Selamlar,

140 lık jetta ya sahibim ve geçtiğimiz C.Tesi (26.12.2009) 30.000 km bakımına girdim ve 3,6 lt yağ konuldu. Faturada da böyle yansıtıldı. Filtre bedelini ayrı aldıklarını ve bunu faturaya yansıttıklarını söyleyebilirim. Bence bu işte bir üç kağıt var. Hakkınızı arayınız...

Temel Derecelendirme Açıklaması:

Grup I - mineral
    Grup II/II+ - hydrocrak (VI <120)
    Grup III - hydrocrack (VI >120, Mineral kökenli "Sözde Sentetik")
    Grup IV - polyalphaolefin (insan yapısı Sentetik)
    Grup V - Ester & benzeri tam sentetik maddeler (Ester veya Polyolester, super üstün seviye Sentetik, jet uçak motorları için).

Bazı Ürünler ve Derecelendirmeleri.

Redline (Grup V Polyester)
    Motul 300V (Grup V)
    Motul 8100 E-Tech 0W40 (Grup IV/V Karışımı)
    Mobil 1 (Grup IV)
    Motul 8100 xcess 5w40 (Grup IV) ~$59 - (* O paraya alınabileceklerin en iyilerinden biri)
    Alman Castrol SynTec 0w30 (Grup IV)
    Amerikan Castrol SynTec 5w40 (grup III) (Bazı kaynaklara göre içinde Grup 4 de var)
    Castrol Edge Sport 5w30 veya 10w60 (Grup III)
    Motul 4100 Turbolight (Grup II?)

• ozankaracan
    senin araban golf değilmiydi? değiştirdin herhalde..
    benim araçda 12 000 e geldi nisanda 30000 bakımı yaptırcam..
    bütün arkadaşlara mutlu ve sağlıklı umut dolu yıllar dilerim.....

Orijinalden alıntı: airtor

ozankaracan
    senin araban golf değilmiydi? değiştirdin herhalde..
    benim araçda 12 000 e geldi nisanda 30000 bakımı yaptırcam..
    bütün arkadaşlara mutlu ve sağlıklı umut dolu yıllar dilerim.....

Dostum yanılıyorsun..Arabamı değiştirmedim, 2 yıldır jetta 140 kulanıyorum..

Yağ konusunu ne yaptın?.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.