Şimdi Ara

:: TSI 122-140-160-170 hp Kullanıcıları :: (272. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.632
Cevap
23
Favori
585.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Murad, 15 bin bakım faturasını da buldum orada da 4.6 lt sıkıştırmışlar, adam idda ediyor 1 lt yağ filtre payı diye..Ne kadar anlatmaya çalıştımsa da dedikleri dedik. Doğuşa sorucam yanıt 3.6 lt gelirse tekrar gidicem ama inan bıktım uğraşmaktan.
    Öyle bir temizlik yaptımki .... elektrik süpürgesini temizlerken içindeki su resmen tozdan kirden gözükmüyordu.
    Temzi kullanmaya çalışıyorum ama yinede kirleniyor. En son ne zaman iç temizlik yaptım diye düşündüm.... Hanımla oğlan Bulgaristandaydı.. Yeni Eylül başı... 4 ay sonra cillop gibi oldu...
    Temiz araba kullanmak insana ayrı bir zevk veriyor.
    Bakmayın son zamlardan sonra kontağı bile çevirirken 10 defa düşünüyorum ama.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 1 Ocak 2010; 17:19:15 >

Orijinalden alıntı: Muradovskiy

...
    Bakmayın son zamlardan sonra kontağı bile çevirirken 10 defa düşünüyorum ama.....

Murad abi, arabanı güle güle kirlet..

Son cümlen için de(seç beğen al zevkine göre) :

ya da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polo_R -- 1 Ocak 2010; 20:31:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 34UD5759

[
    Son cümlen için de(seç beğen al zevkine göre) :

Açık yeşilinden bende mevcut

Mazotta 3 TL oldu. Sanki bedavaya gidiyorsun.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 1 Ocak 2010; 21:21:55 >

• 140 lıklar için yakın zamanda yazılım çıktı mı? 170 likler için çıkmış galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibhaavci

140 lıklar için yakın zamanda yazılım çıktı mı? 170 likler için çıkmış galiba

İbraavci
    2008 öncesindeki 140 lık ve 170 lik araçlar için güncelleme mevcut.
    Yaptırmadıydan servise git. Yeni güncellemeden yaptıranlar çok memnun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 3 Ocak 2010; 0:43:35 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 3 Ocak 2010; 0:43:03 >

"Göndermiş olduğunuz e-mail için teşekkür ederiz.

Bize iletmiş olduğunuz konuyla ilgili olarak herhangi bir yetkili servisimizle görüşebilirsiniz. Size en yakın yetkili servisimizin iletişim bilgilerine ekteki dosyadan ulaşabilirsiniz."

Saygılarımızla

VW DİYALOG

(0212) 335 04 44

Kimi servis 3.6 lt yağ koyuyor , kimisi 4.6 lt. Allah bilir daha ne farklı değerlerde yağ konuyor ve ücreti de bu değerler üzerinden alınıyor. Yani Doğuş oto; arkadaş, jetta TSİ 140 bg aracınıza şu kadar litre, şu değerlerde yağ konulmalıdır diyemiyor..Git servislere sor diyor! Ne diyeyim, tam bir komedi...
    Sen arabana ne kadar yağ konulduğunu mu sordun yoksa yetkili servislerde fazla yağ konulduğu konusunda mı şikayette bulundun?. İkisini farklı algılayıp cevaplamış olabilirler. Sonuçta kitapçıkta yazıyor. Cevap vermek istememiş olabilirler.
    Arabandaki yağ seviyesine baktın mı?. Belkide gerçekten bilmeden 1 litre fazla yağ koymuşta olabilirler. Doğuşun servislerinin sağı solu belli olmaz.
  • Ben sadece 15.000 -30.000 vs. bakımlarında filtre değişimi dahil 1,4 140 bg motora konması gereken yağ miktarını sordum.Farklı servislerin farklı uygulamalarından bilerek bahsetmedim.Yılbaşında Ankaraya gittim geldim, soğuk havadan mıdır fazla basmadığım halde (90-100) 6,5 ortalamanın altına düşmedi.Yeni de bakımdan çıkmıştı oysaki.Bu arada servis yazılımla ilgili herhangi bir uygulama olmadığını söyledi.140 bg lik motorlar için bahsedilen yazılım güncel haber mi acaba?

Orijinalden alıntı: Muradovskiy

quote:

Orjinalden alıntı: atikus

Eline sağlık GARIBALDI...

Yeni 122 HP kullanıcısı olarak tekrar teşekkürler. Golfümü hala teslim almadım ama. Kısmetse 5 Ocakta teslim alacağım :(

Günler geçmiyor...

Sendemi bürütüs
    5 ocağa kaç saat kaldı....
    Yakında dakika saymaya başlarım ben.

Vay be
    Atikus Atakan ile bu gün arabaları alışımızın 2.senesi...
    89 günlük bekleyişten sonra ilk defa direksiyonuna oturmuştum GT min...2 sene önce..
    2 senelik beraberliğimizde çok şükür bir dert çıkartmadı... bundan sonrada çıkarmaz inşallah...

• Merhaba,

1.4 TSİ motorların karterleri aynı hacimde olacağı için koyulacak yağ miktarının 3,6 litre olması gerekiyor, tabii fazladan yağ soğutucu farkı yoksa. Bizim arabanın yağı geçen hafta 5W-30 Castrol edge ile değişti ve 3,5 litre civarı yağ koyuldu. aynı zamanda yazılım güncellemesi yapıldı ve yeni yazılım olan 6457 yüklendi.
  • Castrol 5-30 edge geldi mi Türkiye ye???
  • quote:

Orijinalden alıntı: soysalm

Merhaba,

1.4 TSİ motorların karterleri aynı hacimde olacağı için koyulacak yağ miktarının 3,6 litre olması gerekiyor, tabii fazladan yağ soğutucu farkı yoksa. Bizim arabanın yağı geçen hafta 5W-30 Castrol edge ile değişti ve 3,5 litre civarı yağ koyuldu. aynı zamanda yazılım güncellemesi yapıldı ve yeni yazılım olan 6457 yüklendi.

Benim bildiğim 2008 öncesinde çıkan GT ler için yani GT sport olmayan araçlar için yazılım güncellemesi mevcut. Telenor nickli İlhan Bursa Doğuş Otoda çalışan arkadaşlarından araştırma yaptırdı. Bende gittiğim servisten şasi numarasını vererek kontrol ettirdim. Aracım 2008 GT sport ve güncelleme yok.

teşekkürler.. ii günler..

Benim aracım 9. ay Almanya üretimli 11. ayda TR'ye gelmiş 2008 Model GT Sport ve Maslak Doğuş Oto'da 10 gün önce VACCOM a bağlandığında online olarak update'i çıktı ve yükleme yapıldı. Yeni çıkmış olabilir ya da benim arabanın beyni için çıkmış olabilir.

Almanca bilenler bu linkten ecu update ve TSİ motor sorunları ile ilgili problemleri takip edebilirler:

http://www.motor-talk.de/forum/golf-tsi-140-ps-ruckelt-und-leistungsverlust-t1593102.html?highlight=golf%3Btsi%3B140%3Bps

• Bu arada Temmuz 2009 sonunda VW'nin çıkarttığı bir servis update dökümanı var aşağıda. Burda hangi beyin tipine göre hangi software versiyonu olduğu yazılı. Benim beyin 03C906032 AK ve software update versiyonu : 4337. Şu anda yüklü olan 6457. Bu ikisinin arasında 5XXX'le başlayan bir update var mıydı bilmiyorum. Belki serviste çalışan arkadaşlardan update history'sini bulabiliriz.

Kundenaussage / Werkstattfeststellung:

Seit dem Update des Motorsteuergerätes bemängelt der Kunde zeitweise eine schlechte Leistung bis ca. 2800 U/min.

(Kompressorbetrieb) oder ein ruckeln während der Beschleunigung. Im Motorsteuergerät ist kein Ereignisspeichereintrag abgelegt.

Betroffen sind nur die in der Tabelle aufgeführten Softwarestände.

Technischer Hintergrund:
    Softwareabstimmung im Motorsteuergerät.
    Serieneinsatz
    Maßnahme

Prüfen Sie im Beanstandungsfall den Softwarestand des Motorsteuergerätes nach folgender Tabelle.
    Handbuch Service Technik Technische Produktinformation Vorgangs-Nr.: 2020800/1
    Nach einem Update hat der Motor bis ca. 2800 U/min. zeitweise schlechte Leistung oder ruckelt während der Beschleunigung

Freigabedatum: 10.07.2009

03C906032 Q 4336

03C906032 AL 4338

03C906032 E 9973

03C906032 D 4334

03C906032 N 4335

03C906032 AK 4337

03C906032 A 9974

03C906032 B 9974

03C906032 F 4340

03C906032 C 4341

03C906032 H 4339

Technische Produktinformation 2020800/1 Seite 1 von 2

Wenn die Beanstandung nachvollziehbar ist können Sie über SVM das Motorsteuergerät unter der Verwendung des Maßnahmecodes -3231- auf die jeweilige Vorgängerversion zurückflashen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soysalm -- 8 Ocak 2010; 12:35:13 >

• Size birbiri içinde 2 olay anlatacağım.
    Dün Carrefour Ümraniyeye gittim alışveriş için. Giderken gayet relaks bir vaziyette gittim arabayla. Havada müthiş güzel ve yol da boştu. Gidip geldiğimde baktım ortalama yakıtım 6.6 l/100 km sarfiyatla seyahat etmişim.
    Eve geldikten sonra faturayı kontrol ettim. Aldığım 2 malzemenin faturasında hata gördüm. 9.90 TL ye düşmüş olan bir malzemeyi indirimsiz olarak 15.50 den kakalamışlar. Birde iki tane aldımdı. Birde ayıptır söylemesi tatlı aldımdı. kilosu 10.5 TL olan tatlının barkotunda 13.5 TL yazıyor. Hayatta hiç kabul edemeyeceğim şey kazık yemektir.
    Bu gün gittim tekrar. 15.50 den kakaladıkları malzemeyi geri iade ettim. Tatlınında fiyat farkını aldım. Kutu açılmıştı. Açılmamış olsaydı onuda iade ederdim. Tezgahta bana yüksek fiyatlı barkottan mal satan hatunda birde utanmadan bazen teraziler arıza yapabiliyor diye savunmaya geçti.. Giderken bayağı canım sıkkındı. Aynı yolu gidip döndüğümde ortalama sarfiyat 8.4 litre idi. Yol aynı yol, hava sıcaklığı bu gün daha iyi ve trafikte gene boştu.
    Buradan çıkarılacak fikir
    1- Can sıkıntısı direkt benzin deposunun çabuk boşalmasına neden oluyor
    2- Bundan sonra Carrefoura giderken yanımda kağıt, kalem ve hesap makinası ile gidip aldığım tüm malzemelerin adını ve raf fiyatını yazacağım. Aksi takdirde hiç farkettirmeden fazla fiyat ödettiriyorlar. Ama siz siz olun dikkat edin.

Bu arada bu akşam telefonla müşteri hizmetlerinden aradılar. Dün akşam mail ile şikayet yazısı yollamıştım. Keşke iade etmeseydiniz size bu aldıklarınızı hediye edecektik dediler. Hediyeleri onların olsun......Arayan hatun çok kibardı....

• Herkese selam,
    Bayağı zaman geçmiş, Murad abi binbaşı olmuş kurmaylığa hazırlanıyor.

İlhan kardeşimiz sağolsun, yönlendirmesi ile yılbaşı günü güncelleme yaptırdım ama hala yeni motor karakteristiği için bir şey diyemiyorum. İyi mi değil mi biraz daha kullandıktan sonra burda yazarız.
    ::Samsung İ8910 HD::
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.