Şimdi Ara

:: TSI 122-140-160-170 hp Kullanıcıları :: (274. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.632
Cevap
23
Favori
585.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: soysalm

Murat Bey, şu an arabanın üstündeki yazılım fabrika çıkışlı diyordunuz. 4 haneli numarasını biliyor musunuz acaba? VAGCOM'la görülebiliyor. Update yaptırmadan bakarsanız iyi olur..

Sevgili Mehmet
    Bu numarayı bilmiyorum ama arabadan hiç bir şikayetim yok.
    Bir tek sıkıntım gaza olan tepkisinin biraz geç olması idi onada alıştım.
    Sen yaptırmıştır update i.. Bu gaza olan tepkisinde bir iyileşme oldu mu?

Orijinalden alıntı: cemal arslan

chipten neden bu kadar çekiniyorsunuz anlam veremiyorum ?

1 aydır 2008 - 2009 - 2010 model araç yapıyorum

hatta geçen biri aradı aracımı sıfırdan teslim alacağım alır almaz geleceğim dedi

en son yaptığım araçlardan biri tiguan 1.4 150hp tsi idi

yine bir araç yaptım daha 557km de idi...

herkese bol chipli günler...

Sevgili Cemal merhaba
    Seninle en son sanal alemde görüştüğümüzde dişleri yaptırıyordun. Aradan uzun zaman geçmiş. Daha evvelde başka sitelerde yazışıyorduk.
    Ben daha evvel golf 3 gti ıma alt devirlerdeki cansızlık nedeni ile chip yaptırdım. İsim vermiyim ama tanınmış bir firmanın yazılımı uygulandı.
    Arabanın gidişi düzeldi ama motor aşırı ısınmaya başladı. Bunu aracın içindeki sıcaklıktan bile anlaşılıyordu. Fan devamlı devreye giriyordu. Sonunda o da isyan edip bozuldu.
    TSI motora chip yaptıran arkadaşım oldu. 1500 km sonra aracın kafası karışmış ve çalışmamış. Sonra gene orjinal programı yüklettirmek zorunda kaldı. TSI motor çok karmaşık yapıya sahip. Beni kimse arabama chip yaptırmaya ikna edemez. Doğuş bile. Ama yaptırmak isteyenlerede engel olmam...

• Barış o duman bende yok . ne rolling ler yaptım ne dip gazlar ne dersen de işte... valla benim egsozdan duman bile çıkmıyor . yağ eksiltme durumlarından bahsediliyor ama bende damla dahi eksilmedi hatta servisteki eleman yağı fazla koymuş nasılsa biraz eksilir tam çizgi seviyesine gelir diye umuyordum ama nafile hep aynı zerre kadar eksilme yok 2. 5 senesini doldurdu . şu an yeni bir nazarlık alacağım bu gidişle .

Murad abi arabanı temizlediğine sevindim hayırlı olsun .Barış ne diyor öyle siyah duman muman ,belediye otobüsü mu bu siyah duman olayı ilginç .... Bak gel sana döner dönmez şu motor kontrol ünitesi güncelleştirmesini yaptıralım kesin ve kesin memnun kalacaksın . benim gaz pedalını istersen yükletmeden gel bir test et .şahin gibi oldu valla peş peşe vın vın vın diye aragaz çektirmek artık mümkün . yakıtım da düştü . valla yemede yanında yat misali ...

belki Günayla bir ara siz istanbul cemaatini sibirya ziyareti sonrası ziyaret edebiliriz .

• Biz 3 ay önce arabayı aldığımızda araba 170 beygir bir araba gibi gitmiyordu, benim kadar arabadan anlayan bir arkadaşımla bindiğimizde ikimizde bu araba en fazla 130- 140 beygir gibi gidiyor daha fazla değil dedik. Bir hafta sonra servise götürdüğümde valf arızası nedeniyle valf ve selonoid'i değişti garantiden. Sonrasında araba daha tutarlı oldu ve gücü yerine geldi. 1 ay sonra garantiden DSG mekatronic ünitesi değişimi için gittiğimde araba sanki yine eski haline döndü, çekiş düştü..bu zamana kadar hangi versiyon yüklüydü bilmiyorum. En son aralık sonunda yağ değişimi için gittiğimde 6457 olan son update gözümün önünde yüklendi. Sonuç olarak arabanın boost kazanması sanki daha stabil, peak boost düşürülmüş gibi ve daha bir atmosferik araba gibi gidiyor ama yine 170 beygir hissi vermiyor en azından her gaza bastığımda. Sanki araba yüksek basınçta avansı geri alıyor hissi veriyor böylece hızlı devirlenemiyor. Ancak geçen hafta merakımdan dinomometreye çıkarttım D vitesinde 180 beygir S'te de 188 beygir çıktı (tekerlekte 155 beygir verdi) , bayağı şaşırdım. Ama yemin ederim bizim şirketteki 140 beygirlik TSI daha hızlı bu arabadan. Sonuç itibariyle yeni programla bir değişiklik oldu ama beni pek tatmin etmedi....Sizin arabada bir sorun yoksa elletmemek daha doğru ve hayırlı olabilir....Ancak dump valfi ve selonoid'i garantiden değiştirebiliyorlarsa kesinlikle onları değiştirtin....

PS: Bu arada belki hatırlarsanız sizin arabaya bakmaya yazın eşimle birlikte gelmiştik :)

• Hatırladım Mehmet.
    GT yi eşin için alacaktın.. Hatta eşininde pejosu vardı galiba.
    Hayırlı olsun yeni arabanız. Evo çok hoşuma giymişti. Kırmızı renk çok yakışıyor o arabaya.
    Mahsuru yoksa GT yi kaça aldığını ve km sini öğrenebilirmiyim.?
    Benim arabanın garantisi bitti. Garantiden değişen tek şey keyfe keder değiştirdiğim salıncak burçları ve braketler. Onun dışında bir problemle karşılaşmadım çok şükür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 13 Ocak 2010; 22:22:26 >
  • İlhan, kardeş sen aragazını arabaya mı Murad abiye mi veriyosun anlaşılmıyor.. sen memnunsan tabi mesele yok ama soysalm'nin yazdığına bakarsan aynı etki görülmüyor anlaşılan her arabada, ya da onların aldığı GTde bir sıkıntı söz konusu..

İstanbul'a buyurun gelin tabii.. hatta feribotla gelin yayan, İstanbul'da gene Murad abinin arabayla gezeriz 4-5 kişi..

İlhan siz gelin gezecek bir araç buluruz takmayın...
    2006 Mitsubishi Evo 9 FQ 360
    2008 Golf GT Sport DSG
    2006 Vespa GTS 250i.e
  • quote:

Orijinalden alıntı: soysalm

Murat Bey, sahibinden üzerinden mesaj attım size.

Bende cevap yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 13 Ocak 2010; 23:02:30 >

Orijinalden alıntı: Muradovskiy

Devir hesap devri... Gezeceğimiz arabanın dizel olması lazım dimi... Hatta ben bir kişi daha bulurum. Bagajada bir kişi alırız. .. Bakma chipsiz olunca yürürmü o dizel bilinmez ama....

Anlaşıldı,demek gelirsek ya dizele bindirileceğiz yada başka herhangi bir araç bulunacak. Gelmiyoruz kardeşim o zaman .sen taaa kıtalar arası yoldan gel kötü bir arabayla istanbulun o kötü trafiğinde işkence çek ....

gelin o zaman biz sizi cettaya bindirelim de gerçek arabayla gezelim .vasıta larla işimiz olmaz kardeşim .

• quote:

Sevgili Cemal merhaba
    Seninle en son sanal alemde görüştüğümüzde dişleri yaptırıyordun. Aradan uzun zaman geçmiş. Daha evvelde başka sitelerde yazışıyorduk.
    Ben daha evvel golf 3 gti ıma alt devirlerdeki cansızlık nedeni ile chip yaptırdım. İsim vermiyim ama tanınmış bir firmanın yazılımı uygulandı.
    Arabanın gidişi düzeldi ama motor aşırı ısınmaya başladı. Bunu aracın içindeki sıcaklıktan bile anlaşılıyordu. Fan devamlı devreye giriyordu. Sonunda o da isyan edip bozuldu.
    TSI motora chip yaptıran arkadaşım oldu. 1500 km sonra aracın kafası karışmış ve çalışmamış. Sonra gene orjinal programı yüklettirmek zorunda kaldı. TSI motor çok karmaşık yapıya sahip. Beni kimse arabama chip yaptırmaya ikna edemez. Doğuş bile. Ama yaptırmak isteyenlerede engel olmam...

tanınmış bir firma ?? merak ettim valla...

aşırı ısınmasına bir anlam veremiyorum ancak ısınma bugüne kadar hiç bir araçta olmadı.
    belki başka bir arıza vardır tesadüf etmiştir bilmiyorum.
    ancak termostatlarda bir sorun olabileceğini yada devridaim motorunda bir sorun olabileceğine %99 inanıyorum...

tsi motor karmaşık bir yapıya sahip diyorsun ancak karmaşık olan nedir anlamadım ?
    tsi motor da 120hp üstünde olan tiplerde hem turbo hem şarj var. yani çift beslemeli. 2000 devir altında şarj ile hava basarken 2 bin devir üstünde turbo devreye giriyor.
    normal turbo araçlardan tek farkı bu. başka bir fark yok.

1500 km sonra ecu da ne gibi sorun olmuş ? yazılımdan olması imkansız. ancak ecu da bir sorun olduya bu mutlaka chipten oldu diyemezsiniz...ecu yu bozan yada bozacak en büyük etken şarj dinamosundan gelecek akımdır. ecular 12 volt ile çalışır bundan fazlası ecu yu bozar...anlık bir yüksek akım geldiyse elbetde ecu bozulur bozulmasa da yazılım bozulur...

basit bir örnek

passat 1.8T araca yazılım attık geri vitese takarken cartladı...müşteri bu daha önce olmamışı chipten oldu herhalde dedi ve panik oldu.
    oysa debriyaja iyi basmadığından kavrama tam olmadığından bir kez bu olay oldu bir daha da olmadı...ama müşteri neredeyse bu olayı da üzerimize yıkacaktı.

quote:

Orijinalden alıntı: sceyl

Cahilliğimi maruz görün Chip ne iş yapar?

chip ne işe yarar ? kısaca motor gücünü artırma işlemidir

bu arada aklıma geldi...140hp ile 170hp tsi motorların bire bir aynı olduğunu ve aradaki 30hp nin yazılımla verildiğini biliyormuydunuz ?

birde 120hp üzerindeki tsi motorlarda kompresör varken...120lerde nedense kompresör yok...ilginç değil mi ?

oysa tsi motorlarının açılımı budur...çift şarjlı motor
    yani hem turbo hem kompresör var demektir.

bize gelen bir 120hp tsi da kompresör şarjını göremedik ancak 150hp de vardır...buradan da anlıyoruz ki 120hp de kompresör yok.

kompresörü görmeme gibi bir durum olabilir mi diyecem ama kocaman bir parça ...gözden kaçması imkansız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemal arslan -- 14 Ocak 2010; 13:28:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: telenor

quote:

Devir hesap devri... Gezeceğimiz arabanın dizel olması lazım dimi... Hatta ben bir kişi daha bulurum. Bagajada bir kişi alırız. .. Bakma chipsiz olunca yürürmü o dizel bilinmez ama....

Anlaşıldı,demek gelirsek ya dizele bindirileceğiz yada başka herhangi bir araç bulunacak. Gelmiyoruz kardeşim o zaman .sen taaa kıtalar arası yoldan gel kötü bir arabayla istanbulun o kötü trafiğinde işkence çek ....

gelin o zaman biz sizi cettaya bindirelim de gerçek arabayla gezelim .vasıta larla işimiz olmaz kardeşim .

Ana..... Sen 170 hp lik DSG dizel passata kafa tutmuş, egzoz gazını göstermiş, ortadoğu ve balkanların en fırlama fındık motorlu polosuna kötü araba diyorsun haaaaaa...... cık cık cık.......
    Barış one minute....ben bir daha da gelmem diyo.....

• Barışın arabaya lafımız yok abi ,konuyu saptırmayalım . Biz zaten gelirsek Cettalarımızla geliriz ,sizi de alır beraber gezeriz . Günayın Cettası zaten modifiye edile edile jetta GTI oldu ,onunla geliriz.

Bu arada Barış senin arabadaki caponca yazılar hala duruyor mu ?

Orijinalden alıntı: cemal arslan

aşırı ısınmasına bir anlam veremiyorum ancak ısınma bugüne kadar hiç bir araçta olmadı.
    belki başka bir arıza vardır tesadüf etmiştir bilmiyorum.
    ancak termostatlarda bir sorun olabileceğini yada devridaim motorunda bir sorun olabileceğine %99 inanıyorum...

tsi motor karmaşık bir yapıya sahip diyorsun ancak karmaşık olan nedir anlamadım ?
    tsi motor da 120hp üstünde olan tiplerde hem turbo hem şarj var. yani çift beslemeli. 2000 devir altında şarj ile hava basarken 2 bin devir üstünde turbo devreye giriyor.
    normal turbo araçlardan tek farkı bu. başka bir fark yok.

1500 km sonra ecu da ne gibi sorun olmuş ? yazılımdan olması imkansız. ancak ecu da bir sorun olduya bu mutlaka chipten oldu diyemezsiniz...ecu yu bozan yada bozacak en büyük etken şarj dinamosundan gelecek akımdır. ecular 12 volt ile çalışır bundan fazlası ecu yu bozar...anlık bir yüksek akım geldiyse elbetde ecu bozulur bozulmasa da yazılım bozulur...

Cemal
    Bu ısınma problemini sadece ben değil, pejo 106 gti yı ve pejo 206 gti yı olan iki arkadaşımda yaşadı. Chipten sonra radyatör fanı daha sık devreye girmeye başladı. Ben 8 sene chipli araba kullandım. Termostatında veya devirdaim pompasında bir problem olsaydı yolda bırakırdı bu kadar senede ki.. gidip konrol ettirdim. Arızalımı diye.. Bir arıza bulunmadı.
    Arkadaşımın TSI sında 1500 km sonra araba teklemeye ve çalıştırmada problem yaşanmış. Orjinal programı yüklenince problem çözülmüş. Benim görüştüğüm kadarıyla durum bu.
    Sen hiç konumlandırıcı arızası ile dağıtılmış bir TSI gördünmü?. O kadar çok elektronik devre sistemi var ki insan bir problem çıkartır diye korkuyor işin açıkçası. Çift beslemeli sistemlerde alt devirlerde kompresör, üst devirlerde turbo çalışması var ve bunların çalışma düzenleri arasındaki bağlantı senin bahsetmiş olduğun kadar basit değil. 2400 devire kadar kompresör beslemesi ile çalışan motor 2400 ile 3500 devir arasında hem kompresör hemde turbo beslemesi ile çalışıyor. 3500 devirin üzerinde turbo sazı eline alıyor. İstersen bu konunun ilk sayfalarında Garibaldi ( Nihat ) gerekli açıklamaları yapmıştı. Bir göz at istersen. Bende yanlış hatırlıyor olabilirim.
    122 hp lik TSI lar çift beslemeli değil. Audi zaten o sebepten ötürü TSI demiyor TFSI değil. Ama turbolarıda standart eski tip turbolardan farklı. 1250 devirde maksimum torkun %80 nini verebilen bir turbo sistemi var.

• söktüm yau İlhan o yazıları Murad abinin gazıyla, bi de başımız derde girdi o yüzden hanımla.. hanımın arabada beğendiği tek "modifikasyon" idi o yazılar.. gerçi şimdi 9N3 stopları taktım bi de onu beğendi.. eh benden çok o kullanıyo arabayı

bu arada, araba konusunda herkes kesesine göre arabaya biner be.. Allah can sağlığı versin, çalışalım hepimiz daha iyilerine binelim, hem siz senin cettayla gelin de biraz ara gazı yaparız, yazılım işe yaramış mı bi de biz bakarız hem de bolcana İstanbul'un çukurlarını doldururuz..

Orijinalden alıntı: 34UD5759
    bu arada, araba konusunda herkes kesesine göre arabaya biner be.. Allah can sağlığı versin, çalışalım hepimiz daha iyilerine binelim, hem siz senin cettayla gelin de biraz ara gazı yaparız, yazılım işe yaramış mı bi de biz bakarız hem de bolcana İstanbul'un çukurlarını doldururuz..

Barış ya da B planını uygulayalım..

Eski Ikaruslarla dolaştıralım...... Turbosuz dizel hem onlar

• Chip konusunda bir bilgi de benden; 27000km'dir yazılımlı kullanıyorum sıfır 2009 model aracı, aldığım gün yaptırdım, herhangi bir ısınma/performans/aksaklık yaşamadım, umarım daha da yaşamam.

şimdi ne vardı hocam sende? güç değerleri nasıl?

Orijinalden alıntı: 34UD5759

lloyd, bi ara Gazihan senin Cupraya biniyodu sanki, yanlış mı hatırlıyorum?

şimdi ne vardı hocam sende? güç değerleri nasıl?

evet cupra vardı, onu temmuz'da sattım 2 ay sonra başka bir cupra aldım ama onu da yüklemek nasip olmadan sattım. Şuan sadece Jetta kullanıyorum. Cupra'yı 350 hp kadar yapmıştık, sonrasında intercooler + benzin pompası + birkaç parça almıştım ama sattım, öylece bıraktım o projeyi. Doğumumuz var yakında, ondan sonra başka birşeyler peşinde olacağım.

Cemal
    Bu ısınma problemini sadece ben değil, pejo 106 gti yı ve pejo 206 gti yı olan iki arkadaşımda yaşadı. Chipten sonra radyatör fanı daha sık devreye girmeye başladı. Ben 8 sene chipli araba kullandım. Termostatında veya devirdaim pompasında bir problem olsaydı yolda bırakırdı bu kadar senede ki.. gidip konrol ettirdim. Arızalımı diye.. Bir arıza bulunmadı.
    Arkadaşımın TSI sında 1500 km sonra araba teklemeye ve çalıştırmada problem yaşanmış. Orjinal programı yüklenince problem çözülmüş. Benim görüştüğüm kadarıyla durum bu.
    Sen hiç konumlandırıcı arızası ile dağıtılmış bir TSI gördünmü?. O kadar çok elektronik devre sistemi var ki insan bir problem çıkartır diye korkuyor işin açıkçası. Çift beslemeli sistemlerde alt devirlerde kompresör, üst devirlerde turbo çalışması var ve bunların çalışma düzenleri arasındaki bağlantı senin bahsetmiş olduğun kadar basit değil. 2400 devire kadar kompresör beslemesi ile çalışan motor 2400 ile 3500 devir arasında hem kompresör hemde turbo beslemesi ile çalışıyor. 3500 devirin üzerinde turbo sazı eline alıyor. İstersen bu konunun ilk sayfalarında Garibaldi ( Nihat ) gerekli açıklamaları yapmıştı. Bir göz at istersen. Bende yanlış hatırlıyor olabilirim.
    122 hp lik TSI lar çift beslemeli değil. Audi zaten o sebepten ötürü TSI demiyor TFSI değil. Ama turbolarıda standart eski tip turbolardan farklı. 1250 devirde maksimum torkun %80 nini verebilen bir turbo sistemi var.

daha önce biz de 106 206 araçlar yaptık ancak onlarda ısınma problemi olmadı.

belki yazılımda sorun vardı belki araçta bilemem.
    ancak onda öyle oldu diye bunda da böyle olacak değil.
    sen kendin diyorsun 8 sene bindim birşey yoktu ama bunda oldu işte ...

tfsi aracı olan bir arkadaşım 2 defadır italyan firmasının yazılımında problem yaşıyor ama biz yazılım atınca nedense problem olmuyor.

kompresör ve turbonun nasıl çalıştığını biliyorum ben kısaca o şekilde yazdım.

2 hafta önce yaptığım tiguan 1.4 150hp tsi araç bugün ödemesini yaptı araçtan ne kadar memnun kaldığını söyledi.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.