Şimdi Ara

:: TSI 122-140-160-170 hp Kullanıcıları :: (270. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
6.632
Cevap
23
Favori
585.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
    Serviste bakımdan çıktıktan sonra aracınızın 2 şeyini kontrol etmenizi tavsiye ederim.
    1- Yağ seviyesini... TSI lar için bazen 3.6 litre yerine 4 litre koyuyorlar .. Ben henüz düz bir yere park edemediğim için kontrol edemedim.
    2- Lastik basınçlarını.. İlk bakımda 29 PSI yapmışladı.. 34 e yükselttim.. İkinci bakımda da 37 basmışlar... bu sefer 34 e düşürttüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muradovskiy

Arkadaşlar
    Serviste bakımdan çıktıktan sonra aracınızın 2 şeyini kontrol etmenizi tavsiye ederim.
    1- Yağ seviyesini... TSI lar için bazen 3.6 litre yerine 4 litre koyuyorlar .. Ben henüz düz bir yere park edemediğim için kontrol edemedim.
    2- Lastik basınçlarını.. İlk bakımda 29 PSI yapmışladı.. 34 e yükselttim.. İkinci bakımda da 37 basmışlar... bu sefer 34 e düşürttüm.

abicim

lastik basınçlarını bilmem, neticede hava bedava ama yağı 3.6 değil de 4 litre koysalardı ödeme esnasında kesin anlardın..
    Barış.... ilk bakımda gözlerimle gördüm 4 litre koydular 3.6 parası aldılar. Bu arada dün akşam yüreğim ağzıma geldi. Akşam ofisten çıkıp eve giderken yağ seviyesine bakayım dedim. Kaputu açtım ama arabanın önünde çok çamur vardı. Vazgeçtim. Arabaya bindim tam yola çıkacağım baktım silecekler çalışmıyor. Ne yaptıysam yaptım yok. Yerinden oynamıyor. Kullanım kitapçığını filan karıştırdım yok. Yağmurda şakır şakır yağıyor. Bir ara eve otobüsle gideyim dedim. Bir ara ofiste kalayım diye düşündüm. Ertesi gün servise gidip tamir için geçireceğim saatler geldi gözümün önüne.. Sonra aklıma geldi. Kaputu kapattım mı diye... Kaputu açık unutmuşum. Kapatınca silecekler çalışmaya başladı. Ama bir 10 dakika baya bir ödüm koptu..
    Bu sabah baktım gene fazla koymuşlar yağı.. Cumartesi sabah bir baskın düzenlemek farz oldu servise...

• Dün Rekor oto dan aradılar.
    Bakım esnasında servis danışmanımdan ve servisten memnun olup olmadığımı sordular.
    Ben ilk bakımıda rekorda yaptırmıştım. O zamanlar ilk defa gittim diye böyle olduğunu düşünmüştüm ama galiba standart bir olaymış.
    Serviste benimle Eda adında genç ama arabalara meraklı olduğunu hissettiğim genç bir bayan arkadaş ilgilendi. Sabah 8.30 da açıldığı halde Eda hanım saat 8.00 de beni karşıladı. Aşırı derece de kibar biriydi. Her türlü insanı çıldırtacak sorularıma bile tüm içtenliği ile cevap vermeye çalıştı.
    Telefon açan bayana şikayetlerimide ilettim bu arada. İlk bakımda arabamın başında beklemiştim, bu bakımda arabayı aşağı aldılar. Sadece yukardan bakabildim.. Yağ seviyesi yüksek gibi geldi bana. Bir ara tekrar bakacağım. Lastiklere ya eksik ya da yüksek hava basıyorlar... Telefondaki kişi demiştir allah bilir... Ulen ne şirret müşteri bu da haa... içinden tabii... Yüzüme karşı benim gibi ilgili müşterilerle çalışmaktan dolayı memnun olduklarını söylediler...

• Murad dostum,

Golf Klübünde bir arkadas, sag ön koltugun altından gelen ıslık benzeri sesten bahsetmiş. Yakıt pompası değişecek falan demişler. Aklım karıştı.

Benzer bir ses beim araçta da var, tam sag ön koltugun altından geliyor gibi. Islık sesi kuş sesi gibi, ben sag koltugu ileri geri yaptım, hah kesildi dedim.

Ne dersin? Garantinin bitimi yaklastikca paranoyak oluyor insan, bir sey varsa dolmadan halledelim moduna giriyor :D

Iyı surusler.
    Eski arabamda bende öyleydim.
    Arabanın üzerinde toz görsem iner aşağıya silerdim.

Rusyada 2 sene çalıştım. Orada aldığım araba benim için büyük bir tecrübe oldu. Yabancı ülkedesin zaten. Dilini doğru dürüst bilmiyorsun. O yüzden gittiği kadar sürüyorsun. Nerde tırak orada bırak oluyorsun. O yüzden ben çok fazla dert etmiyorum. Zaten çok büyük bir derdi varsa araba kendini belli ediyor.
  • Arkadaşlae nasipse 2007 model tsı gt alma niyetim var ve bi kaç kişiyle görüştüm,aracın bana maliyeti 34000 binliraya gelecek.araç 56000 km de ve 60 bakımlarının yapıldığını söylüyor araç sahibi.bu araça sahip arkadaşlardan olumlu ve olumsuz görüşlerini alabilirmiyim,araçın kronik bi arızası varmı,alırken nelere dikkat etmeliy..şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekürler.

Orijinalden alıntı: Sword54

Arkadaşlae nasipse 2007 model tsı gt alma niyetim var ve bi kaç kişiyle görüştüm,aracın bana maliyeti 34000 binliraya gelecek.araç 56000 km de ve 60 bakımlarının yapıldığını söylüyor araç sahibi.bu araça sahip arkadaşlardan olumlu ve olumsuz görüşlerini alabilirmiyim,araçın kronik bi arızası varmı,alırken nelere dikkat etmeliy..şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekürler.

Çok hırpalanarak kullanılmamışsa , kazası yoksa, servis kayıtlarında daha evvel ciddi bir problemle karşılaştığı gözükmüyorsa alınabilir.
    Her ne kadar 60000 km bakımı yapılmış olsada güncel program mı yüklü gidip kontrol ettirmeni tavsiye ederim. Bildiğim kadarıyla 2007 modelleri için güncelleştirme var. Ama istemezsen Doğuş tarafından yüklenmiyor o da ayrı konu.

• quote:

Bu gün 30000 km bakımı yapıldı.
    Araç 28750 km de.
    Yağ olarak serviste Castrol 5W-30 yağ kullanıldı.
    Hava filtresi hariç 408.32 TL tuttu.
    Bu arada Ümraniye Rekor ve Bursa Doğuş VW servisleri arasında ödül almış. Serviste Almanyada ödül alınırken ki fotoğrafları koymuşlar. ( Yani en kıl 2 müşterinin gittiği servis. Ben ve Telenor İlhan )
    Sabah 8.00 de servisteydim, 10.45 te çıktım...
    15000 km bakımına ilave fren hidroliğini değiştirdiler.

170 lik TSI motorlarında buji 60000 km bakımında değiştiriliyormuş. Bilginize....

Bu arada ocak başında garantim bitiyor... Garanti süresi boyunca periyodik bakım dışında bir problem çıkarmadı arabam...
    Serviste müşteri bekleme salonunda bekledim bakım yapılırken. Benim gibi 5 kişi daha vardı. Camekandan servis alanı gözüküyor. Bir ara baktım herkes camın arkasından arabasına bakıyor. Görüntü yeni doğmuş bebek odasına bakan babalara benziyordu.....

408 ytl ha

sağlam fiyat.

• quote:

Orijinalden alıntı: airtor

yaz kış lastik basıncı kaç olmalıdır.ben tüm lastikleri 32 yapıyorum.umarım doğrudur.

servis 29 yapıyor ama ben 30 da ideali yakaladım.
    yollarımızın cok tumsekli olması nedeniyle 30 un üzerinde olunca araba cok hoplayıp zıplıyo.
    30 güzel

Orijinalden alıntı: autolover

quote:

Orijinalden alıntı: airtor

yaz kış lastik basıncı kaç olmalıdır.ben tüm lastikleri 32 yapıyorum.umarım doğrudur.

servis 29 yapıyor ama ben 30 da ideali yakaladım.
    yollarımızın cok tumsekli olması nedeniyle 30 un üzerinde olunca araba cok hoplayıp zıplıyo.
    30 güzel

Servis (doğus maslak) bana 33 basıyor, ayrıca basıncı iki defa 30'a düşürdüm ve ikisinde lastiğim patladı, basınç düşük olunca yoldaki tüm taşları ve ufak metal parçalarını topluyor. Şimdi servisin bastığı gibi 33 kullanıyorum ve diş aralarına giren taş parçacıklaryla karşılaşmıorm artık. Şeytan kulağına kurşun 33 kullanalı lastiğim de patlamadı.

Golf 6 üzerinde 205/55/16R michelin energy saver lastikler

• En doğru lastik basıncını depo kapağınızın içinde yazar.
    Benim arabada araba boş iken ön ve arkalar için 2.2 bar yazıyor. Arabanın yük seviyesine göre yanılmıyorsam 3 bara kadar çıkıyor.
    Ben her zaman orada yazan basıncın 1 psi üzerinde basarım.

Düşük basınçlı lastikle araba kullanmak belki daha konforlu gelebilir ama size çukurlara girdiğinizde patlama yarılma veya jant yamukluğu olarak geri döner. Ayrıca düşük basınçlı lastikler normal istenen basınçlı lastiklere göre çok daha çabuk aşınır.

1 bar = 14.7 psi dır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 22 Aralık 2009; 12:53:57 >
  • golf tsı gt 170 ps aracın 60000 bakımında neler yapılması gerekiyor,60000 bakımını yaptıran arkadaşlar neler yapıldığını ve kaçaparaya geldiğini yazars sevinirim..teşekürler..son olarak ortalama yakıt tüketimi nedir, şehir içi ve dışı..

bende hep yuksek basınclarda sorun yasadım tesaduf.

quote:

En doğru lastik basıncını depo kapağınızın içinde yazar.
    Benim arabada araba boş iken ön ve arkalar için 2.2 bar yazıyor. Arabanın yük seviyesine göre yanılmıyorsam 3 bara kadar çıkıyor.
    Ben her zaman orada yazan basıncın 1 psi üzerinde basarım.

Düşük basınçlı lastikle araba kullanmak belki daha konforlu gelebilir ama size çukurlara girdiğinizde patlama yarılma veya jant yamukluğu olarak geri döner. Ayrıca düşük basınçlı lastikler normal istenen basınçlı lastiklere göre çok daha çabuk aşınır.

1 bar = 14.7 psi dır.

• quote:

Orijinalden alıntı: autolover

en doğru lastik basıncı kullanılan lastiğin yanağında (max.müsade değeri) yazar.
    225 .45.17 de ise doğru lastik basıncı , ön=29 arka= 29 yada ön= 32 arka=29 dur. burdan kontrol edebılırsınız, yardımcı olur.
    http://www.hankookabdulkadirozcan.com/uploadimg/hava_basinc_tablolari/volsvagen.html

bende hep yuksek basınclarda sorun yasadım tesaduf.

Lastik basıncı aracın ağırlığına, beygir gücüne, jant genişliğine bağlı olarak belirlenir. Bu belirlemeyide en doğru yapan yer araç üreticisidir.
    Autolover vermiş olduğun linkte Golf 5 GT yok. Bizim jantlar 7.5" genişliğinde. Senin 29-32 arasında verilen tablodaki jant ebadı 7".
    7.5" lastikler için 36-32 gibi basınçlar var o listede.
    Umarım düşük basınçla problem yaşamazsın...

• Passat Variant
    2.0(130) 225 45 17 91 TP ön=29 arka=28 genişlik= 7.5 "

bu listedeki aynı jant passatın degerleri..
    buda genel bilgi. her markanın degerlerı farklıdır demek ıstedıgım.

30000 bakımı 408 TL
    Kasko 634 TL
    Trafik sigortası 210 TL

Toplam 1252 TL

Bu arada kasko konusunda cinlerim tepeme çıktı. Geçtiğimiz sene Axa 1200 TL gibi bir fiyat verdiğinden Koç allianz a 797 TL ye yaptırmıştım. Axa da mini onarımda hizmetide yoktu.
    Bu sene gene Koç allianz dan yaptırıyım dedim. Hasarsızlık indirimim %10 arttı. Araç bedeli yaklaşık 3000 tl düşmüş. Benden 1050 TL fiyat çektiler. Yuh oldum resmen. Müşteri hizmetilerini aradım. Bir senede neye göre bu kadar zam yapıldığını öğrenmek istedim. Size döneceğiz dediler. İnternet sitesinden de şikayette bulundum. Hiç oralı olmadılar. Bu gün gene sigorta yaptırdığım yeri aradım. Bana axa yı önerdiler. Koç allianz ın aynı teminatları ile 634 tl fiyatı var dediler. Tek handikapı gene mini onarım yok ama fiyat farkı 400 TL. Olmadı cebimden yaptırırım. 400 TL zaten mini hasar olmaktan çıkar. Ayrıca Axa da cam değişiminde orjinal cam ile değişim yapılıyormuş. Allianz da yan sanayi takılıyormuş. Şu sigorta camiasından hiç bir şekilde hoşlanmıyorum. Kendi kafalarına göre hareket ediyorlar.

• Bugün aracımın 30000 km bakımını yaptırdım.

General oto servisinde herşey dahil 357 TL ye mal oldu. Kullanılan yağ mobil 5w-30 esp formula kullandılar. Hava, yağ, benzin ve polen filtresini değiştirdiler. Ayrıca geçen sefer gittiğimde ön takımımdan gıcırtı geliyordu garantiden salıncak burçlarımı değiştirmişlerdi fakat son 2 gündür tuhaf bir ses vardı aracın ön takımından gelen. Askı kolları diye iki parça daha değiştirdiler ön takımdan ve ses şu anda gelmiyor. Bir sene kafam rahat
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.