Şimdi Ara

Trophy Kasma Takıntısı Olup da Kurtulan Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eskiden hobi için yaptığımı düşünürdüm fakat şimdi takıntıdan başka bir şey olmadığını anladım bu olayın. Nasıl kurtulabilirim bu alışkanlıktan? İddaa'yı bıraktım, trophyi bırakamadım arkadaş. Oynamıycağım en berbat oyunu bile sıkıla sıkıla, saatlerimi harcaya harcaya %60-70 seviyesine getirmeye çalışıyorum. Gerçekten bıktım.

• Çok basit düzeyde de olsa bilimsel olarak bağımlılık yapar bu tarz şeyler. Çünkü işin içinde uğraşmış olduğun bir şey karşılığında ödüllendirilme durumu var ki bunun sonucunda uyarılan kişinin beynindeki dopamin miktarının artması ve beyinin pozitif bir şekilde uyarılması söz konusu (yani kişiyi mutlu ediyor). Bu durum sürekli olarak tekrar edildiğinde de kişi normalin üstündeki dopamin miktarına alışmış oluyor, dolayısı ile dopamin seviyesi düştüğü zaman tatmin olmuyor ve daha fazlasını istiyor. Aslında psikolojik veya maddi bütün bağımlılıkların temelini bu durum oluşturuyor. O yüzden her şeyin fazlası zarar. Ben trophy muhabbetini ancak çok sevdiğim bir oyunsa ve makul bir zorluktaysa uğraşıp kasıyorum, oyunun süresini daha da uzatsın diye. Trophy için oyun oynamak gerçekten bu duruma karşı bir bağımlılık olduğunu gösterir ve oyun oynamaktan da zevk almamaya başlarsınız. Eğer böyle bir durum ile karşı karşıyaysanız ve bu sizin günlük hayatınızı etkiliyorsa (ve bu durumdan rahatsızsanız elbette) tavsiyem oyun oynamaya bir süre ara vermeniz. Çünkü beyinde salgılanan kimyasalların seviyesi anormal ise bunu normal seviyelere çekmesi 3, 6 hatta 12 ay gibi uzun bir zaman alabilir kişiye ve bağımlılık seviyesine göre. Bu sürede tekrar benzer bir uyaran almak beyine bu süreci başa döndürebilir. Madde bağımlılıklarında bunun süresi daha da uzuyordur. Konu hakkında daha bilgisi olan arkadaşlar varsa onların da eklemek/düzeltmek istedikleri şeyler varsa lütfen konuda paylaşsınlar, ben bu tarz bilimsel konuları merak edip takip ettiğim için kendi okuduğum kadarını aktarabiliyorum. Sadece trophy değil birçok şey için geçerli bu durum, fazlası zarar.
  • mad max oynadiktan sonra kurtulabilrisin belki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En kolayda bitirip bırakıyorum. Hiç uğraşamam.
  • Isten cocuktan vakit bulup zor oyun oynuyoruz zaten birde trophy falan filan hic ugrasam.

• quote:

Orijinalden alıntı: lubuoguz

Isten cocuktan vakit bulup zor oyun oynuyoruz zaten birde trophy falan filan hic ugrasam.

Ben de aynı durumdayım işte abi. Evli değilim fakat şöyle bi bakınca trophy kasmaktan başka yapıcak milyon tane şey var. Bu zamanı çok daha iyi değerlendirebilirim yani. Trophylerin gram katkısı da yok hayata. Ama takıntı işte, bırakamıyorum
  • Bazı aekadaşalar platin almadan oyunu bırakmıyor ama bence kupa olayı oyunu dahada zevkli yapıyor.

• Bende de var bu takıntı. Normal oyun oynarken bile dibi köşeyi inceliyorum. Sonra saçmaladığımı fark ediyorum ben niye kendimi hikayeye salmıyorum ki diyorum.
    Keşke olmasaydı böyle özellikler eskiden oyunlardaki, hikayedeki, oynanıştaki detayları yeniden tatmak için tekrar oynardık.

Edit: Tavsiyem şöyle asla oyunun kupalarına bakmayın. Mesela diyorki laser silahla aynı anda tek atışta iki düşman birden öldür diyor. Sonra oyun oynarken bunu yapmak için kendini kasıyorsun ve zevki azaltıyorsun. Halbuki öyle bir başarı olduğunu bilmezsen hiç oyun oynarken normal oyunun akışında o işi yaptığında aniden achievement unlock diyince sürpriz oluyor. aa böyle bir şey başarmışım diyorsun ve zevkli oluyor. (Xbox için)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gultekinlive -- 15 Ocak 2016; 18:16:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Adamlar trophy nin bile hilesini yapiyorlar ne ugrasiyorsunuz

• Şöyle yapıyorum oyunları ya hardda yada mediumda bitiririm baktım 5-6 tane kalmış ozaman açarım yoksa uğraşmıyorum pek.

• Ne yapmayı düşünüyorsun? Hayat çok sıkıcı zaten. Oyun gerçek dünyadan kaçış sağlıyor.
  • Open World, RPG ve tekrar oynanabilirliği yüksek geniş içeriğe sahip oyunlarda Trophy harika oluyor.

Fakat senaryo bazlı çizgisel oyunlarda Trophy sıkıntı yaratıyor. Oyunun senaryosunu baltalıyor ve akıcılığını bozuyor.

Bir de şu var ki, eğer çok sevdiğiniz bir oyunsa Trophy ile birlikte oyundan daha fazla zevk alıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 15 Ocak 2016; 18:56:58 >
  • Tavsiyem oyunun kupalarına bakmadan bitirin sonra kupalara bakarsınız, oyunu çok severseniz o oyunun kupasını kasarsınız. Until Dawn'da ve Life Is Strange'de böyle yaptım.
  • Trophy olayı hiç ilgimi çekmiyor oyunu oynar geveler kenara atarım. Trophy yüzünden oyunu 3 5 defa bitirmek zorunda kalıyorsun. Neymiş edendim oyunun başında bilmem ne köprüsüne gelmeden bir kadın varmış onunla konuşunca bir yere yönlendiriyormuş oraya gidince bir item alıyorsun trophy böylelikle açılıyor. Tabi mevzudan habersiz o kısmı geçince bir daha dönüş olmuyor. Tekrar yeniden oynamak gerekiyor. Bence bu trophy olayı bir süre sonra adamda takıntı haline gelir. %100 trophy açılmayınca oyun eksik bitirmiş hissi verir. Bu da oyundan aldığım zevki baltalar

• Gerçekten sevdiğin, bitmesini istemediğin oyunlar için uğraş sadece. Bir nevi azaltıp bırakma yöntemi işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sleepingforest -- 15 Ocak 2016; 21:22:53 >
  • Trophy işine kapıldığın zaman bırakamıyorsun ya da çoğu kişi gibi gereksiz buluyorsun. Bunun bir türlü ortası olmuyor. İddaa ediyorum öyle bir bağımlılık ki bu trophyler sigarayı bırakmak kadar zor. Özellikle boş zamanınız çok, oyunserver bir insansanız.

Tabi ben bırakalı çok oldu trophyleri.
  • Benim gibi sevdiğin AAA oyunları platin yaparak bir nebze azaltabilirsin,yoksa büyük sıkıntı

• Çok basit düzeyde de olsa bilimsel olarak bağımlılık yapar bu tarz şeyler. Çünkü işin içinde uğraşmış olduğun bir şey karşılığında ödüllendirilme durumu var ki bunun sonucunda uyarılan kişinin beynindeki dopamin miktarının artması ve beyinin pozitif bir şekilde uyarılması söz konusu (yani kişiyi mutlu ediyor). Bu durum sürekli olarak tekrar edildiğinde de kişi normalin üstündeki dopamin miktarına alışmış oluyor, dolayısı ile dopamin seviyesi düştüğü zaman tatmin olmuyor ve daha fazlasını istiyor. Aslında psikolojik veya maddi bütün bağımlılıkların temelini bu durum oluşturuyor. O yüzden her şeyin fazlası zarar. Ben trophy muhabbetini ancak çok sevdiğim bir oyunsa ve makul bir zorluktaysa uğraşıp kasıyorum, oyunun süresini daha da uzatsın diye. Trophy için oyun oynamak gerçekten bu duruma karşı bir bağımlılık olduğunu gösterir ve oyun oynamaktan da zevk almamaya başlarsınız. Eğer böyle bir durum ile karşı karşıyaysanız ve bu sizin günlük hayatınızı etkiliyorsa (ve bu durumdan rahatsızsanız elbette) tavsiyem oyun oynamaya bir süre ara vermeniz. Çünkü beyinde salgılanan kimyasalların seviyesi anormal ise bunu normal seviyelere çekmesi 3, 6 hatta 12 ay gibi uzun bir zaman alabilir kişiye ve bağımlılık seviyesine göre. Bu sürede tekrar benzer bir uyaran almak beyine bu süreci başa döndürebilir. Madde bağımlılıklarında bunun süresi daha da uzuyordur. Konu hakkında daha bilgisi olan arkadaşlar varsa onların da eklemek/düzeltmek istedikleri şeyler varsa lütfen konuda paylaşsınlar, ben bu tarz bilimsel konuları merak edip takip ettiğim için kendi okuduğum kadarını aktarabiliyorum. Sadece trophy değil birçok şey için geçerli bu durum, fazlası zarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BadGuy -- 15 Ocak 2016; 22:37:49 >

• Ben trophy den ziyade pc de online oynayan bağımlı kişilere hayret ediyorum. Adam 1 lvl atlamak için 2 3 ay aralıksız günde 8 9 saat oynuyor. Sonunda karakterini kullanıcı adı şifresini kaybedince hayata küsüyor. Tam hastalık hali bence.

• Kurtuldum sayılır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende öyleydim 2 tane kurtulma yolu uygularsan çözülüyor.

Trophy yerlerine bakma ne kadar yapmışsın oyunlar neler istiyor filan asla bakma
    Birde bazı oyunların trophyleri 2-3 kez oyunu bitirmeni istiyor tamamlaman için bunuda düşün saçma olduğunu.
    Ozaman iş tamam.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.