|
Bildirim
|
Çok basit düzeyde de olsa bilimsel olarak bağımlılık yapar bu tarz şeyler. Çünkü işin içinde uğraşmış olduğun bir şey karşılığında ödüllendirilme durumu var ki bunun sonucunda uyarılan kişinin beynindeki dopamin miktarının artması ve beyinin pozitif bir şekilde uyarılması söz konusu (yani kişiyi mutlu ediyor). Bu durum sürekli olarak tekrar edildiğinde de kişi normalin üstündeki dopamin miktarına alışmış oluyor, dolayısı ile dopamin seviyesi düştüğü zaman tatmin olmuyor ve daha fazlasını istiyor. Aslında psikolojik veya maddi bütün bağımlılıkların temelini bu durum oluşturuyor. O yüzden her şeyin fazlası zarar. Ben trophy muhabbetini ancak çok sevdiğim bir oyunsa ve makul bir zorluktaysa uğraşıp kasıyorum, oyunun süresini daha da uzatsın diye. Trophy için oyun oynamak gerçekten bu duruma karşı bir bağımlılık olduğunu gösterir ve oyun oynamaktan da zevk almamaya başlarsınız. Eğer böyle bir durum ile karşı karşıyaysanız ve bu sizin günlük hayatınızı etkiliyorsa (ve bu durumdan rahatsızsanız elbette) tavsiyem oyun oynamaya bir süre ara vermeniz. Çünkü beyinde salgılanan kimyasalların seviyesi anormal ise bunu normal seviyelere çekmesi 3, 6 hatta 12 ay gibi uzun bir zaman alabilir kişiye ve bağımlılık seviyesine göre. Bu sürede tekrar benzer bir uyaran almak beyine bu süreci başa döndürebilir. Madde bağımlılıklarında bunun süresi daha da uzuyordur. Konu hakkında daha bilgisi olan arkadaşlar varsa onların da eklemek/düzeltmek istedikleri şeyler varsa lütfen konuda paylaşsınlar, ben bu tarz bilimsel konuları merak edip takip ettiğim için kendi okuduğum kadarını aktarabiliyorum. Sadece trophy değil birçok şey için geçerli bu durum, fazlası zarar.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gultekinlive -- 15 Ocak 2016; 18:16:16 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 15 Ocak 2016; 18:56:58 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sleepingforest -- 15 Ocak 2016; 21:22:53 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BadGuy -- 15 Ocak 2016; 22:37:49 > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|