Şimdi Ara

Triple kanal kit takviye ram ekleme Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aşağıda bilgileri bulunan sistemime ram eklemek istiyorum. Anakartımda 6 adet ram slotu var. Şu anda 4 ü dolu
    Soru: 2 adet daha 4.er gb 1600mhz ram eklesem oda triple çalışırmı? Toplam 18 gb oluyor
    Soru: Triple yapmadan boş olan slotlara 8er gb 2 adet 1600 mhz ram taksam olurmu? Toplam 26 gb oluyor ama Anakartım 24gb ya kadar destekliyor galiba
    Soru: hepsini çıkarıp 3x8 24gb ram mi takmalıyım (bunu bulmak zor galiba)

Bilen arkadaşların yardımlarını rica ederim.

Anakart:Asus sabertooth x58 1366 pin
    İşlemci:İntel i7 950 3.07ghz (o.c.4.0ghz)
    Soğutucu:Xıgmatek xlf 200x200x20
    Ekran kartı:Rx480 sapphire nitro+ 8gb
    Psu:750watt
    Ram:DDR3 kıngston 1600 mhz 3x2 6 gb triple kit ve 4 gb ddr3 1600 mhz ram cl9

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 6 kanal toplamda 12GB 6 tane 2GB DDR3 Triple Calıstıranlar vardı zamanında hepsi aynı boyutta olursa calısacagını dusunuyorum.
    Ama biri 2 biri 4 iken calısır mı bilmiyorum.
    En mantıklı olanı ise 3 tane 8GB takıp 24GB Triple Calıstırmak 200TL badında 8GB bulunabiliyor.3 tane alıp 24 yapmak en mantıklısı bence...
  • Hocam 4 slot ram kullanıyorum demişsin triple çalıştığına emin misin onların ? Büyüük ihtimal dual çalışıyordur onlar kontrol edebilirmisin cpu-z ile ? 6 soltun hepsini doldurduğun zaman evet triple çalışması lazım .Farklı boyutlardaki kitlerde triple çalışabilirler araştırdığım kadarıyla ben hiç öyle bi kombinasyon kullanmadım ama yanlış yönlendirmek istemem. 3x8 olayına gelirsek daha mantıklı tüm slotları doldurmaktansa tek sıkıntı ram fiyatları şuan uçuşta :(

edit: slotları anakartın kitapçığına göre doldurmadıysan single bile çalışıyor olabilirler şuan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m4shroom -- 28 Nisan 2020; 23:59:36 >

• hgmm demek ben yanlış biliyorum saol hocam.Daha detaylı araştırıyım şu ram işini. Bende ddr3 anakart kullanıyorum 2x8 bakıyorum şu sıralar dual kullanıcam. 3x4 yapıcaktım da ram fiyatları fena :)
    INTEL=Güvenlik açıkları...
    çöp intele tapınanlara çöp satın...
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    Ramler aynı frekans olacak zaten sistemde 3x2=6 gb triple çalışıyor onda problem yok.
    İkinci 4x3=12gb trible daha çalışırmı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çift Kanal Ram Hakkında
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.