Şimdi Ara

tripceps kaç hareket olmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bipcete:z barla kaldırma,şu kıvırarak dumbellarla kaldırma ,bide concentration bilmemnesinden yapıyorum ama yetiyor mu bilemedim

arka koldada ayakta z bar geriye ,yatarak z bar alına ve bi dambılı iki elle tutup sırta indirme yapıyorum

sizce bu yeterli mi hangi hareketi dğeiştirmeliyim

• 1 ve 3 hemen hemen aynı

hareket sayısından ziyade değişik harekteler dene 2-3 haftada bir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: car_26

1 ve 3 hemen hemen aynı

hareket sayısından ziyade değişik harekteler dene 2-3 haftada bir.

ne gibi mesela hocam ,neleri yaparsam daha çok gelişir kollarım
  • Fikirist kullanıcısına yanıt
    bench dips, rope, cableda ters biceps adını bilmiyorum, normal dips, close grip bench vs
  • Bisepse kaç hareket yapman gerektiği biraz mevcut durumuna ve programına bağlı. Programını, ne kadardır spor yaptığını, vücut ölçülerini ve max'larını yazarsan daha doğru tavsiyeler alabilirsin.

Ancak yine de prensipler ışığında bir kaç yorumda bulunmak istiyorum. Senin gibi birçok arkadaş onlarca izole hareket yaparak kollarını büyüteceklerini sanıyorlar. Hatta daha kötüsü işi bildiklerini düşünenler bu konuda vahim tavsiyelerde bulunuyorlar. Önemli olan bileşik hareketler üzerine kurulu bir program ile izole hareketleri minimum seviyeye indirmektir.Bu şekilde güç ve hacim kazanmak daha kolay ve etkin olur. çekme/sırt hareketleri biseps, itme/göğüs hareketleri triseps çalıştırır.

Ne kadardır bu sporla uğraştığını ve max değerlerini bilmiyorum ama eğer en az 1 seneyi tamamlamadıysan bence bir, maksimum iki hareketi aşmamak gerek. Biraz araştırırsan tüm dünyada beğenilen klasikleşmiş programların çok fazla curl vs. içermediğini göreceksin.

close grip chin ups, t-bar rows, one arm hammer row biseps için güzel hareketler.

triceps için de aynı mantıkta dips, close grip bench press güzel bileşik hareketlerdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: thelmessos

Bisepse kaç hareket yapman gerektiği biraz mevcut durumuna ve programına bağlı. Programını, ne kadardır spor yaptığını, vücut ölçülerini ve max'larını yazarsan daha doğru tavsiyeler alabilirsin.

Ancak yine de prensipler ışığında bir kaç yorumda bulunmak istiyorum. Senin gibi birçok arkadaş onlarca izole hareket yaparak kollarını büyüteceklerini sanıyorlar. Hatta daha kötüsü işi bildiklerini düşünenler bu konuda vahim tavsiyelerde bulunuyorlar. Önemli olan bileşik hareketler üzerine kurulu bir program ile izole hareketleri minimum seviyeye indirmektir.Bu şekilde güç ve hacim kazanmak daha kolay ve etkin olur. çekme/sırt hareketleri biseps, itme/göğüs hareketleri triseps çalıştırır.

Ne kadardır bu sporla uğraştığını ve max değerlerini bilmiyorum ama eğer en az 1 seneyi tamamlamadıysan bence bir, maksimum iki hareketi aşmamak gerek. Biraz araştırırsan tüm dünyada beğenilen klasikleşmiş programların çok fazla curl vs. içermediğini göreceksin.

close grip chin ups, t-bar rows, one arm hammer row biseps için güzel hareketler.

triceps için de aynı mantıkta dips, close grip bench press güzel bileşik hareketlerdir.

salonda dips aleti falan yok malesef. 3 hareketlede gelişme gördüm diyebilirim. 3 set ypaıyorum zaten çok zorlamamaya çalışıyorum.göğüstede pull over fly benc inch ben bide butter fly ama bitanesini çıakrıcam hangisi seçemedim hala

• quote:

Orijinalden alıntı: Fikirist

quote:

Bisepse kaç hareket yapman gerektiği biraz mevcut durumuna ve programına bağlı. Programını, ne kadardır spor yaptığını, vücut ölçülerini ve max'larını yazarsan daha doğru tavsiyeler alabilirsin.

salonda dips aleti falan yok malesef. 3 hareketlede gelişme gördüm diyebilirim. 3 set ypaıyorum zaten çok zorlamamaya çalışıyorum.göğüstede pull over fly benc inch ben bide butter fly ama bitanesini çıakrıcam hangisi seçemedim hala

dostum 2 adet fly hareketin var. bana senin program ofsayt gibi geliyor.

komple yaz bence. kimbilir neler neler vardır daha.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fikirist

quote:

dostum 2 adet fly hareketin var. bana senin program ofsayt gibi geliyor.

komple yaz bence. kimbilir neler neler vardır daha.

sırt: tepeden ğöğüse çekiş, t row mu diyorlar bide ondan yerden çekiş,bide kürekçekmemi ne öyle bişi (seated row),tek dumbella eğilip çekiş
    bacak:squat,leg press,deadlift,şu uzanılıp yapılan bacak şeyi
    göğüsü ve kollarıda yazdım . neyi dğeiştirmeliyim bilemedim

dips aleti falan yok kablo yok

• set/tekrar sayıları ?

ayrıca 2-3 ayda bir sayılarla oyna. 5x15, 4x12, 5x12, 4x6-8, piramit hepsini ara ara yap ki gelişimin devamlı olsun.

sırt tek günse deadlifti sırta al
    bacak sıran squat > hack squat > extension > curl > press olsun
  • quote:

set/tekrar sayıları ?

ayrıca 2-3 ayda bir sayılarla oyna. 5x15, 4x12, 5x12, 4x6-8, piramit hepsini ara ara yap ki gelişimin devamlı olsun.

sırt tek günse deadlifti sırta al
    bacak sıran squat > hack squat > extension > curl > press olsun

sağol kardeş. squatı hackli yapıyom zaten çömelemiyorum ben nedense canım çok acıyor. 3x 8 yapıyorum ama bazen alışma setide yapıyorum az agırlıkla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.