Şimdi Ara

Triger Kayışı Ömrü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar aracımın triger kayış seti vs 153.000de değişti aracım şuan 184.000de kayış değişeli 4 yıl oldu kimisi kayış ömrü 4 yıl diyor kilometre 80.000 dolmadı triger 80 90.000de değişiyormuş herhalde herhangi sorun teşkil edermi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aracınızın marka, modelini belirtmemişsiniz. En doğru cevabı bakım kitapçığından alabilirsiniz. Sanayide marka model farketmeksiniz 4 sene 80-90 bin km gibi uyguluyolar. Vw aracınız var sanırım. Yetkili servisiniz yıl sınırını kaldırıp, yalnızca km olarak uygulama kararı almıştı diye biliyorum. Yıla da dikkat etmekte fayda var sonuçta plastik ve çok önemli bir parça.
    4 yıldan ziyade çok az km yapmışsınız, bir iki sene daha götürür gibi duruyor. Mutlaka kitapçıktan bakıp kesin bilgiyi edinin. Önemli husus

• Araçtan araca değişir. 4-5 sene arasında bir ömrü oluyor genelde. Yaşadığınız yerin iklimi yazın sıcak ve kışın soğuksa değiştirin bence yakın zamanda. Hava sıcaklığı kayışın yapıldığı materyale direkt etki ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scherzz

Aracınızın marka, modelini belirtmemişsiniz. En doğru cevabı bakım kitapçığından alabilirsiniz. Sanayide marka model farketmeksiniz 4 sene 80-90 bin km gibi uyguluyolar. Vw aracınız var sanırım. Yetkili servisiniz yıl sınırını kaldırıp, yalnızca km olarak uygulama kararı almıştı diye biliyorum. Yıla da dikkat etmekte fayda var sonuçta plastik ve çok önemli bir parça.
    4 yıldan ziyade çok az km yapmışsınız, bir iki sene daha götürür gibi duruyor. Mutlaka kitapçıktan bakıp kesin bilgiyi edinin. Önemli husus

Evet vw polo fazla kilometre yapmıyorum arabayı aldığımda değiştirmiştim zaten 4 yıl oldu

Orijinalden alıntı: shkoksal

Araçtan araca değişir. 4-5 sene arasında bir ömrü oluyor genelde. Yaşadığınız yerin iklimi yazın sıcak ve kışın soğuksa değiştirin bence yakın zamanda. Hava sıcaklığı kayışın yapıldığı materyale direkt etki ediyor.

Bulunduğum yer yazın 30 35 derece arası kışın -5 10 derece arası

• Markadan markaya değişmekle birlikte 60 ile 120 bin veya 4-5 yılda değişmesi tavsiye ediliyor. Belirtilen aralıklar sorunsuz değişim aralığı. Bundan daha fazla da gider ancak risk almış olursunuz. Benim 1.2 Clio nun trigerini 60 binde değiştirmiştim çıkan parçanın yenisinden farkı yoktu ama koparsa masrafı çok olduğu için belirtilen aralıkta değiştirmekte fayda vardır.

• Benim araç Vw Caddy 2010 senesinde triger in 5 yıl olduğunu ve değişmesi gerektiğini söyledikleri için servisde değiştirdim. Araç o zaman 50.000km. de idi. Geçen sene 80bin lik bakımı için verdiğimde triger'e de bakın demiştim. Herhalde öncesinde olduğu gibi yine telefonla ararlar triger'in değişmesi gerektiğini söylerler dedim ama aramadılar. Akşama arabayı almaya gittiğimde triger'i sordum aldığım yanıt..

• Efendim biz bu kilometrelerde değişimi ön görmüyoruz dedi servis danışmanı.
    • 2010'da 5 yılı doldurduğu için değişimi öngörmüştünüz şimdi 9 yıl oldu neden öngörmüyorsunuz diye sordum

aldığım yanıt

• Efendim o yıllarda servisin politikası o yönde idi şimdi servis politikası değiştiği için değişimi öngörmüyoruz

Servis politikası dediği müşterinin lehine bir durum değil tamamen para politikası

...::: İnsanın kazandığı paradan değil paranın kazandığı insandan korkulur :::...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • opel yetkili serviste bakıma gittiğinde aracın şasi numarasını girdiklerinde; değişim km.si ya da kullanım yılı çıkıyor ona göre işlem yapıyorlar, araç markasına göre değişiklik gösterdiği gibi aynı modelin farklı yıllardaki versiyonlarında ya da aynı yılın farklı paketlerinde değişiklik olabiliyor, bütün iş şasi numarasında o da sadece yetkili servis kayıtlarında çıkıyor

2011 Chevrolet Aveo LS Classic Sedan 1.4 AT - Siyah / Continental AllSeason Contact 195-50 R15

Nikon D7200; Nikkor 18-300; Nikkor 50; Tokina 100 Macro; Tokina 10-17 FishEye; Nikon SB910
  • 4 Yıl veya 80.000 km'de bir değişmesi gerekir (Her araçın farklıdır kitapçığını kontrol edin) Ama değişmeniz sizin faydanıza olur. Orijinal parça ve devirdaim,vkayış,avare bilyaları ve gergi bilyaları kontrol edilmeli bence onlarla beraber değişmeli ama karar sizin

• Önceki aracımı sadece hafta sonları kullanıyordum yani fazla km yapmıyordu. Trigerin kilometresi dolduğunda değiştirmeye gittim. Usta 4 yıl ömrü olduğunu km dolmasa bile 4 yılda değiştirmem gerektiğini söylemişti. Ben değiştirdiğimde 13 yıllıktı kayış bir şey olmadı. Şimdiki arabam kayışlı değil zincirli, ses yapana kadar değiştirmeye gerek yokmuş.

Orijinalden alıntı: predator93

triger kapalı bir kutu içinde durduğu için havadan pek etkilenmez. yıl gecebilir ama 80bin kmyi gecirmeyin.

Tamam teşekkür ederim daha 35.000 olmadı bile 50.000 gibi değiştiririm garanti olsun diye

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.