Şimdi Ara

Triger Değişimi Sonrası Gelen Ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ağustos başında, 169.000 km'de, 1.3 multijet, Euro 4, dizel, fiorino aracımın triger zinciri kopması sebebiyle komple set olarak lancia marka ile değişimini sağladım.

lakin o günden beri aracım 2500 devir civarında ve her türlü yolda ama özellikle rampa çıkarken sağ ön tarafından vuruntu sesi geliyor. tak tak tak..

2 ayda 15.000 km yaptım ve en ufak bir sorun yaşamadım. ses ne arttı, ne azaldı. normalde 15.000 km boyunca sorun çıkarmadıysa demek ki önemli değil derdim ama takıntı oldu bende.

ustanın bu konuya yorumu ''iticiler siboba değiyor, ben masrafın artmasın diye iticilerin hepsini değiştirmedim, değişmesi gerekenleri değiştirdim'' şeklinde oldu. bu yüzden de bozuştuk biraz kendisiyle. işim gereği aracın yatma gibi bir lüksü yok, bu sebeple masraftan kaçınmam, daima orijinal parça kullanırım. ustamız 5 yıldır araçlarımızın bakımlarını yapan, iyi niyetinden ve esnaflığından şüphe duymadığımız biridir.

eylül ortasında da en sağdaki 2 enjektör pullarından kaçırma yapması sebebiyle yine aynı ustamız tarafından sorunu giderildi. lakin ses kesilmedi. muhtemelen onunla alakalı bir sorun değildi.

arac günde ortalama 300 km yapıyor ve tahmin edersiniz ki akşama kadar bu sesle başbaşa kalmak can sıkıcı olabiliyor. Ankara'dayım, bu sesten kurtulmak için ne ustasına gitmem gerekiyor?

konu hakkında yardımcı olabilir misiniz? neden olabilir bu ses?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arnold_ -- 9 Ekim 2019; 18:15:2 >

• Benim de başımda benzer bir sorun var aracım 1.6 cruze , triger serviste degistikden sonra tak tak sesler gelmeye başladı bin km yol yaptım şuan bir sıkıntı yok ama kafaya takıyorum.Servis kağıda not düşmüş direksiyon pompası yüksek devirde ses yapıyor diye.Sesin ondan geldiğini düşünüyorum, fakat usta elini sürmeden önce böyle bir sıkıntı yoktu yani trigeri değiştireyim derken başka yeri bozdu sanırım.Servisten çıktıktan sonra başladı mevzu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu forumda insanlar hep dertlerine çare bulabiliyorlar, bi ben bulamadım şimdiye kadar ne sorduysam. bende bi sorun var sanırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vites değişiminde gelen ses
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.