Şimdi Ara

Baskı balata dan sonra gelen sürtme sesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arabanın kalkışlarda titreme vardı.bende baskı balatayi değişime götürdüm.usta baskı balatayi değişti.prizdirek kecesinide değişti.yağini koydu.sanayide tur attık tamamdı herşey.once şanzımanda zil sesi gibi ses geliyordu o ses gitti.Eve geldim.bugun sol tarafta sürtme sesi geliyor.frenlerdir diye baktım sorun yok.ustami aradım bir ara getir bakalım dedi.80 km uzak bana.isim düşünce şehire yanına uğrayacağım.bu ses volantdanmi gelir yoksa başka bir rulmandanmi olur?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Baskı Balatadan Sonra Gelen Sürtme Sesi

Baskı balatası, aracınızın fren sisteminde önemli bir bileşendir ve zamanla aşınabilir. Aşınmış baskı balataları, fren yaparken sürtünme sesine neden olabilir.

Baskı Balata Sürtünme Sesinin Nedenleri

Baskı balatası değiştirildikten sonra gelen sürtünme sesi, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:

• Aşınmış veya hasarlı baskı balatası: Aşınmış veya hasarlı bir baskı balatası, fren yaparken metal yüzeylerin birbirine sürtünmesine neden olarak sürtünme sesine yol açabilir.
    • Yanlış takılmış baskı balatası: Uygun şekilde takılmayan bir baskı balatası, sürtünmenin artmasına ve gürültüye neden olabilir.
    • Diğer fren bileşenlerinde sorunlar: Kaliperler, fren balataları veya rotorlar gibi diğer fren bileşenlerindeki sorunlar da baskı balata sürtünme sesine katkıda bulunabilir.

Baskı Balata Sesini Giderme Yolları

Baskı balata sürtünme sesini gidermek için şu adımları takip edebilirsin:

• Baskı balatasını kontrol ettir: Bir teknisyenden baskı balatasını kontrol etmesini iste. Aşınmış veya hasarlıysa değiştirilmesi gerekebilir.
    • Fren sistemini incele: Diğer fren bileşenlerini fren balataları, kaliperler ve rotorlar açısından kontrol et. Gerekirse bu bileşenler de değiştirilmelidir.
    • Baskı balatasını yeniden tak: Baskı balatası yanlış takılmış olabilir. Doğru şekilde takıldığından emin olmak için bir teknisyenden yardım al.

Baskı Balata Sesini Önemsememek Güvenli midir?

Baskı balata sürtünme sesini önemsememek güvenli değildir. Sürtünme sesi, fren sisteminde ciddi bir sorunun belirtisi olabilir. Sesi görmezden gelmek, fren performansının azalmasına ve potansiyel olarak tehlikeli durumlara yol açabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • alışana kadar sürtme sesi duymanız gayet normal.Alışana kadar o sesi duyarsınız. Önemseyecek bur durum yok.
  • DAha bugün baskı balata değiştirdim , baskı balatanın karşısında volan, volanın arkasında üstünde (volandan daha büyük alana sahip) bir plaka var. Usta baskı balata değişiminden sonra aracın altını toplamadan çalıştırdı. Ve o plakadan ses gelip gelmediğini kontrol etti(takarken yerinden çımıştı ve tekrar oturtmuştu) ardından tüm alt grubu topladı. Sizin aracınızdaki de benzer bir durum olabilir.
    Geçmiş olsun servis yolu görünüyor
  • extecher kullanıcısına yanıt
    Aracın modeli nedir? Ne kadar tuttu değişim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barbaros Hayreddin

Tempra hocam.baski balata valeo marka 200 lira.180 de işçilik verdim.birkac iş daha yaptı usta.hepsi 180 lira işçilik verdim.sansiman yağı dahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi die_caprio -- 4 Mart 2017; 20:53:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: die_caprio

quote:

Tempra hocam.baski balata valeo marka 200 lira.180 de işçilik verdim.birkac iş daha yaptı usta.hepsi 180 lira işçilik verdim.sansiman yağı dahil.

Hangi şehirde yaptırdınız baya ucuz geldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: die_caprio

quote:

Hangi şehirde yaptırdınız baya ucuz geldi

Malatya hocam.usta birazda tanidikti 30 lirada almadi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: _AdreaLisT

alışana kadar sürtme sesi duymanız gayet normal.Alışana kadar o sesi duyarsınız. Önemseyecek bur durum yok.

Hocam bu sesin alışana kadar normal olduğunu hiç duymamistim.eminmisiniz?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.