Şimdi Ara

[!] Trakya Bölgesinde Askerlik Yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
11.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumda Trakya bölgesinde askerlik yapmış yada Trakya bölgesinde yaşayıp askeriyeler hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlara bir şey sormak istiyorum.

Genel de internette yazılan yazıları incelediğimde Trakya bölgesinin sürgün yeri olduğu söyleniyor. Buradaki komutanların ve erlerin sorunlu tipler olduğu. Hatta ne kadar balici, hapcı, cartcı, curttu insan varsa bu bölgede toplandığı söyleniyor.

Günümüzde bu böyle mi devam ediyor? TSK neden tüm sorunlu tipleri bir arada toplasın ki? Bu daha büyük bir sorun değil midir?

İnternette yazılan şeylere pek güvenmek istemiyorum çünkü çoğu kişi askerden döndüğünde "Askerliğim çok güzel geçti." , "Burası hakkında yazılan çoğu şey yalanmış, hiç yazıldığı gibi sorunlar yaşamadım" tarzında dönüşler yapıyor.

Bilgi sahibi arkadaşlar konu ile ilgili mesajlar yazıp doğru düzgün bilgilendirirse çok sevinirim

• Malkara için eskiden sürgün yeri derlerdi şimdilerde ise keşan için öyle diyorlar. Sonrada edremit geliyor :( Ama kardeşim sen havacı mı olacaksın karacı mı olacaksın ona göre değişir. Hele hele il veya ilçe jandarma olursan, yatışlarda olursun... Tabura kadar bölüğe kadar etkiler bu sorduğun soru. Bunları bilmeden de yorum yapmak mantıksızlık olur.
  • ben karacıyım
    5 İNCİ KOR. MUHSİMDER VE TATB.MRK.K.LIĞI VİZE TATB.DES.BRL.K.LIĞI KH. / KIRKLARELİ VİZE
  • sürgünden kastın tam olarak neyi bekliyorsun ki?
    ne kadar anlatırsa anlatılsın gittiğin yere göre değişkenlik gösterir. yazılanlara bakma sen.
    oradaki askerlerde senin benim gibi insan işte..kimisi kamyoncu, boyacı, garson, çırak vs..
    ha garip tipler yok mu var tabii..nöbete gidersin biriyle çocuk cebinden çıkartır malzemeleri sarar bi güzel içer bi yandanda seninle sohbet eder.
    bi bakıma eğlenceli tiplerdir. anlatırda anlatır zamanın nasıl geçtiğini anlamazsın..adam zaten uçmuştur söyledikleride havada uçuyodur o sıra. bi ara devriye gelir imza atar gider. çocuk abi ben biraz yatayım der kıvrılıl bir köşeye sızar beş on dk.
    kimisi temiz anadolu çocuğudur.. geldiği köyde neler yaptığını anlatır durur. ailesini yaşamını anlatır sana. sevdiğini özlemle anar senin yanında.
    kimiside bi ara kaybolur bir kuytu köşede bonzai çekmiştir..gözleri kıpkırmızıdır hiç konuşmaz gider yatağına yatar nöbetine kadar. son zor bela kaldırılar gider nöbet yerinde yatmaya devam eder sende nöbet tutarsın. arada devriye geldğinde aniden uyandırırsın vs.

bende tekirdağ taraflarında yaptım askerliği vizite çavuşuydum.geleli birkaç hafta oldu. nadirde olsa bu tip adamları krize girdiklerinde ya da hastalandıkların revire götürür oradanda acile sevk ederlerdi gecenin bi yarısı. uğraşırdr dururdum zaman zaman.

evet.refüze olmuş ya da bulunduğu birliklerde sorun yaşatan askerleri trakyaya yolluyolar. ben oradaykende geliyolardı. ankaradan, istanbuldan ya da kıbrıstan filan.. genelde trakyadaki birliklerde eğitim-spor-mıntıka yapıldığından asker pek boş kalmıyor.

özetle telaş edilecek bir şey yok..bi zaman sonra sende gttiğin birliğe alışıp safak attıracaktın. artı olarak hem yaş hemde kısa dönem olduğundan sana mesafeli yaklaşacaklardır. çok fazla samimi olmazsan iyi olur hatta. ayrıca birlik komutanın tarafından düzgün bir görevlendirme verilmesi olsaı yazıcı, revirci vs. bu yüzden sana işleri illaki düşecektir.

• rom11, çok sağol içime su serptin :) Yanlış anlaşılmasın asker ortamından veya askerlikten yana bir sıkıntım. Sadece gittiğim yer ile ilgili pek yorum bulamadım bulduysam da o yöndeydi genel olarak trakya bölgesine yapılan yorumları da inceledim aynıydı. Biraz stres yapmıştım.
  • keşanda yaptım her gece bir olay hatta çocuğun yüzüne jilet atmışlardı kavgada burun dudak ayrı dünyalardaydı. Ama tabi en piskopatı bile en iyi arkadaş olabiliyor. Esrar bali tiner çeken çocuklarla krallar gibi askerlik yaptım hepsi kendine zarar
  • Anlaşıldı bizim askerlik böyle geçecek

[!] Trakya Bölgesinde Askerlik Yapmak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.