Şimdi Ara

Askerde Ameliyat Olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
49.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Ben büyük ihtimal ağustos yada kasımda askerim. Er olarak yapacağım askerliğimi. Küçüklükten beri bir kasık fıtığı var bende. Uzun süre ayakta kalamıyorum. Tek çaresi ameliyat. Ailem küçükken yaptırmamış, şuanda hiç bir sağlık güvencem de yok. Askerde şikayetimi söyleyip ameliyat olmalı mıyım sizce? Askeri hastanede askere önem veriyorlar mı? Yoksa bu zaten rütbesiz diyerek mi davranıyorlar.

    İçimizde askerde ameliyat olan yada yakını ameliyat olan var mı? Bana ne tavsiye edersiniz?



  • DELTA53 şu anda 339. kd olarak askerliğimi yapıyorum, burada eğitimler sırasında belden iki fıtık patlattım, doktorlar acil ameliyat diyolar. dışarıda benim de hiç bi sağlık güvencem yoktu ama buradan ilaçtan ameliyata her şeyi devlet karşılıyo. ama askeri hastanede rütbesize ne kadar önem veriyolar onu ben de merak ediyorum...
  • Bana sorarsan Acemi birliğinde dişini sık usta birliğinde gir ameliyata. Bizim bir arkadaşımız acemi birliğinde göz ameliyatı oldu ve 1 ay hava değişimi aldı.

    Bu bir ay askerliğinden sayılıyor ama acemiliği 1 ay eksik yaptığı için, dağıtıma gittiği yere teslim olmadan önce 1 ay herhangibir acemi birliğinde acemi eğitimi alacak, eğitim eksikliği sebebiyle.

    Biz kadro olarak dolaşırken o 1 ay daha acemilik çekecek. O yüzden sana tavsiyem aciliyetin yoksa acemiliği bitmeden ameliyat olma.
  • @senefro geçmiş olsun.. En büyük sorun as/üs ilişkisi. Adam askeri doktor, herhangi bir yanlışta hakkını nasıl arayacaksın?

    @san lorenzo çok iyi bir noktaya işaret etmişsin, benim durumumdaki herkes bu tavsiyeni gözönünde bulunduracaktır, teşekkür ederim.


    Ayrıca bu gibi ameliyatlarda en yakın hastanede mi ameliyat oluyoruz yoksa Gata'ya falan mı gönderiliyoruz?
  • up
  • dayanabiliyorsan ustayı bekle ben gatada oldum 10 numara ilgi alaka superdi 1 ay hava değişimi yrn geri dönecem 337 dönemim gecmiş olsun
  • Selam,

    Kuzenim geçtiğimiz hafta geldi askerden ve usta birliğinde ameliyat oldu fıtık'tan ilgi alaka çok iyi dedi,her saat başı hemşireler geliyomuş,günde 2 kere doktorlar kontrol etmişler filan.Çok memnunum dedi.sonrasında şuan asker olması gerekirken hava değişimi verdiler yoldu şu bu 1-2 günü kaldı onuda burda yapacakmış

    Gerçi gideceğin yer nasıldır bilmem,dediğin gibi olabilir şehirden şehire hastaneden hastaneye fark var.
  • Ben güvenemedim, pazartesi olacağım iyileşme sürecime görede gidip teslim olacağım. İyi ve tanıdığım bi doktorun beni opere etmesini, askeri hastanedeki risklere değişemedim. Çoğu kişi askerde ol dediler ama bilemiyorum bu şekilde karar verdim hayırlısı.
  • Merhaba, askerde izindeyken ameliyat olursam hava değişimi alabilir miyim? bilgisi olan var mıdır??
  • askerde diş ameliyatı olan var mı bende 20lik dişimi göstermeyi planlıyorum.. belki 1 hafta 10 gün birşey verirler de, söz konusu diş olunca normal dişçiden korkuyor insan.. bir de askeri diş dokturu oldu mu, vay halime diye düşünmeden de edemiyorum.. var mıdır, hiç diş tecrübesi olan
  • kardeşim kıl dönmesinden ameliyat oldu adamı canlı canlı kesmiş doktorlar(ciddiyim)
    Aglamıs bagırmıs ama kimse tınlamamıs bile.
    Ben gitmedim bilmiyorum ama gata dısında pek ilgi alaka olmaz. Diye tahmin ediyorum.
  • 356.dönem kısa dönem er olarak gidiyorum. 13 Ağustos Teslim tarihim. Ortopedi Dr'u MR çektirdi ve ön çapraz bağın kopmuş ameliyat olmak zorundasın dedi. Şimdi sol dizimi zorlayamıyorum. Acemilikte mi yoksa usta birliğinde mi demeliyim bilmiyorum. Ameliyat sonrası 6-7 ay fizik tedavi süreci varmış, zaten askerliğim 6 ay sürecek. Ne dersiniz neler önerirsiniz. Salı günü yola çıkmadan bilgi alabilirsem sevinirim. Herkese geçmiş olsun. 😉

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gultekin05

    356.dönem kısa dönem er olarak gidiyorum. 13 Ağustos Teslim tarihim. Ortopedi Dr'u MR çektirdi ve ön çapraz bağın kopmuş ameliyat olmak zorundasın dedi. Şimdi sol dizimi zorlayamıyorum. Acemilikte mi yoksa usta birliğinde mi demeliyim bilmiyorum. Ameliyat sonrası 6-7 ay fizik tedavi süreci varmış, zaten askerliğim 6 ay sürecek. Ne dersiniz neler önerirsiniz. Salı günü yola çıkmadan bilgi alabilirsem sevinirim. Herkese geçmiş olsun. 😉

    Usta birliğine git orada direk olaya gir. Gider gitmez değil tabi 2. haftada felan git durumu anlat yada eğitimler başlayınca direk al revir oradan hastane sevk ve ameliyat.
  • reLo R kullanıcısına yanıt
    Peki ama ameliyat sonrası süre gelen fizik tedavi nasıl olabilir ki? Ön çapraz bağ ameliyatı kolay, asıl zor olan sonrasındaki fizik tedavi deniyor her yerde. Çünkü zaten kısa dönem gidiyorum ve 6 ay içerisinde beni en az 3-4 ay fizik tedaviye bırakırlar mı sence??
    Bir de duyduğum kadarıyla yeni kanunda bir süre hakkın varmış askerlikten sayılan, o süreden fazla sürerse, geçen süre kadar askerlik görevi yapılacakmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gultekin05

    Peki ama ameliyat sonrası süre gelen fizik tedavi nasıl olabilir ki? Ön çapraz bağ ameliyatı kolay, asıl zor olan sonrasındaki fizik tedavi deniyor her yerde. Çünkü zaten kısa dönem gidiyorum ve 6 ay içerisinde beni en az 3-4 ay fizik tedaviye bırakırlar mı sence??
    Bir de duyduğum kadarıyla yeni kanunda bir süre hakkın varmış askerlikten sayılan, o süreden fazla sürerse, geçen süre kadar askerlik görevi yapılacakmış.

    Evet biliyorum ama fizik tedavi olayı nasıl olur bilmiyorum. Ama 30 gün den sonrasıu askerliğe eklenir yani senin toplam 30 gün = hava değişimi + aldığın istirahatler hepsi dahil. O yüzden almadan önce mutlaka sor durumu anlat ona göre ol yada olma.
  • gultekin05 kullanıcısına yanıt
    Senin 15 gün hava değişimi hakkin var sen kisa donemsin kesinlikle sona bağla derim çünkü çapraz bağ ameliyatında ameliyat sonrasi bakim isi çok askerliğini uzatma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.