Şimdi Ara

Askerlik tecili ve erteleme hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar bipolarbozukluk teşhisiyle edronax adında bir ilaç kullandım.1 yılın ardından otururken kasık ağrısı sürekli tuvalete gitme,sol kalça bacakta ağrı başladı .İlacı bırakmama rağmen geçmedi. Bulunduğum il nedeniyle düzgün bir ürolojici ve tedavi bulmadım .İltihap tarzı birşey olmadığı için kan alıp birşeyin yok deyip yolladılar sürekli.Doktorun birine gitmiştim ilaçları bırak geçer demişti ilaçları bırakıp 1-1.5 sene sonra gene gittim nörojen mesane olmuşsundur dedi 6 ay önce ilaç yazdı yolladı.Askerlik zamanım gelmişti bende bu şekilde gidecemeyeğim için yüksek lisans başlattım. Kripto paralardan sermaye biraz para kazandım ağrılarımın da etkisiyle , günde 8 saat oturmak sürekli lavaboya gitmek kasık ağrıları ile ayakta durma vb. durumlar sebebiyle çalıştığım iş yerinden ayrıldım ,yüksek lisansımda bu bölüm ile alakalıydı danışmam hocam gitmediğim için öğrenci alamadığını kaydımı sildirmemi istedi yaz dönemi için kayıtlar başlamadan sildireceğim. Yaşadığım ildeki doktorlar taş devrinden kaldığı için askeri muayeneye gittiğimde kan testimde birşey çıkmayacağı için (kaç senedir gittim başka bir tetik yapmadılar ) doktorun gözünün önünde de idrar sıkıntı mı kanıtlamayamadığım için (başka şehirlerde sistoskopi tarzı şeyler varmış bizde sade kan testi) erteleme alamayacağı mı düşünüyorum .İlk gittiğim doktor pandemi zamanıydı isa hoca doğu anadolunun en iyisidir dediler gittim koronanın dabbe olup olmadığı muhabbetini yapıyordu. Geçen haftada özkan hoca şehirin en iyisidir dediler gittim sadece muhabbet ettik 6 ay oldu geçmedi dedim psikolojik ilaçlar yapmaz öyle şey psikolojik ilaçlara devam et kafana takma geçer psikolojik dedi yolladı.

    İlacı prospektüsünde bile yazdığını söylemek istedim bir kaç kere bana mı öğretecen tarzı olay yaşadığım için anlatamadım.

    İlacın yan etkiler de yazıyor "İdrar tutulumu ile ilgili sorunlar, prostat büyümesi "

    https://pdf.ilacprospektusu.com/669-edronax-4-mg-tablet-kt.pdf

    https://eksisozluk.com/edronax--1073451


    Sonuç olarak ben yüksek lisans kaydımı sildirip başka bir bölüme kayıt yaptırsam tecil hakkım gider mi?eylülde yüksek lisansa girsem o zamana kadar tecil düşer kaçak olup bedelli hakkı mı kaybeder miyim?Yada askeri muayene için okuması yazması olan bir doktora muayene olmak istiyorum ben seçebiliyor muyum?Bu halde bu ağrılarla askere gitmem çok zor iyileşene kadar erteleme yada tecil almam lazım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetgulsoy0 -- 25 Mayıs 2022; 2:45:40 >







  • Majör depresyon/bipolar hastası oalrak ben de pinral ve lamictal kullanıyorum. Bipolar bozukluk kesin tanı konulduysa zaten muaf oluyorsun. Doktor raporun yok tanı konulmadıysa ilk önce bu yolu deneyip muaf olmayı dene.

    Sorulara gelirsek evet tecil bozulur, kayıt olunca tekrar tecil edersin, ama o sürede kaçak durumuna düşersin bedelli hakkı gider. Ama devlet işleri belli olmuyor 3 yıldır kaçak olan arkadaşım hala tecilli çıktı anlamsız bir şekilde.

    Muayeneyi istediğin yerde olursun, hatta aile doktorunla ayarlarsan çok iyi olur. Aile doktorunu değiştirebiliyorsun istediğin gibi.

    Zaten merak etme ağrıların fazla ise 1 yıl erteleme verilir. Çürük raporu dahi verebilirler, hatta şöyle diyim bu ağrılara rağmen askere alırlarsa daha ilk içtimada kenara ayırıp çürük işlemlerini başlatırlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaciRomantik -- 25 Mayıs 2022; 3:51:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Açık konuşayım beni askerlikten sırf sekonder kan rahatsızlığından dolayı tecil ettiler sağlık kuruluna giderken raporda beni ağır hasta olarak göstermişler kurulda defaatle bu hastalık bana hiçbir şekilde ait değil bu teşhisin belirtilerini taşımıyorum askerliğimi gayet iyi durumda yapabileceğimi beyan etmeme rağmen muaf ettiler.

    MUAF OLACAKSINIZ OLMAYIN ARKADAŞLAR HAYATINIZ KARARIYOR İŞ BAŞVURULARINDA HEP ÖTELENİYORSUNUZ İŞ HAYATINIZ VARSA MEMURİYET HEDEFİNİZ VARSA(Asker-Polis-Bekçi) MUAF OLUŞUNUZ BUNLARI İMKANSIZ HALE GETİRİYOR BENDEN SÖYLEMESİ. HANGİ MESLEK OLURSA OLSUN İŞ BAŞVURULARINDA İK’YA MUAF OLDUĞUNUZU BEYAN ETTİĞİNİZDE İŞKİLLENİYORLAR YÜZ GÖZ EKŞİTİYORLAR. UYANIKLIK YAPAYIM DERSENİZ TERHİS BELGESİ HER ŞEYİ AÇIĞA ÇIKARIYOR..

    LİYAKATSİZLİĞİN DİZ BOYU OLDUĞU ŞU ÜLKEDE HERKES DÜRÜST KESİLMİŞ HALBUKİ ADAMIN ÖNCE KARAKTERİNE İŞ BECERİSİNE BAKSALARDI BU ÜLKE ŞUAN ÇOK DAHA İLERİDEYDİ.

    ÖRNEK BİR HASTALIĞINIZ VAR VE KESİN MUAF OLACAKSINIZ YERİNİZDE OLSAM BEDELLİYİ DENERDİM.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4E178F9C9 -- 25 Mayıs 2022; 8:38:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2022-yili-yoklama-duyurusu-2212202

    Daha önce ASAL Yoklama Başvurusu yapmadıysanız teciliniz düşse bile yıl sonuna kadar (31.12.2022) yoklama yaptırmak için süreniz olacak. Bu arada başka bir yüksek lisans programına kayıt olup tecil alabilirsiniz.

    Ama kayıt sildirmekle uğraşmanıza gerek yok. Azami süreyi geçtiği zaman otomatik kayıt siliniyor. İstediğiniz bir programa kayıt yaptırınız. Sonuçta merkezi yerleştirme yok, puan düşsün. Zaten hangisi tecili daha öteye taşıyorsa ona göre teciliniz uzayacaktır.

    Burada dikkat etmeniz gereken 32 yaş sınırı. Max 32 yaşa kadar lisansüstü okuyarak tecil alınabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • LaciRomantik kullanıcısına yanıt

    lamictal kullandım, lithuril raporum var ama forumlarda felan bir kaç kez atak geçirmek lazım tarzı şeyler okumuştum öyleyse iyiymiş ,aile hekimim halam ama ürolojik ve psikiyatrik muayene için hastahaneye yönlendirilip o uzman bölümün hocasıyla yapılıyor diye biliyordum ben

  • tavsiye için saolunda asker muaf olmasamda benim rapora zaten bipolar bozukluk işlendi askerlik polislik yalan oldu istifa etmeden önce iş yeri yüksek rakımda çalışma raporu istedi , rapor verdiler ama gece nöbet tutamaz ibaresi geçti yani iş yerine gene böyle söylendi ,diğer hastalık olarakta haklısınızda en azından erteleme almam lazım bu halde askere gitmem imkansız aşırı rahatsızlık var erteleme alsam iyileşince giderim diye düşünmüştüm

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    öyleyse çok iyi olur hocam yıl sonu bana epey zaman kazandırır teşekkürler

  • mehmetgulsoy0 M kullanıcısına yanıt
    Doğru aile hekimi hastaneye yönlendirir. Ama rapor olduğu için o kısım kolay oluyor. Daha geçen doktora gittiğimde aynı sizin gibi biri vardı. Girdi raporlu ilacım var sürekli kullanıyorum dedi, doktor askere elverişli değildir kağıdı verip yolladı 2-3 yere imzalattı sanırım bitti.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LaciRomantik kullanıcısına yanıt

    iyiymiş o zaman hocam ben detaylı muayene ve işi yokuşa sürüyolar sanıyordum illa muaf olsun diyede zorlamıyorum kendimi toplayana kadar erteleme alsamda olur bu süreçte psikiyatrik ilaçlarıda kullanamıyorum ,hem ürolojik sıkıntıları mı toplasam yeniden psikiyatrik tedavime devam edebilsem o zaman bedelli gitsem de olur

  • mehmetgulsoy0 M kullanıcısına yanıt
    Ben yanlış anladım herhalde yazdıklarını.Kötü gelen ilacı bıraktın, devam eden başka bir ilacın var sanıyordum. Sürekli ilaç kullanımı yoksa muaf olamazsın ne yazık ki :/ En mantıklısı ürolojiden 1 yıl erteleme almak o zaman. Umarım toparlanırsın o zamana kadar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LaciRomantik kullanıcısına yanıt

    ürolojiden raporlu 2 ilacım var psikyatrik ilaçları bırakmak zorunda kaldım ama az önce baktım almayı kessemde bipolar bozukluk lithuril raporum var 2022 sonuna kadar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetgulsoy0 -- 26 Mayıs 2022; 3:31:37 >
  • mehmetgulsoy0 M kullanıcısına yanıt

    Durumunuzu anlıyorum geçmiş olsum acil şifalar dilerim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam 16 haziran 2022 tarihinde tecilim bitiyor. Yani yıl sonuna kadar bir yüksek lisans programına kayıt olup yeniden tecil ettirebilirim değil mi? Tecil bittiği gibi herhangi başka bir işlem yapmam gerekiyor mu? Yaştan yana sıkıntım yok 24 yaşındayım.

  • mangel01 M kullanıcısına yanıt

    17 hazirandan sonra 31.12.2022ye atacaktır. Daha önce yoklama başvurusu falan yapmadınız sanırım teciller zamanında olduysa yüksek lisansa kayıt olup tecil alabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 2020 haziranda mezun oldum 2 sene otomatik tecil etti. Daha önce yoklama başvurusu yapmadım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.