Şimdi Ara

Trafik ve hayvanların eziyeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlamadan önce eğer kolay etkilenen biriyseniz okumayın buca ya arasıra gidiyorum oradaki hiçbir kedinin kuyruğu yok düşünüyorum acaba hangi o çocukları yapıyor bunu diye

Yolda giderken bir anda tek şerit olan bizim taraf tıkandı millet önden dörtlüleri yaktı 3. aracım ben öndeki 2 yakmış birşeylere bakıyorlar korna çaldım çıktım baktım 1 dakika diye işaret ettiler durdum sonra bunlar bindi arabaya gittiler tam ilerliycem yolda bir kedi yavrusu ve kafası yok debeleniyordu aşırı hayvan sevgim olduğundan mıdır direk elfreni çektim motor stop etti indim baktım yapılacak birşey yok yanımda ablam vardı ısrar edince onada söyledim keşke söylemez olaydım ulan dedim madem böyle bekleyip bakıcak yüreğiniz var kenara çekseydiniz diye arabadan bir poşet aldım içine koyup kenara koydum hala debeleniyordu kanının sıcaklığını poşette hissedince bir anda titredim çok kötüydü ya.

Bu forumda birçok kişi dikkatli ve sağduyulu ancak olmayanlarda vardır lütfen bir hayvana insanmış gibi fren yapıp tepki verin lütfen..

Ve otobanlar dahil çok hayvan var böyle keşke acısız nasıl öldürceğimi bilseydim onu yapardım canınızı sıktıysam özür dilerim ancak bir kere daha şu konuya değinmek istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laax -- 27 Haziran 2011; 13:12:27 >

• bende sizinle aynı görüşteyim insanların daha sag duyulu olması gerekiyo
  • http://haber.mynet.com/detay/yasam/tekmeledikleri-kedinin-kafasini-ezdiler/536388

buyrun teror den daha çok canımı yakan bir durumdur nedeni ise o hayvanın yapacak hiçbirşeyi yoktur hiç ama hiç ki ben bunu görsem katil olurum
  • özellikle yaz aylarında uzun yolculuklarda daha çok köpek ve kuş ölüleri görüyorum yol kenarlarında. onlar için içim acıyor ama o saatten sonra yapacak birşey kalmamış oluyor maalesef.

Not: uzun yolculuklarımdan birinde kuşa çarptığım için yolumu değiştirip, yaralı kuşla beraber (sanırım serçeydi ve kanadı kırılmıştı) Konya'da veterinere gitmişliğim vardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: 10ur_1

özellikle yaz aylarında uzun yolculuklarda daha çok köpek ve kuş ölüleri görüyorum yol kenarlarında. onlar için içim acıyor ama o saatten sonra yapacak birşey kalmamış oluyor maalesef.

Not: uzun yolculuklarımdan birinde kuşa çarptığım için yolumu değiştirip, yaralı kuşla beraber (sanırım serçeydi ve kanadı kırılmıştı) Konya'da veterinere gitmişliğim vardır

Bir gün yılan ezmiştim dağ yolunda ama nasıl bir atlayışsa birden yola fırladı korktu sanırım yolda şarampoldü ve bildiğim içinde kayıcağımı abs çalışmadan yapılabilicek en iyi frenlemeyi yaptım üstüne çıktıım gibi bi kaydım allahtan tehlikeli birşey olmadı geceydi devam ettim

• kaldırıma çıktım kedi ezmemek için.

otoparkta arabasına birşey olmasın diye 3 kişilik yere park eden dallamalara selam olur. eminimki benim yerimde olsa aman arabacağzıma birşey olmasın diyip kediyi ezerlerdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

kaldırıma çıktım kedi ezmemek için.

otoparkta arabasına birşey olmasın diye 3 kişilik yere park eden dallamalara selam olur. eminimki benim yerimde olsa aman arabacağzıma birşey olmasın diyip kediyi ezerlerdi.

Valla aileden gelerek babam arasıra silah taşırdı(subay) onun dışında hiç levye vs görmedim ama arabaya bir tane baseball sopası atıyım olur olur lazım olur mesela böyle vurup kaçan olur kediye vuran olur birgüzel ezerim bende
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dün anayolda bir kediye araç çarpmıştı ve yolun ortasında ölmüş yatıyordu.bugün aynı yerden geçtiğimde kedinin sadece içi boşalmış bedeni kalmıştı,kürkü topak olmuş yolun kenarına savrulmuştu.bütün iç organlar vs ortadan kaybolmuştu.ekosistem çok hızlı işliyor.
  • trafikte hayatını kaybeden insan sayısının önemsenmediği ülkede hayvanların önemsenmesi hayalden öteye geçemez malesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

trafikte hayatını kaybeden insan sayısının önemsenmediği ülkede hayvanların önemsenmesi hayalden öteye geçemez malesef

çok doğru maalesef
  • Aniden önüme fırlayan bir sokak köpeğini ezmemek için direksiyona keskin bir müdahele yapıp eski aracımızı perte çıkarmış birisiyim... Ama bunu belirtme sebebim şu; önyargılı olmayın, kaza esnasında ve sonrasında olanlarda -biliyorum çok tepki alcam- keşke o köpeği ezmiş olsaydım diye neredeyse her gün söylendim, özünde iyi birşey yaptım evet, hatta hayvan hala yaşıyor arada gider beslerim(kaza evime yakın bir yerde oldu) ama bana açtığı çileyi de bir ben bilirim, yok hastane, kasko, trafik sigortası, kamu davası bilmemne
  • Of bende bucada yasıyorum acayip uzuldum yahu. Hangi serefsiz yapmısşsa allah onu bildiği gibi yapsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

Aniden önüme fırlayan bir sokak köpeğini ezmemek için direksiyona keskin bir müdahele yapıp eski aracımızı perte çıkarmış birisiyim... Ama bunu belirtme sebebim şu; önyargılı olmayın, kaza esnasında ve sonrasında olanlarda -biliyorum çok tepki alcam- keşke o köpeği ezmiş olsaydım diye neredeyse her gün söylendim, özünde iyi birşey yaptım evet, hatta hayvan hala yaşıyor arada gider beslerim(kaza evime yakın bir yerde oldu) ama bana açtığı çileyi de bir ben bilirim, yok hastane, kasko, trafik sigortası, kamu davası bilmemne

Kaskodan paranızı aldınız ama ya köpeğe birşey olsa yenisi gelir mi?

Çok güzel bir davranış tebrik etmek lazım ancak düşünce yanlış

• quote:

Orijinalden alıntı: laax

http://haber.mynet.com/detay/yasam/tekmeledikleri-kedinin-kafasini-ezdiler/536388

buyrun teror den daha çok canımı yakan bir durumdur nedeni ise o hayvanın yapacak hiçbirşeyi yoktur hiç ama hiç ki ben bunu görsem katil olurum

+1907. hayatımda yaptığım en byük kavga kediyi poşete bağlayıp tekmelemeye çalışan bir grubun üzerine arabayla çıkma teşebbüsümden sonra yaptığım kavgaydı. kedi kurtulmuştu , doğru veterine gittim. ne insanlar var... gene olsa gene yaparım.

• Yıllar evvel arabayla Dolmabahçe trafiğine takılı kalmıştım yanımda hatun olduğu halde. Trafikte vakit geçirmek için teybin müziğini de açmıştım. Bir süre sonra biraz ileride ki otobüs durağında insanların bana işaretler yaptığını farkedince camı açtım hatundan sormasını istedim ne olduğunu. Hatun kafayı biraz dışarı çıkardı ve ön tarafa doğru baktı. Sonra bana heyecanlı bir şekilde kedinin üzerinde durduğumu hayvan tekerin altında sıkıştığından can çekiştiğini söyledi. Zaten trafik durmuş ne ileri ne de geri gidebiliyorum. O çaresizlikle direksiyonu sola kırdım belki kurtarırım diye. Hatun yine baktı ve bu sefer daha da heyecanlı bir şekilde "Ne yaptın sen ! Hemen gazla birazdan bizi taşlarlar" dedi. Trafik o an açıldı ve arkamıza bile bakmadan gazladım.
  • Yolda ölü kedi,köpek görmekten bıktım.Nasıl bir caniliktir,arkana bakmadan kaçmak!
    Issız yerlerde köpek görünce bile durup püskevit falan veriyorum.
    Hiç unutmam:5-6 sene babam köpeğe frenle yaklaşık 120 km hızla çarpmıştı.Manevra yapıp kurtaramazmıydı?Babama buradan kocaman bir
    edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadrifoglio159 -- 26 Haziran 2011; 15:12:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Yıllar evvel arabayla Dolmabahçe trafiğine takılı kalmıştım yanımda hatun olduğu halde. Trafikte vakit geçirmek için teybin müziğini de açmıştım. Bir süre sonra biraz ileride ki otobüs durağında insanların bana işaretler yaptığını farkedince camı açtım hatundan sormasını istedim ne olduğunu. Hatun kafayı biraz dışarı çıkardı ve ön tarafa doğru baktı. Sonra bana heyecanlı bir şekilde kedinin üzerinde durduğumu hayvan tekerin altında sıkıştığından can çekiştiğini söyledi. Zaten trafik durmuş ne ileri ne de geri gidebiliyorum. O çaresizlikle direksiyonu sola kırdım belki kurtarırım diye. Hatun yine baktı ve bu sefer daha da heyecanlı bir şekilde "Ne yaptın sen ! Hemen gazla birazdan bizi taşlarlar" dedi. Trafik o an açıldı ve arkamıza bile bakmadan gazladım.

nasıl görmediniz peki o kediyi?

Benim bir tanıdığım şehir dışı yolda 100 120 ile falan giderken (gece) köpek çıkmış önüne gece tabi, nasıl görüp manevra yapacak zamanı buldu anlamadım, sağa kırmış köpeğe çarpmamak için çimenlik alana çıkmış araba kaymış biraz yandan agağa çarpmış, köpekte birşey yok, arabada hasar var tabi, ama bence değerdi, sonuçta araba, yenisini alırsın.

• Kimisi kedi görünce gaza basıyor inadına..
    Benimse durup yoldan çekilmeyen hayvanlara 3-4 kez korna çaldığım olmuştur.. Bazıları aşırı miskin oluyor.. Belki de açlıktan ve halsizliktendir..

Geçen gün bir köpeğin yol ortasında kaşınmasını 30 saniye falan bekledim.. Kaşınması bitince geçtik..
  • İzmir de cok fazla basibos kedi kopek var. Bunu ne Ankara nede İstanbulda goruyorum. Sanirim iklimin yumusak olmasindan. Cok dikkatli olmak lazim.
  • Arabada biri varken kim oldugu onemsiz tehlikeli yolda onume kedi felan cikarsa yapacak birseyim yok ezmek zorundayim gecenlerde bir haber cikmisti adam kediyi ezmemek icin sarampole yuvarlanmisti
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.