Şimdi Ara

Trafik sigortası öder mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir komyonet arabama vurup kaçmış araç bilin miyor. Bu durumda trafik sigortam benim hasarımı öder mi.

• ya ben de ödemeyeceğini düşünüyorum ama bir kaç kişi öder deyince kafam karıştı.
  • hadi o olsun hadi sende kamyonun plakayı almış ol :)
  • Valla kamyonun plakasını aldım.. Hatta etrafa biraz bakındım sesten felan çıkan olur diye ama çıkan olmayınca plakayı aldım eve girdim.Orada benim arabamda olabilirdi, vallahi varya o çöp kamyonundaki çöpleri biryerlerine ...... salla

Orjinalden alıntı: Chryin

Valla kamyonun plakasını aldım.. Hatta etrafa biraz bakındım sesten felan çıkan olur diye ama çıkan olmayınca plakayı aldım eve girdim.Orada benim arabamda olabilirdi, vallahi varya o çöp kamyonundaki çöpleri biryerlerine ...... salla

Plakayı bir kağıda yazıp sileceğe iliştirseydiniz bari. Adam/bayan çıkıp görünce vuranda daha rahat haberi olurdu.
  • Trafik sigortası sadece karşı tarfın hasarını öder bi kaza durumunda. Yalnız arabaya çarpanın kamyonet olduğunu nası anladınız?

EDİT: Yukarıdaki mesajı yazarken atlamışım. Garanti fonu bu tip maddi zararları karşılamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avdr -- 4 Aralık 2006; 2:39:49 >

--------------------------------------------------------------------------------

a)Plakası tespit edilemeyen araçların vermiş olduğu bedeni zararlar,

b)Zorunlu mali mesuliyet (trafik) sigortası olmayan araçların vermiş olduğu bedeni zararlar

c)Zorunlu mali mesuliyet (trafik) sigorta poliçesindeki teminat tutarlarına ilişkin artış zeyilnamesi olmayan araçların vermiş olduğu bedeni zararlar,

d)Çalınmış veya gasbedilmiş motorlu bir aracın kazaya neden olması halinde meydana gelen bedeni zararlar,

e)Mali bünye zafiyeti nedeni ile bütün branşlarda ruhsatı iptal edilmiş veya iflas etmiş sigorta şirketlerinin zorunlu mali mesuliyet (trafik) sigortası kapsamında ödemekle yükümlü olduğu maddi ve bedensel zararlar karşılanır.

Bedensel zararlar; tedavi gideri , maluliyet tazminatı ve ölüm halinde geride kalan hak sahiplerine ödenmesi gereken destekten yoksun kalma tazminatını kapsamaktadır

Maddi zarar; trafik kazası sonucu motorlu araçlarda ve diğer şeylerde meydana gelen hasarları kapsamaktadır

Karayolu Trafik Garanti Sigortası Hesabı’nın sorumluluğu; kaza tarihinde geçerli zorunlu mali mesuliyet (trafik) sigorta poliçesinin teminat limitleri ve zarar verenin kusur oranı ile sınırlıdır.

BAŞVURU ŞEKLİ VE SÜRESİ

--------------------------------------------------------------------------------

Karayolu Trafik Garanti Sigortası Hesabı tarafından karşılanacak zararlardan herhangi biri ile karşı karşıya kalan mağdurların;

Zararı ve tazminat yükümlüsünü öğrendiği tarihten itibaren 2 yıl ve her halükarda kaza gününden itibaren 10 yıl içinde yazılı olarak

Hesaba bizzat başvurmaları gerekmektedir

• KARAYOLU GARANTİ TRAFİK SİGORTASI PLAKASI TESPİT EDİLEMEYEN BEDENSEL ZARARLARI ÖDÜYOMUŞ MADDİ ZARARLARI ÖDEMİYOR.
    AYRICA KAMYONRTİN VURDUĞUNU KOMŞULAR GÖRMÜŞ PLAKAYI ALAMAMIŞLAR SABAHIN ERKEN SAATİNDE. ÇÖP KAMYONU DEĞİL.

Trafik sigortası öder mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.