Şimdi Ara

trafik sigortası çalıntı karşılarmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
30.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 2 önce arkadaşımın motoru çalındı sadece tarfik sigortası var bu çalıntı para öderlermi trafik sigortası karşılarmı ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Trafik Sigortası Çalıntı Motorları Karşılar mı?

Trafik sigortası, araçların işletilmesi sırasında meydana gelebilecek kazalarda maddi hasarları karşılayan bir sigorta türüdür. Ancak, trafik sigortası motorlu aracın çalınması halinde oluşan zararları kapsamaz.

Motorlu aracın çalınması durumunda zararın karşılanması için kasko sigortası yaptırmak gerekir. Motor kasko sigortası, aracın çalınmasına ek olarak; kaza, doğal afetler ve vandalizm gibi risklere karşı da teminat sağlar.

Motor çalınırsa, motor kasko sigortası poliçenizin şartlarına göre belirlenen tutar kadar tazminat alabilirsiniz. Bu tazminat, aracın güncel piyasa değeri veya hasar gördüğü tarihteki piyasa değeri üzerinden hesaplanır.

Trafik sigortanız yoksa ve aracınız çalınırsa, aracın maddi zararlarını karşılamak sizin sorumluluğunuzdadır. Bu nedenle, aracınızı çalınma riskine karşı korumak için motor kasko sigortası yaptırmanız önerilir.

Anahtar Kelimelerin Kullanımı:

• Çalıntı motoru sigorta karşılar mı?
    • Motor çalınırsa sigorta karşılar mı?
    • Sigorta çalıntı motoru karşılar mı?
    • Motor kasko
    • Çalıntı motor sigorta
    • Motor hırsızlık kaskosu
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ödemez. Karşılamaz. Geçmiş olsun.
  • sağolun teşkürler
  • Trafik Sigortasının tam adı "Mali Mesuliyet [Sorumluluk] Sigortası"dır, yani trafikte kendi kusurunuzla karşı tarafa maddi veya bedeni zarar/hasar verdiğinizde poliçede belirtilen hadlere (sınırlara) kadar ödeme yapılır. Motor çalınmasaydı da bir kamyon tarafından ezilseydi karşı tarafın Trafik Sigortası bunu karşılardı.

Kasko sigortası ise karşı tarafın zararını karşılamaz, sizin kendi kendizine verdiğiniz zararı ve trafik kullanıcısı olmayanların verdiği zararı karşılar (sel, deprem, hırsızlık, yangın, terör, halk hareketleri vb.). Motor çalınırsa, anahtarları sizdeyse ve 1 ay içerisinde bulunamazsa kasko size poliçedeki bedeli kadar bir ödeme yapar, motor bulunursa da bu sigorta şirketinin mülkiyetine geçer.

Bir sigorta daha var ama ara sıra gazetelerde çıkıyor, kimse farkında değil diye. Ben de ne yazık ki çok takip edemedim. Belki bir arkadaşımız yardımcı olur. Hiç sigortası olmayanlara yardımcı olan bir kurum.

• Garanti sigorta fonundan bahsediyorsunuz , sigortasız kişilerin tedavi giderlerini karşılar bu fon .

Çalınma riski sadece Kasko Sigortası ile güvence altına alınabilir...
  • Şimdi biz ne yapmalıyız yardımcı olabilirmisiniz yani şunu anladım 1 ay içersin de tarfik sigortası bize paramı ödeyecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord831

Şimdi biz ne yapmalıyız yardımcı olabilirmisiniz yani şunu anladım 1 ay içersin de tarfik sigortası bize paramı ödeyecek

türkçe derslerini es geçmeyin lisede dershanede ..
    adam yazmış yukarda; 1 ay beklemenize gerek yok,muhtardan alacağınız nüfus cüzdan talep belgesiyle bugün mesai bitimine kadar zararınızı tahsil edebiliyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 5 Ekim 2009; 12:55:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Trafik Sigortası size HİÇBİRŞEY ÖDEMEYECEK. Motorunuza KASKO SİGORTASI yaptırmadığınızdan zarar üzerinize kaldı. Yapabileceğiniz tek şey karakola gidip ihbarda bulunmak, o kadar. Ayrıca Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne de gidip karakol hırsızlık/çalıntı tutanağının bir suretini de vermeniz gerekir. Aksi takdirde motorun karıştığı bir kaza veya adli vaka durumunda sürücüsü yakalanmadığında sizin kapınızı çalarlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ten_don

quote:

Şimdi biz ne yapmalıyız yardımcı olabilirmisiniz yani şunu anladım 1 ay içersin de tarfik sigortası bize paramı ödeyecek

adam yazmış yukarda; 1 ay beklemenize gerek yok,muhtardan alacağınız nüfus cüzdan talep belgesiyle bugün mesai bitimine kadar zararınızı tahsil edebiliyorsunuz

her halde siz anlamadız :) para geri verilmiyormuş
  • quote:

quote:

quote:

Merak ediyorum sonu nereye varacak?

• quote:

Orijinalden alıntı: oluşumbilgi

quote:

quote:

quote:

Merak ediyorum sonu nereye varacak?

forumlar gerçekten ilginç ortamlar(;
    günlük yaşamda seferberlik hali dışında bir araya gelmeyecek insanlar iletişime geçiyor!
    beriki tane tane anlatmasına rağmen öteki anlamamakta ve sabır taşını aşındırmakta ısrarcı olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 14 Ekim 2009; 0:12:13 >

• Bu forumun maşallahı var canım ...

Bu arada benim aklımın almadığı birşey var ;

herkes trafik sigortası veya kasko sigortasını bir acenteden , bankadan veya motorlu taşıt satan bayiden alıyor ve bir sigortacısı var ...

Telefon kaldırıp daha hızlı ve net bir bilgi almak bu kadarmı zor acaba ?

Arabamı sürttüm , kaza yaptım , pert olurmu , arabam yaşarmı ? vs vs vs gibi soruları buraya yazıp , ama 2 dk , ama 2 gün sonra yazılacak cevabı beklemek yerine , aç telefon sor acentene ...

Amannnn neyse ...

• quote:

Orijinalden alıntı: guide

Bu forumun maşallahı var canım ...

herkes trafik sigortası veya kasko sigortasını bir acenteden , bankadan veya motorlu taşıt satan bayiden alıyor ve bir sigortacısı var ...

Arabamı sürttüm , kaza yaptım , pert olurmu , arabam yaşarmı ? vs vs vs gibi soruları buraya yazıp , ama 2 dk , ama 2 gün sonra yazılacak cevabı beklemek yerine , aç telefon sor acentene ...

Amannnn neyse ...

Sanıyorum ki yani öyle düşünüyorum. Arkadaşlar arıyor soruyor işte pert olur olmaz vs vs cevabı alıyor fakat güvenemediğinden dolayı farklı ağızlardan da duyup araştırıyorlar. Güzel bir hareket bence. Benim başıma gelince bende danışıyorum. Çünkü 1 ağıza bakıp hareket etmek var. Bir de 5-6 hatta daha fazla kişinin yorumunu alıp ona göre hareket etmek var. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.

quote:

Orijinalden alıntı: guide

Bu forumun maşallahı var canım ...

Amannnn neyse ...

Sanıyorum ki yani öyle düşünüyorum. Arkadaşlar arıyor soruyor işte pert olur olmaz vs vs cevabı alıyor fakat güvenemediğinden dolayı farklı ağızlardan da duyup araştırıyorlar. Güzel bir hareket bence. Benim başıma gelince bende danışıyorum. Çünkü 1 ağıza bakıp hareket etmek var. Bir de 5-6 hatta daha fazla kişinin yorumunu alıp ona göre hareket etmek var. :)

+1907

ayrıca o acentedeki uzmanlardan daha çok bilen kişiler mevcut forumda ve gerçekten iyi niyetle herkes birbirine yardım etmeye çalışmakta. forum diye küçümsememek lazım ancak bazen çok gereksiz konularda olmuyor değil.

• Keşke güvenmediğiniz kişiye poliçelerinizi yaptırmasanız ... Ama başa gelince öğreniliyor diyebilirsiniz tabi Karşınızdakinin bilgi ve deneyimini sınamanız aslında çok zor değil .

Acentedeki uzmanlardan daha bilgili bir kişi ? ... Yine bu tarz kişilerdir , forumda aynı tarz kazaları yaşayan kişiler değildir eminim .Bu tarz konularda yorumları, bizlerden ( sigortacılar) çok , normal üyeler yapıyor ve soruları cevaplandırıyor.

Neticeye gelecek olursam , siz yine öncelikle acentenize danışın , üzün biraz onları , bu devirde bedava para kazanılmıyor , onlara da bedava para kazandırmayın

Çözümlenmeyen sorunları , mağduriyetleri paylaşmanız gayet normal , hatta daha iyi , yardımlar neticesinde olumlu sonuçlanan bir çok hasara yardım ettik ... ona birşey demiyorum . Ama , kuş pisledi , arabam sürtüldü yineliyorum , artık bana çok komiik geliyor ...

• 6 YIL GEÇMİŞ VAYBE BENDE KASKO ARAŞTIRIYODUM GELDİK YİNE FORUMA
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.