Şimdi Ara

Trafik Kazası yaptım,bugün aracı teslim aldım ama...(!)__güncel__

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
5.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bugün saat 2 gibi kiralık hyundai accent era yı iade ettim.

4:20 dede opelden aradılar aracınızın temizliği yapılıyor şu anda gelip alabilirsiniz.saat 5 e 5 kala taksiyle anca gidebildim servise.

5 dakika içinde herkes kayboldu resmen ortadan herkes tatilin peşinde

aracı teslim aldık eve geldik.sürücü kapısındaki cam otomatik olarak aşağı inmiyor ya da çıkmıyor! adamlara demiştim sürücü kapısında bir ses var demiştim (hani taksilerde olur ya kapıyı açtığınızda tak-tak diye açılır siz açtıkca;ona benzer bir ses) sabah aradı beni vatandaş kapı menteşesinin değişmesi gerekiyor dedi 70 tl fiyatı var dedi 45000 km bakımında hallederim onu dedim kalsın öyle dedim ama ne yaptılarsa camın otomatik açılma olayı yalan olmuş. ayrıca arabaya binmeden önce kumanda dan camları açma özelliği de var.araçtan indiğim de onu da denedim.sağ kapının camı açılıyor sol kapının ki yerinden oynamıyor.sonra aracın etrafında döndüm durdum detaylara bakmaya başladım.bir de baktım ki yeni taktıkları park sensörlerini boyamadan takmışlar.araç siyah olduğu için belli değil pek ama 4 sensörden 1 tanesi boyalı(sanırım eski tampondan sağlam bir tane çıkarıp takmışlar) 3 tanesi tencere kapağı gibi siyah plastik!

sinirlerim acayip derece de bozuk.yarın serviste kapalı pazartesi de okula gitmem gerek.
    ben böyle titizlendikçe herşey gelip beni buluyor ya

nasıl bir yol izleyeyim sizce?pazar günü okula servisle gitmem evimden 3 saate mal oluyor.evde bıraksamda aracı servise götürecek kimse yok yani bırakmam da çare değil.tek bildiğim pazartesi günü o hsaar danışmanı sıfatıyla oturan lavuk telefonu açtığında ağzına s...cam.

başına bu tarz şeyler gelen dostlardan tavsiyeler alırsam güzel olur.

sevgilerimle

Merhaba sevgili dostlar

Yaklaşık 1,5 saat önce bir trafik kazası başıma geldi.Detaylarıyla paylaşmak istedim sizlerle...

Yarın dersim olmamasını da fırsat bilerek,Trabzondan dönen annemi almak için Sabiha Gökçen Havaalanına gittik.Saat 12 gibi çıktık,evimize Başakşehire doğru tem otoyolundan ilerledik.Civarı bilenler için;bankalar caddesini geçtikten sonra,Tümsan Sanayi sitesinin yanındaki Atatürk Bulvarındaki kırmızı ışıkta durdum,yeşil yanmasını bekliyordum(3 şeritli yol,en sağda bekliyorum sağa dönüş yapmak için).15-20 saniye sonra sol yan aynamda bir an(!) bir aracın sol farını gördüm ve gümm!biz ışıklardan ileri savrulduk.bize çarpan araç 2 şerit sola doğru kaydı.Yanımda annem vardı,arka koltukta kız arkadaşım uyuyordu;birşeyleri olup olmadığını sordum,iyiyiz dedikleri anda da indim arabadan.önce bir kendi aracıma baktım,sonrada adama doğru sinir katsayım yükselmiş şekilde yürüdüm.annemle kız arkadaşım indi hemen arabadan,adamda indi...Be adam görmüyor musun 3 şeritli yolda kırmızı ışıkta en sağda bekliyorum.yolda in-cin çift kale maç yapıyor!Adam arabadan iner inmez kurduğu ilk cümle "abi kusura bakmayın doğrusunu söylüyorum biraz alkol var.Sen hiç merak etme sanayideyiz biz zaten benim tanıdıklarım var benimde sanayide dükkanım var biz bu işi hallederiz."zaten nevrim dönmüş hemen polisi arayın dedim annemle sevgilime.adam abi gerek yok yapmayın etmeyin!çok kısa ve net hayır dedim.şansımıza biz daha telefonla görüşürken devriye gezen bir polis otosu geldi 1 dk içinde yanımıza.Kaza yeni mi oldu dedi 1 dakika önce dedik.biz trafikten değiliz ama anons geçelim geçmiş olsun dediler yaralı olup olmadığını sordular sağolsunlar.ayrıldılar yanımızdan.adam hemen bir arkadaşını aradı.sanırım bu işten yırtmak için kazayı o yaptı gibi göstermeye çalışsacaktı.baktım adam arkadaşını arıyor.bende aradım trafik polisini olayı anlattım 5dk içinde olay yerine geldiler sağolsunlar.geçmiş olsun yaralı var mı diye sordular ilk etapta.memurlardan biri indi önce araçtan yanıma geldi.bende diğer sürücü alkollü kendisi söyledi dedim.tamamdır dedi.ehliyet ruhsatı aldı fotoğraflar çekildi ve geldi sıra üflemeye...Alkol aldın mı dedi adama,1 bira içtim abi dedi ama adam leş gibi kokuyor zaten!poliste he iyi ya bir biradn bişey olmaz zaten dedi,ama sen gel yinede bi üfle.adamda bi öksürmeler,tıksırmalar öyle böyle derken polis biraz sert çıkınca adam paşa paşa bi güzel üfledi.raporlar tutuldu.adamda 122 promil alkol çıktı.bu olay yaklaşık saat 1:00-1:10 gibi oldu.polisin demesine adamın arabası pert,en az bi 40-50 km/h hızla vurmuştur diye düşünüyorum.bodoslama geldi girdi.bizim araç görevini yaptı hepimizi korudu allahtan.verilmiş sadakımızın yanında(!),emniyet kemerlerimiz takılıydı ve hayatımda ilk defa emniyet kemerini sürekli takmama rağmen yaralanmamamızı sağlayan 1.derece etken olduğunu hisettim.arka tampon bagaın ufak bir kısmı stop lambası sol arka çamurluk,sol arka jant ve lastik hasar aldı.ama öyle ama böyle eğerki o arabada bir kişinin burnu kanasaydı allah yarattı demezdim sarhoş haliyle de elimden kimse alamazdı adamı!yalan yok hala hazmedemiyorum olayı.olacağı varmış diyorum sadece.2 viraj sonra varacağım evime ulaşabilmek için lastiği değiştirmem şarttı.stepneyi söktüm bijon kapaklarını çıkarıyorum,anahtarı taktım arabanın öteki tarafından bunlara hiç gerek yoktu biliyorsun değil mi dedi.benim zaten sinirim burnumda sen hala konuşuyor musun diye adama yürüyordum memur bey sen gel bu tarafa diye aldı adamı.bize de biz burda kalamıyacağız bir kaza ihbarı daha aldık.devam edebilirseniz bu şekilde devam edin aracanızla şimdi bu adam tatsızlık çıkarmasın birde dedi.annemle kız arkadaşımda ısrar edince jant üstünde geldik eve.

bir sürü işimiz gücümüz aksamış oldu.durduk yere kestirilemeyen bir süre aracımdan oldum.2. elde değer kaybına uğramış bir aracım oldu.neyse tadımız kaçtı bir kere,yine de allah şükürler olsun,hiç birimize bir şey olmadı.

öylece içimi dökmüş oldum yalın bir dille(!).O şerefsize de bir gram acımadım.Keşke beter olsaydı demekten alamıyorum kendimi.

kıssadan hisse;hayat tesadüflerle dolu.nescafe almak için 1 km önceki petrol ofisine girmek için yavaşlıyordum,annem boşver bizim sitenin içindeki shellden alırız dedi shell e gidemeden kaza geçirmiş olduk.belki girseydik olmayacaktı değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V.K. -- 9 Nisan 2011; 21:56:05 >

• Çok geçmiş olsun...
    Kazadır bu olabilir belki ama sen sinirlenmekte haklısın çünkü alkollü bir şekilde senin canını veya bir başkasının canını hiç yoktan yere tehlikeye atıyor kendi keyfi için....
    Tekrar geçmiş olsun Allah daha büyük kazalar göstermesin canınıza bir zarar gelmemesi sevindirici kaza heran herşekilde olabilir önemli olan size ve sevdiklerinize birşey olmasın canınızı sıkmayın....
  • geçmiş olsun.
  • Çok geçmiş olsun en iyisini yapmışsınız. Böylelerine acımıcaksınız. Hem alkollü araç başına geçiyor hem de hala polisi aramayın vs diyor. Cezayı yiyip ehliyetine el koyulsun, kendi arabasının kaskosu olsa bile alkollü olduğu için parada alamıcak. Bu ona yeter sanırım.
  • Çok geçmiş olsun. İyiki polisi aramışsınız. Yoksa hasar sizin üzerinize kalabilirdi. Kimseye güvenmemekte fayda var, zaten alkollüymüş.
  • siz (3ünüz yani) durumu çok güzel ve doğru bir şekilde idare etmişsiniz, tebrikler.. bundan sonra düşüneceğiniz her düşünce bir ağırlık yapacaktır kafanızda.. shelle girsek şöyle olurdu, yolda mola versek böyle olmazdı gibi düşüncelerle boğmayın kendinizi.. matematiksel olarak senaryonun farklı sonlanma ihtimali var idi ise de olay artık yaşandı bitti, siz de daha fazla aklınıza yük bindirmeyin ( ben yaptım ondan söylüyorum bunları) .. ayrıca karşı tarafından onarımınızı yaptıracağını ve tüm kusurun ona ait olduğunu düşünürsek aracınızın 2.elde düşen değeri kadar ücret talep edebilirsiniz..

ayrıca küçük bir hatırlatma daha; benzer olay benim başıma geldiğinde beni karşı tarafın sigortasının yönlendirdiği çakal sesli adamın dediği yerde 2 parçayı 5 hafta beklemiştim, daha sonra öğrendim ki sigortadan gelen parçaları (orijinal VW) kendilerine ayırıp uygun fiyatlarla piyasada satıyorlardı ve benim aracıma da daha kalitesiz yan sanayii ürünü takmaya çalışıyorlardı, tabi daha sonra ben yan sanayii ürünleri onlara taktım, orijinal parçaları da paşa paşa benim arabama taktılar (o arada bile hızlı çalışmak için bahşiş istedi köpekler) .. yani size tavsiyem şundan sonraki 1-1.5 aylık süreçte 1) dikkatli olun, 2) sinirlerinizi sakin, gevşek tutun.. ne olursa olsun..

tekrar geçmiş olsun ..

• Geçmiş olsun. Doğru olanı yapmışsınız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçmiş olsun.
    Cana geleceğine mala gelmiş ki önemli olan da budur.
    Siz en iyisini yapmışsınız. Trafikteyiz hepimiz hemen her gün, Allah korusun, hepimiz risk altındayız bir nevî. Tek böyle olsun.
    Gerekeni yapmışsınız zaten sıkmayın canınızı.
  • Geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın.
  • Veysel'im geçmiş olsun.Annende;sende ve kız arkadaşında birşey olmaması bizler için iyi haber.Buna şükredelim.

Aracının da o hâle gelmesi elbette iyi birşey değil ama dediğim gibi buna da şükür.Elimizden birşey gelecekse eğer lütfen söyle;yapalım.

Olan da olmuş;zaten doğru olanı yapmışsın hemen polisi çağırmakla.Çağırmasan;bizim sanayide yerimiz filan;kafa ayıldığında hatırlamaz;hatırlasa işine gelmez..İş başka boyutlara da gidebilirdi..

Canını sıkma arkadaşım.
  • Büyük geçmiş olsun sevgili Veysel arkadaşım,

Ne yazık ki trafiğe çıkanların belki çoğu insan ama işte hepsi adam değil, bazıları isteyerek hayvan gibi hareket etmenin bir hak olduğunu sanıyor, sanıyor diyorum çünkü düşünmüyor, düşünemiyor.

Bu tipler ne yazık ki dikenli tel gibi sağa sola savrulup dururlar kendilerini, bizim gibi bembeyaz pamuk yumaklarını çizip dururlar.

İyi sizler iyisiniz, sağlığınız yerinde. Mal canın yongası, o kadar dikkat ediyor, üzerinde titriyorsun, sonra beyinsiz biri gelip bomboş yolda o anda orada seni buluyor. Bu hepimizin başına gelebilir, hiçkimse "iyi ki bana çarpmadı" veya "gitsin başkasına çarpsın" dememeli, bu tür olayları daha engellemek için ne gerekiyorsa yapmalı.

Umarım zarar fazla değil, hasar az, aracın eskisinden de daha iyi olur.

Sıkma canını, her ne kadar demesi kolay ise de, Veysel dostum sen yine de sıkma canını, keskin sirke küpüne zarar. Polis, Emniyet, Hukuk, Sigorta ve Servis bu tür durumlar için var. Allah muhtaç etmesin, ama eksik de etmesin.

Selam ve sevgiler, sağlık ve sıhhat en değerli varlığımız.

Taner Göde

• Geçmiş Olsun...
  • Çok geçmiş olsun. Neyseki hiç kimsede bir şey yok. ama olsaydı, o adamı bende senin yerinde olsam öldürürdüm. resmen 1. derecede cinayete teşebbüs. Ama böyle durumlarda sakinliğimizi korumamamız gerek. Haklıyken suçlu duruma düşmememiz gerekir. Tekrar geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

Merhaba sevgili dostlar

Yaklaşık 1,5 saat önce bir trafik kazası başıma geldi.Detaylarıyla paylaşmak istedim sizlerle...

Yarın dersim olmamasını da fırsat bilerek,Trabzondan dönen annemi almak için Sabiha Gökçen Havaalanına gittik.Saat 12 gibi çıktık,evimize Başakşehire doğru tem otoyolundan ilerledik.Civarı bilenler için;bankalar caddesini geçtikten sonra,Tümsan Sanayi sitesinin yanındaki Atatürk Bulvarındaki kırmızı ışıkta durdum,yeşil yanmasını bekliyordum(3 şeritli yol,en sağda bekliyorum sağa dönüş yapmak için).15-20 saniye sonra sol yan aynamda bir an(!) bir aracın sol farını gördüm ve gümm!biz ışıklardan ileri savrulduk.bize çarpan araç 2 şerit sola doğru kaydı.Yanımda annem vardı,arka koltukta kız arkadaşım uyuyordu;birşeyleri olup olmadığını sordum,iyiyiz dedikleri anda da indim arabadan.önce bir kendi aracıma baktım,sonrada adama doğru sinir katsayım yükselmiş şekilde yürüdüm.annemle kız arkadaşım indi hemen arabadan,adamda indi...Be adam görmüyor musun 3 şeritli yolda kırmızı ışıkta en sağda bekliyorum.yolda in-cin çift kale maç yapıyor!Adam arabadan iner inmez kurduğu ilk cümle "abi kusura bakmayın doğrusunu söylüyorum biraz alkol var.Sen hiç merak etme sanayideyiz biz zaten benim tanıdıklarım var benimde sanayide dükkanım var biz bu işi hallederiz."zaten nevrim dönmüş hemen polisi arayın dedim annemle sevgilime.adam abi gerek yok yapmayın etmeyin!çok kısa ve net hayır dedim.şansımıza biz daha telefonla görüşürken devriye gezen bir polis otosu geldi 1 dk içinde yanımıza.Kaza yeni mi oldu dedi 1 dakika önce dedik.biz trafikten değiliz ama anons geçelim geçmiş olsun dediler yaralı olup olmadığını sordular sağolsunlar.ayrıldılar yanımızdan.adam hemen bir arkadaşını aradı.sanırım bu işten yırtmak için kazayı o yaptı gibi göstermeye çalışsacaktı.baktım adam arkadaşını arıyor.bende aradım trafik polisini olayı anlattım 5dk içinde olay yerine geldiler sağolsunlar.geçmiş olsun yaralı var mı diye sordular ilk etapta.memurlardan biri indi önce araçtan yanıma geldi.bende diğer sürücü alkollü kendisi söyledi dedim.tamamdır dedi.ehliyet ruhsatı aldı fotoğraflar çekildi ve geldi sıra üflemeye...Alkol aldın mı dedi adama,1 bira içtim abi dedi ama adam leş gibi kokuyor zaten!poliste he iyi ya bir biradn bişey olmaz zaten dedi,ama sen gel yinede bi üfle.adamda bi öksürmeler,tıksırmalar öyle böyle derken polis biraz sert çıkınca adam paşa paşa bi güzel üfledi.raporlar tutuldu.adamda 122 promil alkol çıktı.bu olay yaklaşık saat 1:00-1:10 gibi oldu.polisin demesine adamın arabası pert,en az bi 40-50 km/h hızla vurmuştur diye düşünüyorum.bodoslama geldi girdi.bizim araç görevini yaptı hepimizi korudu allahtan.verilmiş sadakımızın yanında(!),emniyet kemerlerimiz takılıydı ve hayatımda ilk defa emniyet kemerini sürekli takmama rağmen yaralanmamamızı sağlayan 1.derece etken olduğunu hisettim.arka tampon bagaın ufak bir kısmı stop lambası sol arka çamurluk,sol arka jant ve lastik hasar aldı.ama öyle ama böyle eğerki o arabada bir kişinin burnu kanasaydı allah yarattı demezdim sarhoş haliyle de elimden kimse alamazdı adamı!yalan yok hala hazmedemiyorum olayı.olacağı varmış diyorum sadece.2 viraj sonra varacağım evime ulaşabilmek için lastiği değiştirmem şarttı.stepneyi söktüm bijon kapaklarını çıkarıyorum,anahtarı taktım arabanın öteki tarafından bunlara hiç gerek yoktu biliyorsun değil mi dedi.benim zaten sinirim burnumda sen hala konuşuyor musun diye adama yürüyordum memur bey sen gel bu tarafa diye aldı adamı.bize de biz burda kalamıyacağız bir kaza ihbarı daha aldık.devam edebilirseniz bu şekilde devam edin aracanızla şimdi bu adam tatsızlık çıkarmasın birde dedi.annemle kız arkadaşımda ısrar edince jant üstünde geldik eve.

bir sürü işimiz gücümüz aksamış oldu.durduk yere kestirilemeyen bir süre aracımdan oldum.2. elde değer kaybına uğramış bir aracım oldu.neyse tadımız kaçtı bir kere,yine de allah şükürler olsun,hiç birimize bir şey olmadı.

öylece içimi dökmüş oldum yalın bir dille(!).O şerefsize de bir gram acımadım.Keşke beter olsaydı demekten alamıyorum kendimi.

kıssadan hisse;hayat tesadüflerle dolu.nescafe almak için 1 km önceki petrol ofisine girmek için yavaşlıyordum,annem boşver bizim sitenin içindeki shellden alırız dedi shell e gidemeden kaza geçirmiş olduk.belki girseydik olmayacaktı değil mi?

Öncelikle geçmiş olsun.

Arkadaşım hayat bu belkide annenin tavsiyesine uymayıp petrol ofisine girsen ve biraz geciksen belkide bu durumdan daha vahim bir olay yaşayacaktın. Malın yerine en güzeli konur(farın yerine sıfır far, sıfır tampon, sıfır çamurluk olmadı yeni araba) lakin canın, kaybedilen uzvun yerine hiçbirşey konamıyor ne yazıkki. Umarım annene bize dediğin gibi keşke PO ya girseydik deyip üzmemişsindir kadıncağızı. Kasko, trafik sigortası paralarını boşa ödemiyoruz, bunlar için varlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkimore -- 1 Nisan 2011; 9:31:01 >

• geçmiş olsun...

alkollü sürücüler bir duvara yada direğe çarptı mı hiç üzülmüyorum. hatta faşizanca olacak ama ölsünler diyorum. çünkü tedavi olduktan sonra yeniden alkollü araç kullanacak başkasının hayatını tehlikeye sokacaklar.
  • geçmiş olsun.. sizde ve ailenizde birşey olmaması sevindirici

forumda da bazı kullanıcılar var azcık içmekten birşey olmaz diyorlar ya da alkollü araç kullanma anılarını övünerek anlatıyorlar. keşke bu tipler kendi kendilerine kaza yapsalar sakat kalsalar ya da ölseler. Ama başkalarına da zarar veriyorlar işte..
  • geçmiş olsun,çok doğru hareket etmişsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JonnyCaqe -- 1 Nisan 2011; 9:58:17 >
  • Veysel Kardeşim,

geçmiş olsun, Allah hepimizi görünür görünmez kaza ve belalardan korusun...
  • Geçmiş olsun.Canınız sağ ya mal bir şekilde yerine konur.Akşam akşam can sıkıcı olaylar yaşamışsınız kolay değil ama yinede beterin beteri var.
    Alkol alıp direksiyon başına geçiyorlar birde ahkam kesiyorlar ben ona sinir oluyorum.İyiki sinirlerine hakim olabilmişsin ve polis çağırmışsın.Umarım en kısa zamanda aracını hazır hale getirirler.
    Tekrardan geçmiş olsun..
  • Veysel hocam çok geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.