Şimdi Ara

Resmi Araç İle Kaza Yaptım Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
4.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İyi forumlar

Yaklaşık 15 gün önce maddi hasarlı bir kazaya karıştım. Kaza yerini gören herhangi bir mobese ve kamera bulunmamaktadır.
    Aşağıda olay yeri ve olayın gerçekleşme durumunu anlatacak kroki çizmeye çalıştım, bilgisi olan veya başından bu tür olay geçmiş arkadaşlardan yardım bekliyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Ben 1. Araç ile servise girmek üzere hızımı yavaşlatarak dönüş alanına gelmeden uygun uzaklıkta sinyalimi vermiş bulunmaktayım şeritte sağa veya sola yanaşacak herhangi bir boşluk bulunmamaktadır (Servis yolu) aynadan yol kontrolü yaptığımda arkamdan gelen 2. aracın bana yol vermek için yavaşladığını ve selektör yaparak benim dönmemi beklediğini anlamam üzerine dönüş yaptım bu esnada 2. aracın arkasından gelen 3. araç arkamdaki aracı sollayarak gelip hava şartlarının yağışlı olması sebebiyle kayarak aracının sağ önü ile aracımın sol arka kapısına çarpmıştır.
    Kullandığım araç resmi araç olduğu için trafik ekipleri gelerek olay yeri fotoğraf, değerlendirme ve alkol testi yapmış olup herhangi bir beyan vermediğim halde 2 gün sonra trafik şubeden kaza raporunu aldığımda Kara yolları Trafik Kanununun 53/1 - B / Sola dönüş kurallarına riayet etmeyerek kazaya sebebiyet verdiğim anlaşılmış olup 8/8 Kusur verilmiştir ve hakkımda soruşturma açılmıştır.

Sizden ricam çizmiş olduğum krokiyi değerlendirip nasıl bir yol izlemem konusunda yardımlarınızı bekliyorum.

• Burada asli kusurlu araç 3 nolu araç bana göre...Zira sizin krokiye göre tek şerit gidiş ve tek şerit geliş bir yolda önündeki trafik durmuşken vatandaş cengaverlik yapıp geliş şeridine geçip önündeki araçları geçmeye çalışıyor...
    Sizin yerinizde olsam tutanağa itiraz ederim...
  • Geçmiş olsun siz sol şeride geçmeye çalışıyorsunuz burada eğer karşıdan gelen bir araca çarpmış olsanız hatalı olurdunuz ama araç hem arkanızdan geliyor hemde sollama yapıyor bu onun hatası gibi gözüküyor 8-8 kusur gerektirecek bir hatanız yok gibi anlaşılıyor.Bence itiraz etmenizde fayda var
  • Kesinlikle 3 hatali

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlaşılan size çarpan araç, kaza tutanağını kendi lehine düzenletebildiğine göre sizden daha resmi bir araç çıkmış ya da arkası sağlam diyelim. Yapabileceğiniz şey tutanağa itiraz edip şikayetçi olup, olayı sulh hukuk mahkemesine taşımak. Mahkemede tutanaklar incelenir konu bilirkişiye gider, bilir kişi kusur oranını 4/8 e düşer size ve karşı tarafa eşit ceza kesilir bunların tamamlanması 1-1.5 yıl kadar sürebilir.
  • sizin kazaya benzer bir kazayı 2 ay önce yaptık, aynı şekilde haklı olduğumuz halde % 100 suçlu bulunduk ve tüm olay bize yıkıldı.
  • Size nasıl kusur vermişler yahu.Adam karşı şeride giriyor arkanızda bekliyen aracı solluyor muhtemelen sizin döneğinizi tahmin etmiştir (eşşek değilse) ve ona rağmen devam ediyor kaza yaşanıyor.Adam kendisini nasıl savundu acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardeşim de resmi araçla kaza yaptı trafik kardeşimi aslı kusurlu karşı adamı kusursuz buldu (ehliyetsiz ve alkollü idi).kardeşim tali yoldan kavşağa girdiği için. Adam burnu kanadı şikayetçi olunca taksirle yaralamadan soruşturma açıldı bundan ne ceza alır

• Trafik Kurallari konusunda zayifiz.

Şerit çizgilerine ne yazik ki dikkat etmiyoruz.

Beyanda krokiye gore yolda sadece kesik cizgiler var. Bu durumda sollama yapılabilir.

Genellikle olağan sola dönüş var ise genellikle duz cizgi ve donulecek kisimda ufak kesik çizgiler olur. Ya da resimdeki gibi tek tarafli sollama yasagi olur.

Sizin trafik kurali olarak yaptığınız tam olarak sollama yapan aracin önüne kirmak.

Muhtemelen servis yolu dediginiz kayit disi, sokak nizaminda olmayan bir yol. Bu nedenle düzenleme yapilmamis.

Mevcut yolunuz sollama yapilabilir bir yolu gösterdiği icin şerit bilgisi, sollama yapan araci kollamak, ayna kontrolü yapmak sizi sorumlulugunuz.

Sizin sollama yapan araclara yol vererek, sonra sola donus yapmaniz gerekiyor.

Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 29 Mayıs 2018; 19:45:44 >

• mahvesm kullanıcısına yanıt
    Siz gercek hayatta sola donerken aynadan kontrol etmiyor musunuz ? TIR mi geliyor, motorlu mu geliyor diyerek?

Neyseki yaralanma olmamış.

• Burada 1 numaralı araç 8/8 kusrlu. Karar doğru.

Kesik çizgi sollama yapılabilir.

Sola dönüşte bi yol vs. Yok.

Bu kazada 3 seritli otobanda 2. Şeritten giderken 1. Şeritteki arabanın önüne kırmanızdan bi farkı yok.

• Bölüme trafik polisi olarak atanmalısın hacım Millet koro halinde 3 nolu araca söverken gerçeği görmemizi sağladın eyw

• Bu gibi durumlarda sağa yanaşıp arkadaki araçlara yol verip yol müsait olunca dönmek doğrusudur diye düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KingOfAnarchy

Trafik Kurallari konusunda zayifiz.

Şerit çizgilerine ne yazik ki dikkat etmiyoruz.

Beyanda krokiye gore yolda sadece kesik cizgiler var. Bu durumda sollama yapılabilir.

Genellikle olağan sola dönüş var ise genellikle duz cizgi ve donulecek kisimda ufak kesik çizgiler olur. Ya da resimdeki gibi tek tarafli sollama yasagi olur.

Sizin trafik kurali olarak yaptığınız tam olarak sollama yapan aracin önüne kirmak.

Muhtemelen servis yolu dediginiz kayit disi, sokak nizaminda olmayan bir yol. Bu nedenle düzenleme yapilmamis.

Mevcut yolunuz sollama yapilabilir bir yolu gösterdiği icin şerit bilgisi, sollama yapan araci kollamak, ayna kontrolü yapmak sizi sorumlulugunuz.

Sizin sollama yapan araclara yol vererek, sonra sola donus yapmaniz gerekiyor.

Geçmiş olsun.
    Peki sağa yanaşıp bekleyeceği bir boşluk yoksa,ki arkadas onu belirtmiş yok diye .Ne yapması gerek öyle bir durumda

• Nasıl hatalı 3 demiş millet anlamamak zor değil. İşte bizim millet soldan sağa yada sağdan sola döneceği zaman o şeritte olmadığı halde arkayı kontrol etmeden dönüyor kornaya asılınca sinyal verdimya diyor sinyali verince hemen dönme üstünlüğü oluyor sanıyorlar.Arkayı kontrol etme yok kaçtane bu olayı yaşadım konu sahibi arkadaş yüzde yüz hatalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukkk -- 30 Mayıs 2018; 7:29:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukkk

Nasıl hatalı 3 demiş millet anlamamak zor değil. İşte bizim millet soldan sağa yada sağdan sola döneceği zaman o şeritte olmadığı halde arkayı kontrol etmeden dönüyor kornaya asılınca sinyal verdimya diyor sinyali verince hemen dönme üstünlüğü oluyor sanıyorlar.Arkayı kontrol etme yok kaçtane bu olayı yaşadım konu sahibi arkadaş yüzde yüz hatalı.
    Forumda ki üyelerin büyük bir kısmı traktör sürücülüğünden otomobile terfi edenler olduğundan; kurallardan habersiz ya da kendi eğitimlerine göre yorumladıkları için bu şekilde hataya düşüyorlar.
  • şerit dışına çıkıyorsunuz o şeritin dolu olup olmadığını kontrol etmek zorumluğunuz var ayna mevcut bakacaktınız sollama yapan varmı diye

sabah gördüğüm manzaradan sonra resmi araç olunca kuralları size göre değiştirmek gerekiyor kaldırımı kullananı görünce yapacak bir şey kalmıyor

• sollama yapıyorsunuz aynaya bakmadan şeride atlayan araç sizin için ne oluyorsa bu durumda aynı

• Gözden kaçırdığınız bir nokta var. Önünüzdeki araç frene basıyor ve yavaşlıyor (hatta duruyor olabilir) Sollamaya çıkıyorsanız dikkatli olmanız şart, önünden bir yaya karşıya geçiyor da olabilirdi. Sola dönen araç kadar çarpan araç da hatalı, duramadığına göre hızı yüksek ve hatalı sollama yapmış. Dediğim gibi orda yaya olsaydı "Allah rahmet eylesin ama yaya 8/8 hatalı mı" diyecektiniz acaba. Ayrıca kavşaklarda sollama yapılmaz. Kontrolsüz bir kavşak ise sola dönüş serbest ise 1 nolu araç sola dönüş kurallarına uygun olarak şeridin soluna geçer, kaldı ki sağa çekebileceği bir alan da yok. Takip mesafesi diye bir şey var önünüzdeki araç kural dışı hareket ettiyse gidip çarpmayın diye.
  • Yanlis yonlendirmeyelim, olmus olan senaryoyu degerlendirelim.

Yaralanmali kazalarda 8 kusur aranmaz, daha detayli kusurlara bakilir.

Geçilmekte olan araç sürücüsü ne yapmalı?

İki yönlü karayolunda, taşıt yolunun, sağ kenarına yakın gitmeli.

Dörtten fazla şeritli ya da bölünmüş karayollarında bulunduğu şeridi izlemeli, şerit değiştirmemeli.

Bir başka aracı geçmeye veya sola dönmeye çalışmamalı.

Hızını arttırmamalı.

Dar taşıt yollarıyla, trafiğin yoğun olduğu karayollarında yavaş seyreden araçlar, diğer araçların kolay ve güvenli geçişleri için, sağa yanaşmalı, daha da yavaşlamalı ve hatta gerekiyorsa durmalıdır.

Yol vermemek yasaktır:

Lütfen dikkat! Kurallara uygun olarak geçiş yapmak isteyenlere yol vermemenin, geçilmekte iken bir başka aracı geçmeye ya da sola dönmeye kalkışmanın yasak olduğunu unutmayalım.

/quote]

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.