Şimdi Ara

Trafik kazası yaptım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
3.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Başımdan bir trafik kazası geçti ve polis raporu şu şekilde;

A aracı(benim aracım) 45 km hız ile giderken kavşaklara yaklaşırken hız dusurmemek.

B aracı(karşı araç) kavşaklarda geçiş üstünlüğüne uymamak, geçiş üstünlüğü olan araca yol vermemek.

Araştırdığım kadarı ile ben tali kusurlu, karşı araç ise asli kusurlu olarak gözüküyor. Buna gore sigorta şirketleri suçu yüzde 50-50 olarak mı paylaştırır yoksa asli kusur karşı tarafta olduğu için tüm kusur karşıya mı verilir. Cevap verebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yok mu yardım edebilecek??

• Gecmis olsun. Hem konu uplansin hem de merak ettigim icin;

Sizin aracin 45 km ile gittigini, hiz dusurmediginizi nereden biliyorlar?

• Teşekkürler.

45 km benim ifadem karakolda, hız düşürmediğim de mobese kamerası sanırım tam tepede mobese vardı çünkü. Polisler yol vermemeyi asli kudurdur karşı tarafa verilir hata dedi ama merak ediyorum işte :) polis raporunda 45 km yazmiyor. Sadece kavsak ve yaya geçitlerine yaklaşırken hız düşürmemek yazıyor. Karşi taraf içinde kavşaklarda geçis önceliği olan araca yol vermemek yazıyor. Zaten araç önüme fırladığında araç ile mesafem 3.2 metre imiş krokide bunu da göstermişler, sanırım bunu da mobeseden tespit ettiler :)

• %25 siz kusurlusunuz. Aracınızdaki masrafın %25 lik bölümünü siz, geriye kalan %75 lik kısmını karşı tarafın sigortası karşılayacaktır.
    Geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

%25 siz kusurlusunuz. Aracınızdaki masrafın %25 lik bölümünü siz, geriye kalan %75 lik kısmını karşı tarafın sigortası karşılayacaktır.
    Geçmiş olsun
    Başta asli kusur karşı tarafta tali kusur bende olduğu için bende 80e 20 veya 75e 25 verilir diye düşünmüşt fakat artık sigorta şirketlerinin sadece yüzde 50-50 veya yüzde 100-0 şeklinde oran paylaştırması yaptığını okudum birçok yerde. Bu konu hakkında bir bilginiz var mı acaba?

Teşekkür ederim bu arada.

• quote:

Orijinalden alıntı: Proctyy

Başta asli kusur karşı tarafta tali kusur bende olduğu için bende 80e 20 veya 75e 25 verilir diye düşünmüşt fakat artık sigorta şirketlerinin sadece yüzde 50-50 veya yüzde 100-0 şeklinde oran paylaştırması yaptığını okudum birçok yerde. Bu konu hakkında bir bilginiz var mı acaba?

Teşekkür ederim bu arada.

Alıntıları Göster
    polis raporunda "xxxxx plakalı aracın sürücüsü bilmemne maddesine göre kusurlu görüldüğü, yyyy plakalı aracın sürücüsü bilmemne maddesine göre kusurlu görüldüğü" yazarsa yani asli - tali ayrımı yapılmaz ve belirtilen kanun maddesinde asli - tali ayrımı yapılmaz ise %50 kusur bölüştürülür.

yine raporda asli - tali ayrımı yapılmış ve kanun maddeleri buna göre yazılmış ise, Asli taraf %75, tali taraf %25'dir.

eğer raporda tali taraf belirtilmemiş sadece asli kusurlu sürücü belirtilip, diğer sürücüye-lere "kusuru görülmemiş" yazılırsa, asli tarafa bindirilmiş demektir.

yukarıdaki yazılanlar polis raporuna göredir.

sizin bahsettiğiniz ise anlaşmalı kaza tespit tutanaklarında geçerlidir.
    Anlaşmalı kaza tespit tutanaklarında kazaya karışan sigorta şirketlerinin görevli kişieri oturur karar verir, eğer karar vermezler ise tramer komisyonuna düşer. komisyon 7 iş günü içerisinde karar verir.
    anlaşmalı kaza tespit tutanaklı kazalarda, sadece %50 %50 yada bir tarafa %100 olacak şekilde kusur dağılımı yapılmaktadır. takribi 1 yıl önce sistem buna döndü.
    Anlaşmalı tutanaklarda, kavşak içindeki kazalarda çok özel bir durum olmadığı sürece kırmızıda geçen, sağdan gelene yol vermeyen, kavşak içindekine yol vermeyen v.s. gibi asli kusuru işleyen sürücüye %100 kusur veriliyor.

sizin tramerle, komisyonla v.s. işiniz yok. kaza sonucunu polis zabtı belirlemiştir. kazanız sonucunda tramer kaza raporunun sonucunu beklemenize gerek yok. karşı tarafın sigortasından dosya açtırılıp eksper geldikten sonra, eksper onay verirse aracınızın onarımına başlanır. Eksperin onay vermesini, aracınızı yaptıracağızı yere söyleyin beklesin. zaten eksper servisi arayıp söyler başlayın onarıma diye. bazen aksi durumlar, muallaklar olabiliyor polis zabtı olasada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 22 Haziran 2018; 23:40:1 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KAZA YAPTIM
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

polis raporunda "xxxxx plakalı aracın sürücüsü bilmemne maddesine göre kusurlu görüldüğü, yyyy plakalı aracın sürücüsü bilmemne maddesine göre kusurlu görüldüğü" yazarsa yani asli - tali ayrımı yapılmaz ve belirtilen kanun maddesinde asli - tali ayrımı yapılmaz ise %50 kusur bölüştürülür.

yine raporda asli - tali ayrımı yapılmış ve kanun maddeleri buna göre yazılmış ise, Asli taraf %75, tali taraf %25'dir.

eğer raporda tali taraf belirtilmemiş sadece asli kusurlu sürücü belirtilip, diğer sürücüye-lere "kusuru görülmemiş" yazılırsa, asli tarafa bindirilmiş demektir.

yukarıdaki yazılanlar polis raporuna göredir.

sizin bahsettiğiniz ise anlaşmalı kaza tespit tutanaklarında geçerlidir.
    Anlaşmalı kaza tespit tutanaklarında kazaya karışan sigorta şirketlerinin görevli kişieri oturur karar verir, eğer karar vermezler ise tramer komisyonuna düşer. komisyon 7 iş günü içerisinde karar verir.
    anlaşmalı kaza tespit tutanaklı kazalarda, sadece %50 %50 yada bir tarafa %100 olacak şekilde kusur dağılımı yapılmaktadır. takribi 1 yıl önce sistem buna döndü.
    Anlaşmalı tutanaklarda, kavşak içindeki kazalarda çok özel bir durum olmadığı sürece kırmızıda geçen, sağdan gelene yol vermeyen, kavşak içindekine yol vermeyen v.s. gibi asli kusuru işleyen sürücüye %100 kusur veriliyor.

sizin tramerle, komisyonla v.s. işiniz yok. kaza sonucunu polis zabtı belirlemiştir. kazanız sonucunda tramer kaza raporunun sonucunu beklemenize gerek yok. karşı tarafın sigortasından dosya açtırılıp eksper geldikten sonra, eksper onay verirse aracınızın onarımına başlanır. Eksperin onay vermesini, aracınızı yaptıracağızı yere söyleyin beklesin. zaten eksper servisi arayıp söyler başlayın onarıma diye. bazen aksi durumlar, muallaklar olabiliyor polis zabtı olasada.

Alıntıları Göster
    Benim aracıma yazılan madde 52/1a, karşı araca yazılan madde ise 57/1b.

Raporda asli veya tali yazmıyor, benim araştırdığım kadarı ile 57/1b yani kavşakta geçiş üstünlüğünr uymamak asli kusur olarak geçiyor. Yani 12 asli kusurdan biri. Benim kusurum ose tali kusur olarak geçiyor. Raporda asli, tali diye belirtilmediği için yüzde 50-50 mi paylaştırılacak hasar oranı tam olarak anlayamadım

• Proctyy kullanıcısına yanıt
    Ilk mesajda polis zabtina yazilmis olarak algiladim.

Dedigim gibi kanun maddelerinde de asli ve tali ayrimi vardir. Yazilan kanun maddelerine gore siz tali kusurlusunuz.

Herkese bilgi vereyim, kavsak kazalarinsa sadece maddi hasar varsa polis cagirmayin. Herturlu iki aracada kusur kilitliyorlar. Anlasmali tutanak olmus olsaydi tramer kaza raporu sonucunda size hic bir kusur cikmayacakti.. buda guzel ulkemin buglarindan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 22 Haziran 2018; 23:49:22 >
  • quote:

Ilk mesajda polis zabtina yazilmis olarak algiladim.

Dedigim gibi kanun maddelerinde de asli ve tali ayrimi vardir. Yazilan kanun maddelerine gore siz tali kusurlusunuz.

Herkese bilgi vereyim, kavsak kazalarinsa sadece maddi hasar varsa polis cagirmayin. Herturlu iki aracada kusur kilitliyorlar. Anlasmali tutanak olmus olsaydi tramer kaza raporu sonucunda size hic bir kusur cikmayacakti.. buda guzel ulkemin buglarindan
    Aracım ticari araç, arabada yolcular da olduğu için mecbur çağırmak zorunda kaldım aslında. Teşekkür ederim bilgiler için. Yüzde 75'e 25 diyorsunuz yani

• Bir sorum daha olacak, yüzde 100 haklı konumda olmasam da araç değer kaybı için başvurabilir miyim? Aracım henuz 1 yaşinda.

• quote:

Bir sorum daha olacak, yüzde 100 haklı konumda olmasam da araç değer kaybı için başvurabilir miyim? Aracım henuz 1 yaşinda.
    Ekpsper tarafindan bana soylenen %100 hakli olmaniz gerek

• quote:

Ekpsper tarafindan bana soylenen %100 hakli olmaniz gerek

Alıntıları Göster
    25-75 oran dağılımı şeklinde olmayacak mı yani? Ben yüzde 100 haklı olmasam da araç değer kaybı için başvurabilir miyim sorusunu sizin oran dağılımı 25-75 şeklinde ki ifadenize binaen demiştim.

Çok teşekkür ederim bu arada bilgilendirdiğiniz için.

• Geçmiş olsun.Oranlar 0-50-100 şeklinde.25 diye bir oran yok.B aracına %100 kusur vereceklerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KISKANIYORLAR

Geçmiş olsun.Oranlar 0-50-100 şeklinde.25 diye bir oran yok.B aracına %100 kusur vereceklerdir.
    Teşekkür ederim, umarım öyle olur.

• quote:

25-75 oran dağılımı şeklinde olmayacak mı yani? Ben yüzde 100 haklı olmasam da araç değer kaybı için başvurabilir miyim sorusunu sizin oran dağılımı 25-75 şeklinde ki ifadenize binaen demiştim.

Çok teşekkür ederim bu arada bilgilendirdiğiniz için.

Alıntıları Göster
    Hocam bakin deger kaybi alabilmeniz icin %100 hakli olmaniz lazim dedim, mesajinizi alintilayip. Eksperin bana soyledigi bu sekilde.

Kazada zaten sizin kusurunuz var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 23 Haziran 2018; 13:42:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KISKANIYORLAR

Geçmiş olsun.Oranlar 0-50-100 şeklinde.25 diye bir oran yok.B aracına %100 kusur vereceklerdir.
    Neye binaen yaziyorsunuz bunlari?

• Du Hast D kullanıcısına yanıt
    https://www.sbm.org.tr/tr/Documents/KTT_Kaza_Senaryolari-2018.pdf

13.senaryo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KISKANIYORLAR -- 23 Haziran 2018; 13:52:3 >
  • Sizin gösterdiğiniz senaryoya göre benim aracım yani a aracı kusurlu gözüküyor. Fakat bu senaryoda b aracı düz istikamette devam etme niyetinde. Benim yaşadığım kazada ise hastahaneye baglanan yoldan ana yola sola dönüs yaparak çıkmak isteyen araç mevcut. Yani kavşak T kavşak. Ben düz doğrultuda gidiyorum diğer araç sola dönüş yaparak yola katılmak istiyor. 13. Senaryo benim için geçerli değil bu yüzden. Araştırdığım kadarı ile de 57/1b kanununa göre dönüş yapacak araç, doğru istikamette ki araca yol vermelidir kavşaklarda. Kavşaklarda geçiş üstünlüğüne uymadığı için kidur yazılmış. Araştırmalarıma göre bu asli kusur olarak geçiyor tam olarak emin değilim ama..karşi araca yüzde 75, bana da 52/1a dan yüzde 25 kusur verilmiş "du hast" arkadaşın aktardığına göre. Umarım yüzde 75-25 den kötü bir sonuç gelmez.

Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.

• Merhabalar bende bir Kaza geçirdim olay yerine trafik polisi geldi tutanak tutuldu, raporda karşı tarafın ktk’nın 52/1-a maddesini ihlal ettiği yazıyor benden hiç bahsetmemiş, bende karşı tarafın poliçesini ve bilgilerini alarak serviste dosya açtım Exper baktı vs sigorta şirketinin verdiği cevap kendileri bilirkişiye göndermişler benim asli kusurlu olduğum karşı tarafın da tali kusurlu olduğunu söyleyip sadece hasarın %25 karşılayacaklarını söylediler şimdi

-Sigorta şirketinin bu kararına nasıl itiraz ederim,

-Trafiğin tuttuğu tutanağın aksini nasıl söylüyorlar benim bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim ayrıca bana çarpan araçta hiçbir şey yok kendileri de zararı karşılamayı kabul etmiyor yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.