Şimdi Ara

KAZA YAPTIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
1
Favori
10.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, dün gece Volkswagen Polo marka kiralık araç ile karşı yönden gelen araç ile kafa kafaya çarpıştık. Olayı detaylı anlatmama gerek yok ama hatanın tamamen benden kaynaklı olduğunu belirteyim. Araç kira sözleşmesinde ekstra ücreti olan muafiyetli hasar sorumluluk sigortası (5 bin tl ve üzeri hasarlarda hasarın komple sigorta tarafından karşılanması) tarafımca yaptırılmadı. Kiralayan firmayla yapılan telefon konuşmamda karşı aracın hasarını sigortadan, benim sürmekte olduğum Polo model aracın hasar masraflarını ise kiracı şirket araçkaskosuz olduğu için benim ödemem gerektiğini belirtti. Ancak tanıdığım bir sigortacı arkadaş ile yaptığım görüşmemde karşı aracın hasarını trafik sigortasının karşılayacağını, benim kullandığım aracın hasar masraflarınıda kendi kaskosundan ödenmesi gerektiği söyledi. Şimdi benim bu durumda kime inanmam gerekiyor? Uzman arkadaşlar bilgilendirme yaparsa sevinirim. Kazadan birkaç görüntü;

KAZA YAPTIM
     KAZA YAPTIM
     KAZA YAPTIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Project Scorpio -- 7 Mart 2018; 20:07:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• İşi az çok bilen (kardeşim kaporta boya ustası, dükkanı var ve sürekli oradayım, parça fiyat ve işçilikleriyle ilgili böyle onlarca liste gördüm.) biri olarak adamlar gerçekten insaflı liste yapmışlar.

En basit örneği: jant düzeltme yerine değişimi diyebilirdi... gibi bir çok ayrıntı var.

Ayrıca fiyatları da makul yazmışlar.

Hatalı kardeşiniz ve ödemeyi mecburi olarak yapacağınıza göre bu rakam çok çok makul.

Bu aracı yetkili servise götürseniz 20 bin liraya zor çıkardınız.
  • Eğer bilindik bir firmaradan kiraladıysanız aracı sözleşmede ne yazıyorsa o uygular çünkü sözleşme altına imza attınız. Ekstra sigorta satın almadıysanız ödemeniz gerekiyor.
  • Öncelikle geçmiş olsun. Ünal beyin de dediği gibi sözleşmede yazan koşullar uygulanır. Teminat kapsamında değilse ve %100 suçlu sizseniz cebinizden ödemeniz gerekir.

Araç da aksi gibi ciddi hasarlı duruyor. Diğer aracın durumu nedir? Trafik sigortasının kapsadığı tutarın üst dilimine geçmese bari. Lüks bir araçsa zaten 2 far bir tamponla bile geçiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 18 Nisan 2021; 18:35:49 >
  • Bu aracın mutlaka kaskosu vardır diye düşünüyorum. Eğer ödeme yaparsanız hem sizden hem kaskodan para alabilirler. Zaten bildiğim kadarıyla işler böyle yürüyor...
  • Anladım beyler her türlü bize girecek o kesinleşti Masrafların ne kadar tutacağı henüz belli değil belli olunca buraya yazarım.

• Aracı kiraladığın firmayı yazsan daha net sonuçlar çıkar.

Ama sen arabayı kiralayıp extra kasko ücreti ödemediysen hertürlü masraflar sana kalıyo.

Ben europcar dan kiralıyorum.

20 lira kasko

Geçmiş olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaza yaptım, mahkemelik oldum.
    11 yıl önce açıldı
    Kaza yaptım. tamponu kırdım.
    11 yıl önce açıldı
    Kaza yaptım yardım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Project Scorpio

Anladım beyler her türlü bize girecek o kesinleşti Masrafların ne kadar tutacağı henüz belli değil belli olunca buraya yazarım.

hangi firmadan kiraladın ? sözleşme elinde mi ?
  • Kiraladığım şirket CityGo ve sözleşme elimde. Sözleşmeyi okudum komple benim aleyhime gözüküyor şuan her şey.

• quote:

Anladım beyler her türlü bize girecek o kesinleşti Masrafların ne kadar tutacağı henüz belli değil belli olunca buraya yazarım.

aracı satın alınız sonra kendiniz yaptırınız veya o şekilde satınız. şirket yetkili serviste tamirini isteyecektir ki bu en doğal haklarıdır. imzaladığınız sözleşmenin fotoğrafını paylaşırsanız size okuduğumuzdan ne anladığımız konusunda veya yardımcı olabilecek bir yol göstermeye çalışalım. eğer yaptırma maliyetleri çok tutuyorsa satın almak istediğinizi belirtiniz verecekleri rakamı çok bulunuz sonra mahkemeye başvurunuz. bilir kişi fiyat belirler veya kasko değeri üzerinden alım yapınız. aksi taktirde her türlü fena zarar edeceksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: TSY

quote:

aracı satın alınız sonra kendiniz yaptırınız veya o şekilde satınız. şirket yetkili serviste tamirini isteyecektir ki bu en doğal haklarıdır. imzaladığınız sözleşmenin fotoğrafını paylaşırsanız size okuduğumuzdan ne anladığımız konusunda veya yardımcı olabilecek bir yol göstermeye çalışalım. eğer yaptırma maliyetleri çok tutuyorsa satın almak istediğinizi belirtiniz verecekleri rakamı çok bulunuz sonra mahkemeye başvurunuz. bilir kişi fiyat belirler veya kasko değeri üzerinden alım yapınız. aksi taktirde her türlü fena zarar edeceksiniz.

aracı almak mesele değil de ya bu süre zarfındaki kiralama ücreti ne olacak?
    Ben esas onu düşünüyorum

• quote:

Kiraladığım şirket CityGo ve sözleşme elimde. Sözleşmeyi okudum komple benim aleyhime gözüküyor şuan her şey.

normal prosedür araç kaskolu ise (tabi rent car kaskosu) trafik sigortası karşı aracı öder , kasko ise sizin kiraladığınız aracı yaptırır. kiralanan araçta rent a car kaskosu yapılmak zorunda mı değil mi iyi bilmek lazım hiçbir şeyi peşinen kabul etmeyin matbu sözleşme okudum anladım tüm şartları kabul ediyorum yazmadıysanız , şu an için hiçbir ödeme vs girişmeyin hukuki destek alın , bu arada işte hep söylüyoruz biraz daha fazla verin kurumsal firmalardan kiralama yapın. ancak araçta meydana gelecek değer kaybı ve serviste yattığı günlerin parasını alabilir rente car firması

bu arada senet falan var imzaladığınız ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

quote:

Orijinalden alıntı: TSY

quote:

aracı almak mesele değil de ya bu süre zarfındaki kiralama ücreti ne olacak?
    Ben esas onu düşünüyorum

araç almak sorun değilse kasko ücreti üzerinden hemen satın alınız.

• TSY kullanıcısına yanıt
    Fotoları upload ettim hocam buyur.

KAZA YAPTIM
     KAZA YAPTIM
     KAZA YAPTIM
     KAZA YAPTIM
     KAZA YAPTIM
     KAZA YAPTIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Project Scorpio -- 5 Mart 2018; 16:22:01 >

• quote:

Fotoları upload ettim hocam buyur.

KAZA YAPTIM
     KAZA YAPTIM
     KAZA YAPTIM
     KAZA YAPTIM
     KAZA YAPTIM

ilk mesaja editleyin hocam

• resimler açılmıyor ? çözünürlekleri ne ki ?
    Düzeltildi.

• sizi sorumlu tutacak bir tutar göremedim ? sizin hasarı sigorta şirketi karşılayacak ama bu süre zarfında aracın tamirat süresi zarfında geçen sürenin kirası günlük fiyattan sizden tahsil edilecek.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Tutar derken araç şuan sanayide hocam hasar tespiti yapılacak kaç para masraf çıkacak henüz belli değil. Masraflı olur diye kiracı şirket aracı Doğuş Oto ya değilde fiyatı cok daha ucuz tutmak için kendi tanıdıkları sanayiden bir yere götürdüler.

• Citygo guzel gecirir gecmis olsun

Edit : Ben 25 diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kristallklar -- 5 Mart 2018; 17:49:29 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.